האם אתה יודע את ההבדל בין ניבוי (שאכן לא ניתן לנבא 100 אחוז) לבין תוצאה במחקר על מדגם?
בוודאי שאני יודע ואני יודע גם שברגע שיוצא לך 100%, סימן שטעית בגודל המידגם כמו למשל, אם תטיל פעמיים מטבע וייצא לך 'פלי', תכריז שיש לך 100% סיכוי לפלי.האם אתה יודע את ההבדל בין ניבוי (שאכן לא ניתן לנבא 100 אחוז) לבין תוצאה במחקר על מדגם?
רק שהם לא הכריזו על סיכויים, ובניגוד להטלת מטבע שם אתה יודע מראש מה אמורות להיות התוצאות, במחקר הזה אתה בודק, וכמה שמתקבל, מתקבל, ומדווח, ומה שהם מדווחים לא מוכיח שום דבר ממה שכתבת, אלא אם אתה מפרש אמירה לגבי תוצאות כניבוי וודאי. אם יצא 100 אחוז תדווח על מאה אחוז, וזה לא מעיד על כך שהעוצמה הסטטיסטית נמוכה, אלא רק אם אתה מצפה לוודאות מוחלטת, אבל אז זו בעיה שלך, לא של המחקר.בוודאי שאני יודע ואני יודע גם שברגע שיוצא לך 100%, סימן שטעית בגודל המידגם כמו למשל, אם תטיל פעמיים מטבע וייצא לך 'פלי', תכריז שיש לך 100% סיכוי לפלי.
האם אתה מבין כמה זה מגוחך?
מדען שמדווח דיווח כזה, צריך לנדות אותו מהמקצוע, כי הוא חובבן.
הם הכריזו על יעילות החיסון במניעת מחלה קשה ובקישור השני שמתייחס לפייזר הכריזו על יעילות בכלל בקרב ילדיםרק שהם לא הכריזו על סיכויים, ובניגוד להטלת מטבע שם אתה יודע מראש מה אמורות להיות התוצאות, במחקר הזה אתה בודק, וכמה שמתקבל, מתקבל, ומדווח, ומה שהם מדווחים לא מוכיח שום דבר ממה שכתבת, אלא אם אתה מפרש אמירה לגבי תוצאות כניבוי וודאי. אם יצא 100 אחוז תדווח על מאה אחוז, וזה לא מעיד על כך שהעוצמה הסטטיסטית נמוכה, אלא רק אם אתה מצפה לוודאות מוחלטת, אבל אז זו בעיה שלך, לא של המחקר.
אכן זאת בעיה שלי, אך גם צריכה להיות שלך ושל כ"א, שאין יושרה ומרמים אותך ע"י כשל הלוגי בשם "איפסה דיקסיט".אבל אז זו בעיה שלך, לא של המחקר.
הבעיה היא לא במחקר, אלא בכך שחובבים מנסים לפרש אותו.הם הכריזו על יעילות החיסון במניעת מחלה קשה ובקישור השני שמתייחס לפייזר הכריזו על יעילות בכלל בקרב ילדים
קח למשל דוגמה עדכנית של חיזוי הבחירות האחרונות שמראה לך האבסורד שבתוצאה שקיבלו המדענים, כי ראית את ההבדלים בין המידגם (לרע"מ היה חסר 1% כאשר צריך 3.25% בכדי לעבור את % החסימה ובתוצאות האמת, לא רק שעברו, אלא היו על הגבול של 5 מנדטים), קרי אם נלקח גודל מידגם של 30,000 ובכל זאת קיבלו 100% תוצאה, סימן שהמידגם שנעשה לא היה הטרוגני והיה מכוון תוצאה.
אגב, אם תחפור קצת מעבר לכתוב בכתבה, תגלה שה-FDA דרש מאסטרה זינקה לעדכן חלק מהתוצאות שהיו מיושנות ותגלה שמתוך מדגם של 30,000 ביעילות שכזו היו כ-6,000 שכן נדבקו ורק מתוכם לאף אחד לא החמירה המחלה. שם המדגם הקטן יחסית.
אכן זאת בעיה שלי, אך גם צריכה להיות שלך ושל כ"א, שאין יושרה ומרמים אותך ע"י כשל הלוגי בשם "איפסה דיקסיט".
