"יהדות לחילונים"

GoetheGirl

New member
"יהדות לחילונים"

אני לא יודעת עד כמה אתם "קשוחים" אבל אני אסתכן כאן: המידע על היהדות כאן הוא גם מיועד לאנשים לא יהודים שמאוד מתעניינים בתיאולוגיה ודת?או שאתם לא ממש מתסדרים עם סוג אנשים כזה? סתם שאלה תמימה...

את מוזמנת בשמחה ללמוד, להתעניין

ולדון עינו בנושאים השונים העומדים על הפרק. כל מי שלא בא רק בשביל לקנטר - מוזמן בשמחה רבה!

GoetheGirl

New member
תודה רבה

אני מאוד מעריצה פלורליזם וקבלת עדות אחרות ודתות אחרות. אז יש לי שאלה. אחותי פעם כשלמדה בתיכון(אם אפשר לקרוא לזה למדה),סיפרה לי שהמורה הזכירה לה איזשהו סיפור מתוך התנ"ך שבו ה' הורג 40 נערים רק משום שהם אינם מאמינים בדת היהדות. אני לא יודעת עד כמה זה נכון או עד כמה היא הבינה.לא מצפה ממכם לדעת את התנ"ך בע"פ,אבל אם אתם יודעים את המקורות-אני אשמח לדעת אותם.

rachel437

New member
40 נערים

ויעל משם בית אל והוא עלה בדרך ונערים קטנים יצאו מן העיר ויתקלסו בו ויאמרו לו עלה קרח עלה קרח, ויפן אחריו ויראם ויקללם בשם ה' ותצאנה שתים דבים מן היער ותבקענה מהם ארבעים ושני ילדים" ספר מלכים ב, ב', 23 - 24

arriy80

New member
40 נערים

מי שמעונין לדעת על המאורע בשלמותו לפי קבלת חז"ל, מוזמן לראות את פירוש רש"י על המקום: ונערים קטנים - המנוערין מן המצות עלה קרח - עלה מכאן, שהקרחת עלינו את המקום, שעד עכשיו היינו משתכרין להביא מים מתוקים מרחוק, ומתפרנסין בכך, ומשהמתיקו אבדו פרנסתן, כך מפורש בסוטה (מו ב)

arriy80

New member
בטח

גם כל מה שמסופר שם היה דמיון: יט וַיֹּאמְרוּ אַנְשֵׁי הָעִיר, אֶל-אֱלִישָׁע, הִנֵּה-נָא מוֹשַׁב הָעִיר טוֹב, כַּאֲשֶׁר אֲדֹנִי רֹאֶה; וְהַמַּיִם רָעִים, וְהָאָרֶץ מְשַׁכָּלֶת. כ וַיֹּאמֶר, קְחוּ-לִי צְלֹחִית חֲדָשָׁה, וְשִׂימוּ שָׁם, מֶלַח; וַיִּקְחוּ, אֵלָיו. כא וַיֵּצֵא אֶל-מוֹצָא הַמַּיִם, וַיַּשְׁלֶךְ-שָׁם מֶלַח; וַיֹּאמֶר כֹּה-אָמַר יְהוָה, רִפִּאתִי לַמַּיִם הָאֵלֶּה--לֹא-יִהְיֶה מִשָּׁם עוֹד, מָוֶת וּמְשַׁכָּלֶת. כב וַיֵּרָפוּ הַמַּיִם, עַד הַיּוֹם הַזֶּה, כִּדְבַר אֱלִישָׁע, אֲשֶׁר דִּבֵּר כג וַיַּעַל מִשָּׁם, בֵּית-אֵל; וְהוּא עֹלֶה בַדֶּרֶךְ, וּנְעָרִים קְטַנִּים יָצְאוּ מִן-הָעִיר, וַיִּתְקַלְּסוּ-בוֹ וַיֹּאמְרוּ לוֹ, עֲלֵה קֵרֵחַ עֲלֵה קֵרֵחַ. אז למה להאמין בכלל למה שכתוב? אולי הוא בכלל לא עשה כלום?

GoetheGirl

New member
המממ

אתם חושבים שזה בסדר מבחינת ה' להרוג 40 נערים בגלל דת שונה? "לא תרצח" זה אחד המצוות שלו... אותו דבר בקשר לנביאי הבעל. זה קצת לא הוגן.מותר לכל אחד להאמין במה שירצה.והיהודים שנגררו אחרי נביאי הבעל הם צריכים להיענש כי הם היו מודעים לכך היטב...

tamarhp

New member
מזתומרת מותר?

ה' לא אומר ליהודים שמותר להאמין במה שהם רוצים.. הוא מצווה עליהם להאמין בו, ומי שלא הולך לפי חוקי התורה - ייענש, זה כתוב בפירוש בתורה, זה לא שהם לא ידעו.. (ואגב, לא תרצח הוא איסור מוסרי שניתן לאדם. בדיוק כמו שלשופט מותר לחרוץ גזר דין מוות כי תפקידו הוא לשפוט ולהעניש, אך לאדם פשוט אסור - כך לה', המנהיג ובורא העולם, מותר להעניש את ברואיו). וגם לגויים - הם מצווים ב-7 מצוות בני נוח..

