ילדה מכה את אמא

ילדה מכה את אמא

יש לי 3 ילדים בת בת 17 בת בת14 ובן בן 12 3 ילדים מקסימים רק שבתקופה האחרונה 2 הבנות מדברות אליי בצורה מגעילה מקללות ואפילו מכות אותי כשהן כועסות איך להגיב אני לא יודעת אני ממש מתבישת לספראיך מתמודדים אים ילד שמכה אמא האם כול הנערים של היום מתנהגים כחה

זה הדבר הכי חמור שאפשר לחשוב עליו...

דבר ראשון... איפה האבא בתמונה? ואיך את מגיבה לבנות שלך כשהן "מרביצות" לך? האמת שקשה לי בכלל לרשום ולעכל את הדבר הזה כשאני כותב לך... "ואיך את מגיבה לבנות שלך כשהן "מרביצות" לך?" בקיצור...אני חושב שאת צריכה להציב להן גבולות ברורים מאוד ונוקשים וקשוחים. לתת להן את ההרגשה שאת האמא בבית, והשליטה בידיים שלך ולא שלהן. והן מרביצות לך? - תרביצי גם את ! סטירה פה סטירה שם, לא יזיק. יש הרבה הורים בימינו שמשחקים אותה יפי נפש ואומרים "אני לא מכה את הילדים שלי חס וחלילה". זה הכל בולשיט.. ילדים בגיל של התבגרות והתפתחות נוטים למרדנות ואנטי נגד ההורים בכל דבר.. ילדים כאלה צריכים מידי פעם "כאפת ריענון" שיזכיר להם מי ההורה כאן ומי השולט בבית ולמי הילד אמור להקשיב. נכון שאני לא מתכוון לאלימות ממש ממש ממש.... יעני.. כפאה סטירה צ'פחה איך שתקראו לזה. משהו שיגרום לו רגע להתעורר ולהבין שההורה שלך הוא לא "החבר" שלך מהבצפר... ולהחזיר להם בערך מידה כנגד מידה. אתה מתנהג אליי חרא? - חכה כשתבקש משהו! לשחק להם ברגשות, ולהיות נוקשים איתם אם זה המצב ! שיהיה בהצלחה. ואני עדיין מחכה לתשובה.. - איך את מגיבה לבנות שלך כשהן "מרביצות" לך?

../images/Emo210.gif../images/Emo31.gif

אל תרביצי להן. אם הן היו קטנות הייתי אומרת שהן ילמדו שככה צריך, להרביץ. אבל הן גדולות ואני מניחה שהן מבינות שזה לא מאוד נכון. דברי עם הקטנה מבינייהן והסבירי לה שלא כך צריך לפתור את הבעיות נסי לשבת איתה ולדבר, בלי לצעוק או להרביץ. אבל יש לי שאלה. האם הבנות מסתדרות בינייהן? אם כן, את יכולה בסוף השיחה לרמוץ לה לדבר עם האחות הגדולה. אם לא, אולי שווה לנסות את השיחה הזו גם אם האחות הגדולה... מקווה שעזרתי

אבל שהן מרביצות לאמא שלהן

זה נראה לך בסדר והגיוני? הן צריכות שתי סטירות לפנים ולזעזע להם תנשמה לשתי החצופות האלה !!!!! דיבורים זה כבר לא אקטואלי למצב שבו הם נימצאים בבית.

../images/Emo210.gif../images/Emo31.gif

אני לא אומרת שזה בסדר שהן מרביצות לה. כי זה לא
אבל אם היא תרביץ להן בחזרה אני מניחה שיכולה להתפתח פה אפילו שנאה.

MissCunningham

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

מצטערת, ממש הצחקת אותי בהודעה הזו... ואני חושבת שאם הבנות שלי היו מרביצות לי, הייתי מראה להן מה זה, באותה הדרך שהן מנסות להראות מה זה.

