יפתי הוא MC????

rockninja

New member
ראפיד, בתור שותף לשעבר של מטרו,

אתה צריך לדעת שכשמדברים על מוסיקה, אפשר גם להשמיע דעות שהן לאו דווקא מפרגנות. למשל- מיסי אליוט השמנה המעצבנת הזאת עם השירים המאוסים שלה. היא לדוגמא, שמנה מעצבנת עם שירים מאוסים. אני עד היום אין לי מושג מי זה היפתי הזה, זה ההוא מ- "למה לבכות? אפשר לנסות.." השיר המעצבן הזה? אם כן, מה לו ולראפ? או שזה בכלל יוני בלוך?

Rapid נאור

New member
אז ככה..

לומר לך שאני אוהב את המוזיקה שיפתי עושה? אז לא. לא כל כך. הייתה לו יציאה אחת טובה של וורס היפ הופ ושיר חביב. לומר לך שאני אוהב את הטור שהוא כותב? אז לא. וזאת האמת. אם ראית פה אותי מפרגן לאומנים שאני לא אוהב (ואתה מוזמן לחפש בפורום) אני אשתוק. מבטיח. לא אמרתי שצריך לפרגן, אבל אמרתי שזה לא רלוונטי. לא טוב לך לשמוע את יפתי, אתה יכול לא לשמוע. לי לצורך העניין לא טוב לשמוע את כל יוצאי רימון האלה, אתה יודע מה אני עושה? לא שומע אותם! סה"כ הוא בן אדם, עם לב טוב, שמנסה לעשות את המוזיקה שהוא רואה לנכון, ואני יכול להעריך את זה. ומה קשור למי התחברתי בעבר?

rockninja

New member
אבל מה זה שייך אם הוא יודע לאפות עוגות

והוא ממש טוב בדמקה! יא אללה תמיד הוא שורף את כולם! מדובר פה על ראפ. אז אתה בא, בטון הכי מעליב ופוגע שהיה פה בתקופה האחרונה, אומר (בניסוח מעודן-) "מה אתה רוצה?? אז מה עם יפתי לא עושה מוסיקה טובה לדעתך? כוס אמא שלך!! הוא ממש טוב בסריגה, אתה יודע את זה??? לא ידעת, הא? אז פעם הבא תבדוק אם מישהו יודע לסרוג סוודרים חמודים כאלה לפני שאתה אומר שהוא ראפר לא משהו!!!! " לא היה צורך בקללות בדיון שכזה, ראפיד.

../images/Emo45.gif

הדיבור כאן הוא לא על טיבו של יפתי כבנאדם, ולא אכחיש הוא באמת גבר, אלא על הכישורים שלו לדעת המשתתפים בדיון, וזה נטו עניין של טעם, אינדיווידואלי. וזה לא תמיד פשוט להיות אינדיווידאולי ככה כשאתה מסוחבק עם נשוא הדיון, ואולי לא נעים לאנשים מסוימים לומר את האמת שלהם ליד בנאדם אם הם חוששים שהוא ייפגע מזה. יוצא למעשה שמי שאין לו שום סנטימנטים ליפתי, ורק שמע את המוזיקה שלו, הוא ככל הנראה יותר אינדיווידואלי. אבל בכל מקרה, כמו שאמרתי במשפט הראשון, מה שבאמת משנה כאן הוא אם לדעת המשתתפים בדיון, שכנראה ראו אותו ככזה ששווה להשאיר בו הודעה עם דעתם, מחזיקים מכישוריו של יפתי (ללא קשר לפועלו או להיותו אחלה בנאדם) או לא...

day day

New member
איזה חפירה על כלום

יפתי עושה חרא של מוזיקה גם בתור פופ זה לא כזה מוצלח הוא לא יודע לשיר ואני מתכוון לשירה לא לראפ בכלל(כי פה כבר ידוע עד כמה הוא פשוט זוועת עולם) הוא צריך לעבור פיתוח קול בדחיפות וזה שהוא הולך לחגי מזרחי כדי שיוציא לו להיטי גלגל''צ כבר אומר עליו משהו עדיף שכבר ילך לדוקטורררר צ'אאאאןןן ליייי

Rapid נאור

New member
חופשי. אף פעם לא אמרתי שאני אוהב את מה שהוא

יוצר. לייבלים אפשר לשים על כל בן אדם. אני סתם לא חושב שזה דבר נכון ליישם את זה (מה שאתם עושים)

