חלק 1
יעקב הוביל את מוח עצם לעיר בדרך הצרה שהתפתלה בין העצים. היא הייתה הרבה פחות מאיימת בלי הנשק שלה- היא הייתה נמוכה ורזה מספיק כדי להיחשב לנער.
הפנים שלה היו מעוטרות ברונה גדולה. זה לא היה יוצא דופן. גם ליעקב הייתה רונה שאותה הוא היה מצייר בכל בוקר, ומוחק בכל ערב. זה היה מקום טוב לכוון אליו יריות, אחרי הכול. אבל רק אנשים מסוג מאוד מסוים היו מקעקעים אותה על הפנים. באמצעות סכין, במקרה של מוח עצם.
הקסם נעשה חזק יותר כאשר הוא בא במגע ישיר עם הדם שלך. הוא הפך אותך ליותר רגיש כלפי הרחשים המסתוריים של היקום, ונטה לפגום בשפיות שלך.
הראש והידיים שלה היו נתונים בסד, ובכל זאת, היא לא הפסיקה לדבר.
"מה אתה עושה, שכיר, אתה הולך לראשי לקבל את הפרס שלך?"
"כן," אמר יעקב.
"אה אה. זה לא כדאי. אני אשתחרר ואז אני אלעס את העצמות שלך ואמצוץ את המעיים שלך ואני אשחק עם הצלעות שלך משחק שעוד לא המצאתי אבל אני אחשוב עליו עד אז."
הוא הביט בה. היא שלחה אליו חיוך מצהיב. "יש לך מושג בכלל? אתה יכול לדמיין?"
"לא," אמר יעקב.
הראשי של העיר הקרובה הייתה אישה בשם מכשפה. הוא הכיר אותה די הרבה זמן, מאז שהוא התחיל לעבוד כשכיר.
"אני אעשה מהשיניים שלך עגילים אופנתיים!" צרחה מוח עצם מאחורי הסורגים.
"את מאוד רועשת בשביל בחורה ששווה רק חמש מאות שקלים," אמרה מכשפה מבלי להרים את מבטה, סופרת את הכסף.
"אני אהיה שווה הרבה יותר אחרי שאקשט את הקירות עם הדם שלכם!"
"אני לא יודעת למה אתה תמיד מתעסק עם הדגים הקטנים האלה," מכשפה הרימה גבה. "אבל בבקשה," היא הושיטה לו את השטרות.
דג קטן היה שווה אוכל, דלק, וחשמל לשבוע בערך. אם היית יכול לתפוס שניים בשבוע, הייתה לך התחלה טובה. יעקב חשב ששני דגים קטנים ביד, עדיפים על פני דג גדול על העץ.
מחשבות כאלו היו הסיבה שהוא ניסה שלא לדבר הרבה.
"תודה," הוא אמר.
כשהוא הניח את ידו על ידית הדלת, מוח עצם קראה, "היי, אדוני!"
"פשוט תתעלם ממנה," מכשפה משכה בכתפיה.
היה קצת קשה להתעלם ממנה, כי כעת מוח עצם טיפסה על הסורגים, גורמת להם לרעוד ברעש. היא הגיעה עד לתקרה, ושם היא נתלתה כמו קופיף שמח.
"אדוני השכיר המכובד," היא חייכה אליו. "אתה יודע שיש עליך קללה? כן, קללה קטנה ומלוכלכת, ורק אני," היא שרה את המילה הזו, "יכולה להסיר אותה. זה יהיה חבל אם יקרה לך משהו רע. אני אבכה עם דמעות אמיתיות."
הוא בילה את שלוש השעות האחרונות בהאזנה שקטה ללהג הבלתי פוסק שלה, שבעיקר הכיל הבטחות לצלות את התוספתן שלו, להמליח את הכבד שלו, ולהשתמש בציפורניים שלו בתור כלי נגינה. למה הקשקוש האחרון הזה בנוגע לקללה גרם לו לקפוא במקום?
הוא העיף מבט במכשפה. פניה היו חתומות.
הוא משך בכתפו וחייך. "דגים קטנים לא נושכים," הוא אמר ופסע אל מחוץ לבקתה.
לעזאזל, הוא היה צריך להגיד, 'להתראות,' וזהו.
כשהוא היה מרוויח בשבוע אחד מעל ומעבר לציפיות, הוא היה לוקח סכום כסף קטן והגיוני ומהמר על אחד מהמשחקים. זה היה סכום מאוד קטן, מאוד הגיוני, כל כך חסר משמעות שהוא בקושי הרגיש את ההפסדים, ואת הניצחונות אפילו פחות.