בדיוק ../images/Emo45.gif

לפעמים צריך להרים יד על הילדים. אני לא בא ואומר ממש מכות נימרצות וכל זה.. כי זה כבר הגזמה. אני מתכוון לצ'פחונת כזאת.. סטירה מצלצלת שתצלצל להם במוח ותזכיר להם מי ההורה פה ! אני לא מבין את כל אלה שמשחקים אותה יפי נפש שלא מכים את הילדים שלהם. או שאומרים שלהכות זה לא חוקי ובלה בלה.. לפעמים צריך דרך נושה עם ילדים חצופים ומרדנים. זה עדיף על ילד פרחח שייצא אח"כ ויעשה בושה למשפחה.

coach miriam

New member
להחזיר במכות זה לא פתרון

וזה גם מנוגד לחוק , לא צ'פחות ולא שום דבר אחר יש כמובן הרבה דרכים אחרות שבהן הורה יכול להפגין שליטה במצב ההורה הוא הספק של הילד והוא יכול להפסיק לספק כל דבר מעבר לצרכים הבסיסיים . זה כוח פסיבי אבל יעיל מאוד, יחד עם זאת אדם שלא יודע להציב גבולות אולי יהיה לו קשה לנקוט בפעולה מהסוג הזה לכן מומלץ ללכת לטיפול או לאימון כדי לצאת מהבעיה

coach miriam

New member
בשום פנים ואופן לא !!!

הילדים של היום לא מתנהגים כך ואם זה קורה זה סימן שיש בעיה חמורה של גבולות בבית אני מציעה לך לפנות ליעוץ מקצועי ולא לחכות עם זה הרבה זמן ולהתלבט. אם מצבך הכלכלי טוב פני ליעוץ פרטי, ואם לא, בכל עיר יש מחלקת רווחה שדואגת לספק עזרה. מה שאסור לך זה.... להתבייש, אבל אסור לך גם לא לנקוט בפעולה כי אז המצב יחמיר. ודעי לך שאפשר לצאת מהמצב הזה ואפשר לשפר את היחסים בבית ואם את לא מספיק חשובה לעצמך כדי להזדרז ולעשות משהו חישבי על בנך הצעיר ועל הדוגמא שהוא מקבל האם את רוצה לחכות שהוא חלילה יכה אותך???

אנדריאנה תקשיבי ...

יש לאחי את אותה בעיה עם הבנים שלו בני 14 ו-10. הגדול מרביץ לאמא ועם האבא הוא רב כאילו שרב עם ילד ברחוב . יש גם איומים והרמות סכין וקללות וכל מה שאת רק מעלה על הדעת . ההורים עדינים סובלניים ומשכילים . לדעתי הבעיה התחילה כבר בילדות שבפעם הראשונה הילד אמר בן זונה וכל המשפחה צחקה ונהנתה . לי לעומת זאת אין את הבעיה הזאת מכיוון שעוד לפני שהוא חשב להגיד מילה גסה הוא היה מקבל מבט קטלני שהרתיע אותו וכך זה עד היום . אין קללות ואין צעקות כמובן שילדים שובבים יכולים קצת להתמרמר אבל עד גבול הטעם הטוב . לענייננו אני הצעתי לאחי לפנות לגורמים בבית הספר וללכת עם זה עד הסוף אפילו במחיר של שליחתם לפנימיה . הבנות ממזמן עברו את גבול הטעם הטוב ומה שנותר זה ,להמשיך לחיות כמו שצריך ולא לקבל יחס של שיפחה ולא משנה מה את נותנת להם וכמה . את אמא ולאמא (וגם לאבא) לא מתייחסים כמו לזבל יהיה מה שיהיה . הילדים חייבים להבין על הבשר שלהם מה זה לחיות במסגרת אחרת ואם יהיה להם טוב אז תרמת לרגיעה בבית למען שאר ילדי הבית ולמענך כמובן . אל תוותרי ואל תתביישי תלכי למוסדות על מנת להרחיקם מהבית אלא אם כן הן ישנו את דרכן באופן קבוע .

