ילדים הורסים לי את החיים

אבל מה בדיוק הם עושים במקרה הזה? במה הם אשמים? בזה שהם ילדים?

Shanice

New member
שאלה טובה

במה הם אשמים? אולי בזה שהם ממררים את החיים של אבא והאישה החדשה שלו? עזבי, אם את יוצאת מנקודת הנחה שאם הם ילדים, מותר להם הכל ויש להם בעלות בלעדית על ההורים, אז חבל על הדיון.

Shanice

New member
עשית 1 +1

בכרטיס של שממית כתוב גיל 50, ז"א שבן-זוגה, כנראה באותו הגיל. מכאן, אני מניחה שהילדים שלו בוגרים או מתבגרים, בכל מקרה הם לא תינוקות.

MOBY6

New member
ואז הם כבר אנשים

ולא ילדים. וגם לגבי ילדים את מכלילה. ילדים יודעים לעשות עוד התנהגויות חוץ מכאלה שמביאות להן רווח, למשל סתם לשחק או לקיים אינטרקציה עם אנשים. אבל נכון שיש התנהגויות שהן acting out מוגזמות או קיצוניות כדי להשיג תשומת לב או שליטה מההורים, ואגב זה לא תמיד רע כי אני יכולה להבין איך ילדים קטנים, ואפילו קצת יותר גדולים ?(מתבגרים) שביתם מתפרק ונדחקים קצת הצידה עושים דברים כדי לקבל תשומת ללב וחום ואהבה. וזה היה באופן כללי. לגבי הפוסט הזה באופן ענייני, ממה שהבנתי היא התלוננה על עצם קיום הילדים כי הקשר הרגשי החזק אליהם גורם לבן הזוג שלה להיות עצוב ומדוכא ובכך לא להקדיש לה מספיק תשומת לב וחום ואהבה, בהיותו עסוק בהם. היא לא פירטה כלום לגבי התנהגות שלהם שמנסה להשיג רווח או שליטה.

אלב85

New member
אם הוא סובל ומוציא את זה עלייך

הבעיה היא לחלוטין בו, לא בגרושתו ובטח שלא בילדים שלו שבטח רק סובלים מהמצב.

קריסטה

New member
אוי, נסיך מסכן.

מצא מאהבת ועזב בשבילה את אישתו והילדים. ואת לא יותר טובה. כל מה שקורה לו מגיע לו ויותר.

עדיף שימצא מאהבת ולא יעזוב את אשתו והילדים?

אני לא מבינה את השיפוטיות הזו... במיוחד כלפי הכותבת. את לא מכירה אותה ולא את הנסיבות שבהן התפתח הקשר בינה לבין בן הזוג. ראוי לנקוט זהירות לפני שממהרים לחרוץ דין, ואפשר גם להפגין טיפת חמלה כלפי אנשים במצוקה אפילו אם הם לא מלאכים עלי אדמות.

קריסטה

New member
אין לי חמלה לאנשים כאלה

תראה גם את מי היא מאשימה ושונאת - את הנפגעים העיקריים מהסיפור הזה. ברגע שאדם פוגע באנשים אחרים כל ה"נסיבות מקלות" שלו בטלות ומבוטלות. גם הסנקציות שהופעלו נגדו לא רק מוצדקות אלא טבעיות לחלוטין. הוא הביא הכל על עצמו. לא מרחמת עליו.