סתם סקרנות, למה הכתבה הזאת לא מופיעה ב-Ynet? הא, שוב, מנסים להסתיר מהציבור?
אגב, כתוב בכתבה שהתופעת לוואי הזאת ידועה, האם אתה או מישהו מהמתחסנים ידע עליה לפני שהתחסן?
אך עם זה מאכילים את הציבור והוא שם את המסכה על העיניים במקום על הפה והאף.הבעיה היא לא במחקר, אלא בכך שחובבים מנסים לפרש אותו.
אני אף פעם לא מסתמך על כתבות בעיתונים. לכן אתה לא צריך לבקש ממני לחפור אל מעבר למה שכתוב בעיתונים. עיתונאים בהרבה מקרים אינם אנשי מקצוע.
לא השבת לי, האם אתה או מישהו מהמתחסנים ידע עליה לפני שהתחסן?לגבי מדוע כתבה אנקדוטלית כזאת או אחרת לא פורסמה בעיתון כזה או אחר, ואכן היתה שם פשלה נקודתית של בית החולים. אבל "הוכחות" כאלו אפשר להשיג לכל תיאוריה שרק רוצים.
לדאבוני, זאת לא התופעת לוואי היחידה וחבר שלי חטף תופעות לוואי אחרת שבגינה כעת לא יכול ללכת.יש תופעות לוואי לחיסון, שעם טיפול לא נכון, הן מסוכנות, והן יחסית נדירות.
אם הכל היה שקוף, היית יכול לעשות את זה, אך מטייחים ומסתירים מהציבור כל דבר שמערער את החיסון הקדוש והמושלם.צריך להשוות את הסיכון שבהתחסנות לסיכון שבאי-התחסנות, ולא לנפנף רק בצד אחד של המשוואה.
שוב, אתה מייחס חשיבות עצומה לארועים אנקדוטליים.אך עם זה מאכילים את הציבור והוא שם את המסכה על העיניים במקום על הפה והאף.
לא השבת לי, האם אתה או מישהו מהמתחסנים ידע עליה לפני שהתחסן?
לדאבוני, זאת לא התופעת לוואי היחידה וחבר שלי חטף תופעות לוואי אחרת שבגינה כעת לא יכול ללכת.
מסתירים מהציבור את כל תופעות הלוואי.
אם הכל היה שקוף, היית יכול לעשות את זה, אך מטייחים ומסתירים מהציבור כל דבר שמערער את החיסון הקדוש והמושלם.
חוץ מזה, להבדיל מתרופה שחייבים לקחת כי כבר חלית, כאן מדובר על בני אדם בריאים שאין טעם שיסתכנו לחינם.
אלו בעלי מחלות רקע שיתחסנו, כי אצלם, אולי, הסיכון שבאי-התחסנות גדול יותר מהסיכון שבהתחסנות, אך לרובו המוחלט של הציבור, ההפך הוא הנכון.
אין לי אומדן לדעת כמה זה אנקדטולי כאשר מסתירים ממני את המקרים.שוב, אתה מייחס חשיבות עצומה לארועים אנקדוטליים.
השאלה האם ידעו על ארוע כזה או אחר פחות מעניינת. שאדווח לך בכל פעם שמישהו מת לאחר אכילת בוטנים בניסיון להלך עליך איימים, ותאשים אותנו בקונספירציית בוטנים?
זה נכון במרבית המקרים אך לא במקרה של שטיפת מוח. כ"א שמספרים לו על תופעות לוואי של החיסון, הוא מדקלם את מה שהוא שמע, שהם נסיבתי וכלל לא בטוח שזה מהחיסון. בקהילה שלי יוצא לי לדבר הרבה על הנושא, אנשים מאוד קיצוניים בדעותיהם, פרו חיסונים ולא מוכנים לשמוע שום דבר כנגד החיסון, פשוט מדקלמים את מה שכתבתי מעלה ושאין אף מקרה של תופעות לוואי קשות או/ו מוות מהחיסון וכמה נורא לחלות בקורונה ואני מדבר איתך על אנשים משכילים, בעלי תואר B.Sc ומעלה.ישראל היא מדינה פתוחה. צריך שיותר מדי גורמים בלתי תלויים ישתפו פעולה כדי שבאמת יהיה ניתן להסתיר את מרבית המקרים.
