"יהדות לחילונים"

arriy80

New member
זה ממש לא העיקר

אני לא מסתמך על הדילוגים, ולא באתי לדחותם או לאמץ אותם. אינני מתמטיקאי ואני לא מתעסק בדברים אלו. בשביל ההתרשמות שלי, די לי גם ברמת הדיוק שנמצאת שם (לפחות בתחילת הספרים). את לא מבינה את הנקודה? אפשר למכור סיפור לכל אחד, אבל אי אפשר למכור סיפור לכל העם שהיו באותה התקופה! והם העבירו את הדברים הלאה... עם ישראל לא "שכח" את התורה. עם ישראל אכן עבד ע"ז בתקופות שונות, לא קיים את מצוות התורה, אבל לא "שכח" את התורה. ידעו את מקור התורה, ידעו שצריך לקיים את מצוותיה, ידעו שיש מהעם שכן שומרים את התורה והמצוות ומסורת זו היא לגמרי אמת. לגבי מה ששאלת בהודעה הזו, משה רבינו תיקן לישראל לקרוא בתורה מספר פעמים בשבוע. חלוקת הפרשיות - כמו שמופיעה אצלינו - נעשתה מאוחר יותר, אך חלוקה אחרת של פרשיות - סתומות ופתוחות - ניתנה למשה רבינו בעת כתיבת התורה. עצם קריאה בתורה לא מהווה את אמיתותה, אלא המסורת העיקבית שעוברת לצד התורה בדבר נכונות המאורעות הכתובים בה ובבסיסם הארוע היחיד בעולם בו מתגלה אלוקים לעיני מליוני אנשים.

arriy80

New member
הודעה אחרת באותו הנושא.

אם לא שמת לב, כי זה כבר לא בעמוד הראשי. כאן.

arriy80

New member
מאד מעניינים.

את לא ראית מישהו שענה עליהם בצורה ענינית? אם היית מחפשת אחריהם, היית מוצאת אותם, כמו שמצאת את המאמרים של דעת "אמת". את חושבת שהציונות המציאה את הרעיון של עליה לארץ ישראל? כדאי לך לראות את הסרט "הרצל והציונות"...

rachel437

New member
קראתי את דברי הרב יעקב סגל

העונה להם וחוץ מקללות ונאצות לא היה כלום בדבריו, ומניין לך שלא חיפשתי, אתה יודע למי ניתנה נבואה. סליחה טעיתי, האדמורי"ם והרבנים קראו לצאן מראיתם, לא לסמוך על אלוהים ולעלות לארץ, רק הציונים קראו לציבור להישאר באירופה ולהתפלל לאלוהים.

arri2007

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

דיברת על שָאוּל והעמלקים... שאלתי, למה לקפוץ עד שָאוּל? הרי כבר משה נצטוה על כך! סליחה, איפה הקינטור?

למעלה