ילד בן 3 וילדה בת 9 חודשים-לא מחוסנים בכלל

tzver

New member
ילד בן 3 וילדה בת 9 חודשים-לא מחוסנים בכלל

גרים בצפון, נכנסים לגן \ פעוטון בספטמבר.
לא חיסנו עד היום מתוך אמונה שחיסונים הם עניין בעייתי.
אנחנו עדיין חושבים ככה, אבל לאור המציאות האחרונה-אשמח להתלבט אתכם-
האם כדאי בכל זאת לחסנם בחיסון המומת לאור הנסיבות ?

גם אני מהצפון

בנותי לא מחוסנות ונמצאות במסגרות
אני לא מחסנת, ודי ברור לי שבאזור מגורינו לא תהיה הענות למבצע החסר אחריות של משרד הבריאות
כולי תקווה שגם בשאר הארץ תהיה הענות נמוכה

פולספגן

New member
שהשורה האחרונה שלך תתקיים

tzver

New member
אבל מספיק ילד אחד במסגרת שיקבל את הטיפות

בשביל לסכן את ילדיך. זה בדיוק מה שמפחיד אותי.
אז עד כמה באמת מסוכן המצב הזה ?
שילד שקיבל טיפות נמצא באופן יומיומי עם ילדים לא מחוסנים ?

ילד שקיבל את הטיפות אינו מסוכן לאנשים בריאים

לכל היותר הם יידבקו בווירוס המוחלש ויפתחו חסינות בעצמם. גם אם הם לא חוסנו בחיסון המומת הסיכוי התאורטי שלהם לחלות בשיתוק מהידבקות בווירוס המוחלש מכך הוא קלוש (1 ל-2.5 מיליון, אם אני זוכר נכון את המספרים, וגם הם מתייחסים לחיסון עצמו ולמיטב ידיעתי לא למי שנדבק ממי שחוסן, והם גם מתייחסים לחיסון הישן שכלל את שלושת הזנים ולא לנוכחי שכולל רק שניים). לעומת זאת אם אותו ילד לא יקבל טיפות (חיסון מוחלש), יהפוך לנשא של הווירוס הפראי ואז ידביק את ילדיה, זה כבר סיכון ממשי (של 1 ל-1000).

אני לא מצליח להבין איך אנשים שומעים את הנתונים ורואים את המספרים ועדיין מעדיפים וירוס פראי על מוחלש או מומת. בשם המטרה לא לסכן את הילדים (לכאורה) הם למעשה מסכנים אותם פי כמה... אני עוד יכול להבין את זה בתקופה הארוכה שבה חשבנו שזו, אין יותר פוליו בישראל. אבל עכשיו יש, בוודאות, והוא מתפשט.

ההורים שנוהגים באחריות ומחסנים את ילדיהם בווירוס המוחלש בעצם מגינים על הלא מחוסנים כי הם מונעים מילדיהם להיות נשאים של הווירוס הפראי. הילדים הלא מחוסנים כלל צריכים להודות להורים האלה שהם אלה למעשה שמגינים על חייהם.

אנחנו לא צריכים להודות לאף אחד וממש לא

רוצים שתיתנו את הרעל המסוכן הזה לילדים שלכם- אתם אלו שנוהגים בחוסר אחריות- מבצע שכזה משמר את הנגיף וזה עלול לעלות בהרבה התפרצויות פוליו נוספות בשנים הבאות שגם עלולות להיות הרבה יותר מסוכנות!
אנשים מוכנים על עיוור להכניס לגוף של הילדים שלהם רעלים וטיפות וחומרים מסוכנים של חברות מפוקפקות רק כי משרד הבריאות אמר ! בלי לחשוב בכלל.
משרד הבריאות נתון ללחצים כבדים של חברות התרופות ואירגונים עולמיים ומעורבים בזה המון המון המון כסף! ואתם מוכנים שילדיכם יהו שפני ניסויים

לא רואה טעם להגיב עניינית לתעמולה דמגוגית

אבל הזלזול שלך בהורים אחרים שממש לא עושים דברים "על עיוור" אלא להיפך, דואגים לעצור את ההתפרצות כדי שהילדים שלך לא יידבקו בפוליו פראי פשוט דוחה בעיניי.

אתה מזלזל בהורים שלא מחסנים, ולגבי

המשפט שלך"מילא בתקופה בה חשבו שזהו אין פוליו"
מי חשב שזהו אין פוליו?- אני אף פעם לא חשבתי שאין, תמיד היה והבן אדם הוא זה שדואג להפיץ אותו האלה והאלה והאלה ולחזק אותו בחיסונים מוחלשים אחרת פוליו היה עובר בקלילות ובמהירות, בן אדם הוא זה שהפך את הנגיף למסוכן, אין מה לפחד מפוליו יש הרבה מה לפחד מהחלטות של משרד הבריאות שאינן נובעות מדאגה לשלום הציבור נטו

אני לא מזלזל, אני מודאג. ולגבי השאר...

אין לי מושג מאין את שואבת את המידע שאת מפיצה כאן אבל הוא שגוי עובדתית. ברור לי שלא אצליח לשכנע אותך ואין לי יומרות לעשות זאת, נראה לי שזה ויכוח עקר. אני יכול רק לקוות שמי שקורא בפורום יודע לזהות זאת.

מה בדיוק שגוי עובדתית? אשמח אם תפרט

זה שתמיד היה פוליו וזאת ממש לא הפעם הראשונה בה מוצאים שרידים שהנגיף בביוב. זה שהפיצתו של הנגיף החי מוחלש עלולה לגרום לעוד התפרצויות חמורות בכל הארץ בשנים הבאות וגורמת לחיזוק ושימור של הנגיף. מה שגוי עובדתית?

