יהודיות, התעוררנה

אבא גאה

New member
לאיודע

קראתי עכשיו את "מים נושקים למים" ונהניתי מאוד אני מאוד מאוד אוהב את סביון ליבריכט שהיא הכותבת הכי מוכשרת שאני מכיר בארץ. מה עוד אהבתי? רומן רוסי, סוזנה הבוכיה, כביסה....... נו, את כבר יודעת ממה אני אהנה? האמת שיש לי עוד כמה ספרים ששלחה לי רוני ספיר ואני מתקמצן לקרוא כדי שלא ייגמרו: "שיניים לבנות","האמן ומרגריטה","אלה תולדות" שכולם מחכים לי רוטטים על המדף....... עכשיו משהו אחר: האם קראת באנגלית את הספר: The red Tent? מאלף....סיפורה של "דינה" הבת היחדיה של יעקב, שמספרת את כל הסיפור על אחיה והקורות אותם......

שמנתולה

New member
קמצן!

האמן ומרגריטה ואלה תולדות מעולים, את שיניים לבנות לא הצלחתי לקרוא, הוא לא התחבר אלי.

אבא גאה

New member
אהבתי......

"הוא לא התחבר אלי"
חמסין וציפרים משוגעות כאן לידי מסתכל עלי וקורץ לי ומצייץ....ו.לא מתחבר אלי

een ogenblik

New member
"חמסין וציפורים משוגעות"

ספר שמפחיד למתוח עליו ביקורת בפורומים מסויימים, אבל ממש לא אהבתי. "האמן ומרגריטה" נפלא. ליבריכט טובה בסיפוריה הקצרים, ברומן ארוך היא לא מוצלחת כלל. מה עוד? "האוהל האדום" לא קראתי, ולא חושבת שאקרא. בסיפור המקראי הרבה דברים אינם ברורים, הברור היחידי הוא שדינה נאנסה. כל מי שקרא את "האוהל האדום" מגיע אלי עם תיאוריות שונות על אהבתה כי רבה לשכם. מעצבן אותי. מד"ב אתה קורא?

שמנתולה

New member
חחח פורומים מסויימים...

אפשר לצמצם את זה לפורומים בהם מסתובב אדם אחד מסוים... לא?

שמנתולה

New member
כן

בפעם האחרונה ראיתי אותו בפורום ספרות וכתיבה גאה (פורום 621 מומלץ בחום!), אני לא אהיה מופתעת אם הוא יצוץ גם פה לסתור את בקורתנו על חמסין...

een ogenblik

New member
כמובן

א. קראתי כל הודעה בזמן אמת. ב. קראתי היום (בצהריים?) את המקבץ.

אבא גאה

New member
"חמסין וציפרים משוגעות" חרא של ספר

סתם כדי לראות מי יבוא לצעוק.....
את צודקת, סביון היתה מיצויינת בקצרים וברומן (1?) הארוך שלה היתה פסדר... אני קורא את האוהל עכשיו ודי נהנה ממנו - אם כי אני רק בהתחלה (אני קניתי אותו לשיינה והיא התלהבה) מד"ב? לא לא ממש. אבל ייתכן שאני אהנה.....לאיודע.....אף פעם לא נמשכתי יותר מידי.

שמנתולה

New member
דוקא את חמסין ו...

הצלחתי לסיים, אבל בייסורים. אני ממליצה לך על ג'ון אירווינג (העולם ע"פ גארפ, תפילה לאוון מיני, אלמנה לשנה אחת, תקנות בית השיכר ועוד), על פרות משוגעות של קתי לאטי (ובכלל על כל הגל החדש של הספרות הבריטית המצחיקה בטירוף) ו... יש לי עוד המון המלצות האמת, אבל זה לא ממש עוזר לך אם הבנתי נכון.

een ogenblik

New member
היום, בחנות היד שניה החביבה עלי,

מצאתי את "העולם על פי גארפ" באנגלית בשמונים סנט. לא קניתי, יש לי בעברית. קניתי, לעומת זאת, את Nimisha's Ship/Anne McCaffrey, בשני יורו וחמישה סנט. הבעיה שכמעט בלתי אפשרי למצוא ספרים באנגלית זולים, אז ספרים בעברית שווים את משקלם בזהב כאן.

שמנתולה

New member
אם ספרים בעברית נדירים אצלך

למה לא לנסות איזה סטארט אפ ליבוא של יד שניה מהארץ? (למטרת מכירה כמובן)

een ogenblik

New member
כי אין מספיק לקוחות?

רוב היהודים בבריסל ואנטוורפן עשירים, ונוסעים בכמויות שאיני יכולה לחלום עליהן לארץ. ולמרות זאת, כמעט ואינם חוזרים אם ספרים. איך אמרה לי המארחת בראש השנה: "הייתי חודשיים בארץ, וחזרתי עם מלא ספרים. אולי חמישה." אני רק בהזמנת דואר מזמינה שישה ספרים, מביקור בארץ חזרתי עם משקל עודף. מה זה חמישה ספרים? שבוע קריאה גג?

שמנתולה

New member
ומה עם תפוצה רחבה יותר?

למדינות השכנות נגיד? זה בטוח יותר זול לשלוח בסביבה לעומת לשלוח מהארץ...

een ogenblik

New member
מעט מדי אנשים, עם מגוון טעמים נרחב

מדי. לא עובד. מכירה את רוב תולעי הספרים באזור.

שמנתולה

New member
חבל

לא הייתי מסוגלת לחיות לאורך זמן במקום בו אין לי מה לקרוא (אמרה שמנתולה שפעם קראה ספר של 300 עמודים באנגלית עם קוויקשנרי רק בגלל שהיתה חודש וחצי באנגליה...)

למעלה