יוסי בובליל לוקח ?

יוסי בובליל לוקח ?

אני קרוא כאן הרבה על אנשים שחושבים שיוסי בובליל לוקח את המיליון בשל אהדת הציבור והתמיכה הרחבה לה הוא זוכה . אז אני מעוניין לתת כאן 2 ספקולציות לגבי הנושא ואשמח לקרוא תגובות שיתייחסו אליהן . 1 . יוסי עוד עלול להמאיס את עצמו . בסך הכל השטיק שלו דיי חוזר על עצמו ועדיין לא צלחנו אפילו חצי מהדרך . אם אנשים יתפסו את יוסי כסוג של טרנד או אופנה , אז כל אופנה יוצאת מהאופנה ( תשאלו את מכנסי הג'ינס בגיזרה נמוכה שישכבו אצלכם בארון למשך תקופה ארוכה ) . 2 . לא יודע אם שמתם לב , אבל קשת טורחים להזמין את כל המודחים והנוטשים לכל תוכנית הדחה . בתכלס הם לא עושים שם כלום כרגע ומשמשים יותר כפריט תפאורה . אבל ההגיון אומר שיש אפשרות שהיא סבירה ומעלה שאת השאלה מי יזכה במיליון המודחים והנוטשים יכריעו ולא הציבור . זאת אומרת , לגמר יגיעו 3 או 4 מתמודדים ( מן הסתם המתמודדים שזוכים לתמיכה הכי רחבה בקרב הציבור ) ומי שיקבע מי המנצח או המנצחת יהיו שאר המתמודדים המודחים או הנוטשים ( ולא הציבור ) . ובמקרה כזה זה בכלל לא בטוח שדווקא יוסי הוא המועמד לנצח ( וגם לא לאון ). אם מסתכלים על הדברים מפרספקטיבה כזו אז הרבה דברים מקבלים משמעות נוספת ( האם נעמה תהפוך לשי קפון של שי =דן מנו של האח הגדול במידה ושי אכן יגיע לגמר ? ) . במיקרה והמתמודדים הם שיחליטו מי המנצח אז זה פותח אין ספור אפשרויות ופותח את כל העלילה מחדש . כי במקרה כזה בכלל לא בטוח מי יהיה המנצח . אני באופן אישי מעדיף שזה יהיה כך . מה דעתכם ?

babylon4

New member
אז ככה

להפקה יש אינטרנט שיהיו הצבעות בSMS כי זה הכנסה כספית. בהישרדות לדוגמא הם לא יכלו באמת כי יש חוקים מוגדרים ולדעתי עפ"י התקנון גם פה אי אפשר לשנות את החוקים ועל כן ההצבעה על הזוכה תהיה של הדיירים בבית. מה שכן, אנחנו רק בתחילת הדרך ועוד לתוכנית צפויים להכנס מתמודדים חדשים וזה עשוי ואף עלול להפוך את היוצרות. עפ"י הניתוח שלי ועל פי תוצואת הסקרים שאנחנו מריצים באתר המעריצים אז ללא ספק כרגע יוסי בובליל הוא הזוכה.

אם אני הבנתי נכון

ואני ממש לא מומחה בכל הנוגע לתוכנית האח הגדול בעולם הרחב . אבל הבנתי ששם המתמודדים הם אלה שמדיחים ( דה פאקטו ולא רק מעמידים להדחה ) ולא הציבור . לכן , נראה לי שאין בעיה תקנונית לבצע את הגמר עם הדחות של המתמודדים שנשרו במהלך העונה . זה נכון שקשת ירוויחו כתוצאה מה s.m.s שישלחו להם בגמר . אבל מצד שני אם הכל יהיה ברור כבר מהשליש הראשון של העונה זה יפגע בהם בהמשכיות ( העונות הבאות ) . כל מפיק מתחיל יודע שדרמה בה הפייבוריט לא לוקח את הפרס אלא אדם אחר זאת טלבזיה טובה . וזה יגרום לגל של פירסום ובאזז תיקשורתי ששווה יותר כסף מכמות ה s.m.s שישלח בגמר .

