יוסי בובליל לוקח ?

להערכתי

שילוב מוצלח בין השניים . גם לזכות בפופלאריות בוילה עצמה וגם בחוץ . וגם להיות מספיק דומיננטי או תככן על מנת לגרום להדחת המתחרים . היות ששני אלה דיי סותרים אחד את השני כאשר צופים בך 24 שעות ביממה התוצאה היא מורכבת ומעניינת . לפי דעתי השחקנים הכי טובים עד כה של המשחק בעונה הזו הם : שי , רנין , צבר ושפרה . ברור שלכל אחד מהם יש את הפלח של הציבור שלא מחבב אותם . אבל אי אפשר באמת לשחק את המשחק באופן אקטיבי ( להבדיל ממה שלאון ויוסי עושים כרגע ) ושלא יווצר גם הפלח של אלה שלא תומכים בך .

droriko

New member
נעמה לא רק שלא היתה שחקנית טובה

למעשה למעט פעמיים(ההדחה של ויקה והניסיון הדחה של דן) לא היתה מעורבת בכלל במשחק .

נעמה ( הישרדות )

הבינה מהר מאוד היכן מרוחה החמאה על פרוסת הלחם . והיא כל הזמן היתה בתוך הקליקה וניהלה אסטרטגיות . פשוט מירב תשומת הלב הופנתה כלפיי דן מנו על ידי ההפקה עצמה . אבל בוא נעזוב שניה את הישרדות מחוץ לעניין , נתתי רק דוגמא בנושא .

ליטליקSD

New member
היא ברחה מלהיות מעורבת

למעשה, כמו ששי אמר, היא נידתה את עצמה מהמשחק הרבה לפני שפרשה. שתי הדוגמאות הטובות לכך הן: הפרישה שלה ולקיחת משימת הסיפור של צ'כוב שבסוף נתנה לעינב. היא וויתרה מראש.

בכיף הייתי מסבירה אבל זה לא פורום "הישרדות"

למרות שהמתמודדים חושבים שהתוכנית היא "הישרדות" או "כוכב נולד" מה גם שהעונה הסתיימה ואין טעם לדון בזה נעמה שיחקה ושיחקה טוב... ונסיים בזה

"אחרי דן מנו"?!?!אתה באמת חושב ../images/Emo108.gif

שדן מנו שיחק טוב בצורה כלשהי!? באמת? העובדה שהוא הגיע לגמר לא אומרת כלום עם ההפקה שהייתה שם, הרי הוא היה יכול לעוף איזה 3 פעמים, אם ההפקה לא הייתה מתערבת -הוא התבלט בשטח ישר וגם לכל האש של מי שלא טיפש מוחלט ללכת לכיוון שלו -הוא הדיח את האנשים הכי חזקים בשבט שלו, עוד מההתחלה, דבר שגרם להם לבוא בסופו של דבר בחיסרון מספרי לאיחוד -הוא בנאדם מגעיל, בלי שום קשר

babylon4

New member
דווקא

דווקא אם המתמודדים בבית יבחרו את הזוכה אז ליוסי יירדו המניות. כי בבית בשידור בערוץ 2 רואים אותו הרבה אבל בבית באמת כמו שרואים בערוץ 20 הוא לא ממש בחברה ולא בקליקות. ברור שאשר ועינב יבחרו בו אבל חוץ מהם לא בטוח שהשאר בכלל יחשוב לכיוון של להצביע ליוסי.

Jason2

New member
אבל זאת המהות של התוכנית

האח הגדול זה לא ההפקה, אלא אנחנו. אנחנו רואים מה שהם עושים ואנחנו מחליטים מה יקרה. ההפקה בסך הכל שומרת על החוקים וגורמת למצבים באמצעות משימות, פרסים ועונשים. אם רק המתמודדים יקבעו אין שום טעם לזה שאתה רואה את מה שהם עושים ואם רק הקהל יקבע זה יוציא את האלמנט של התחרות וישאיר את ההדחה לכוח עליון (מבחינתם).

bibaso

New member
הבעיה שרוב המצביעים רואים רק ערוץ 2

מה שהציע ביקורת מוסיקה זה שמי שלוקח את הגמר (מתוך ה-3) יקבעו המתמודדים שעפו. (ואני הוספתי את התנאי שהם יספיקו קודם לראות את מה שאנחנו ראינו והם לא).

נראה לי סביר להניח

שגם הנושרים התעדכנו במה שקלטו המצלמות אם זה בדו"ח היומי שמפורסם באתר ואם בגלישה בפורומים העיקריים . נראה לי דיי טבעי שמתמודדים שהיו בתוכנית פופולארית יחפשו לדעת איך זה נראה מהצד השני .

ליטליקSD

New member
למה לא ללכת על קומבינה?

50-50 50% הקהל באסמסים ו-50% המודחים. זה ייתן תוצאה הרבה יותר פרופורציונאלית לדעתי. זה גם חצי-חצי וגם דעות שיולות להיות בהכרח שונות. כל מי שהודח, בוחר עכשיו ביוסי לגמר בגלל מה שהוא גילה אחרי ההדיה על המצב עם הקהל, ובהחלט יכול להיות שאם הם יצביעו, אלה לא יהיו יוסי או לאון. בואו נגיד שיש מצב, שאם המודחים מצביעים גם או רק ושי בגמר, אז יש לו קול מערן ואולי מבוריס ועוד כל מיני שהודחו ויודחו (סתפ דוגמא) אני חושבת שההפקה צריכה לשקול את זה. זה גם יהיה יותר מעניין מבחינת התוצאות וגם יכניס כסף. נכון לעכשיו, אין עניין לראות את הגמר, כי די ברור מי יהיה שם ומי ינצח.

