../images/Emo41.gifמתכון דגים חריפיים
דגים חריפים/יוכי חתיכות דג כמס' הסועדים: פילה מושט, נסיכה, בקלה, מרלוזה, מושט, טונה........... להשרות את הדגים כשהם חתוכים למנות במלח ובלימון כשעה. בסיר רחב ושטוח: מצע ירקות לבחירה: תפו"א פרוסים לפרוסות גזר פרוס + חומוס מושרה פולים יבשים מושרים/טריים עגבניות פרוסות ופלפלים חריפים יש לסדר את הירק הנבחר בתחתית הסיר ומעליו את חתיכות הדג שנשטפו מעל להוסיף שיני שום עפ"י הטעם, כוסברה קצוצה בכמות נדיבה. פלפלים חריפים + גמבה חתוכה לרצועות לפי הטעם אפשר גם פלפלים אדומים יבשים - יש לפתוח ולשטוף. לצקת כחצי כוס שמן לפחות, לפזר פפריקה מתוקה באופן שווה על כל הדגים, מעט כורכום, מלח בכמות נדיבה ופלפל לבן/שחור. להוסיף מים עד גובה הדגים ולהביא לרתיחה.....להנמיך ולבשל עד לצמצום הנוזלים.........טעיםםםםםםם במיוחד אם מכינים לחם ביתתתתתת.