ילדים הורסים לי את החיים

noga ke

New member
תגידו, מה נסגר איתכם?

הבחור התאהב בה, והחליט לחיות איתה. אין בזה שום פסול. כן מסכימה שאין טעם להוציא את האשמה על הילדים, אלא עליו שלא מצליח לתמרן. אבל חסרים מקרים? לפחות הוא התגרש ולא המשיך להחזיק אותה "מהצד". ממש לא נעים לקרוא את השרשור הזה. זה לא תורם לרצון לקרוא בפורום באופן כללי כי בדרך כלל האווירה פה דיי מדכאת. אותי לפחות. זאת גם הסיבה שאני פחות ופחות כותבת פה. ואני מניחה שכמוני יש עוד כמה סמויים. ולך, כמו שאמרו פה, זה לא הילדים. זאת גם לא גרושתו. זה נטו הוא. לדעתי שווה לדבר על זה, ללכת לטיפול ולעשות ניסיון אחרון. בהצלחה.

Shanice

New member

הבחור לא יודע להגן על אהבתו ולשים גבולות וזה עצוב מאוד. סממית חייבת להחזיר שליטה לידיים שלה ולשים גבולות ברורים מאוד לבן-הזוג שלה, לא יתכן שהוא יזרוק את החרא עליה.

רגע33

New member
אויש, באמת, כמה צביעות

האיש הזה שאת מתארת אותו בתור אומלל מסכן שאכלו לו, שתו לו, קלקלו, עשו לו פויה - אכן הרס לילדים שלו את התא המשפחתי, ביחד עם האמא שלהם ובשיתוף פעולה נלהב שלך. מאוד יתכן שזה קרה לפני שאת נכנסת לתמונה ואת רק היית הטריגר. אבל כן, בכך שהוא לא מצא לנכון לפתור את הבעיות עם האישה שהוא התחייב כלפיה הוא הרס לילדיו את המסגרת הבטוחה בה הם היו אמורים לגדול. לכל הפחות הוא היה צריך לסיים את הקשר בצורה מכובדת במקום לברוח מאישה א' לאישה ב' ואז להתפלא שאין סוף טוב לסיפור. אז כן, הוא לא בדיוק אב השנה. הכי מגוחך זו השנאה הזו שאת מבטאת כלפי הילדים שהם חסרי הישע והמסכנים היחידים בסיפור, הם אלה שאין להם שום יכולת להשפיע על גורלם, בניגוד אלייך. הם לא אשמים בהשתלשלות העניינים המכוערת בניגוד לשלושת המבוגרים בסיפור שכל אחד מהם לקח חלק פעיל בגועל נפש שאת מתארת - וכן גם את לא נקייה. והם הקורבנות האמיתיים פה ולא את את תחסכי את הרחמים העצמיים.

רגע

מאיפה את יודעת שהוא הראס לילדים את החיים ולא הגרושה? אטולי הגרושה היא הבעייתית כאן? גירושין או פרידה יכולים להיות סוג של פתרון לבעיות כאלה מאיפה את יודעת שהוא לא סיים את הקשר בצורה מכובדת? לברוח מאישה א' לאישה ב' יכול להיות במילים אחרות גירושים או פירוד. שני הדברים האלה הם לגיטימיים אין התחייבות לא להתגרש ולא להיפרד אלא אם אנחנו נוצרים קתולים או בעלי השקפה דומה. כאן המקום להזכיר את הפסוק ממסכת יבמות קיב ב שמצטטים אותו בהקשר להצדקת גירושים אין אדם דר עם נחש בכפיפה אחת יכול להיות שהוא יישם את הפסוק הזה.

רגע33

New member
בפורום מגיבים על סמך המידע שניתן

והמידע שניתן פה הוא: " הוא התאהב בי. הוא היה נשוי + הוא התגרש ועברנו לחיות יחד" השתלשלות העניינים מאוד ברורה ולדעתי זאת צורה מאוד ילדותית, חסרת אחריות ולא מכובדת לפרק משפחה. מידע שלא ניתן, אפשר כמובן להפליג בכל מיני דמיונות אבל מבחינתי זה לא יותר מזה. כשיש ילדים, שני ההורים אחראים לחייהם ואין שום משמעות לניסיון להפיל אשמה על צד אחד בלבד אלא אם כן מדובר באדם שהוא עצמו ילד מגודל שלא מסוגל לקחת אחריות על הילדים שלו. פרידה מכובדת היא בהחלט פתרון לזוגיות לא מוצלחת אבל פרידה שמתרחשת בצורה המכוערת שתוארה פה היא לא זה ולא זה. עם כל הכבוד לרצונו של אדם לממש את אהבתו ולברוח מהנחש, כשיש לו ילדים, לפי אמות המוסר האישיות שלי, הוא צריך לעשות את זה ב צורה שקצת פחות מרוכזת בעצמו וקצת יותר לוקחת בחשבון את הנזק שייגרם לחסרי הישע. כמובן שכל אחד רשאי לנהוג כרצונו אבל פתטי בעיני שבאה לפה אישה לגלגל עיניים, להתמם ולבכות על הילדים המרושעים שהרסו לה את החלום הוורד.

