יד על הלב, שלי בשלה להיות רה"מ?

dgamim

New member
צורי יש לי בקשה...

אתה יכול להחזיר את הליכודניקים ושות'
לפורום שלך...הם משעממים...

צורי80

New member
מה קרה? אנחנו מאתגרים מדי?

אנחנו מדברים על סדר יום ביטחוני שהוא לא הצד החזק במצע העבודה?

אם מנהל הפורום יבקש, אעזוב, אבל זה ייעיד מבחינתי על חולשה, אצלנו בפורום הליכוד האנשים עם הדעות הנגדיות מוזמנים בברכה.

אבל אין לנו ברירה

כי האלטרנטיבה היא כשלון מתמשך שהורס אותנו ביחסי חוץ ובכלכלה ומאיים על בטחוננו.

אלוהימת

New member
עם יד על הלב

אין חיה כזאת "להיות בשלה לראשות ממשלה".

רשות ממשלה איננו פרי שנקטף בהיותו בשל. המשמעות של להיות ראש ממשלה,
היא להתוות דרך הנשענת על מערכת ערכית.

מרבים לדבר על כך כאילו שלי יחימוביץ זיהתה את הכמיהה לשינוי חברתי כלכלי, ולכן היא רצה על הטיקט הזה.

האמת היא שמיומה הראשון בכנסת, ועוד לפני כן, ובלי קשר לבחירות הקרובות, שלי יחימוביץ
נאבקה לשינוי ומעבר מכלכלה קפיטליסטית חזירית, לכלכלה סוציאל- דמוקרטית.
במילים אחרות - יש לה את הבסיס הערכי המוצק שאמור להתוות את דרכה כראש ממשלה.

דרך אגב - אני משער שאתה לא מעלה על דעתך שמפלגת העבודה תזכה לניצחון כזה שלא תזדקק
לקואליציה. ובמילים אחרות - שרים ראויים אפשר למצוא גם במפלגות אחרות וגם מחוץ למערכת הפוליטית (אף שאני לא מתלהב מהאופציה האחרונה).

ברוורמן ובוז'י בהחלט הוכיחו עצם כשרים ראויים. אני לא אוהב את בן אליעזר, אבל גילו לא צריך לעמוד לו למכשול.

ושר ביטחון, הרי יש לנו מהמוכן, או שמישהו חושב שברק יתנגד לקדנציה נוספת?

מה שכן - אני בהחלט חושב (אולי כמוך...), שבסופו של דבר מי שעושה את ההבדל הוא לא תמיד המצע,, אלא האנשים. ולכן,
את ההחלטה שלי להצביע או לא להצביע עבור מפלגת העבודה אני דוחה עד לאחר הגשת הרשימות הסופיות לכנסת.

noga ke

New member
ברק לא עובר את אחוז החסימה

ואם נראה למישהו ששלי תתן לו תפקיד כלשהו במקרה שהוא כן עובר, אחרי שהוא ריסק חצי מפלגה, הוא טועה.

ואם הוא כן עובר

ואפילו מקבל כפול ופי 3 מאחוז החסימה, את מבטיחה לעזוב את העבודה ולבוא אלינו?

מי שרוצה את ברק כשר הביטחון באיזושהי ממשלה

צריך להצביע לו, בשביל שיהיה לו די כוח לקבל את התיק.

אלוהימת

New member
ברק ירוץ בשמחה לכול ממשלה שתציע לו

את תיק הביטחון, לא צריך להצביע עבורו בשביל זה.

ואני דווקא לא רוצה שיהיה שר ביטחון, היכולת שלו
לשכנע ממשלה אחרי ממשלה להגדיל את תקציב הביטחון, היא אחת
הגורמים למצבה הכלכלי המתדרדר של ישראל.

ומה מצב הביטחון? מוזמנים להשיב תושבים מאשדוד דרומה.... (בערך מיליון...).

צורי80

New member
מה האופציה האחרת?

עם כל איחולי הבריאות לפואד, מדובר באדם בן כמעט 77 שכבר לפני כשנתיים היה במצב רפואי קריטי.

אלוהימת

New member
jחסרים אלופים במיל'?

אחת התכונות המאפיינות את גמלאי צהל הבכירים, היא חוסר חוט שדרה פוליטי ערכי.

אין זה סוד שאלופים, תתי אלופים וסתם גנרלים בודקים אופציות בכמה מפלגות במקביל...

מה שחסר באמת אליו מנהיגים שיודעים להעביר החלטות בניגוד לדעתה של העסקונה המפלגתית.

ItsikH

Member
הגנרלים מביאים איתם מהצבא את השחיתות והרקבון של המערכת הבטחונית למערכות האזרחיות, הצבא מנהל את המדינה ולא להיפך (ולכן גם לדעתי לא תהיה כאן הפיכה צבאית - כי אין בה צורך).

כן, במפלגת העבודה קצת חסרים לכם בטחוניסטים...

אני מבינה שאת מעדיפה את ההסתדרות על פני העסקונה המפלגתית, או בכלל רואה איזהשהו הבדל. נו שויין.

מה שאת אומרת עובדתית איננו נכון.

אפילו אם נצא מתוך נקודת הנחה (שאני לא מאמינה בה) שברק יסכים לקבל הצעה למינוי גם בלא אלקטורט, בטח אין עירבון שמישהו יציע לו כזה אם לא יהיה לו מספיק כוח אלקטוראלי.