אני לא חושבת שהיא מאשימה ושונאת את הילדים

היא שונאת את המצב הנוכחי. לגבי הגבר, אני חושבת שזה ממש לא "טבעי" שהוא מוציא את העצבים שלו על שממית, ואני ממש לא מגלה סימפטיה אליו בעניין הזה. אבל בעניין היחסים שלו עם אשתו והילדים, אני יודעת בדיוק כמוך - כלום, ולכן אין לי מושג עם הסנקציות שהופעלו נגדו מוצדקות. בכל אופן, גם אם "מגיע לו", סנקציות כאלה פוגעות מאוד בילדים, ועוד יותר פוגעות כאשר הן מופעלות על ידי האם. במקרים קיצוניים יש הצדקה לסנקציות כאלה על ידי רשויות הרווחה. אם את חושבת שלאב מגיעות סנקציות בגלל שעזב את אשתו וילדיו אז אני לא מסכימה איתך. אני מסכימה שהעזיבה שלו פגעה באשה ובילדים אבל לא חושבת שזה מחייב אותו להשאר במערכת יחסים לא מוצלחת.

אני בכלל לא מקבל את הקונצפט של "מגיע" ונקמה

יש לי חמלה ואמפטיה על כל מי שסובל. אני מסתכל על התוצאה ולא על הסיבה. אני מסכים יותר עם הגישה שלך בדיון.

vicz

New member
דווקא הילדים הם הצד שנפגע...

היה היו אנשים: איש, אישה והילדים. החיים שלהם בטח לא היו מושלמים והיחסים שלהם בטח לא היו מושלמים. אבל היה להם בית והייתה להם משפחה. וזה נתן להם, או לפחות לחלקם, הרגשה של ביטחון מינימלי. שיש מקום מבטחים ויש לאן לחזור ויש מי שמקשיב. ואז את הגעת. ואין כאן כל קשר לזכותך להיות מאושרת ונאהבת. כמובן שהאיש אשם יותר ממך כי לא הייתה מחויבות למשפחה שלו. אבל גם לך יש אשמה מסוימת. אני אישית בחיים לא הייתי מתחילה מערכת יחסים עם אדם נשוי. בטח ובטח עם אב לילדים. אני מרחמת על אישתו שכעת היא אמא חד הורית וזה מאוד קשה (גידלה אותי אמא חד-הורית). אני מרחמת על ילדיו שמעתה ועד עולם לא יהיה להם את בית ההורים למצוא בו מקום מבטחים. יש את ביתה של האם וביתו של האב. ובבית של האב יש אישה זרה שיש לה חלק בגרימת כאב להם ולאמם. ובבית של האם בטח יופיע עוד שנה-שנתיים גבר זר. והם יחשבו בגעגועים על הזמנים שבהם היה להם מקום שהיה באמת בית. צר לי גם על הסבל שלך אך אני רואה מול העיניים בעיקר את הסבל שלהם....

"נשים שלא רוצות ילדים"?

מצחיק שפירשת את שם הפורום הזה כ"נשים שלא רוצות ילדים של נשים אחרות". את אישה בוגרת (לפחות מבחינת הגיל), והתאהבת בגבר בוגר. בחרת להמשיך את הקשר איתו למרות שידעת שיש לו ילדים. מה, לא ידעת שקשר עם אדם שיש לו ילדים הוא מורכב יותר?? אם כך, אז בואי תקראי בפורום משפחות מורכבות. זה המקום המתאים לסיפורים כאלה. אם כי --- גם שם אני לא בטוחה שהגישה הקורבנית הזו תתקבל בשמחה.

קריסטה

New member
כנראה חשבה שאם תבוא לפה

אז לאף לא יצרום שהיא זורקת רפש על הצד הכי תמים בסיפור וזה שהכי נפגע ממנו.

בראדשו00

New member
לדעתי הילדים הם לא הבעיה אלא משהו בגישה

הכללית לחיים הילדים הם סימפטום

גם עם זה אני מסכימה.

הגישה הזאת של "מגיע לי שיאהבו אותי / לא מגיע לי שיאהבו אותי" בלי שום לקיחת אחריות עצמאית על המעשים עושה לי
אני מוכנה לקבל גישה כזאת רק כשהיא מגיעה מילד. אדם מבוגר שחי בגישה כזאת -- באמת עדיף לכולם שלא יתקרב לילדים. לא שלו ולא של מישהו אחר.

למעלה