יד על הלב, שלי בשלה להיות רה"מ?

the new L

New member
ועדיין, הוא הגה את הרעיון

גם אובאמה שכח מזה לאחר השנה הראשונה לכהונתו. שמעת אותו מדבר על הנושא לאחרונה?

צורי80

New member
הוא כבר הספיק ל'הרוס' את תהליך ה'שלום'

עובדה היא שבזמן בוש הפלסטינים לא נופפו במפת הדרכים ונמנעו ממשא ומתן כשישראל בנתה ביו"ש
אך אובמה בעקבות חוסר ניסיונו הפוליטי הצליח להרוס את המשא ומתן. אומנם הוא הפסיק להרוס באופן אקטיבי אבל מה שהרוס הרוס.
כשנכנס מישהו חסר ניסיון הוא יכול להרוס דברים שאחר כך כמעט ולא יהיה ניתן לתקן - אחת הסיבות לא להצביע למועמדת חסרת ניסיון לראשות הממשלה.

Jen74

New member
עמיר פרץ היה בשל להיות שר ביטחון?

אהוד ברק היה בשל להיות ראש ממשלה?
אביגדור ליברמן בשל להיות ח"כ?

כל הרעיון בדמוקרטיה (בכל אופן בתיאוריה) זה שמדובר בנבחרי העם שהם אנשים מהעם שרוצים להנהיג וחלקם גם יודעים להנהיג.

בשביל להיות ראש ממשלה טוב צריך לדעת לבחור את האנשים הנכונים להנהיג איתך ביחד את הממשלה ולנהל ביחד את המדינה.
צריך לדעת לבחור את היועצים הנכונים והטובים ביותר לכל משרד ומשרד.

האם לשלי יחימוביץ' יש את זה?
נראה לי שלא פחות ולא יותר מאשר לכל מתמודד/ת אחר/ת.

עמיר פרץ היה שר ביטחון כזה מוצלח

שאנחנו נורא רוצים לשחזר את ההישג שבמינוי שלו עם עוד מישהי עם רקורד פחות משלו, הלא כן?

area42

New member
היא לא בשלה וביבי כבר עייף

הלוואי שאולמרט יחליט להתמודד
בעיני מי שהכי מתאים היום להנהיג זה השר הפורש כחלון .

יחימוביץ ממש לא תתאים אין לה ניסיון במצבי לחץ המדינה נמצאת בסוגיה בטחונית מאד משמעותית לקיומה .
אני לא בטוח שיחימוביץ עשתה צבא וזה לא חוכמה לרפד חסר ניסיון ביועצים
הספיק לנו עמיר פרץ כשר בטחון כושל .

tal902

New member
ומה כל החבר'ה בליכוד היו לפני שהיו שרים?

תמיד שר שמתמנה בפעם הראונה הוא ללא ניסיון של שר, לא?

מי ישמע איזה יכולות או ניסיון רלוונטי הביאו אנשי הליכוד לפני שהתמנו.

צורי80

New member
אין לי בעיה שהיא תהיה שרה

כמו שכתבת כל שר התחיל מנקודה בה הוא לא היה שר
יש לי בעיה עם זה שהיא תהיה ראש ממשלה לפני שהיא תהיה שרה, וזה לא שיש לה איזה ניסיון תחליפי לשר.

aשרון

New member
עם יד על הלב....

אני מאמין ששלי יחימוביץ' מתאימה לכהן כראש ממשלת ישראל.
נסיון בהנהגת מדינה לאף אחד אין כאשר הוא נבחר בפעם הראשונה לתפקיד, אני מאמין להצהרת הכוונות של חלי כשהיא אומרת שתטפל בנושא החינוך והמצב הסוציו-אקונומי במדינה.
לא משנה מה אומרים המתחרים שלה, אפשר לעשות את זה במקביל לשמירה על בטחון המדינה ולא על חשבונה .

גם אובמה היה חסר ניסיון

ובניגוד אליך, אני די מרוצה מהתוצרת שקיבלתי ממנו בארבע השנים האחרונות.

האם נתניהו "בשל"?

לדעתי, הוא תמיד היה בשלב במחזור החיים של הפרי שבא אחרי הבשלות.

לא, היא לגמרי לא בשלה, לדעתי היא גם לא מכוונת

לשם.

או שהיא תהיה שרה בממשלת נתניהו, או שתשב 4 שנים באופוזיציה (אבל אז סופה הפוליטי יהיה כסופה של לבני).

בסופו של דבר, אני חושב שזו הדרך הנכונה. לשלי יחימוביץ' אין עם כל הכבוד את הידע והנסיון לתכנן תקציב (חוץ מהחלק ה-"חברתי", מה עם משכורות ותקציב בטחון ותקציב לאיכות סביבה - מה לה ולכל זה?), אין לה את הידע הבטחוני ואוי ואבוי אם אלוף לשעבר-לשעבר-לשעבר בצה"ל שבקושי עשה תפקידי מטה ושמזמן כבר לא ראה נשק יוצנח פתאום לתפקיד שר הבטחון.

כל מה שיש לה זו אמירה סוציאליסטית, אז אם היא רוצה למנף את זה בצורה טובה - שתשאר במשבצת הזו ותבקש להתמנות לשרת הרווחה אצל ביבי.

RonspotNL

New member
במילה אחת כן

ויותר מזה עובדה שאיתה מנהילי העולם רוצים לדבר עם ביבי? לא ממש הם רק עושים את זה כי אין הרבה ברירה ... והנה נקודה שאני מזכיר בכל פעם העובדה שהיא באה
מהתקשורת רק תעזור לה היא יודעת איך התקשורת עובדת זה יספק לה יתרון משמעותי כראש ממשלה

DIGITAL MAN

New member
לדעתי כל מועמד צריך לצבור "זמן כנסת" שר וכו..

כל ח"כ צריך לצבור וותק בכנסת, להיות שר כזה או אחר,
לא יתכן שאחרי זמן קצר אפם בכלל אדם יהיה מועמד להיות ראש ממשלה, ללא כל נסיון בכנסת,
לשאלה אם חיימוביץ מתאימה, מבחינתי הכי לא מתאימה, לא שביבי הכי מתאים, הוא הכי פחות גרוע.
לדעתי אין מועמד "פיבוריט" להיות ראש ממשלה הבא.

למעלה