יום עבודה פורה לצהל

אושרי 7

New member
איזה מין טיעון זה סלטעון?

אם ישראל תעז או לא אני לא יודע, כי אני לא נביא, מה שאני יודע זה שאני בהחלט תומך ברעיון. יובל לא אמר מה יקרה או לא, אלא הוא אמר מה לדעתו צריך לקרות, ואני מסכים איתו.

AdonAsda

New member
נו זאת בדיוק אחת הבעיות הגדולות בישראל,

הסברה כושלת, חוץ מלצלם בלונדיונית על רקע תל אביב ולהגיד "מגינים אנושיים" הם לא יודעים דבר.

גידעון1

New member
עמית זה לא מה שמוחמד טען

הוא טען שההישגים מסתכמים בחיסולי אזרחים. "שהריגתו נחשבת להישג" האם אתה מסכים איתו שזה ההישג? ואיזו אלטרנטיבה אתה מציע ובחייאת דינק תהיה ראליסטי?

גידעון1

New member
ועוד משהו

לדעתי אם נמשיך בדרך הזאת אז חמאס יציע תהדיא. שים לב שבפעם הקודמת כשקצת לחצנו על הדוושה משעל והנייה התבכיינו. לצערי לא ניצלנו זאת עד תום והורדנו את הרגל מהדוושה. אני מקווה שטעות זו לא תחזור על עצמה. נכון אין ספק שאין פיתרון קסם אך הרעיונות שלך שכתבת עליהם לפני מספר חודשים נתפסים אצלי כהימור מטורף מאוד. אם השיטה שלך אצל המצרים נכשלה ומצרים עוד נחשבת מדינת חוק אז על אחת כמה וכמה שהשיטה שלך אצל הפלסטינים נועדה לכישלון כולל.

מי שהימר בינתים זה אולמרט וברק

שהימרו על זה שאין טעם להגיע להפסקת אש עם חמאס, וכדאי להמשיך במלחמה. משום מה אצלכם דחיית ההרגעה אף פעם לא נחשבת הימור, כאילו אי אפשר להפסיד מהמשך המלחמה. רק הליכה על רגיעה היא "הימור". והאמת זה לא שיקול לחלוטין מופרך- מדינת ישראל כמדינה חזקה בעשרות מונים מרצועת עזה העלובה, גם אם חמאס יירו על ישראל 300 רקטות ביום ולא 50, זה לא ממש ישמוט את הקרקע מתחת לרגלי ישראל, ולכן אין לה בעיה להמשיך בכתישה ההדדית המטופשת הזאת. היחידים בארץ שיסבלו מההדרדרות הם תושבי עוטף עזה.

חבוב, בהפסקת אש יהיה התחמשות המונית

חמאס לא מוכן לא רוצה וממש לא מעניין אותו שום סוג של שלום וגם שום הפסקת אש הוא רוצה הודנא הפסקת אש לצורך התחמשות - והוא אומר לך את זה.. עדיף 50 קאסמים על שדרות ומבצע של צה"ל עם 20 הרוגים - מאשר עוד שנה..50 קטיושות ו100 הרוגים

fifanowftw

New member
אני באמת, אבל באמת לא מאמין למה שאני קורא!

מה, אתה עיוור? אתה רוצה לראות רק את המציאות שאתה רואה???? ישראל לא הגיבה בבמשך חצי שנה לירי קסאמים!! חצי שנה! והחמאס רק ירה וירה. הא, אבל לא, ישראל הגיבה, נכון? סלעטון, אתה שוגה. שניני יודעים שצה''ל לא הגיב, אך החמאס ירה. והיה לי ברור שסמולנים כמוך איכשהו "ישכחו" את זה שצה''ל לא הגיב לחמאס במשך חצי שנה. אבל מה, אתכם אי אפשר לדעת...אף פעם

לא הגיב? מאיפה הבאת את זה פיפא?

ואפילו על פי שיטתך- למה עכשיו כשצה"ל מגיב המצב של תושבי עוטף עזה רק הוחמר? את זה אתה שכחת, כי אצלכם בימין האדרנלין כל -כך משתולל כשיש נפגעים בצד השני, שאתם שוכחים שגם אצלנו יש יותר נפגעים.

fifanowftw

New member
השקר, איך הוא?