volatile

New member
נו באמת נאור

אני לא מכיר את יפתי. אבל אני מכיר את רוב הסצנה והעוסקים בה. ראית אותי פעם מפרגן למישהו או לא מותח ביקורת כי הוא חבר שלי? אני עושה את ההפרדה הזאת ולא אני לא ראפר וחוץ מכמה ניסיונות בצעירותי על במת האופן מייק בג'י (ופריסטיילים שבגללם כמעט חטפתי מכות מיואב באזימוט, חלק מזה באשמתך יא פחדן), אבל אני כן חושב שאני מבין דבר או שניים על היפ-הופ למרות שאני לא עושה היפ-הופ. ההיפך אני לפעמים העזתי דווקא לבקר את החברים שלי. חלק נעלבו אבל מה לעשות וחלק למדו להעריך את זה ודווקא מכבדים אותי שהם יוכלו לקבל ביקורת אמיתית שלא מפרגנת סתם כי הם חברים שלי. ובזה מסתכם החלק הקטע הזה. בקשר ליפתי, הוא לא הראפר הכי גרוע ששמעתי בחיי, אבל הוא לא מעניין בעליל. להיטי גלגל"צ ברמה הנמוכה שהוא עושה לא מעניינים אותי ולא שיש לי משהו נגד מוזיקת גלגל"צ אני אוהב הרבה ממה שהולך כרגע ברדיו וישנו יבול די משובח של אלבומים ישראלים. אם יפתי הוא בן אדם נחמד זה לא ממש ישנה את דעתי עליו, גם אם זה נראה שאני הייטר אני ממש לא אבל אני כן הייטר של מוזיקה בנאלית ובינונית. זה שיפתי השקיע והקליט אלבום ועשה לו מיקס ברמה ושילם למומי שיפיק לו ביטים והביא את דניאלה פיק לא מדגדג לי את קצה הביצה. כל הכבוד לו על היוזמה אבל זה מעניין לי ת'תחת שיש לו את הקול הכי לא משהו שיש ולא מעניין אותי שהוא צריך 20 הכפלות רק כדי שהקול שלו ישלוט בביט ולא ההיפך. אלא זה שהתוצאה הסופית היא בינונית מינוס. בקשר לטור העלוב שלו (בוואלה, פחחח תסלח לי איתמר אבל רוב רמת הכתיבה בוואלה היא מהנמוכות, למרות התותחים החזקים שכותבים שם בוואלה מוזיקה) הוא אחד מהדברים הכי מעוררי רחמים שראיתי. כתיבה ברמה של ילד בכיתה י' אתה רוצה שאני אגיד לך מה יש ליוצאי רימון שאין לו? יכולת לכתוב טקסטים למשל. יכולת להלחין יותר מלחן אחד אלבום שלם. אני לא חושב שברגע שנעשה לאנשים הנחות רק בגלל שהם מנסים לעשות מוזיקה נשאר עם אחלה של מוזיקה. צריך להצביע ברגלים ובגלל זה אני לא תומך במוזיקה לא טובה. בקשר לכלל הדיון אני מוצא אותו פלצני. MC זה סה"כ מילה. לא יותר. אפשר לקרוא לו ראפר/בחור שמדקלם על ביט או איך שבא לך BIG L הוא בכל זאת ישאר ראפר/MC/וואטאבר. MC זה לא תואר של כבוד שמחולק על ידי האקדמיה. זה גם לא תעודה שמקבלים כשגומרים את האקדמיה, לא PHD לא דוקטורט ולא בטיח כולה שם וזה ממש לא משנה מה הפירוש של זה כי המשמעות היא זהה. דיון ריק מתוכן שנועד ללכלך על אמן רק לצורך הלכלוך הוא לטעמי מיותר. רוצה תשמע את הדיסק של יפתי (ותנסה לא להירדם או לנדוד למקומות אחרים תוך כדי) ותכתוב ביקורת משוחזת ועניינית. כרגע כל מה שאתה אומר נשאר ברמת הדיון הסתמי.

Big L Corleone

New member
כיוון שלא קראת בעיון ורק הגבת למה שאתה רוצה

אני אחזור על מה שאמרתי באחת ההודעות פה: המטרה של השרשור שלי מראש הייתה למען ההגדרות, ולא למען ההכפשות, כתגובה למישהו משרשור קודם, ובגלל זה היא נכתבה, אם אנחנו דנים פה בראפ, אני רוצה לדבר על הגדרות, על מה זה ראפר, ומה זה לא. העובדה היא שמלא אנשים התעניינו בזה, אם זה לא מעניין אותך ואתה לא אוהב את מה שיש לי להגיד- למה כתבת את התגובה שלך? יכולת פשוט להתעלם, על אותו משקל בדיוק שאתה אומר לי.. ואולי גם אני בנאדם טוב ונחמד כמה יפתי, וד.א- גם אני אמרתי באחת ההודעות פה שאני מעריך דברים מסויימים בעשיה של יפתי, אבל לא את הכל, מותר לי.

rockninja

New member
פלא האקרוסטיכון

מה הטעם בלדבר על זה? טחון את הנושא עוד קצת למה לא נשארו עוד כמה פירורים להכין מהם אבקה. רק תגיד לי איך זה שראקים יותר טוב מיפתי בזמן שכולם יודעים שראקים לא עשה צבא. ועוד אומרים שהג'י יוניט מריצים את החרא הזה

Rapid נאור

New member
ברור שיכלתי, אבל אז לא הייתי מתדיין איתך

שזאת בעצם כל מטרת הפורום :) ואולי לא פתחת את האשכול הזה כדי להכפיש, אבל זה מה שנוצר ממנו. ומה זה ראפר? חירטוט, זה מה שזה. (יסלחו לי כל המה ומי) בן אדם שיוצר הוא אומן קודם כל. יפתי אף פעם לא התיימר להיות *רק* ראפר, הוא קרא לעצמו יוצר ואומן, וזה מה שהוא כל הפייק אמסי, ריל אמסי שלך שמור להארלם לפני עשור. הדברים השתנו מאז, ורובם בכלל לא תקפים בארץ. מותר מאוד לא לאהוב יצירות. יש המון דברים שאני פוסל ואף שונא, וזה לגיטימי לחלוטין. פשוט לא מצאתי כל סיבה לאשכול הזה, למרות שהוא העביר לי קצת זמן.

בסך הקול צודק כי נמעס כבר לנסות להיתחבב עליכם

אף אחד לא ביקש שתפרגנו לאיש אבל להוציע מירמור על עובדות בשטח זה די מראה על קינעה........ מזל שהוא לא עושה מוסיקה לכמה עשרות קוראים פה אלא לכל שאר הכמה מיליונים שברכבי המדינה

למעלה