GoetheGirl

New member
אכן

אכן אבל למה ה' רוצח לא יהודים?זה לא פסטורלי,זה אכזרי.

אופירA

New member
מנהל
מגוחך לראות את הדברים כך

זה כמו להגיד, שממש לא בסדר שאלוקים לוקח את נשמתו זקן בן 90. עד שהזקן המסכן הזה הגיח לעולם בכוחות עצמו וסחב 90 שנה, בא אלוקים ולוקח אותו באכזריות? מאיפה הוא קיבל רשות? מה זה לרצוח זקנים??? סליחה - מי שברא את העולם ונותן את החיים, לא רק שיש לו הרשות לעשות בעולמו כדעתו, אלא שהוא גם יודע בדקדוק את החשבון של כל נשמה ונשמה, ומתי ולמה צריך לקחת כל אחת ממנה. כל האנשים ובע"ח והבריאה כולה - הם מהויות רוחניות שהתלבשו במראה פיזי. המראה הפיזי וכל מה שנראה לעינינו ומתקבל על דעתנו אינם מהותם האמיתית, אלא המהות הרוחנית שלהם (נשמה, תפקיד רוחני וכו') היא המהות המקורית שלהם. לכל מהות רוחנית יש תכלית וסיבה. העולם אינו הפקר, שכל אחד יכול לעשות מה שבא לו מתי שבא לו. בעה"ח, הצמחים והדומם לא קיבלו דעת ולא בחירה לעשות שונה ממה שהועיד אותם בוראם, והם מקיימים את תכליתם כרצונו מהחל ועד כלה. לכל אחד יש תפקיד, ולכן כאשר הקב"ה גוזר שהחתול לא ייאכל ע"י בני האדם, אבל התרנגולת כן - זה תפקידה וטפשי להביע דעה שמקורה במוח אנושי יציר כפיו של בורא העולם, ולומר על רצונו של בורא העולם: זה לא בסדר, זה רצח של תרנגולת... אי אפשר להגיד על כל מוות רצח. צריך להבין מה זה רצח לפני שמשתמשים במילה הזו בסיטונות ומגישים כתבי אישום. בני האדם הם נשמות, וקיבלו דעת ובחירה כדי לעשותם שותפים בבריאה ולזכותם בהטבה רוחנית. אבל זה לא אומר שהם קיבלו רשות להחריב את העולם, ושהבריאה נהייתה הפקר. הם לא יכולים להאמין במה שהם רוצים בלי חשבון. הם אמנם יכולים לבחור במה שהם רוצים - אבל ייעשה איתם חשבון אמת וצדק. למה החלטת שהקב"ה הרג אותם בגלל שהיתה להם דת שונה? הרי בעולם לאורך כל 6000 השנים הסתובבו אינסוף בעלי דתות שונות ואפילו כופרים שלא האמינו באלוקים, והוא איפשר להם לחיות עד זקנה ושיבה, אז מה קרה? זה לפי מצבי רוח? למה החלטת שנביאי הבעל יכולים לעשות מה שבא להם בעולם של הקב"ה עם הבחירות של הנשמה שהעניק להם הקב"ה? מה, הוא הפקיר את העולם ואת הנשמות שלהם? יש סיבה לכל דבר. כמובן שאת הסיבות אני ואת לא יכולות לדעת, בגלל מה שהסבירו לך (עפ"י הדוגמאות בספר איוב וכו'). אבל אני יכולה להסתכל על הדברים בצורה הגיונית, ולשער לעצמי. אני לא מכירה את העניין הזה, כך שאני קוראת אותו מתוך מה שהביאו החברים בפורום. ומה שאני רואה כאן כפי דעתי ומחשבתי בלבד, בלי ללמוד את הנושא, זה שאלישע קידש את שם ה' בפני בני העיר, והביא את דבר הבורא: "ריפאתי למים האלה, לא יהיה משם עוד מוות ומשכלת". (ואח"כ כתוב "כדבר אלישע אשר דיבר", והוא עולה בית אל, ועולה בדרך - והחזרה של הדברים מלמדת משהו חשוב, כמו כל כפל דברים בתורה. זה מלמד מסתמא שיש כאן עניין של עלייה בהתקדשות ובחיבור לקב"ה). והנה באים הנערים, ובגלל איזה רווח כלכלי מורידים את ערכו של אלישע כנביא ה' ומזלזלים בו. נראה לי שהם עשו בדיוק מה שעשה עמלק: לקרר את הקידוש, לבטל את החיבור והראייה של נוכחות הקב"ה. זה דבר שהקב"ה ציווה להשמיד - עמלק. עמלק זה לא ילדים קטנים ומסכנים, זה לא כבשים פועות ותמימות - זו מהות רוחנית שהתלבשה בגוף של ילדים וכבשים, נשים ועם. את המהות הרוחנית הזו ציווה הקב"ה להשמיד, כי תכליתה להילחם במטרתו של האדם בעוה"ז - להתחבר לקב"ה, ולקלקל לו את הדרך בעוצמה גדולה. הקב"ה מלמד את האדם שאין לחוס עליו ואין לרחם עליו ויש להשמידו עד היסוד ולא להשאיר לו שריד ופליט. ממש כפי שאין מצפים מהמנתח לרחם על הילד המסכן והסובל, כי זה לטובתו שיחתכו את גופו לגזרים ויגרמו לו לייסורים קשים כדי לרפאו ממחלתו ולהוציא לו את הגידול, שיחיה שלם ובריא לשנים טובות וארוכות - כך ברור שהקב"ה מצווה לטובתנו להכרית את שורש הרע החזק ביותר ולהשמידו ללא רחמים. גם נביאי הבעל הם לא סתם אנשים טועים, אלא רמאים ומטעים, שמקלקלים ליהודים לבחור נכונה, ומשבשים את דרכם. ועל זה נאמר בלשון ההמון: "יש דברים שצריך להרוג אותם כשהם עוד קטנים"!

