יהונתן גפן התראיין היום

enbalush

New member
ליאור../images/Emo124.gifתקראי

הפגיעה בבעלי-חיים במשקים לא מתבצעת מתוך גחמה מרושעת, אלא אך ורק כדי לספק את הצריכה למוצרים מהחי. אם אנשים לא היו קונים בשר ומוצרים אחרים מהחי, לא הייתה שום סיבה להרביע, לגדל ולשחוט את בעלי-החיים האלה. ככל שתהיה פחות תמיכה כלכלית בתעשיות פוגעניות, כך התעשיות הללו יצטמצמו. כשאדם צורך מוצר כלשהו, הוא תומך בייצור שלו, על כל המשתמע מכך. הפגיעה בבעלי-חיים קשורה באופן ישיר לצריכת המוצרים המופקים מהם. בני-אדם ראויים לזכויות שוות ללא קשר למידת האינטליגנציה או ההצלחה שלהם: אף על-פי שבני-אדם בהחלט אינם שווים זה לזה בתכונות ובהישגים שלהם, אין אנו מצדיקים אפליית אדם אחד לעומת אחר בשל היותו מוצלח פחות. אפילו תינוק בן-יומו, שטרם פיתח כישורים מיוחדים, זכאי להתייחסות מוסרית. לא נרצה לטעון כי אדם חכם זכאי להרוג ולאכול אדם הלוקה בפיגור שכלי, רק משום שהוא חכם ממנו. הפרט מבסס את זכותו להתייחסות מוסרית לא על סמך היותו יצור חכם או מוצלח במיוחד, אלא על עצם היותו בעל רגשות וצרכים אישיים - ובתכונה זו האדם אינו נבדל מבעלי-חיים.

תמרוש5

New member
טוב בתור צמחונית,

אני חושבת שאם למישהו כיף לאכול בשר שיאכל ואין לאף אחד זכות להטיף לו. לי זה לא עושה טוב ואני לא אוכל ואחיה בהרגשה טובה עם עצמי. ואם למישהו זה עושה הרגשה טובה זכותו!:)

enbalush

New member
ואם אלו היו ילדים שנרצחים ולא בעלי חיים אחרים

אז המשפט שלך היה נשמע כך: טוב בתור צמחונית, תוכן: אני חושבת שאם למישהו כיף לאכול גופות של ילדים שנרצחו רק בשביל שיאכלו אותם שיאכל ואין לאף אחד זכות להטיף לו. לי זה לא עושה טוב ואני לא אוכל ואחיה בהרגשה טובה עם עצמי. ואם למישהו זה עושה הרגשה טובה זכותו!:) נראה לך הגיוני?

ואם לסבתא היו גלגלים?

אני לא אוהב את הגישה שלך,את משווה חיות לבני אדם? תאמיני לי שיש לי לב אבל יש גבול.. נכון זה יצור חי ומסכן ותמים שרק רצה לחיות והכל אבל לכל דבר שיש בעולם הזה יש מטרה והתרנגולים נוצרו כי יש להם תפקיד והתפקיד שלהם זה לספק לאדם מזון....אם את לא חושבת ככה אז תאכלי לך תחסה שלך ואל תשווי חיות לגופות של בני אדם.הגזמת. וקוראים לי מיה לא ליאור אגב.

enbalush

New member
../images/Emo35.gifמיה ותמר, שאלה לי אליכן

מה מבדיל את האדם משאר בעלי החיים שנותן לו זכויות לחיים לעומתן?

תמרוש5

New member
אני יכולה לתת לך מאה ואחת סיבות

על הבדלים בתפיסה העולמית ובמוח וכו' וכו', אבל אני עצמי עד לא מזמן היה לי יותר קשה לראות שהורגים חיה מאשר אדם. אני לא חושבת שזה טוב להרוב חיות ולאכול אותן ובטח שלא התעשייה הנוראית שיש בארץ, אני פשוט חושבות שהצורה שבה אתם מנסים לשכנע אחרים היא מעצבנת. אתה יכול לבוא ולתת לאנשים טיעונים אם זה מה שעושה לך טוב,אבל זה לא פייר להתווכח ככה. כן אני צמחונית בערך 3 שנים,אני אוכלת תחליפי בשר כמו טופו וירקות ופירות אבל לא ביצים ומוצרי חלב,ובכל זאת הגעתי למצב של תת תזונה. אז אתה לא יכול להחליט בשביל מישהו אחר מה טוב לו בחיים ומה לא.וכן האדם יותר מפותח מהחיה,ולכן הוא זה ששולט בעולם.

enbalush

New member
תמרוש

את טוענת שבגלל שיש להם מח פחות מפותח הם זכאים להרצח ולעבור מסכת התעללויות?

תמרוש5

New member
ממש לא!

