יהודים מומרים למוסלמים!

• פותח הנושא idoz
  • פורסם בתאריך
אם אנחנו כבר בעניין של המרת דת

אז שאלה לי אליכם: האם המדינה צריכה לתמוך כלכלית בארגונים ועמותות שמטרתם איננה המרת דת רשמית (מיהדות לאיסלם או לנצרות להפך) אלא המרה מאורח חיים חילוני לדתי ולהפך?

Zack DA

New member
במדינה דמוקרטית בלבד - כן

במדינת ישראל - לא. לפחות לא בכיוון דתי->חילוני.

Zack DA

New member
לא עשינו הפרדה של דת ומדינה

אז אולי באופן ממלכתי, דווקא צריך לעודד את הכיוון הזה. זה נשמע לי הגיוני אפילו בלי קשר לדעה האישית שלי בנושא.

פריפטס

New member
זה לא הגיוני, זה אדיוטי

גם מדינה שהדת בה לא מופרדת מהמדינה, לא חייבת להיות מדינת הלכה. ואין שום סיבה שמדינה שהיא לא מדינת הלכה תבזבז כספים בשביל לשנות את הדת של אזרחיה... זה מגוחך, וזה פוגע בעקרון של חופש הדת (שכולל בתוכו גם חופש מדת) המוזכר במגילת העצמאות.

Zack DA

New member
פשרה הגיונית:

לא לתמוך באף כיוון, אך לפגוע ולמנוע בכל דבר התומך במעבר לדת אחרת.

בהחלט,

אך אני לא דיברתי על מעבר מדת פורמלית אחת לאחרת כמו נצרות ליהדות או לאיסלם. ברור לכולנו שהמדינה לא צריכה לממן עמותות שמנסות להמיר דת. אולם מה עם המרת דת לא פורמאלית, כמו לנסות לשכנע חילוניים יהודים להפוך לדתיים או לחרדים? האם מקובל עליך שהמדינה מממנת עמותות שעוסקות בכך?

Zack DA

New member
אני לא חושב שזה דבר הכרחי

מצד שני אני לא רואה בזה משהו פסול. זו מדינה יהודית. זה לא עד כדי כך בלתי הגיוני שהמדינה לממן כמה מוסדות דתיים שיקרבו אנשים לדת, נכון ?

פריפטס

New member
זה ממש לא ככה

המדינה ממנת שירותי דת לא כדי לקרב את האזרחים לדת- למדינה אין שום אינטרס, ולא צריך להיות לה כזה, לקרב את האזרחים לדת. המדינה נותנת שירותי דת לרווחת התושבים שכן משתמשים בהם, ולא יותר.

אני מקוה שאתה מתכוון שכך צריך להיות

כי בפועל, מדינת ישראל מממנת במליוני שקלים כל שנה ארגונים ועמותות שיעודם הוא הפיכת יהודים חילוניים לדתיים ובעיקר לחרדים. צחי - האם לדעתך המצב הזה הוא רצוי?

Zack DA

New member
אני בכנות לא בטוח מה נכון במקרה הזה

תראה, בעד להפוך אנשים לדתיים אדוקים - זה אולי באמת לא אינטרס של המדינה. אבל זה אינטרס של היהדות, לא ? -------------- אבל מה שבטוח נכון הוא, שהמדינה תקרב אנשים למסורת, לחגים ולמנהגים. כלומר דרך מערכת החינוך וגופים כלשהם שיקבלו מימון. לא להחזיר בתשובה, אבל כן לקרב לבבות ולהחזיר למסורת.

פריפטס

New member
אם זה אינטרס של היהדות...

למה שהיהדות לא תממן?... "לקרב לבבות ולהחזיר למסורת." אני חושב שקירוב לבבות והחזרה למסורת זה לא רק לא אקוויבלנטי, אלא גם סותר.

Zack DA

New member
אני לא חושב. חינוך ליותר סובלנות

וקבלת אורח החיים של האחר - יפתור את הבעיה.

לא הבנתי:

מדוע למדינה צריך להיות עניין איזו מסורת אני מקיים ואיזו לא? מה דעתך שהמדינה תממן עמותות שתפקידן הוא לשכנע אנשים לחגוג סדר פסח כפי שנעשה בקיבוצים? (רמז - הקשר בין סדר פסח קיבוצי לבין הסדר הנערך אצל הדתיים הוא קלוש ביותר). קירוב לבבות? את זה צריך לעשות על ידי חינוך לפלורליזם - לקבל את השונה ממך, ולא לנסות להפוך אותו לאחד כמוך. להחזיר למסורת? בשביל מה? מי זו ה"יהדות" הזו שאתה אומר שיש לה אינטרס כלשהו? אינטרס הוא דבר שיש לאנשים פרטיים או לאוכלוסיה ככלל. אז איך ליהדות יש אינטרס כלשהו? אולי לרבנים יש אינטרס שיהיו כמה שיותר מאמינים תחת השפעתם, אבל המדינה בוודאי שלא צריכה לעזור להם בכך.

Zack DA

New member
אי אפשר לדבר באוויר ../images/Emo13.gif

לעם היהודי יש מסורת, שאמנם קשורה מאוד בדת אך הפן המסורתי, בניגוד לדת, קיים אצל אחוז גבוה מאוד מהיהודים בארץ. מורשת ישראל - דברי חז"ל, חגי ישראל, היסטוריה של העם היהודי - אלה דברים שצריכים להיות מועברים במימונה וסיועה של המדינה.

כמובן, בשביל זה יש בי"ס...

אבל בוא נחדד את השאלה: האם מדינת ישראל צריכה לממן ארגונים ועמותות שמטרתם היא החזרה בתשובה? חב"ד למשל. אמנון יצחק למשל. לעם היהודי יש מסורת, אבל המסורת האשכנזית שונה בהרבה מהמסורת המזרחית. את איזו מהם המדינה צריכה לעודד? בין המסורות הללו לבין המסורת שהתפתחה בקיבוצים במאה השנה האחרונות יש גם הבדל גדול. האם המדינה צריכה לעודד גם את קיום המסורת כפי שהיא בקיבוצים?

Zack DA

New member
לא רק בי"ס

אם קיימים אירגונים שמטרתם הוא לקרב לבבות להחדיר בעם את המסורת - למה לא ? ואגב - כן, בי"ס אכן צריך להיות אמצעי להחדרת המסורת. אתה מסכים ? יופי ! -------------- המסורת היהודית היא בת יותר מ- 2000 שנה. כמה שנים קיימים הקיבוצים ? עזוב אותם כרגע, לא עליהם אני מדבר. הכוונה באופן כללי היא שהמדינה צריכה להתערב ולעודד את המורשת והמסורת של העם היהודי. לא צריך ללכת עד החזרה בתשובה, אבל... אתה מבין את כוונתי.

אז בוא נסכם את זה ככה:

המדינה בפירוש לא צריכה לתמוך בארגונים שמטרתם היא להפוך חילוניים לדתיים. מסכים?

למעלה