><

אבל את לא כותבת על פי מידע שניתן אלא על פי מידע שלא ניתן. מכך שמישהו התאהב והיה נשוי ואחר כך התגרש לא נובע שהוא עשה משהו לא מכובד ושהוא היה מכוער. אין לנו אינפורמציה כזאת ולכן את מניחה אינפםורמציה שלא נכתבה. הדבר גם לא נובע ממה שנכתב. יכול להיות שהוא היה מכוער ולא מכובד אבל הדבר לא נכתב. יכול גם להיות שגרושתו הייתה המכוערת והלא מכובדת והוא קורבן שלה. אין לנו ידע שהוא פעל מתוך צורה המרוכזת בעצמו. משלושת המשפטים שאת מצטטת זה לא כתוב שם ולא נובע משם. לכן, אם רוצים שלא להפליג בדמיונות ובספקולציות לא צריך להסיק דברים חסרי בסיס. לכל היותר צריך לשאול אותה פרטים נוספים לפני שמבקרים ומאשימים אותה על בסיס פרטים שהיא לא דווחה עליהם.

רגע33

New member
כל אחד ואמות המוסר שלו

אצלי לא פוצחים במערכת יחסים חדשה לפני שמסיימים את הקודמת, במיוחד כשמעורבים ילדים בתמונה. אתה יכול לפרש את הדברים איך שבא לך, אני תמיד אעדיף להמשיך להתבסס על המידע שנמסר וממנו עולה בבירור התנהלות שבעיני היא לא מכובדת, גם אם לדעתך הכל סבבה. אני לא אסתמך על פרשנות ומשאלות לב, במיוחד לא אלה של אישה שהילדים הרסו את חייה ולה אין שום אחריות לשום דבר, כמו איזה טיינאג'רית. אתה תחיה את חייך לפי המוסר שלך ואני לפי שלי . לא צריך שיהיה כתוב בשביל לדעת שתמיד, 100 אחוז מהמקרים, שני ההורים אחראים לגורל הילדים כי ככה זה מה לעשות, גם אם נוח כל כך להאשים את האמא. אנשים כמו הגברת שכתבה פה ימשיכו לקחת חלק בהתנהלות שבעיני היא לא מכובבדת ומי שיסבול זה תמיד הילדים שהם בני ערובה לגחמות של שני הוריהם. מבחינתי הדיון מיצה וחוזר על עצמו באופן מייגע כך שאתה מוזמן להשיב ככל שתרצה, אבל אני כבר לא אראה ואין לי מה להוסיף על דברי שבהבהרתי כבר מספיק לדעתי. סופשבוע נעים.

לא התייחסתי לאמות מוסר

אלא לכך שאת מניחה שהוא פתח במערכת יחסים חדשה לפני שהוא סיים את הקודמת. מהדברים את לא יכולה לדעת מה היה סדר הדברים ומה היה קודם ומה אחר כך. כל העניין הוא שאת לא מתבססת על המידע שנמסר לך אלא על ספקולציות שלא נמסרו לך. את מסתמכת על פרשנות או משאלת לב ולא אני. אני רק אומר שאם כבר את מפרשת את הדברים שלא על פי המידע המפורש אז אין מניעה לפרש גם אחרת. אין כאן קשר למוסר אלא להסקת מסקנות מהתיאור העובדתי מהדסקריפציה. את מניחה עובדות שלא כתובות שם. לא צריך שיהיה כתוב בשביל לדעת שתמיד, 100 אחוז מהמקרים, שני ההורים אחראים לגורל הילדים כי ככה זה מה לעשות, גם אם נוח כל כך להאשים את האמא. איפה כתבתי שצריך שיהיה כתוב? איפה התנגדתי לכך ששני ההורים אחראים על הילדים? את לא חייבת להשיב אבל אני רוצה להראות לך ולכל מי שקורא שאת טועה במסקנות שאת מסיקה מהפוסט שלה ומאשימה אותה בהאשמות חסרות בסיס, על סמך עובדות שהיא לא כתבה אותן. זה בסדר שיש לך השקפה מוסרית אבל לא צריך להניח ללא בסיס שבני אדם לא נוהגים לפיה.

למעלה