Yaki J

New member
לא, רק בגירסא האמריקאית

וזאת משום שהצביעות האמריקאית הרסה את העונה הראשונה ודירדרה את הרייטינג כשהקהל בבית העיף את כל המעניינים לטובת החסודים והמשעממים ואז הוחלט שהכוח ישאר בידי הדיירים. בשאר הגירסאות בעולם חברי הבית מעמידים 2 מועמדים להדחה (או יותר אם יש תיקו) והקהל בבית בוחר את מי להשאיר ואת מי להדיח.

עדיין .

ברגע שיש תקדים כלשהו אז ניתן להתאים את התקנון . מה גם שכרגע התמונה המצטיירת היא שהקהל הישראלי הולך לשעמם את עצמו למוות עם ההתחסדות שלו ועם קביעת הפייבוריט שלו עוד מתחילת העונה . אם יוסי יזכה באח הגדול יש יסוד להניח כי הרייטינג של העונות הבאות יפגע כתוצאה מזה ( פשוט כתוצאה ממחסור בדרמה ומתח ). בקיצור , האינטרס של ההפקה הוא שיוסי יגיע עד לשלבים הסופיים אבל שלא יזכה בפרס .

Yaki J

New member
המזל של ההפקה היא שבניגוד לפרוייקט Y למשל

שם היה פייבוריט אחד מההתחלה, כאן יש שפע של קונפליקטים ברגע שינפו את המשעממים ואת שי: הבובליל מו הבובלילית, אשר מול הבובלילים, צבר מול שפרה מול ליאון, כל אחת מהאופציות האלו לגמר מעוררים קונפליקט - שזה אומר שליחת עוד ועוד SMSים ומתח אמיתי. ההפקה גם מחוייבת לסטנדרטים של הפרומט המקורי ומוצמד להם מפיק מחו"ל שאמור לפקח על כך שלא יהיו עיוותים, אז זה לא הסטנדרט החאפרי הישראלי המוכר. אני מניח שהוא לא יתן להם יותר מדי להרוס. וכמובן יש להפקה את כוח העריכה - הרי בובליל לא מורכב רק מרגעים מצחיקים ומשפטים הזויים. הכל תלוי במינון. במידה וירצו להפטר ממנו תהיה לו עריכה שתוציא אותו קטן ומעצבן.

כל עוד המנצח ידוע

אז הקונפליקט מי יהיה במקום השני או השלישי וכו' הוא חסר משמעות אמיתית . לגבי העריכה נכון , הם יכולים לערוך עריכות מגמתיות כנגד יוסי . אבל השאלה היא האם זה לא יהיה מאוחר מידי ואז יתקפו דווקא את ההפקה ויעשו להם דווקא ( הציבור בבית כמובן ).

droriko

New member
אתה מציג את עצמך כאיש של מוסר

דבר שאני מאד מעריך . מוזר לי שדווקא אתה יורד על הקהל שהוא מתחסד? מיקי משקר לחברות שלה בפנים ומסכסכת ביניהן לאחרות, למה שלא תודח על זה? נעמה במסווה של אמא דואגת מסכסכת בין כולם , למה שלא תודח על זה? שי בקטע של נחשיות יותר גרוע משניהם יחד, למה שלא יודח על זה? ההדחה היחידה שהיתהבאמת מתחסדת ועלובה היתה של ערן, שהודח רק כי בפרומו אמרו לו להגיד שהוא שונא ערבים והומואים וגם כי הוא המציא סיפור על זה שהוא זרק טיל על פרה.

droriko

New member
אתה בוחר למי שהיית רוצה כחבר

היית רוצה בתור חברים אנשים כמו מיקי או נעמה או שי שמתייחסים לחברים שלהם ככלים להשגת דברים?