הקרונית של יעקב הייתה קטנה, ומיטה צרה תפסה את רוב חלל המגורים. הוא אהב חללים קטנים, הם גרמו לו להרגיש בטוח. הוא מילא את המקרר במספיק מצרכים לשבוע, ולפני שהוא התחפר בתוך המיטה בהכרת תודה, הוא האכיל את הדגים באקווריום.
זה היה מבחן- אם הוא יצליח לשמור על הדגים בחיים במשך מספיק זמן, הוא ירשה לעצמו להביא כלב. הוא רצה שזו תהיה כלבת זאב גדולה ואצילית. הוא יקרא לה 'פרח'.
הוא התעורר באמצע הלילה, והצללים על הקיר לא מצאו חן בעיניו, למרות שהוא ידע טוב מאוד שאלו פשוט הרהיטים בחדר. הוא התלבש והלך לכיכר העיר. בדרך הוא חלף על פני המבנה שבתוכו התא של מוח עצם- הוא לא העיף מבט לעבר חלון הסורגים הקטן שסמוך לקרקע. הוא לא רצה לדעת אם היא ערה או לא.
מכשפה הייתה נוהגת לפעמים לשבת בלילות בכיכר ולשוחח עם ראשיים שהגיעו מערים אחרות. זה היה משהו שבין בילוי ועבודה מאוחרת. כל הראשיים היו כאלה, זה היה חלק מהתפקיד. לא היו להם שום תחביבים, משפחה, או חברים. הייתה להם רק העבודה שלהם, ופנים ריקות מהבעה. יעקב ידע שהוא לא טוב בהרבה, אבל לכל הפחות הוא היה מודע למצבו.
הוא עמד מתחת לאורות הפנסים וחיכה. כשהיא הבחינה בו, באמצע משפט, הוא נופף אליה.
היא סימנה לו להתקרב.
לצידה של מכשפה ישב ראשי מעיר אחרת. יעקב מעולם לא ראה אותו לפני כן. הוא הביט בו במבט המעריך שבו אנשים תמיד מביטים בזרים.
אני צריך שתאפשרי לי לתחקר את האסירה שלך, חשב יעקב. אני צריך שתאפשרי לי לתחקר את האסירה שלך.
"יש בעיה?" אמרה מכשפה.
"אני חייב לדבר איתה," הוא אמר. לעזאזל, זה באמת היה כל כך קשה?
"למה?"
הוא משך בכתפו.
"לא מתאים לך לדאוג בלי סיבה."
"תודה."
היא הטתה את ראשה. "זה קשור לאבא שלך?"
המכשפה ידעה הכל על אבא שלו. אם היא ידעה, סביר להניח שכל הראשיים באזור שהיו בעלי ברית שלה, ידעו. זה היה בסדר. יעקב מעולם לא רצה לשמור סודות. יותר מדי מסוכן.
"כן."
יעקב לא זכר הרבה דברים בנוגע לאבא שלו, אבל סיפרו לו שקצת לפני שהוא ברח, הוא נעשה נואש. מספיק נואש כדי לקנות קללות. ייתכן שיעקב פתח משהו שהוא לא היה אמור לגעת בו.
הוא חיכה ליד בית המעצר, כפות ידיו טמונות בכיסי מעילו, צווארו מכווץ כנגד הקור. כשמכשפה הגיחה מאחת הסמטאות, הוא הזדקף.
היא שילבה את זרועותיה. "בוא נבהיר משהו," היא אמרה. "אני מכירה אותך מאז שהיית ילד,"
את מכירה אותי מאז שהייתי בן שבע עשרה, חשב יעקב.
"אני אוהבת לעבוד איתך. אתה מסודר, אתה עובד עם תוכנית, אתה לא לוקח סיכונים מיותרים."
הוא הנהן.
"אבל אם אתה הולך להפוך להיות..." היא נדה בראשה. "מבולבל בגלל העסק הזה עכשיו, אני צריכה לחשוב על העיר שלי."
"אני לא אעשה שום דבר שיסכן-"
היא הרימה את ידה. "שקט."
הוא חשק את שיניו.
"אני לא רוצה שתהפוך להיות אויב שלי. תהיה זהיר."
הוא חשב על המילים לכמה רגעים.
"העבודה שלי חשובה לי," הוא אמר. "אני לא מתכוון לאבד אותה."
"זו לא רק העבודה שלך."
היא שלפה צרור מפתחות מהחגורה שלה ודחפה אחד מהם אל המנעול.