הכל טוב ויפה עד לגמר .

אתה טענת " אם רק המתמודדים יקבעו אין שום טעם לזה שאתה רואה את מה שהם עושים " אני חולק עליך על הטענה הזו מהסיבה הבאה : כאשר יש 2 קבוצות כדורסל שמתמודדות על הפרקט לקהל אין השפעה ממשית וישירה על התוצאה . במקסימום הוא יכול לעודד את הקבוצה שלו ולדחוף אותם . אבל בכל זאת הקהל מעורב ואפילו אמוציונאלי . אני לא טענתי שיש לשנות את כל השיטה של ההדחות באח הגדול . אלא שסביר להניח ( וגם ראוי לטעמי ) שבפרק הגמר ( ורק בפרק הגמר ) יהיו הנושרים מהוילה אלה שיחליטו מי המנצח . הנושרים הם על תקן פאנל של מומחים שחוו את הדברים גם בגוף ראשון וגם צפו בתוכנית מהצד . הם מבינים ויודעים הרבה דברים שאנחנו לא יודעים . כמו מידת המוערבות של ההפקה ביום יום או מה טיב האישיות של האנשים ממקור ראשון . הם גם מבינים את האסטרטגיות ויכולים לשפוט את היכולת לשחק את המשחק הרבה יותר טוב מחבורה של בנות 13 שהולכות בצורה עיוורת אחרי לאון לדוגמא כי הוא מאמי ומהמם . וכנ"ל גם הקהל של יוסי שנהנה לצפות בהגיגיו של זה ומעוניין לגמול לו יותר על הבידור ולא בהכרח על רמת המשחק שבה יוסי משחק את המשחק . על פי הבנתי והראייה שלי את הדברים האח הגדול לא נועדה על מנת למצוא כוכבי בידור חדשים או כישרונות חדשים . זה משחק ועל השחקן הכי טוב במשחק שהוא גם פופולארי בקרב הציבור ( וכל מי שיגיע לגמר יהיה פופולארי בסופו של דבר ) לזכות בפרס הגדול . יש צורך גם לשים לב לכך שגם אם הנושרים הם שיחליטו מי המנצח בתוכנית יהיה בכך סוג של צדק פואטי וגם יתברר כי האדם שבגד באחרים בצורה שגולשת מעבר לתחומי המשחק הלגיטימיים בעיניי המתמודדים עצמם ימצא את עצמו מתקשה ליזכות בפרס הגדול .

Jason2

New member
אי אפשר להשוות תחרות ספורט לזה

שם יש חוקים ברורים ומדוייקים ויש שופטים (וגם שם לפעמים מוכרים משחקים) ויש שיטת משחק שלא משתנה ולא גמישה. הם לא היו מתנהגים בצורה שהם מתנהגים אם לא היתה הצבעה של הקהל. חלק גדול מ"האח הגדול" הוא שהם יודעים שצופים בהם כל הזמן וזה יכול להשפיע על ההדחה שלהם. לא יודע אולי השיטה שהצעת היא טובה אבל לדעתי זה כבר לא ישנה כי במילא השלושה שישארו הם השלושה שהקהל הכי אוהב והמתמודדים שהודחו גם מושפעים מהפופולריות שלהם.

droriko

New member
באיזשהוא שלב הם מתעלמים מהמצלמות

אתה רואה שכולם שכולם שם מתחילים להתלכלך במניפוליות וסכסכנות אתה רואה שאנשים כשהם נכנסים לחדר האח הגדול לא מתביישים להדיח 2 חברים שלהם, רק כי לדעתם הם מסוכנים להם במשחק. אני לא חושב שלמצלמות יש הפשעה על מהלך המשחק

insane sanity

New member
וזה שהם מדברים למצלמות, מסתכלים ישירות לתוכה?

עושה שואו שמכוון לקהל בבית מתוך מודעות? האצבע המשולשל של עינב? קריאות הזעקה של רנין?..... בטח שהצבעות הקהל משפיעות על ההתנהגות שלהם.. לא סתם הם מאויימים מלבצע משהו מיני... (לא כמו בחו"ל למשל)

droriko

New member
2 הדוגמאות שננת הן קיצוניות

עינב ורנין באותו הרגע היו תחת מצב לא שגרתי (מצב שבו הן כבר שקלו לעזוזב) היחידים שמשחקים עם המצלמה זה יוסי בובליל הנודניק , וגם ליאון פה ושם משחק

insane sanity

New member
אוקי. אבל זה גם משהו.

אם הקהל בבית לא היה משפיע, הם היו נוהגים בצורה אחרת לחלוטין. לדעתי הרבה פחות שומרים על קור רוח והצגתיות.

Jason2

New member
יש השפעה

והשפעה די גדולה גם אם לפעמים הם קצת שוכחים. תאר לך לא היו מצלמים בכלל, זה היה משנה את המשחק. לא יודע אם כאן בארץ זה כך אבל אני יודע שבחו"ל מאוד חשוב להם איך הם נראים לקהל (לא ראיתי ממש את זה בחו"ל אבל היה פרק של " דוקטור הו" שהראו את האח הגדול).

למעלה