יום עבודה פורה לצהל

מוחמד5

New member
אזרח תמים יא עמית.

שהריגתו נחשבת להישג ,ומענה טוב לירי הקסאמים. לא לדבר על משפחה שהופצצה גם כן מהאויר ,וילד בן 13 נהרג. אלה הם השגי המתקפה על עזה

20 זה כלום, פסיק קטן בים המחבלים שיש בעזה,

לא עשינו עדיין כלום!, מה זה 20? דיסקין מדבר על 20 אלף מחבלים שיש שם אז מה זה 20 מחבלים? תתחיל להתרשם שנדבר במאות ואלפים, לא ב20 עלובים.

mike00

New member
מה האלטרנטיבה יא'מוחה?

הדברות עם מי שאינו מכיר בנו? המשך ההבלגה על ירי קסאמים שנמשך 7 שנים,שבחלק נכבד מהתקופה ישראל כלל לא הגיבה והירי עדיין נמשך? מעבר של כל היהודים בישראל ליגוסלביה? תן אתה את הפתרון הרצוי....

גידעון1

New member
מוחמד תהיה רגע רציני ואל תיעלם

קודם כל למרות שעמית בצד שלך הוא לא טיפש כלומר הוא יודע טוב מאוד שמטרת צהל לחסל טרוריסטים ולעיתים אזרחים נפגעים אז אל תנסה למכור לנו לוקשים. בעוד שבשנים הקודמות על כל מחבל נהרג אזרח, כיום על כל 10 מחבלים נהרג אזרח אז אל תעשה דאווינים שאלו ההישגים של צהל ו"תשכח" את כל החיסולים שצהל עשה נגד טרוריסטים וחיסול תחמושת. עכשיו שהזכרתי לך שצהל מחסל טרוריסטים ולא אזרחים כי כנראה "שכחת" בא תן לי פיתרון אחר לטיפול בארגוני הטרור שבכוונה נמצאים באוכלוסיה. *מוחמד אל תשכח שיש עכשיו חוק טוקבקים אז אם אתה עומד לכתוב לי משפט סתמי שלא קשור לכלום אני תובע אותך על כל מה שיש לך

מוחה שמישהו יסביר לי פעם את המילה "מענה"

הרי מה שאנחנו רואים זה שבזמן האחרון, ככל שצה"ל לנחם יותר במשגרי הקסאם מעזה, ככל שהוא מצליח להרוג יותר חמושים, ירי הקסאמים לא רק שלא פוחת אלא עולה! אז מה פה מענה רבּק מה? זה מענה אך ורק לתחושת הנקם של כמה אנשים, זה לא מענה לקסאם ולא בטיך

אה, לזה יש הסבר פשוט מאד:

זה כמו עם חיה, ואירגוני הטרור הם בהחלט סוג של חיות, יש חיות מסוימות שאם אתה רק פוצע אותן אתה רק מגביר את הנחישות ואגרסיביות שלהן ונדמה שהן יותר חזקות ומסוכנות, אך אם אתה פוגע בהן מספיק חזק, אז הן פשוט לא מסוגלות לסכן אותך יותר, פיזית הם חלשות יותר ואם אתה הורג אותן אז בכלל. עכשיו, אירגוני הטרור יורים יותר כי רק פצענו אותם ולא פגענו בהם מספיק חזק, אם ישראל נגיד תהרוג בשבועות הקרובים באופן רציף ככה איזה 400-500 מחבלים אז מספר הקסאמים ירד משמעותית ואם יהיה לך המשך שמשמעותו להרוג את כל המחבלים בעזה שמספרם על פי ראש השב"כ דיסקין הוא כ20 אלף אז בכלל לא יהיה מי שירה את הקסאמים. 20 חמושים זה כלום, זו אפילו לא פציעה במושגים פלשתינים, אולי שריטה, אם אנחנו מרגישים גאים בעצמינו שהרגנו 20 מחבלים אז כדאי שנרגע, 20 מחבלים זה ממש כלום ולכן זה לא פוגע ביכולת ירי הקסאמים.

../images/Emo13.gif זה מה שתמיד אומרים יובל

פשוט לא נכנסנו מספיק חזק. אם רק היינו עושים איזה מבצע ארמגדון, אז זה היה גומר אותם. רק דבר אחד קטן- ישראל לא תעיז לעשות מבצע ארמגדון. אף שר ביטחון לא יעיז לעשות פעולות בהקף שאתה מדבר, של מאות הרוגים בלילה (שזה אומר כתישת העיר בפפצות ללא אבחנה, אינטנסיביות בהרבה מבלבנון), הלחץ הבינ"ל יהיה כל-כך מסיבי, שז פשוט לא יקרה
אז לפחות בוא נסכים שהשיטה הנוכחית רק מחמירה...?

מי דיבר על כתישת העיר בפצצות?

