יוכי68 מה הכנת לי היום לאכול

יוכי68

New member
אני כבר מוסיפה תמונות עד עכשיו

עבדתי על עבודת הנמליםםםםםםםםם.
 

יוכי68

New member
זיתים עם עוף../images/Emo26.gif

הוכן לשבת אבל העוגות החלביות מנעו מהילדים לבחור בבשרי....כרגיל.....לא אוותר..שיאכלו את זה היום
 

יוכי68

New member
דגים עם חומוס שחוסלללללו../images/Emo19.gif../images/Emo97.gif

דגים במצע של חומוס וגזר ופלפלים יבשים
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון דגים חריפיים

דגים חריפים/יוכי חתיכות דג כמס' הסועדים: פילה מושט, נסיכה, בקלה, מרלוזה, מושט, טונה........... להשרות את הדגים כשהם חתוכים למנות במלח ובלימון כשעה. בסיר רחב ושטוח: מצע ירקות לבחירה: תפו"א פרוסים לפרוסות גזר פרוס + חומוס מושרה פולים יבשים מושרים/טריים עגבניות פרוסות ופלפלים חריפים יש לסדר את הירק הנבחר בתחתית הסיר ומעליו את חתיכות הדג שנשטפו מעל להוסיף שיני שום עפ"י הטעם, כוסברה קצוצה בכמות נדיבה. פלפלים חריפים + גמבה חתוכה לרצועות לפי הטעם אפשר גם פלפלים אדומים יבשים - יש לפתוח ולשטוף. לצקת כחצי כוס שמן לפחות, לפזר פפריקה מתוקה באופן שווה על כל הדגים, מעט כורכום, מלח בכמות נדיבה ופלפל לבן/שחור. להוסיף מים עד גובה הדגים ולהביא לרתיחה.....להנמיך ולבשל עד לצמצום הנוזלים.........טעיםםםםםםם במיוחד אם מכינים לחם ביתתתתתת.
 

יוכי68

New member
חלות שהוכנו לשבת..טעיםםםםםםם וטריייייי

הלישה הארוכה חשובה מאוד. בדר"כ אני מקפיאה את הלחם, הפעם לא הקפאתי ויצא טרי טרי ולא מתפורר.
 

יוכי68

New member
פאי תפוחים צימוקים ואגוזים

פאי תפוחים/יוכי מכינים בצק פריך : 1/2+ 2 כוסות קמח רגיל 1 א. אפייה 2 ביצים 1חב' מחמאה 3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה) , להניח במקרר לרבע שעה. * הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים). בסיר קטן: 5 -7 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות גסות (ניתן לקלף וניתן להשאיר עם קליפה) כוס סוכר כפית קינמון צימוקים עפ"י הטעם לבשל בסיר את התפוחים, הצימוקים, הסוכר והקינמון מס' דקות עד לאיחוד החומרים, אין צורך להפוך זאת לריבה רכה, טעים מאוד כאשר מרגישים בתפוחים הטריים. אגוזים עפ"י הטעם - להוסיף בסוף הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים, לבסיס חלק גדול יותר (כשני שלישים), משטחים בתבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית משומנת מעל הבצק מפזרים מעט פירורי בסקויטים או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים העודפים של התפוחים). מפזרים באופן שווה את תערובת התפוחים כולל האגוזים. את הבצק הנותר כשליש, מחלקים לרצועות: ניתן ליצור גלילים כמו נחשים ולסדר יפה בתבנית בשתי וערב או לרדד את הבצק ולחתוך בעזרת גלגלת משוננת רצועות ארוכות ולסדר בשתי וערב.......ניתן למרוח את הבצק בחלמון וניתן להשאיר ללא ציפוי. לאפות בחום גבוה 180-200 מעלות עד להזהבה כ - 25 דקות בערך. מצננים ומפזרים א. סוכר. עוגה קלה וטעימהההההה.......תהנו.
 

יוכי68

New member
ומה שגזל ממני הכי הרבה זמן....שחמט../images/Emo212.gif

כל כך רציתי להכין את עוגת השחמט, אך שמעתי את כל התגובות לגבי עוגות השחמט שהוכנו ע"י כל מיני אנשים...."העוגה יבשה" וכל מיני הערות דומות....... לא ויתרתי על העיצוב....אבל עם הרבה שינויים....... החלטתי להכין שתי רולדות (נירה שויאר) אחת שוקולד ואחת לבנה.......זילפתי פסים בשקית זילוף: לבן, חום, לבן, חום וכך הלאה עד ל 9 פסים...אפיתי 10 דקות בחום גבוה........וזה מה שהתקבל לאחר האפייה
 

יוכי68

New member
שלב שני - עוגת שחמט - פס

חתכתי את העוגה ל 3 חלקים 3 פסים בכל חלק (הכנתי 11 פסים ורק אח"כ למדתי שהיה כדאי להכין מס' שיתחלק ב 3 נשארו לי שני פסים - הילדים אכלו כך בכיף ) יש להכין מהבלילה שנותרה עוד עוגה בה 9 פסים חום לבן לסירוגין.
 

יוכי68

New member
שלב 3 - למרוח ריבת חלב

מורחים על 3 החלקים ריבת חלב בנדיבות.......ניתן לפני להרטיב מעט בליקר/נס קפה.
 
למעלה