סיכום היום השלישי
התחלנו את היום עם ההרצאה של אביעד שמיר – פנטזיה בצהרי היום. אני חשבתי שההרצאה תעסוק בקלישאות המערב הפרוע כפי שהן באות לידי ביטוי בסוגת הפנטזיה והמד"ב. אך בסופו של דבר ההרצאה הקצרה מאוד בזמן עסקה בעיקר בעובדה שכל מה שאנחנו חושבים על המערב, קאבואים, ואינדיאנים, הגיע מאגדות וסרטים הוליוודים. המציאות כמובן היתה שונה לגמרי.
לא היה קשר ג'אנרי מספיק חזק לטעמי.
מיד המשכנו להקרנת הצהריים של הרועה האחרון. היה מעולה. הפקת מקור משודרגת, לא להחמיץ. אם הייתי יכול לקנות את הדיוידי בדוכן המרצ'נדייז הייתי עושה זאת. אם תהיה הפקה נוספת, אני בפנים. כל הכבוד. הבנתי את רב הרפרנסים הג'אנריים, חוץ מ"אבן החן של ננסט" אשמח להסברים.
הפסקה קצרה ומיד נכנסנו להרצאה ה"מדעית" על מיחשוב קוונטי. לא רע. הנגשה טובה של נושא מורכב. קטעי ווידאו טובים והרצאה ממוקדת, רהוטה ומובנת גם למי שאינו טכנופיל.
אפילו ביום השלישי אשכול היה מפוצץ במבקרים גם באולם הכניסה וגם בחוץ לידי שורות של דוכנים. אני שוב חוזר על ההמלצה שלי לרכוש כרטיסים מראש. 2 דקות תור וכל הכרטיסים היו אצלי.נוח.
אירוע חתימות קצרצר כשמיד לאחריו התחילה ההרצאה של אהוד מימון על זהויות כפי שהן באות לידי ביטוי בספרו של ברדבורי "רשימות מין המאדים". הרצאה מצוינת (כמו שאר ההרצאות של אהוד), מחכימה, אינטליגנטית, שגרמה לי לרצות לקרוא את 'רשימות' כאן ועכשיו. אהבתי את הלהט שבו אהוד דיבר על הסיפורים הקצרים והדוגמאות שהביא מתוך הספר.
לאחר מכן באותו אולם, גלי גולן נתנה סקירה רחבה על מאדים כפי שהוא מופיע בספרות הסוגה לאורך השנים, וטענה שסופרים השתמשו במאדים כ"תרוץ" טוב לכתוב על הרעיונות והבעיות שאפינו את הזמן בו נכתבו. אוטופיות ויקטוריאניות, מחזות מוסר, רומנטיקה, התפכחות ומד"ב קשה בעקבות משימות וויג'ר וויקינג אל מאדים וההבנה שכנראה אין חיים על פני כוכב הלכת. גלי מרצה בחסד, היה מעניין, למרות שחלק מהקהל העיר הערות מעצבנות.
סיימנו עם סשן של שו"ת עם דריל גרגורי, אורח הכבוד. ההנחיה של דדי היתה טובה ולעניין. דריל התגלה כאדם חביב,עניו וחמוד להפליא. ענה יפה על השאלות והקהל שיתף פעולה. טוב שלא ויתרתי. (לא נפלתי מהכיסא מפנדמוניום)
את היום סיימנו עם וופל בלגי ב'חגיגה של בבט'
לסיכום: אחד האייקונים המהנים ביותר שבהם נכחתי