GoetheGirl

New member
ווי..איזו התקפה...

לא הגשתי כתב אישום נגד אף אחד,אני בסה"כ העליתי את הסוגיה הזו לדיון. בנוגע לאלוהים.את טוענת שהוא עושה הכל מראש ואיך שהוא רוצה,אז כל הטרור והעובדה שנשים נאנסות בצורה ברוטאלית,והמלחמות והסבל הכל היה בתכנון מראש ממנו,לא? זה לא הופך אותו לאכזר? לאלוהים יש 2 תפקידים:רחמים ודין.הוא יכול להיות נפלא ומעודד ומביא אושר שמחה וצהלה אבל הוא יכול להיות אכזרי מביא מוות.הוא מעין מלאך שהוא גם מלאך טוב שמביא חיים ואושר וגם מלאך מוות שמביא צער סבל ורוע לעולם,לא? יש לו שני "פיצולי אישיות" לפי דעתי.משהו כמו השטן וה"אלוהים הטוב" מתחבאים בתוכו..הוא ישות מדהימה,האלוהים. שלא נתחיל כמובן לנסות להבין אותו,אבל אי אפשר להגיד שהוא עושה רק טוב. הוא עושה גם רע,ומבחינתי זה רע. למרות שאף פעם הוא לא הבטיח להביא רק טוב... אחת הסיבות שבעולמינו לא יהיה שלום זה בגללו.ולמה הוא עושה את זה?בגללינו.כי אנחנו פחות מאמינים בו.ואז זה מעגל סגור.אנחנו פחות מאמינים בו כי יש פחות טוב בעולם.יש פחות טוב בעולם כי אנחנו הפסקנו להאמין בו באמת. כשאני אומרת "באמת" אני מתכוונת באמת.את לא יכולה להיוולד ולהתחנך כמאמינה.או שאת מאמינה או שלא. צריך להאמין בנפש ובכל הלב,להקדיש את החיים בשבילו.מבחינתי אם זה לא ככה-אז זה לא אדם שמאמין. זו היא דעתי.אין צורך בתקיפות.

אופירA

New member
מנהל
תגובה עניינית מצידי נחשבת התקפה

תגובה עניינית של מגיב לדיון נחשבת עבורך התקפה, ותקיפות אינה מקובלת עליך, משום מה - אז יותר טוב שלא אגיב לדברייך. רק הרעיונות שאת מעלה מקובלים עלייך? ושלי לא מקובלים עלייך? תוקפניים מידי? עלי הרעיונות שלך לא מקובלים בעליל.

GoetheGirl

New member
הו...לא

לא שמת לב כלל שבתגובה שלי הסכמתי לחצי מדברייך. דברייך מקובלים עלי ואני מכבדת אותם ביותר,אני פשוט חולקת עליהם זה הכל. בקשר להתקפה,התכוונתי אך ורק בקשר לשורה שדיברה על להאשים ושאני פשוט מאשימה את ה'. זה הכל. אני אשמח מאוד אם תגיבי לי,אני אוהבת ללמוד מאנשים אחרים ולשמוע את דעתם. באמת שלא הבנת אותי נכון,או שאני ניסחתי את עצמי שלא כראוי,אני מתנצלת אם כך.

tamarhp

New member
זו ממש לא היתה התקפה

התשובה שלה היתה עניינית מאד, מעולם לא ראיתי את אופירA תוקפת כאן בפורום.

daytime

New member
תקראי איוב ספר מעניין

ואז תחזרי הנה ותספרי מה הבנת, מבטיח לך לא תתאכזבי.

GoetheGirl

New member
אוקי,

זה יקח לי קצת זמן למצוא זמן לקרוא אבל אני מבטיחה שאני שאקרא. תודה רבה

כמו שאמרו

מדובר בסיפור בספר מלכים ב', אבל בתנ"ך יש מספר סיפורי שחיטה כמו שאול והעמלקים, אליהו ונביאי הבעל וכו'.

למעלה