יהונתן גפן התראיין היום

Simple Sam

New member
כן מעניין אותי לשמוע מה הוא אומר על הספר המשע

מם החדש שלו.

Simple Sam

New member
כן.

זתומרת,התחלתי. אני בעמוד 100 בערך ולא מצאתי בו עניין כ"כ.אבל זאת דעתי.

hagzi

New member
חולקת עליך../images/Emo29.gif

אני דווקא מאוד נהניתי ממנו... אולי תתחילי להנות לקראת הסוף...

Simple Sam

New member
חח האמת שהספר מסתובב לו אי שם בבית ואני לא

מוצאת אותו כבר יומיים אז נראה לי שאני לא אזכה לסיים אותו.

אני מאמין שאדם שאוהב את הכתיבה של יהונתן

ייהנה מהספר, אפילו שהוא קצת חוזר על עצמו. אני קראתי את הספר ומאוד נהניתי

Stillillgal

New member
אז תפסיקי לאכול בשר

למה לא? כי זה "טעים לך" לאכול נבלה? התבלינים זה מה שעושה את הטעם או כי זה קשה מידי להפסיק לדחוף נבלות לפה.... זה ללא שליטה נכון? לחץ חברתי/משפחתי? או ש "ככה אלוהים רצה?" או ש.."זה לא בריא!.. ואני גם ככה לא אוכלת הרבה בשר" בקיצר... חלאס להתחמק ותתמודדי/ו בשר זה בשר של חיות שהרגו ללא סיבה ומוות ללא סיבה זה רצח תפסיקו לאכול חיות זה לא שווה את השובע שלכם אתם לא עד כדי כך רעבים ובקשר לבריא/לא בריא אני אציב לכם עובדה אתם יכולים לחיות חיים בריאים ומלאים גם ללא בשר אולי זה בריא יותר...פחות בריא זה לא

Lady In Blues

New member
תראה לי אריה אחד

שמנהל תעשיה שלמה של גידול גברות, השבחתן ואכילתן. ברגע שתלך לך לערבות הסבאנה ותצליח לצוד איזה פרה או שור בידיים חשופות (כמו שאנחנו אמורים לעשות, לפי שרשרת המזון) אני בעצמי אשמח להביא לך את הסכין והמזלג. יודע מה, לך אפילו על איזה כידון קטן מעץ ואבן! עלי! עד שהמצב הזה לא יקרה, אני יכולה לבשר לך בחגיגיות שזאת לא שרשרת המזון.

אה ולהרוג פרה אחת זה בסדר?

הטענה לא שחיות שווים לבני אדם? צריך לגלגל תעשיה שלמה של בשר כי צריך להאכיל הרבה אנשים כי יש הרבה אנשים כמו שאם היה הרבה אריות אז גם הם היו פותחים תעשיה של "הרג" כי יש הרבה אריות רעבית. דוב הנמלים בלק אחד הורג נמלים כמו שהורגים בקר בארגנטינה בשנה.... אז מה אם הם קטנות? מה הם לא חיים ומרגישים? העולם מתנהל על הרג ועל "הגדול יותר שורד" בני האדם לא המציאו אצה גם אצל החיות זה ככה. חיות זה לא בני אדם הם נחותות מבני אדם כמו שאם ערס יציק לך לא תהרוג אותו אבל אם זה יתוש אז זה בסדר.. ככה זה

Lady In Blues

New member
אני מדברת על העובדה

שיצרנו תעשיה בה אנחנו מייצרים בע"ח למאכל. בע"ח אינם סחורה, וזה מה שפגום בעניין. זה לא הרעיון של "אנחנו גדולים יותר ולכן זה בסדר". בני אדם הם אוכלי-כל. משמע הם יכולים להתקיים גם מצומח וגם מבשר. אנחנו בחרנו להתקיים מבשר, תוך גרימת סבל מזעזע ליצורים חיים רק שאתה תוכל להגיד "יו, איזה המבורגר טעים!". זה לא ניראה לך קצת, ממש קצת לא הגיוני שיצור חי שבאמת היה משהו. משהו עם רצונות ומחשבות הפך לחתיכת בשר שנולדה, גדלה ומתה רק בשביל להפוך לאיזה משהו כביכול חסר ערך על הצלחת שלך?

המצפון תמיד מציק לי בעניין הזה

אני הייתי צמחוני חצי שנה בדיוק מהסיבה הזותי וגם היום אני אוכל בשר רק פעמיים בשבוע כי אני באמת מעדיף שלא לאכול בשר. מה שבאתי להגיד זה שקשה להאשים מישו בתעשיה הזותי אלא אם כן הוא גרם סבל לחיה לפני זה כמו פיטום אווזים.. אבל שחיטה רגילה בלי בתעללויות לפני זה- קשה להגיד להם משו... אחרי הכל מישו צריך להאכיל אותנו.

למעלה