אני נמנית על המיליון האלה, ואני מתחלחלת מהמחשבה על שר ביטחון מעט פחות שקול ומעט פחות מכיר מלחמה מקרוב שהיה יוצר עבורנו יחד עם ראש ממשלה שיודע בערך כמוהו תסבוכת שאולי לא היינו יוצאים ממנה 20 שנה. אם הוא לא היה מתמנה ב2007 וחודש לאחר כניסתו לתפקיד שם בעדיפות ראשונה את המיגון הרב שכבתי, לא הייתה לנו היום כיפת ברזל מבצעית שמגנה על הערים הגדולות מאשדוד ודרומה. היחיד שפעל וששבר את העליה התמידית בירי מעזה היה הוא. לפנו שהוא הגיע אף אחד כמעט לא התייחס לקסאמים על שדרות, גם לא שר הביטחון תושב שדרות שהיה ראש עירית שדרות בעברו. אפילו היום לאחר ההידרדרות שחלה עם האביב הערבי והביעה לסבבי ההסלמה, בשדרות כמעט ואין טפטופי ירי. אבל כנראה שמבחינתך זה לא חשוב בכלל, העיקר סיסמאות על "תקציב הביטחון הורס את הכלכלה".

מה שאת אומרת עובדתית איננו נכון.

אפילו אם נצא מתוך נקודת הנחה (שאני לא מאמינה בה) שברק יסכים לקבל הצעה למינוי גם בלא אלקטורט, בטח אין עירבון שמישהו יציע לו כזה אם לא יהיה לו מספיק כוח אלקטוראלי.

אני נמנית על המיליון האלה, ואני מתחלחלת מהמחשבה על שר ביטחון מעט פחות שקול ומעט פחות מכיר מלחמה מקרוב שהיה יוצר עבורנו יחד עם ראש ממשלה שיודע בערך כמוהו תסבוכת שאולי לא היינו יוצאים ממנה 20 שנה. אם הוא לא היה מתמנה ב2007 וחודש לאחר כניסתו לתפקיד שם בעדיפות ראשונה את המיגון הרב שכבתי, לא הייתה לנו היום כיפת ברזל מבצעית שמגנה על הערים הגדולות מאשדוד ודרומה. היחיד שפעל וששבר את העליה התמידית בירי מעזה היה הוא. לפנו שהוא הגיע אף אחד כמעט לא התייחס לקסאמים על שדרות, גם לא שר הביטחון תושב שדרות שהיה ראש עירית שדרות בעברו. אפילו היום לאחר ההידרדרות שחלה עם האביב הערבי והביעה לסבבי ההסלמה, בשדרות כמעט ואין טפטופי ירי. אבל כנראה שמבחינתך זה לא חשוב בכלל, העיקר סיסמאות על "תקציב הביטחון הורס את הכלכלה".

צורי80

New member
ואולי אם במקום להשקיע בכיפת ברזל

היינו עסוקים בהרתעה, מחסלים כל סגן מנהיג כנופיית רחוב אז לא היינו צריכים לקחת ממשלם המיסים האמריקאי ים של כסף בשביל לבנות מערכות הגנה.

זה לא "במקום".

פשוט יתכן שיש מי שאיננו מסכים איתך שחיסולים ממוקדים באופן שוטף הם דרך להביא שקט. כמה שקט הביא על עם ישראל חיסול יחיא עייש?

צורי80

New member
חיסול של אדם אחד באמת לא יעיל

אבל הוצאות להורג בצורה שיטתית - בשמם היפה 'סיכולים ממוקדים' בהחלט הן הדבר היעיל ביותר.
ברגע שמורידים את הראש (כמובן בלי בג"ץ ובלי בצלם) של כל סגן ראש כנופיה, היכולת של הפלסטינים (והמוטיבציה) לפגוע בנו צונחת.
זה לא שאלה של להסכים או לא להסכים איתי, זו פשוט עובדה שבתקופות שחיסלנו את רוב מי שיכל לפגוע בנו מספר האנשים שיכלו לפגוע בנו הצטמצם.

אפשר גם להמציא מערכת לייזר שתיירט כדורי M16, אבל זו בריחה ולא פיתרון, מה שצריך זה פשוט להוריד אותם על ארבע שיתחננו להפסקת אש.

המציאות מראה אחרת

החיסולים בגדה לא במיוחד עזרו, בלשון המעטה, להפחית את הפיגועים. הם רק גדלו וגדלו עד לחומת מגן, וגם אחרי חומת מגן אתה יכול לראות שב2003 היה משמעותית יותר גרוע מב2001. מה לעשות, זה שפיתרון מסויים הוא צודק לא אומר שהוא באמת פיתרון. זה לא אומר שאי אפשר גם לחסל, אבל לא כאסטרטגיה יחידה, כמו שהיה בתקופה מאז שהתחילו פיגועי ההתאבדות באינתיפאדה השניה ועד לחומת מגן.

aaa123

Member
אם מצב הבטחון גרוע אחרי שהגדילו

את תקציב הבטחון אז אתה יכול רק לדמיין שהמצב היה יותר גרוע אילו לא היו מגדילים את תקציב הבטחון.

אני לא מתומכי ברק אבל העובדה שמצב הבטחון מאשדוד ודרומה רע לא מוכיחה שהגדלת תקציב הבטחון היא גרועה.

למעלה