אני טוענת שלך יש את הדעות שלך (שהן דומות לשלי רק יותר קיצוניות) ולאנשים אחרים יש את הדעות והמחשבות שלהם,ושאם את מרגישה שמה שיועיל לעולם זה להטיף לאנשים סבבה. אבל ברגע שזה מפריע ולא נעים להם אני לא רואה טעם להמשיך.

enbalush

New member
ואם בני אדם היו אונסים בעלי חיים

זה היה בסדר? הרי יש אנשים שזה מזעזע אותם ויש פרברטים שחושבים שלאנוס זה בסדר, אז את רוצה שנעצום עיניים ולא "נטיף" ברגע שזה לא נעים להם, זה בדיוק הטעם להמשיך כדי שיבינו שהם פוגעים בקורבנות אילמים!

תמרוש5

New member
ושוב את משווה לדברים שלא קשורים לעניין!

כשמישהו אונס,ואוכל גופות של ילדים הוא נגד החוק. כרגע החוק במדינה הזאת מאפשר לאנשים לאכול בשר. אני לא נגד לדבר עם אנשים ולהעלות טיעונים בעד צמחונות ובעד אורך חיים כזה. אבל כשאת רואה שהבן שמדבר איתך לא מוכן להקשיב ואת סתם יוצרת איתו וויכוח שהופך לריב שלא מניב אף תוצאה,למה את לא מוכנה לוותר ולדבר על זה עם אנשים שכן רוצים להקשיב? סתם יוצאים בהרגשה רעה והולכים בדרך ההפוכה ממה שרצית! זה מחזקת את הרצון שלהם לאכול בשר בכך שאת כביכול כופה את זה. תנסי בדרכים טיפה יותר עדינות.

enbalush

New member
תמר, זה לא עניין של חוק

את רוצה להגיד לי שלא אכפת לך שיש מקומות שאוכלים כלבים וחתולים בגלל שזה חוקי שם?

תמרוש5

New member
את שוב סוטה מהעניין!

את לא יכולה להגיד לאף אחד מה לאכול. את יכולה לנסות לשכנע אותו,וברגע שהשיכנוע שלך רק מעצבן אותו וגורם לו יותר לרצות לאכול בשר אז את איבדת את המטרה שלך. ואם שוב תשאלי אותי שאלה שלא קשורה למה שאני מנסה להסביר אני פשוט לא אענה.

תמרוש5

New member
אה כן,והעולם לא פועל עפ"י מה שאני חושבת,

ככה שזה אל רלוונטי מה אני חושבת.

enbalush

New member
טוב זה לא עזר אף פעם להיות תבוסתני

לא ליהודים בשואה, לא לשחורים בתקפ' העבדות ולא לנשים בעבמאה הקודמת, רק הקולות שהתנגדו למצב עשו את המהפיכה. הכח ביידים שלך.

enbalush

New member
צודקת אני לא יכולה להגיד לאף אחד מה לעשות

אבל אני יכולה להביע את דעתי שרצח בע"ח זה רצח! והתעללויות שהן עוברים זו פגיעה קשה כמו אונס ואלימות קשה, זה לא סרט אימה זו מציאות. הדברים שלי מעצבנים אותך כי הם גורמים לך להתמודד עם דברים של היו לך במודע והאיום שלך הוא פסיכולוגי, את בעצם לא רוצה כי קשה לך להתמודד עם המראה שאני שמה לך מול העיניים.

תמרוש5

New member
"בשר זה רצח?

אז מה אני רצח? לא נכון!בשר זה בשר רצח זה רצח!" סתם משהו שעלה לי בזיכרון. שתראי שיש לאנשים דעות שונות בנוגע לעובדה הזאת. ועכשיו לעיניינו,אני חושבת שהתעללות בבעלי חיים זה דבר נורא,ואני לא במישהו שעושה את זה כבדן אדם עם רגשות אמיתציים כלפי העולם וכלפי מה שאלוהים ברא. אני לא חושבת שאלוהים ברא את בעלי החיים כדי שנאכל אותם! אני אוהבת בעלי חיים,אבל אני חושבת,שכשאת מצידה את דעותייך ועמדותייך כדאי לך לעשות את זה בדרך יורת עדינה,אחרת לאדם שעומד מולך לא יהיה חשק ורצון להקשיב לך!כן קשה לי להתמודד עם המראה שאת שמה לי מול העיניים,הכי קל זה להגיד שאני לא יכולה להשפיע על אחרים! אבל יותר קל זה לא לנסות להבין את הצד השני ואת המניעים שלו. ואני חושבת שכשמישהו מנסה לכנע מישהו אחר בנוגע לצד שלו,קודם כל עליו לנסות לראות את הצד השני,אחרת זה לא יעבוד!

למעלה