ואני בספק שהשמש זורחת במזרח ושוקעת במערב. אז מה?
כל עוד אין לי שום ראיות והוכחות לכך, הספק שלי לא מעניין אף אחד. אתה לא באמת יודע. אין לך שמץ הוכחה לאף מילה שאתה אומר ואתה בעצמך מודה שאתה רק חושב ככה. לחשוב ולדעת אלה שני דברים שונים לחלוטין. תחשוב מה שאתה רוצה, אם זה מה שעושה לך טוב בחיים.
כבר הסברתי לך מדוע משלמים כמה שמשלמים ולמי ועל מה הולך הכסף - כי עורכי הדין, המתרגמים, השופטים, הפקידים, הנוטריונים, העובדים הסוציאליים, הרופאים, נציגי העמותה וכו' גם צריכים להתפרנס ולשים אוכל על השולחן. למה שיעבדו בחינם? אתה היית מוכן לעבוד בחינם? משום מה אני בספק. בוודאי שיש בדיקת הורים פוטנציאליים על ידי פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, ועל זה הולך חלק מהכסף. לנו כשאימצנו כבר היו שני ילדים ביולוגיים, והעובדת הסוציאלית באה לבקר אותנו ואותם בבית ולראות את תנאי החיים שלהם ואת המצב הבריאותי והנפשי שלהם, ועברנו גם סדרה של מבחנים פסיכולוגיים והבאנו גם אישורים מרופא. אז את מי בדיוק לא בודקים?
כאמור, ממש לא יעזור לך לנסות לטפול את האשמה עלינו וזה גם ממש לא עושה עליי שום רושם. לא אנחנו היינו אלה שהשארנו את הילדים שלנו בבית ילדים וחתמנו עליהם ויתור, ואין מצב בעולם שהיינו מוותרים על הילדים שלנו. ברוך השם, אנחנו מגדלים את שלושת הילדים הביולוגיים שלנו ביחד עם הילדה המאומצת באהבה גדולה, וכולם מרוצים. לא אנחנו אחראים על המצב שבו הורים אחרים אינם מסוגלים/רוצים לגדל את ילדיהם, חותמים עליהם ויתור ומשאירים אותם בבתי חולים ובמוסדות. אנחנו גם לא אלה שאחראים על התהליך שבו הילדים האלה מגיעים לבית ילדים וחיים שם ללא משפחה. אין לנו כל קשר לעניין. אנחנו הגענו לילדה ששהתה בבית הילדים כבר תקופה והאם הביולוגית יכלה להתחרט בכל שלב גם לפני מסירתה לאימוץ וגם במהלך תקופת הערעור שאחרי האימוץ. עובדה שלא עשתה זאת. זאת האחריות שלה, לא שלנו, וכל ניסיון להפוך את היוצרות ולהציג את חוסר האחריות והאכפתיות שלה כמחדל שלנו רק מעורר גיחוך, וחבל על הזמן והמאמץ שלך.
נכון, אני מסכימה לגמרי שהאם הביולוגית הייתה אמורה מלכתחילה לגדל את בתה שילדה, אבל עובדה שהיא לא עשתה זאת והצהירה שאין בכוונתה לעשות זאת, אז? זה שמבחינתך הילדה אמורה לגדול אצל האם הביולוגית לא משנה לאם הביולוגית. אותה לא מעניין מה מבחינתך, אותה מעניין מה מבחינתה, ומבחינתה היא חתמה ויתור ונטשה את הילדה בבית חולים ביום הלידה כי היה לה יותר חשוב לחיות עם גבר שאינו אביה הביולוגי ולא היה מוכן לגדל ילדה של גבר אחר, מאשר לגדל את הילדה שלה. השורה התחתונה היא שהילדה לא גדלה בבית אצל אימה הביולוגית מהיום שנולדה, אז מה מבחינתך או מבחינתי ממש לא רלוונטי. מבחינתי גם שאף אחד לא ירצח או יאנוס או יגנוב, אבל עובדה שאנשים עדיין עושים זאת נגד רצוני. איזו הפתעה!