הכל.

לא, לא תמיד היה פה פוליו פראי בביוב. למעשה כבר שנים שלא היה כלום (וטוב שכך).
הפצתו של הנגיף המוחלש לא צפויה לגרום לשום התפרצויות. כבר נכתב שוב ושוב שבמשך 15 שנה הוא בישראל ניתן כחלק משיגרת החיסונים (לאחר החיסון המומת) ולא היה ולו מקרה אחד של תחלואה כתוצאה מכך.
אין שום הוכחות שהחיסון המוחלש "תורם לחיזוק ושימור של הנגיף" אלא להפך, הוא עוצר את התפשטות נגיף הפרא שזו המטרה כאן! הסיבה שיש פוליו פרא במדינה כמו אפגניסטן היא שלא מחסנים שם לפוליו.
זן 2 אכן כבר לא קיים ולכן הוא הוצא מהחיסון.

במשך 15 שנה חיסנו בנגיף חי מוחלש- ולכן

אנחנו עדיין עם פוליו ויש התפרצות ואם שוב יגלגלו את הנגיף בעזרת חיסון אורלי יהו עוד התפרצויות

לא לא לא. לא "ולכן" ולא "ועדיין".

במשך 15 שנה חיסנו גם בנגיף חי מוחלש ולא היה בישראל פוליו.
כמו כן לא היינו עם פוליו עד לפני כמה חודשים.
הפוליו שהגיע אלינו הגיע מאפגניסטן (שם לא מחסנים), לא מישראל ולא מהחיסון.
הסיבה שעכשיו חוזרים לחסן בארץ היא בדיוק כדי לבלום את ההתפרצות...

את כותבת עובדות לא נכונות, משליכה סיבתיות לא נכונה (ואף הפוכה!) ומגיעה למסקנות שגויות בעליל.

ראה הודעה מעלה של bmno- החיסון המוחלש

הופסק כי היה מסוכן לסביבה, ואי אפשר לבלום התפרצות ע"י גילגולו של הנגיף- אי אפשר "לעבוד" ככה על הטבע- זה יחזור אלינו כמו בומרנג

הוא הופסק כי לא היה פוליו בישראל ולא הייתה

סיבה להשתמש בו. עכשיו יש (ויש גם ביקורת על כך שהפסיקו).
לגבי "מסוכן לסביבה" - מסוכן איך? נתנו במשך 15 שנה לרבבות ילדים ולא היו חולים! כשלא מחסנים בכלל נגד פוליו יש חולים.

"גלגול" של נגיף? "לעבוד" על הטבע? אין לי מושג מאיפה את מביאה את הטרמינולוגיה שלך, אבל זו דמגוגיה, לא רפואה.

nightriders

New member
אז אולי תגידי בכמה המון כסף מדובר?

יש הבדל בין חשיבה ביקורתית ודיון עניני שיש לו מקום והוא ראוי לבין השתלחות (שזה מה שעשית עכשיו).

במדינה יש רשויות רגולטוריות ומשרדים שונים (משרד הבריאות הוא רק אחד מהם) אם יש לך חוסר אמון במוסדות המדינה זו זכותך, אבל במקרה כזה אין לך מה להמשיך לחפש כאן. אף גוף אינו חף מטעויות, אבל לומר שמי שנוהג עפ"י הנחיות הרשויות הרגולטוריות הוא חסר אחריות זה קצת מצחיק. האזרח הממוצע אינו יכול להבין הכל בבריאות, בביטחון במשפט וכו' - בשביל זה יש את מקבלי ההחלטות, וכך זה עובד במדינה.

ונסיים אם השאלה שהתחלתי - עד כמה שידוע לי החיסון המוחלש שינתן במבצע הוא חיסון שאין לו תוקף של פטנט ולכן הוא דווקא זול יחסית (גם יעל גרמן התבטאה בנושא) ההערכות של הביצוע עלתה יותר ממנות החיסון. אם את מכירה נתונים אחרים אשמח ללמוד.

:) אני לא נמצאת בין אלו שגוזרים את הקופון

ולכן אתקשה לנקוב בסכום :) אני סתם בן אדם פרטי ששום גוף לא עומד מאחורי, להגיד עלי שזאת תעלומה זה ממש מצחיק

ולגבי החלק האמצעי של ההודעה שלך

מה אף פעם לא יצא לך לפקפק בהחלטות משפטיות שהתקבלו במדינה?
מה אף פעם לא קרה ששמעת על פסק דין וחשבת שזה לא נכון ואולי השיקולים לא היו תמימים וכו'...אז למה כשמדובר בהחלטה הנוגעת לבריאות הציבור את אומרת שאי אפשר לפקפק ?? ושבשביל זה יש משרד הבריאות במדינה?? אז מה אפשר לשחרר את תאי המח האחרונים כי יש לנו משרדים במדינה...

nightriders

New member
מסתבר שגם את ההודעה הקצרה שכתבתי לא קראת

קראי שוב - כתבתי שתמיד יש מקום לביקורת ואף גוף לא חף מטעויות. אבל יש הבדל בין ביקורת עניינית להשתלחות.

אם גם זה לא ברור אין לי מה להוסיף.

nightriders

New member
מה הקשר ???

דווקא החיסון OPV הוא זול הרבה יותר מ IPV - את מוזמנת לבדוק אותי, אז אם חברות התרופות היו רוצות לדחוף לאיזה כיוון זה לא היה חיסון של OPV לילדים עד גיל 8 או 9, אלא חיסון IPV לכל אוכלוסיית מדינת ישראל. זה יהיה הרבה יותר רווחי בשבילן.

אם בעצם מה שאת אומרת עכשיו זה שאין לך מושג, אז מדוע סתם לזרוק דברים באוויר. .

למעלה