התמזל מזלם ואולי אתם בשיכבת גיל שידוע שהתופעות לוואי פחות מתרחשות.ואם באנקדוטות עסקינן, בינתיים בסביבתי, כמעט כולם התחסנו, והיחידים שחלו בתקופה האחרונה (כמה אנשים) היו מהמיעוט שלא התחסן, אחד מהם, למרות שעבר חודש מאז המחלה, עדיין לא ממש מתאושש, ועדיין מרגיש חולשה ועייפות עצומים (תופעה ידועה בקרב אלו שחלו).
לעומתם, תופעות לוואי זמניות שנמשכו עד שבוע אך כמעט תמיד, יום עד יומיים, קרו להרבה.
הנסיון האנקדוטלי בסביבתי, תואם את הדיווחים.
ראה תשובתי לפיסקה השנייה.תופעות נפוצות קשה מאוד להסתיר כי עם ישראל מדברים אחד עם השני.
הלוואי שימשיך כך, ייתכן שזה בזכות החיסונים, ייתכן שזה בגלל חסינות העדר של כל המחלימים ואלו שטרם נדבקו, ייתכן שהם מספיק בריאים בכדי לחסום את הנגיף.הירידה בהיקף החולים והנפטרים (למרות התפוצה של הואריאנט הבריטי, שראינו בלונדון זמן קצר אחרי שפרץ עד כמה הוא מסוכן, ושם אין בן אדם שלא מכיר כמה אנשים שנפטרו בתוך אותו החודש בלבד, מהקורונה).
נקטע לך המשפטאני מכיר כמה אנשים שגרים מלונדון, מספיק לשמוע את העדות האישית שלהם כדי להבין עד כמה הוואריאנט הזה הרבה יותר בעייתי מקודמיו. כשאתה משווה את אותם דיווחים אנקדוטליים שאתה טוען שהם הרבה יותר רבים מכפי שמדווחים, בהתחשב בעובדה שמרבית האוכלוסיה הבוגרת התחסנה, והמספרים של אלו שחלו. הטיעון של
וגם בארה"ב, אך ברור ,אין לי אומדן לדעת כמה זה אנקדטולי כאשר מסתירים ממני את המקרים.
דוגמתך על הבוטנים מגוחכת, כי אני לא מכיר אף אדם שלא יודע, אם הוא רגיש לבוטנים ואלו שרגישים בהחלט יודעים את הסכנות באכילת בוטנים.
זה נכון במרבית המקרים אך לא במקרה של שטיפת מוח. כ"א שמספרים לו על תופעות לוואי של החיסון, הוא מדקלם את מה שהוא שמע, שהם נסיבתי וכלל לא בטוח שזה מהחיסון. בקהילה שלי יוצא לי לדבר הרבה על הנושא, אנשים מאוד קיצוניים בדעותיהם, פרו חיסונים ולא מוכנים לשמוע שום דבר כנגד החיסון, פשוט מדקלמים את מה שכתבתי מעלה ושאין אף מקרה של תופעות לוואי קשות או/ו מוות מהחיסון וכמה נורא לחלות בקורונה ואני מדבר איתך על אנשים משכילים, בעלי תואר B.Sc ומעלה.
אגב, אותו חבר שקרה לו, גם היה כזה.
התמזל מזלם ואולי אתם בשיכבת גיל שידוע שהתופעות לוואי פחות מתרחשות.
ראה תשובתי לפיסקה השנייה.
הלוואי שימשיך כך, ייתכן שזה בזכות החיסונים, ייתכן שזה בגלל חסינות העדר של כל המחלימים ואלו שטרם נדבקו, ייתכן שהם מספיק בריאים בכדי לחסום את הנגיף.
הרבה מגפות בעבר נכחדו כשלא היו חיסונים ולפני שהגיעו החיסונים.
נקטע לך המשפט
אגב, אם כבר הזכרת את בריטניה, אז קבל חדשה מהיום
אין לי אומדן לדעת כמה זה אנקדטולי כאשר מסתירים ממני את המקרים.
דוגמתך על הבוטנים מגוחכת, כי אני לא מכיר אף אדם שלא יודע, אם הוא רגיש לבוטנים ואלו שרגישים בהחלט יודעים את הסכנות באכילת בוטנים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.