צה''ל לא הגיב לחמאס במשך כחצי שנה. לא ירה טיל אחד, חייל צה''ל לא נכנס לעזה, למרות כל הקסאמים שנפלו על שדרות. אבל מה, אתה פתאום "שכחת" את זה, הא? כמה אפשר לתמוך ברוצחים , את זה באמת אי אפשר להבין. עוד יהודי כמוך ואבדנו

גידעון1

New member
עמית יש לך זיכרון ממש ממש קצר

להזכיך לפני חצי שנה הדרג המדיני אף נתן הוראה לצהל שלא להפציץ את משגרי הקאסמים גם אם רואים אותם בבירור מכינים את הקאסם לשיגור. המטרה היתה בכל זאת לנסות ליצור איזושהיא הפסקת אש אך היא נכשלה לחלוטין.

fifanowftw

New member
מה, לא יכול להיות!

צה''ל גרוע מוסרית מהחיזבאללה, הכיצד זה יתכן?! מטרתו של צה''ל היא לרצוח לדים ונשים פלשתינים, לא?! השקר הסמולני.

mike00

New member
למה לא ללכת "על בטוח"??

אם מה שאתה רוצה שננסה לא יצליח,אנחנו נהיה חייבים להתחפף מפה כל עוד נפשנו בנו... לעומת זאת הליכה בצעדים קטנים מוכיחה לנו על מי אפשר לסמוך ועל מי לא... ואם צריך לבחור בין הסיכוי שצריך לברוח מפה לבין הסיכוי שיהרגו עוד פלשתינים התשובה שלי ברורה לך... את ההבטחות כבר שמענו

ההליכה בצעדים הקטנים האלה היא בדיוק מה שמפיל

אותנו כל השנים, ואת זה אמרתי כבר בהרבה ויכוחים עם גדעון. אתה לא מצפה שאני ייגן על הטרויקה הזאת, שמראש התנגדתי למחשבתם, נכון?

mike00

New member
אז אם כך יש משהו שאני לא מבין...

בוא נצא מתוך הנחה שאנחנו מניחים את הנשק שלנו וחוזרים לגבולות 67',מפסיקים את הבניה בהתנחלויות ומפנים את רובן ואפילו מחלקים את ירושלים... דרישת השיבה לא באה בחשבון,אבל אני בטוח שאם הפלשתינים ממש אבל ממש רוצים שלום הם יוותרו לנו כאן,אחרת באמת שאין על מה לדבר..... אז בוא נצא מתוך הנחה שעשינו את כל זה....למרות כמה "קורבנות שלום" שיהיו לנו בדרך,מכיוון שלא כל האירגונים מוכנים לשלום הזה,עוד דילמה שאותה יצטרכו כמובן לפתור הפלשתינים כי אנחנו את הנשק הנחנו.... מה יקרה אם גם אחרי זה ימשיכו הפיגועים,הקסאמים וכו'??? מה אתה מציע שישראל תעשה אז??

תלוי אם אתה מוכן לשים בצד לרגע את רגש הנקם

(המובן) ולחשוב על איך להקל על תושבי עוטף עזה.

mike00

New member
כמו שהקלנו על תושבי הצפון לפני כמעט 8 שנים?

אהוד ברק נורא רצה להקל על תושבי הצפון במאי 2000,ביולי 2006 גילינו שההקלה היתה זמנית ביותר... את ההבטחות כבר שמענו,משום מה אף אחד לא חושב לקיים אותן.... עכשיו אתה אולי תגיד שאנחנו ניכנס בהם חזק במידה ואנחנו נעמוד בתנאים שלהם והם יפרו את ההסכם,אבל אני מעריך שאם נגיע לרגע האמת אתה עדיין לא תרצה לראות חפים מפשע מתים..... ככל שאנחנו מחכים כך עולים מספר הקורבנות העומדים לבוא על הפלשתינים.....ככל שהם יצברו יותר תחמושת ויגייסו יותר מחבלים כך האוכלוסיה מסביב תסבול יותר כשצה"ל יהיה חייב להכניע אותם..

זה מה שקורה כשעושים הכל חד צדדית

אם כי גם 6 שנים של שקט יותר טובות מ-6 שנים של מה שהיה לנו כשצה"ל ישב ברצועה. למה אתם מחכים, למה כשצה"ל ישב בעזה, לפני תכנית ההתנתקות, לא היה ירי קסאמים? לאיזה תור זהב אתם מתגעגעים בדיוק? לחיילים שהיו חוזרים בארונות מלבנון כל שבוע?

mike00

New member
האמת שאם זה היה תלוי בי לא היה נשלח

אפילו חייל אחד,לא ללבנון ולא לעזה...... לא לחינם יש לנו חיל אוויר מהטובים בעולם........לצערי הרב יש לנו יותר מדי מוסר..... איזה ספטמבר שחור אחד[או כל חודש שרק ירצו] ותאמין לי שיהיה לנו שקט לפחות ל-40 שנה,תשאל את הירדנים...

למעלה