יהונתן גפן התראיין היום

enbalush

New member
מישו לא צריך להאכיל אותך

אתה ילד גדול שכבר יכול לחשוב בעצמך ולא לקבל כל מה שאמרו או לימודו אותך כמובן מאליו ולהבין שאתה פוגע בבעלי חיים ויש תזונה צמחית ותחליפים רבים, רב המזון שאתה אוכל הוא צמחי, אז יאללה...

Lady In Blues

New member
אין חיה כזאת

"שחיטה רגילה בלי בתעללויות לפני זה". בוא לא נהיה תמימים. פרות לא באמת קופצות להם באחו, מלחכות להן עשב ואז, אחרי שהן חיות חיים מספקים ומלאי כיף גרזן מוזהב עם כנפיים נוחת עליהם מהשמיים והן הופכות לסטייק
הן חיות בתנאים מחרידים, במכלאות צפופות וסובלות עינויים גופנים באמת נוראיים (קטיעת קרניים, צריבת מספרים על העור ללא הרדמה, דלקות עטיניים מתוצאה של חליבת-יתר לא מטופלות וכו') ומושמדות באופן מזעזע.

וואווו אז פה אני אגלה לך כמה דברים

במושבים דתיים זה לא קורה הדברים האלה כי אז הבהמה טרפה ואסור לאכול... סבתא שלי גרה במושב והם היו מגדלים פרות ועופות והם היו מטפלים בהם יפה בלי התעללויות להשבחת הבשר והיו חולבות תמיד תפרות... אני בוודאות יודע שבשחיטה הכשרה אין התעללויות... לגבי שאר העולם- מסובך לתקן את כולו

Lady In Blues

New member
ואתה ראית פעם את השחיטה הזאת?

לא. אתה מקבל הבשר לך מת ונעים למראה. לך תראה פעם אחד איך שוחטים את הסטייק שלך ואז נדבר. ניראה אם תוכל לאכול אותו אז.

enbalush

New member
שחיטה כשרה לדיעתך אביתר לוי...

למרות שאין ביסוס מדעי להנחה הזו, מוטב שלא להתווכח על אמיתותה, אלא להדגיש שהסבל העובר על בעלי-החיים מתחיל במשק המתועש הרבה לפני השחיטה: ההפרדה מההורים, הכליאה בצפיפות עצומה, ההרעלות והמחלות מזיהום הקרקע והאוויר, ההרעבה שלפני השחיטה, ההובלה - כל אלה הן סיבות מספיקות כדי להתנגד לתעשיית הבשר. בעלי-חיים רבים מומתים שלא בשחיטה כשרה - למשל, בתעשיית הביצים, אפרוחים הזכרים והתרנגולות ה"מבוגרות". גם מי שתומך בשחיטה כשרה, צריך להתנגד להרג בעלי-חיים בשיטות אחרות

Stillillgal

New member
חמודי

לא, בני אדם לא שווים לחיות לבני אדם יש *****מודעות***** לחיות אין זה שהן פחות מודעות מאיתנו לא נותן לנו זכות להרוג אותם להפך צריך להגן על החלש.... אני מאמין שאם זה היה עובד ככה אתה היית כבר בתוך פיתה עם טחינה ואם ככה זה בטבע למה שלא תלך לגור ביער ותצוד בעצמך את החיות שלך?

מעיין51

New member
יאו לא למדת ביולוגיה בחיים שלך?

זה בדיוק מה שהוא אמר! זה שרשרת מזון יש צרכנים ויש צורכים ויש טורפים ויש טורפי על.. זה מה שאנחנו- טורפי על אין מה לעשות נגד זה.. ושחלילה לא תבין אותי לא נכון.. אני ממש לא "נגד" כל העניין הזה של הצימחונות... אני חושבת שאנשים צריכים לעשות בחיים שלהם רק את מה שהם רוצים.. ואם הם לא רוצים לאכול חיות.. אז בכייף.. אני פשוט, אמשיך לאכול חיות... כי ככה זה מתנהל גם אם זאת התשובה הכי מטומטמת שיכולה להיות "ככה זה מתנהל".. אבל אין מה לעשות.

Lady In Blues

New member
אנחנו לא טורפים

אני=חנו אוכלי-כל. ז"א שיש לנו אפשרות לאכול גם צמחים וגם בשר. אנחנו בוחרים לאכול בשר. נפש לא יכולה, לא ראויה ולא מתקבל על הדעת שתתפס כמשהו "טעים". זה חולני.

enbalush

New member
../images/Emo41.gifמעיין, תשובה בשבילך

" שרשרת המזון" הוא מושג המתייחס ליצורים החיים באופן טבעי באותה סביבה, ועל-ידי איזון יחסי הכוחות ביניהם נשמרת יציבות המערכת. בעלי-החיים שבני-אדם נוהגים לאכול אינם גדלים באופן טבעי - הם מורבעים על מנת להיות מנוצלים בתעשיות המזון. הם לא מהווים חלק מהמערכת האקולוגית, אלא חלק מהתעשייה האנושית. בכך שאנחנו אוכלים אותם, אנחנו לא מרסנים את גדילת האוכלוסייה שלהם, אלא למעשה מגדילים אותה, מכיוון שככל שיש יותר דרישה לבשר, כך מרביעים יותר חיות לתעשיות הבשר. בנוסף לכך, תעשיות החי הן מהתעשיות הפוגעות בסביבה באופן החמור ביותר - מאות מיליוני בעלי-החיים המגודלים בישראל מייצרים כמויות אדירות של הפרשות, המזהמות את מקורות המים, וצורכים כמויות עתק של מים, המכלים את מאגרי המים. הימנעות מצריכת מוצרים מהחי היא לא רק בחירה מוסרית יותר - היא גם בחירה אקולוגית יותר.

מה את מתנפלת עלי?

נכון זה מזעזע וזה גורם לצמרמורות אבל מה אני אגיד לך? למה אנשים אוכלים בשר?בלי קשר לבריאות זה פשוט איכות חיים....בנאדם שבע ושמח שהוא אוכל שוארמה......זו הסיבה בתכלס ולא הבריאות או הלחץ החברתי...

Lady In Blues

New member
אתה יודע למה הוא שמח ומאושר

בגלל כל ההורמונים שדוחפים לפרה לפני שמעלים אותה על המוט שווארמה והוא מכניס לגוף שלו. כמות הורמונים גדולה+כמות שומן גדולה = אדם "מאושר" = סתימת עורקים במהירות האור (ותוצר הלוואי של הרבה פרות פחות)

doofe

New member
גם אני שבעה ושמחה,

ושום חייה לא משלמת על זה את המחיר...

אהה

אז את יותר טובה ממני בגלל זה?יותר חשוב מהאוכל בצלחת שלך ואיך את מתנהגת אליו זה איך את בתור בנאדם יש דברים פי מאה יותר חשובים בחים האלה מאשר להתעסק באוכל.... אני בחים לא אהרוג חיה וזה שאני אוכלת אותה זה לא אותו דבר...אני גם מרחמת על התרנגולות אבל על בני אדם יותר,אני אתן שקל לעני ברחוב וזה יספק אותי יותר מלא לאכול תרנגול. קיצר יש דברים אחרים בחים חוץ מהאוכל וכל אחד אוכל מה שנעים לו ואותך זה לא עושה מאושרת ואותי כן..

למעלה