כי בעיניי יש הבדל

ואפילו הבדל גדול ! המתמודדים משחקים במשחק שמצריך מהם לעיתים להיות צבועים וסכסכנים . זה חלק מאסטרטגיה לגיטימית . כאן בפורום אנחנו לא משחקים משחק ואנשים כותבים דברים מאוד לא ראויים . ולכן ברמת התוכנית אין לי בעיה שיהיו מתמודדים שיבחשו בקלחת . אבל ברמת הפורום זה נראה לי מוגזם שאנשים יוצאים להתקפות אישיות על מתמודדים . שם זה משחק וכאן זה החיים וזה הבדל גדול . הקהל הישראלי הוכיח את עצמו בעיקר כמתחסד כי שם התוכנית הוא לא " ל'ו צדיקים " . בשורה התחתונה כולם שם טועים ויטעו . הם כולה בני אדם . על הקהל להשאיר את אלה שמוסיפים עניין לתוכנית . עד כה הודחו דווקא האנשים עם הפוטנציאל הכי גבוה לעניין ונשארו רק השקטים והבובלילים .

droriko

New member
אתה שוכח דבר אחד

זה אמנם בגדול משחק, אבל האנשים על המסך הם לא דמויות במשחק מחשב, אלה בני אדם . שיפרה למשל רואה בשי חבר שלה , אחד שכביכול מעריך אותה והיא יכולה לסמוך עליו. מה שהיא לא יודעת זה שהבן אדם יושב עם עינב ואשר(לפני שבוע) ומלכלך עליה בכמויות , פשוט מוציא אותה מטומטמת , וכל זה בשביל איזה משחק. עכשיו אתה יכול הלגיד שהוא עושה את זה בשביל המשחק, אבל מה ההבדל בין זה לעולם העסקים או הייטק או צבא או פוליטיקה. גם שם יש את הנחשים שחברים מבחינתם הם בסך הכל קרש קפיצה . (תהרוג אותי אני לא מבין איך מאיה בוסקילה ,גם אחרי שראתה את מיקי אומרת שהיא מתחברת לאנשים חשובים כדי לקדם את עצמה, ממשיכה ליהות חברה שלה).

Saladin

New member
לא חושב שזה יפגע בעונות הבאות.

להיפך, אם בעונה הבאה יעשו ליהוק שונה ולא אחד מבוגר וכל השאר צעירים כמו העונה אז אין שום סיבה שהרייטינג ייפול.

יש כזה דבר שנקרא המשכיות .

כאשר יש עונה פחות מרתקת של כוכב נולד אז העונה שבאה אחריה סובלת מכך למרות המתמודדים הם שונים בכל עונה . הרגלי צפיה מושפעים מאוד מאלמנטים פסיכולוגיים . וכאשר בעונה מסויימת ( בעיקר אם היא העונה הראשונה ) אין מתח והכל צפוי מראש אז גם העונות שיבואו יותר מאוחר יפגעו כתוצאה מכך לפי דעתי .

babylon4

New member
ותראה את הישרדות

כולם ידעו את סדר ההדחות של מנו למשך 6-7 הדחות לפחות. ועדיין התוכנית צברה רייטינג אדיר והתעניינות שלא הייתה מעולם בישראל.

במקרה הזה

היה מתח לגבי השאלה האם דן מנו יצליח במה שהוא זומם . באח הגדול כרגע הכל ידוע וברור וההפקה צריכה להתחיל לעשות שמיניות באויר על מנת לשמור על מתח מאולץ . יש למישהו ספק מי יהיו הפיינליסטים בקצב הזה ? יש למישהו ספק מי יהיה המנצח כפי שהתוכנית מתנהלת כרגע ? לפי דעתי לא . אלא אם יוסי ולאון ממש יהרסו לעצמם את דעת הקהל החיובית עליהם . הם ישארו מוגנים מהדחה עקב האהדה של הציבור .

droriko

New member
המתח הוא בכלל לא לגבי שלושת הפיינליסטים

לפחות לא אצלי . אותי מעניין לראות מי מבין החברים ישחק את המשחק בצורה הטובה ביותר , ולא מי יותר נערץ אצל הפרחונים מאשקלון . אפילו שי עצמו אמר שהמטרה שלו כרגע זה להגיע ל-5 הראשונים, וששאר הדברים לא מעניינים אותו כרגע.