סופר נני

אמא יקרה, עצוב לי לקרוא את דברייך, ובהחלט מבינה את הכאב שלך גם הפיזי וגם הנפשי. אני לא מתיימרת לתת לך עצות כי אני בעצמי, כאמא, לא יודעת איך מגיעים למצב כזה ואיך יוצאים ממנו. אבל, אני חושבת שמי שכן יכולה לעזור לך היא מיכל דליות הרי היא סופר נני. יש לה אתר באינטרנט שכתובתו: http://www.keshet-tv.com/Supernanny/forum.aspx אני לא יודעת איך והאם היא מטפלת במקרים שאינם משודרים לטלוויזיה אבל, מכון אדלר שהוא מכון שמחזיק צוות מומחים בוודאי ידע לסייע לך. יש לי רק כמה מילים לחזק אותך, לא את צריכה להתבייש אלא הבנות שלך צריכות להתבייש. בהצלחה רבה. צופית

levona

New member
אוי ואבוי ../images/Emo2.gif

איך הגעת למצב הזה? ואני מפנה אצבע מאשימה אך ורק כלפייך, שאת כמבוגר, כהורה, אמורה להיות הדמות הדומיננטית, החזקה, המנחה, המלמדת והשומרת ועוד כהנא ששמים אותך מעל ובטח לא מתחת.איך הגעת לשם לעזאזל? לא רק שלא כל בני הנוער מתנהגים כך לשאלתך התמימה משהו, אלא אסור להם להתנהג ככה, אלימות היא אסורה לא מצד הורים לילדים וכל שכן לא מצד הילדים להורים. הבעיה כבר קיימת אצלך ולדעתי רק איש מקצוע יוכל להתערב עם הכלים הקיימים ותמצאו פתרון יחד. להכות אם? סליחה?? איפה את חיה? מרגע זה טובות, הנאות ומותרות את פשוט מפסיקה לבנות האלו, חובתך כהורה מרגע זה הוא לספק בלבד קורת גג מזון וחינוך. אל תפחדי פשוט להטיל עליהן חרם, כיום הן עדיין קטינות, מה בעוד כמה שנים? יסלקו אותך לרחוב? למקלט נשים מוכות? שנני להן בוקר וערב את המשפט "אני מתייחסת אליכן בכבוד - אני מצפה לקבל יחס הולם". מבחינתי, הייתי מרחיקה את הבנות הסוררות האלו מהבית, "אתן לא מסוגלות לכבד ולהתנהג לפי חוקי הבית, פשוט אל תהיו פה" ולתת להן לטעום את החיים במוסדות לנערות שכמותן. (חצופות!! כל כך מרגיז אותי לשמוע סיפורים כאלו) מה קרה לבני הנוער היום לעזאזל? בימים של אז, משמעות "כבד את אביך ואימך" הייתה כה משמעותית, הילדים כיבדו את הוריהם, לא העזו להרים אליהם פנים ולהביט בהם בעזות מצח, להתחצף. ואני בטוחה שהבת הגדולה היא שהחלה עם ההתנהגות הזו ,וכאחות גדולה היא משמשת דמות חיקוי לצעירים בבית, הם פשוט מחקים אותה. מבחינתם זה לא אסור או לא תקין שהרי את מאפשרת לגדולה להתנהג כך. יש אב? איפה הוא? מה תפקידו בתא המשפחתי? אני רוצה לומר לך דבר אחד, בכל מצב בחיים שתקלעי אליו, לעולם אבל לעולם אל תתני שירמסו אותך, את מהותך, את כבודך ואת נשיותך, בין אם זה ילד ובין אם זה מבוגר, האדם דבר אחד יש לו מיום הוולדו וגם אחרי לכתו, הוא הכבוד העצמי. בהצלחה.

אם הן מרביצות לך אז כניראה לא חינכת אותן טוב

הן לא אמורות להרביץ לך אלא לכבד אותך אבל את נתת להן חינוך כניראה רך מידי והן מנצלות את זה

סליחה...אבל!