אני מתכוון לחיסולים, לא הפצצות שרירותיות, אני לא מעוניין בסתם הרג של אזרחים עזתים, אבל יש מחבלים, והרבה ואותם צריך לחסל, לחץ בינלאומי או לא ות'כלס אם נעשה את זה, נחסל אותם במאות ואלפים - לא כתישת העיר בפצצות אז אף אחד לא באמת יפסיק אותנו, מה יגידו לנו כאשר נגיד "שדרות"?...נראה לי בינתיים שהיחידים שמפסיקים אותנו זה אנחנו ולא אף אחד אחר, רק נוח לנו להגיד "לחץ בינלאומי" ולהאשים אותו. האשמה היא בעיקר עלינו! "שיטה נוכחית" זו בדיוק הבעיה שאין שום "שיטה נוכחית" אלא רק אוסף ספורדי של עונשים, תגובות ומבצעים, אין מדיניות אין שיטה לכשתהיה שיטה - לא יהיו קסאמים!

שום ארמגדון

ישראל לא תעיז? בזמני אמת - ממש לא מעניין את ישראל כביכול לחץ בינלאומי.. אנחנו כולה מגיבים על עשרות טילים שנשלחים עלינו ביום...ישראל מדינה ריבונית ויש לה את הזכות להגן על עצמה. בפצצות ללא הבחנה? חחח יהיו מאות הרוגים, כשרובם המוחץ טרוריסטים, והשאר זה אזרחים שהטרוריסטים השתמשו בהם כמגן אנושי קיצר כמו שיובל אמר...לעשות תקיפה פה תקיפה שם מין הסתם יגביר את הקאסמים - אבל יהיה מטומטמם ליסוג איך שזה קורה ותחשוב על זה ..אולי אתה לא מסכים שצריך לעשות את זה אבל זה שפתאום נשלחים יותר קאסמים זה לא מה שצריך להרתיע את ישראל ומה לעשות..מבצע גדול בעזה הוא פשוט מאוד בלתי נמנע, כבר יש להם סוג של קטיושות שם.. אחרי שאשקלון תהיה שדרות רק שעליהם יהיו קטיושות - גם על זה להבליג? מה שקורה עכשיו הוא הזוי..במקום שהצבא יגן על האזרחים ויכנס לעזה - האזרחים ממשיכים להגן בגופם בשביל שהצבא לא יכנס.

fifanowftw

New member
אני אתן לך דוגמא מאוד קיצונית

גטו ורשה. בכל פעם שהיה נסיון למרוד בנאצים---הנאצים היו מוחקים רובע שלם, רוצחים את כולם, ילדים, נשים, גברים...ומה היה? לא היה. לא היו התנגדויות רציניות(רק בסוף, כשהגטו כבר נהיה כמעט ריק מאדם. ואז, הנאצים, אחד הצבאות החזקים בעולם באותה התקופה, לא יכל על היהודים במשך 3 ימים, עד שהתחיל ביריות ארטילריה...ונגד זה, אין מה לעשות).

mike00

New member
איזו מין דוגמא זאת??

אנחנו לא רוצים או צריכים להיות "כמוהם".... מספיק לעשות את מה שעשה המלך חוסיין כדי להרגיע את הרוחות,אם אצלו זה עבד כשמצבו היה חמור בהרבה אין שום סיבה שאצלנו זה לא יעבוד...

זה לא מה שבגין נסה לעשות בלבנון? לא כל-כך עבד

יש יותר מדי גורמים ששונים מהותית... גם שמיר ביבי ושרון הבינו את זה כשהיו ראשי ממשלה. אז אל תצפה שברק או אולמרט ינהגו אחרת.

mike00

New member
תזכיר לי מתי בגין ריסס

בין 2,500 פלשתינים[לפי הירדנים] ל-20,000[לפי הישראלים] בפרק זמן קצר מ-30 יום??

במלחמת לבנון הוא ניסה לחסל את אש"פ

זה שהוא לא היה מסוגל מראה משהו על המגבלות שמדינה שמנסה להיות חלק מהמערב לוקחת על עצמה. וזה לא מתוך הומניזם, זה מתוך הגיון הישרדותי פשוט. הציונות לא היתה קמה והיא גם לא תשרוד רגע אחד ללא התמיכה של מעצמות המערב. אני שוב אומר, כשיושבים בכורסא קל להתלהם ולקרוא להרוג 20000, כאתה ראש ממשלה, אפילו אם אתה שמיר או ביבי נתניהו- אתה פתאום רואה שזה פשוט לא אופציה. ואז נשאלת השאלה האם אתה נוקט במדיניות העכשווית שרק מסלימה את המצב, מעלה את כמות הרקטות, ומרחיקה את גלעד שליט, או שאתה הולך לכיוון של הפסקת אש.

mike00

New member
לא צריך לחסל 20,000 בשביל "לנצח" את המאבק

מה שלא נעשה יהיה הפסד,השאלה זה כמה אנחנו מוכנים להפסיד......ומה אנחנו מוכנים לעשות בשביל למזער את הנזק... אני לא שמעתי את תגובתך על ההבטחות של שריד,ביילין וחבריהם.... שריד אמר בזמן אוסלו שאם יירו עלינו ברובים שנתנו נכנס חזרה וניקח אותם......נו,אני לא זוכר שקראתי איפשהו שהוא התנדב להכנס כדי לעמוד במילה שלו...קל לדבר גם כשאתה בממשלה עושה "דברים חשובים" כאלה כמו הסכמי שלום.... וזה בדיוק ההימור שאני לא מוכן לקחת.......אין לך תשובה בשבילי על מה יקרה אם....... אז טוב לי להשאר במוכר מאשר ללכת אל הנודע המפחיד....

למעלה