מבחינתך שהייתה גדלה במוסד הנוראי והמחניק הזה, שעד עכשיו עושה לי רע להיזכר בו. זה מה שהיית מאחל לה. שהיא גם תגיע שם לגילאים מתקדמים כמו הילדים האחרים שלא היה להם המזל ואיש לא אימץ אותם. אני מניחה שלא היה מפריע לך וזה מה שעצוב באמת - שאתה מסרב להבין שבכל יום שעובר והילדים האלה נשארים במוסד, הם צוברים יותר נזק, יותר פגיעות, יותר חסכים ויותר עיכובים, ואת הזמן שעובר איש לא ישיב להם. אבל מה אכפת לך? מבחינתך שישבו ויחכו כי אולי בכל זאת יש סיכוי קלוש שעוד 5 או 10 או 15 שנה (נדיר ביותר) האם הביולוגית תתעשת לפתע ותבקש לחזור בה מהוויתור. הילד כבר לא יתעשת, אבל למה שיהיה לך אכפת?
אתה ממשיך כמו תקליט שבור לחזור על עניין ה"חטיפות" ועל "כל עוד יש ביקוש לסחר בילדים ופרנסה מזה" למרות כל הנתונים המוכיחים שזה לא היה המצב בעבר ובטח לא כיום, כי המספרים והנתונים ומצב האימוצים פשוט לא מסתדרים בשום צורה ואיך שלא תסובב אותם, אך אתה ממשיך להתעלם מבלי להביא אף נתון כדי להוכיח שאכן יש אמת כלשהי בטענתך שילדים נחטפים מהוריהם ביולוגיים בכוח בהמוניהם ואחר כך כולם נמכרים לאימוץ תמורת בצע כסף. מצב האימוץ ברוסיה מוכיח בדיוק את ההיפך, אך אתה פשוט מתעלם מכך כי זה לא מסתדר עם האג'נדה שלך.
ואני מבינה היטב מה משמעות האימוץ לבת שלי, וההבנה הזאת גורמת לי לשמוח בשבילה ובשביל כל המשפחה. ממצב של הזנחה היא עברה לבית חם עם הורים ואחים אוהבים, היא גדלה עליזה ומלאה שמחת חיים, היא לומדת ועובדת, עוסקת להנאתה באומנות האהובה עליה, מבלה עם האחים והחברים ומקבלת כל מה שהיא זקוקה לו. היא לא סובלת מהזנחה ולא צוברת חסכים ועיכובים התפתחותיים, בריאותיים ורגשיים, לא הושלכה לרחוב והדרדרה לסמים וזנות, כמו רוב בוגרי המוסדות ברוסיה, ולא התאבדה ולא מתה ממנת יתר, כמו שקורה לחלקם. היא חיה חיים מלאים של מתבגרת רגילה, עם חוויות ועניינים ובעיות של מתבגרת ממוצעת, בדיוק כמו שלושת האחים שלה, ולא רק מנסה לשרוד בכל מחיר כמו ילדי המוסדות.
בניגוד לאם הביולוגית, אני על הילדים שלי לא אוותר בשום תנאי ועבור אף אחד. התיק עם הפרטים של האם הביולוגית עומד במקום נגיש, כמו גם כל תמונות והסרטונים שצולמו בעיר הולדתה. היא מכירה את סיפורה היטב ואף הצענו לה לנסוע לרוסיה להתחקות אחר שורשיה. היא לא רצתה, אמרה שיותר מעניין אותה לנסוע למקום אחר. אם וכשתשנה את דעתה - אנחנו כאן והיא יודעת זאת. היא כבר בוגרת ולא זקוקה לאישור שלנו, ותמיכה היא תמיד תקבל. ואנחנו שמחים שהגיעה עד היום כשהיא בריאה ושלמה, וכבר מספיק בוגרת וקיבלה את כל הכלים הדרושים כדי להחליט מה היא רוצה לעשות ומי היא מעוניינת שיהיה חלק מחייה. מכאן והלאה זו החלטה שלה. המצפון שלנו נקי ושקט ושום דבר שתכתוב לא ישנה זאת.