זה ממש לא חכם להאשים את האמא. את יודעת בדרך יש הפתעות ויש דברים שכאשר תהיי אמא תביני. זה הכי קל להאשים צד אחד! ילדה בת 17 היא כבר לא תמימה והיא יכולה לעשות את המוות תסלחי לי הייתי שם (ועברתי את זה עם אמא שלי) המרדנות והיצר ליצור מהומות בגיל הזה היא בלתי ניתנת לשליטה. פשוט או שהאם והילדים ילכו ביחד כמשפחה אחת כחלק אחד לטיפול ויעזרו אחד לשני! לשלוח לפנימייה זה ממש לא חכם אלא לטאטא את הלכלוך מתחת לשטיח! תסלחי לי אבל למהומה מספיק אדם אחד שמושך אחריו אחרים. כמובן שילדה בת 12 תלמד מאחותה הגדולה וכך גם השאר ... הפיתרון הוא להגיע לשורש הלב של הילדות להבין ולתקן ולא לטאטא כי הגלגל מסתובב ויום אחד הילדה תזרוק לאמא " לא רצית אותי בחיים שלך ואני לא יסלח לך כל החיים" האם לא תשכח את ההשלכה הזאת לכל החיים! כי אחד ממאה מבין את זה שונה ומבין כי בעצם הפנימייה רק עשתה לו טוב ויש כאלה מגיעים למקום כזה שלא נדע מה הם נהיים! אז למה לקחת את הסיכון שהילד שלי יהיה אחד ממאה אם עכשיו הוא אחד והוא שלי!? צריך לטפל יחד ולהפסיק להאשים להתמודד גם עם מסקנות לא נעימות@!

עם כל הכבוד

או שהאמא לא חינכה את הבת נכון או שלבת יש בעיות רציניות שצריכות דחוף טיפול כדאי לקחת אותה לפסיכולוג

אם תקראי את התגובה שלי ..

ממש בהמשך תביני שרשמתי לה שכדאי שכולם ביחד ילכו לטיפול משפחתי לא רק הילדות.

Ekuo

New member
כעס אישי שמופנה כלפייך

כדי שתקחי את הבנות למקור חיצוני שיוכלו לדבר על הבעיות שלהן ולהתמודד עם עצמן ולא יוציאו את המצוקות של עצמן עלייך.

צמח בר 28

New member
את יכולה......

אחרי שזה קורה בפעם הבאה להזמין משטרה רק כדי להרתיע אותם ולהפחיד בלי לפתוח תלונה רק שיראו שיש לך מה לעשות נגדם אני אישית הייתי שובר להם את העצמות או מעיף אותם מהבית ומראה להם מאיפה משתין הדג זה כלכך מתסכל אני לא מבין איך את עומדת בזה?!?!?!אולי רק כי אין כמו אהבה של אימא אני מתבייש שאני הייתי בגיל הזה גם היכיתי את ההורים שלי והלוואי שהייתי יכול לכפר על זה אבל אני זוכר ויודע שאם היו מעמידים אותי במקום זה לא היה קורה תיהי חזקה ותקומי ותעשי משהו עם זה העיקר לא לשבת בשקט ואל תקשיבי לכל הקשקשנים שאומרים שזה באשמתך

שלום לך אנדריאנה

אני כותבת לך כאם לילדים בוגרים אך בעיקר בכמורה לילדים בגילאי ילדייך. התנהגות ילדייך אינה התנהגות מקובלת , ואסור לך בשום אופן לקבלה. אני מתיחחסת גם לאלימות המילולית ואף לפיזית. את כותבת שהם ילדים מקסימים . את כותבת שאת מתביישת לספר. איני בטוחה שהתנהגות כזו מצביעה על ילדים מקסימים. אך אין ספק שאת אוהבת אותם. ומכיון שאת אוהבת אותם אני בטוחה שאת רוצה את טובתם.ולכן לדעתי את חייבת לפנות ליועצת בית הספר ולשתף אותה. אומר לך באחריות שזה לא יזיק להם במערכת הבית ספרית. זה נחשב למידע חסוי שהיועצת אינה משתפת בו מורים. אני כמעט בטוחה שילדייך נוהגים כך מסיבה כלשהי. חשוב לבדוק מהן הסיבות שמובילים אותם להתנהגות כזו. יתכן ואת רק השעיר לעזאזל. לכן שווה לבדוק. ודרך אגב, יש אבא בתמונה ? אם כן , איך הם מתנהגים אליו וכיצד הוא מגיב ? מאחלת לך כל טוב, ובשאלות נוספות את יכולה לפנות אלי במסר.

למעלה