תאר לך סיטואציה

שבה לאון ויוסי ועוד מתמודד שלפי דעתך משחק את המשחק היטב מועמדים להדחה ואותו המתמודד שאתה מעריך יודח . זאת הריי לא סיטואציה ערטילאית והיא בהחלט יכולה להתקיים בשלבים המתקדמים של התוכנית . אני יודע שלי זה יהרוס את ההנאה מהתוכנית זה יהפוך אותה לסוג של תחרות יופי ( מבחינה אידאלוגית ) או תחרות פופולאריות . וזה כאילו לבוא ולומר שהכישורים שזקוקים להם באח הגדול הם יותר כישורים ששייכים לעולם הבידור ( הומור ונחמדות מתחנחנת ) מאשר כישורים של משחק ואסטרטגיה אישית או כל אלמנט שבו האינטלקט משתתף באופן פעיל . עכשיו , אם כך הם פניי הדברים והאח הגדול זה באמת רק תוכנית שבה מתחרים על פופולאריות בלבד . אז נראה לי שכל פרק הזמן של ה3 חודשים שבהם התוכנית אמורה להתקיים זאת מריחת זמן מוגזמת . וזה גם אומר שאין מרחק כזה גדול בין תחרות יופי מהסוג של מיס עולם ודומיה לבין האח הגדול . רק שהאח הגדול כביכול מודד פופולאריות של אישיות ותחרויות יופי מודדות פופולאריות של מראה כביכול .

droriko

New member
אני רוצה להבהיר רק משהו

לפני שתיווצר פה סמטוחה שלמה. אני לגמרי בדעה שלך שצריך לבחור קודם את מי שמשחק יותר טוב , ומההתחלה אמרתי את זה. העמדה שלי מתחילת הדיון הספציפי הזה היא שמה לעשות כשאתה נותן לקהל לבחור הוא בוחר את מי הוא היה רוצה בתור חבר, או לפחות את מי הוא רוצה לראות על המסך וזה הכי לגיטימי שיש. לי לא מפריע מפריע חלאת אדם כמו שי בפעולה, אני אפילו נהנה מזה ,ויש לי הערצה אליו בקטע איפשהוא , בלעדיו יהיה ממש משעמם בוילה. אבל אם אנשים כאן חושבים שהם שונאים אותו (למרות שהם בעצם אוהבים לשנוא אותו שזה שונה) אז מי אני שאגיד להם לא להצביע לו . אין מה לעשות,כמו שתיקנו אותי כאן , במרבית מדינות העולם זה עובד ככה שהקהל בוחר, ונצתרך להשלים עם זה ולא לנסות להמציא את המשחק מחדש. המתח שלי הוא לראות אם יקרה מצב של שלושה אסים(ששי לא אחד מהם) עוילם לגריל אויך זה ישפיע על הדינמיקה בבית, או למשל כמה זמן שי יצליח להמשיך עם ההצגה של ההוא שבסדר עם כולם ואף אחד לא יודע שהוא בעצם חותר נגד כולם. יש כל מיני אלמנטים במשחק הזה שעדיין מרתקים אותי . מי יגיע לשלושת האחרונים ? זה רחוק , ומי יקח את המיליון שקל אני בטוח שזה לא יעניין גם אותך (אלא אם אתה המנהל בנק של יוסי בובליל)

אני מסכים איתך .

אני פשוט לא רואה פסול בכך שהדיירים שנשרו מהוילה יהיו לשון המאזניים בפרק הגמר ולא הציבור . זה פשוט הופך את כל העניין של האסטרטגיות למעניין יותר , מכניס אלמנט של נקמנות בין הנושרים לפיינליסטים . והופך את כל העניין ללא צפוי ( להבדיל מבחירת הקהל ) . מה גם שיכריח את המתמודדים בעונה הבאה לקחת גם את זה בחשבון ומן הסתם שזה ישפיע על ההתנהגות שלהם בוילה . לדוגמא זה ימנע ממישהו להשתלח כמו ששי השתלח בנעמה וכדומה . אני פשוט לא חושב שחייבת להיות הכרעה ציבורית לגבי המנצח והקהל הרחב יסתפק בלבחור את הפיינלסטים .

למעלה