יחסות מול מוחלטות - בחירה חופשית

aetzbar

New member
תנועת התמדה ממשית בקו ישר, מחייבת

השקעת אנרגייה, המבטאת את הגדלת המרחק ממרכז כדור הארץ. משני הסימנים האלה , הסימן הגיאומטרי של שינוי זווית חוט המשקולת, והסימן הפיסיקלי של "השקעת אנרגייה" לשם שימור מהירות קבועה בקו ישר, ניתן לקבוע כי אכן הקרון נע . לעומת תנועה ממשית זו הכרוכה בהשקעת אנרגייה, תנועתו המוחלטת של כדור הארץ בחלל אינה כרוכה בהשקעת אנרגייה. תנועה מוחלטת של כוכב היא חלק ממהותו, כמו צורתו. מכאן נובע כי המושג "תנועת התמדה" שייך לתנועה מוחלטת ולא לתנועה ממשית. א.עצבר

volkanian

New member
דבר ראשון

כשאתה אומר נח , תגיד ביחס למה? דבר שני כבר אמרתי לך שלפי תורת היחסות אתה כן יכול למדוד את המהירות שלך ביחס לדברים אחרים.

עריסטו

Active member
מר עצבר, אולי תשקיע את כשרונותיך

במשהו מועיל יותר? למשל, תמצא לי גורם ראשוני של המספר הזה

כותב 485

New member
תשובה של פיזיקאי

2^2^14 + 1 ~ 1.19*10^4932 = 10 * 1.19*10^4931​
או לחילופין:
2^16384 + 1 ~ 2^16384 = 2 * 2^16383​

spake

New member
אחי באמת....

תשמע זה לא עובד ככה בפיזיקה............. אתה מספר הרבה מאוד סיפורים אבל שוכח הרבה מאוד דברים בדרך..... ההנחה בתורת היחסות היא שמהירות האור קבועה בכל מערכת יחוס לכל פרדוקס שלא תביא אם תציב בנוסחאות ותחשב נכון תמצא תשובה חבל לך על הזמן אתה מדבר כאן על תיאוריה עם ביסוס.......אם תביא מודל מתמטי שיפריח אז בבקשה........אם תביא לי ניסוי הגיוני שיפריח אז בבקשה......אבל כל הסיפורים שאתה מספר פה זה לא פיזיקה זו פילוסופיה בשקל........שתשובות לזה תמצא בספרים..... אם אתה כבר מתאמץ יש כל כך הרבה חורים בתורת הקוונטים..........תביא כמה משם הרי שם עדיין ישנם פרדוקסים לא ברורים...... כמו למשל כיצד יתכן שפונקציית הגל נהרסת יותר מהר ממהירות האור?..........האם למישו מחברי הפורום יש תשובה לזה (אגב זהו הניסוי שהציעה אינשטיין עצמו)

אמִיר

New member
מה הבעיה עם זה?

מה הבעיה עם זה שפונקצית הגל נהרסת מהר יותר ממהירות האור? גם באופן קלאסי אתה יכול "להקריס פונקציות גל" במהירות גדולה מממהירות האור. קח שני כדורים בצבעים שונים, ותגריל אחד שיטוס לירח. ברגע שתסתכל על הכדור שהשארת אצלך, אתה תקבע *מיידית* את צבע הכדור שטס לירח. בכל מקרה, גם בתורת הקוונטים אי אפשר להעביר אינפורמציה יותר מהר ממהירות האור.

spake

New member
אתה יודע על מה אני מדבר?

כאילו הניסוי שהציע איינשטיין עם פליטת הפוטון? וכן ישש כאן סטירה עם תורת היחסות כי ברגע שהסתכלת על הכדור למעלה בירח מי שכאן למטה בכדור הארץ לא יודע מה אמרת מיידית! ומכאן הבעיתיות......

spake

New member
אופס....

הייתי ממש לא מובן...... הכוונה הייתה שלוקח לך זמן להעביר ת'מידע שלך לכדור הארץ וכאן נפל ההסבר שלך....

אמִיר

New member
נראה לי שאני יודע

אני מניח שאתה מדבר על פרדוקס EPR (למרות שטכנית הוא לא היה עם פוטונים). בכל מקרה, אל תדאג- גם אם ביצעת מדידה קוונטית בירח, מי שבכדור הארץ לא ידע מזה מיידית.

למעלה