המתכון לרולדה עפ"י נירה שויאר
הכנתי שתי רולדות אחת חומה ואחת לבנה........מצרפת מתכון לרולדה החומה לרולדה לבנה יש להחליף את הקקאו בקמח....אני השתמשתי בקמח תופח ולא בקמח רגיל כמו שכתוב במתכון. הזילוף של הפסים צריך להיות מהיר....כדאי שתהיה עזרה בסביבה........פשוט חוויה.
גלילת שוקולד/רולדה/ נירה שויאר לחמם את התנור לחום גבוה 4 חלבונים 2/3 כוס סוכר להקציף את החלבונים בקערה גדולה, כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשלוש ארבע פעמים ולהמשך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. ________________________________________________________ 4 חלמונים 1 כף ת. וניל קורט מלח לבחוש היטב את הנ"ל בנפרד, ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה. חצי כוס קמח 1/4 כוס קקאו לערבב קמח וקקאו למניעת גושים, להוסיף לתערובת שבקערה בשתיים שלוש פעמים. לאחר כל תוספת לערבב בתנועות עטיפה עד שהקמח ייבלע בתערובת. __________________________________________________________ לגזור נייר אפייה בגודל תבנית האפייה (תנור), לשמן ולהניח בתבנית.....לצקת את הבצק לתבנית ולשטח במרית. לאפות בחום גבוה כ 10 דקות.העוגה מוכנה כאשר צבעה זהוב ורכה למגע. להפוך את העוגה החמה על מגבת נקייה, להסיר את נייר האפייה, לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה. אם הגלילה נאפיתה יתר על המידה והתקשתה מעט יש להניחה על מגבת לחה ולגלגל עם המגבת. לאחר שהגלילה התקררה לפתוח אותה ולמלא במלית הרצויה.