יהודים מומרים למוסלמים!

• פותח הנושא idoz
  • פורסם בתאריך

Zack DA

New member
שזה אומר שהמדינה כן צריכה לתמוך -

אבל בהחדרת המסורת. מי שזה יגרום לו לחזור בתשובה - סבבה.

למה אתה מיתמם?

הרי הארגונים האלו קוראים לעצמם בשמות כאילו הם רק מנסים "לקרב לבבות, ללמד את המסורת" וכל מני בולשיט כאלה, כאשר בסופו של דבר מטרתם היא להפוך חילונים לדתיים. אתן לך דוגמה ספציפית: בעת שירותי הצבאי הייתי צריך לנסוע לשבוע אבט"ש בישוב דובב, על גבול הלבנון. באחד הימים הופיעו כמה חב"דניקים בדירה שבה שהיתי, וניסו במשך כשעה לשכנע אותי באמצעות אותות ומופתים שיש אלוהים בשמים ושכדאי לי לחזור בתשובה. והשאלה אליך היא כמובן: האם המדינה צריכה לממן פעילויות כאלה או שאסור לה לעשות זאת או שאין לך דעה בעניין?

Zack DA

New member
המדינה לא צריכה לממן מחזירים בתשובה

אבל כן צריכה לממן מקרבים למסורת. זה שהחב"דניקים "עבדו" על המערכת, זה לא אומר שעל זה אני מדבר.

Zack DA

New member
אני מדבר באופן עקרוני.

מה הויכוח ? זה שיש מחזירים בתשובה זה ידוע לשנינו, לא אמרתי שאני תומך בהם.

פריפטס

New member
אתה לא עונה על שום דבר

נשאלת- למה המדינה צריכה לממן החזרה למסורת\החזרה בתשובה\קירוב לבבות\כפייה דתית\כל שם אחר שתקרא לזה- ולא ענית.

Zack DA

New member
כי זו מדינת לאום.

ולכן תפקידה הוא לחזק את הזורשים של הלאום הזה, שכוללים לא רק את ההיסטוריה ה"קרה" שלו, אלא גם את המסורת וספר הספרים.

פריפטס

New member
מדינת לאום=מדינת דת?...

יש להפריד בין הלאום היהודי לבין הדת היהודית.

אז זהו, שלא.

אני שייך לעם היהודי אולם הקשר שלי לדת היהודית קלוש ביותר. היא נראית לי מגוחכת לא פחות מכל דת אחרת שאני מכיר.

Zack DA

New member
ברמת הלימוד ההיסטורי וקירוב הלבבות,

מדובר בהפרדה שהיא חסרת כל בסיס ואבסורדית.

האם ב"חיזוק השורשים" נכלל גם

שכנוע חילוניים בכך שקיים אלוהים שרוצה שנשמור על חוקי ההלכה שקובעים הרבנים? האם על המדינה לממן גם את זה? נא לא לבצע מכבסת מילים. תשתמש בביטויים שמובנים לכולנו. מה זה "חיזוק שורשים" שעל המדינה לממן?

Zack DA

New member
כבר פרטתי.

מסורת על כל המרכיבים שלה: היסטוריה, מנהגים, ספר הספרים וכו'.

מה עם אמונה ואורח חיים?

אין לי בעיה עם הכרת ההיסטוריה של עם ישראל, המנהגים שלו בעבר ובהווה, הכרת סיפורי המקרא וכו'. יש לי בעיה עם זה שהמדינה מממנת ארגונים שמטרתם היא להפוך חילוני לדתי ולשכנע חילונים בקיומו של יהוה.

פריפטס

New member
חברה, בואו נשחק משחק!

בגלל שאנחנו פורום של 3 אנשים חשבתי שאין בעיה אם נתגבש קצת, והמשחק קל מאוד וכיפי בצורה מדהימה! מנסים לשרשר כל כך הרבה עד שההודעות יצאו מהמסך משמאל! קדימה, אין עוד הרבה!

למעלה