ירושלים
!

StrengthHonor

New member
אתה מדבר

כאילו העובדה שרק בגלל שיש דתיים ימניים אז הצד שלכם הוא אוטומטית מדעי או משהו כזה 99% מהשמאל עושה טקסים דתיים בנובמבר יש להם את פסטיבל אל השלום , וגם בדרך כלל ההפרדה בין הדת למדינה לא קיימת בחודש הזה כי מכניסים מטיפים לבתי ספר. המדע אומר שאל השלום היה בעצם פוליטיקאי אהוד מהשמאל מרכז שנרצח בגלל מהלך פוליטי שהוא העביר , הדעה המדעית כיום אומרת שסביר להניח שהוא היה חוזר למרכז אחרי אותו מהלך.

StrengthHonor

New member
הקשר הוא שאתה משתמש

בקלישאות מפגרות של היפים בשנות ה70 ועם בגרות פוליטית של ילד בן 12 שלומד בגימנסיה הרצליה.

antreprize

New member
על איזה קלישאות מפגרות של היפים אתה מדבר?

הבגרות הפוליטית שלי יותר גדולה משלך. מה הקשר לגימנסיה הרצליה?

אז זהו

1)על פי החלטת הא"ום תקום מדינה יהודית וערבית בארץ ישראל אנחנו הסכמנו הם לא אז עכשיו הם באים בטענות? 2)רובם לא מעוניינים באמת בשלום ,הם מעוניינים בסילוקנו מפה(עובדה,אין הכרה בישראל,בשואה ).

Caraya

New member
דעתי

היא שקודם כל צריך להגדיר מה זה ירושלים. כששני אנשים מדברים על 'לחלק את ירושלים' יכול להיות שלכל אחד מהם בראש יש משהו אחר לגמרי. האם אתם חושבים שצריך לחלק את ירושליים באופן רשמי? את ירושלים- לעולם לא. בטח שלא את הר הבית. אבל לאבו-דיס ולכפרים הערביים ממזרח לירושלים אני לא קורא ירושלים, למרות שמוניציפלית הם כן נחשבים בשטח השיפוט שלה. בעיניי זה סיפור אחר לגמרי ועקרונית יש מצבים שבהם למסור את השטחים האלה זה מחיר שצריך לשלם. למה הינכם חושבים כך? את ירושלים אסור לחלק, זה אבסורדי לגמרי ואני לא מצליח להבין אנשים שחושבים אחרת. את הר הבית זה ממש מסוכן לתת. הר הבית הוא כפתור ההפעלה של מלחמת יום-הדין ועדיף שתהיה לנו איזושהיא שליטה על הכפתור הזה. האם אתם חושבים שחלוקת ירושלים צריכה להתבצע אך ורק כתמורה, או שצריך לחלקה בכל מקרה? גם אם מדובר רק באבו-דיס ובכפרים הערביים, בכל מקרה אסור לתת אותם בלי הסכם שלום. מהלכים חד-צדדיים הם מסוכנים ופוגעים בסיכויים לשלום.

דעתי

כמו דעתה של קריה (סורי אם טעיתי בכתיבה), אני חושב שזה תלוי איך מגדירים את ירושלים. את ירושלים העתיקה אני חושב שלא צריך לחלק. לגבי החלקים האחרים של ירושלים, נחייה ונראה. מה שבתוך הוא שלא לתת את ירושלים לא כחלק מהסכם.

אז... סורי

ברוב האופנים אני מגדיר את ירושלים כמו שרשא עיריית ירושלים מגדיר אותה. אבל במקרה הזה אני חושב שירושלים מוגדרת רק כירושלים העתיקה. קשה לי להבין איך פסגת זאב (מישהו מכיר?), יכולה להיתפס חלק מירושלים, ולמה לאנשים יהיה כל כך קשה להיפרד ממנה. הדבר היחיד שמשותף לפסגת זאב ולירושלים הוא רצף טריטוריאלי, באותה מידה אפשר להגיד שמבשרת (עוד מישהו מכיר?) היא חלק מירושלים.

princes15

New member
ההצעה הזו מגוחכת.

איזה מין דבר זה לחלק את בירת ישראל?עיר הקודש? איך הגענו למצב כזה שיש יהודים שמוכנים לוותר על חלקים מירושלים?

StrengthHonor

New member
אז זהו שהרוב לא

פוליטיקאים וארגונים כמו שלום עכשיו וההתערבות של האיחוד האירופי בהקניית רוח גבית למעשים שלהם בעיקר מניעים את העסק. בגלל זה אני תמיד אומר שהאינטרסים של השמאל המדיני בעבודה(הרביניסטים לעומת ברק והסוציאליסטים) ושמאלה לא מייצגים את אלו של הישראלים והייתי אומר שהם משקיעים מאמצים רבים בלצפות את החרא שלהם בסוכר עם פינצטה גרגר גרגר ככה שלא יראו אבל מה לעשות שחרא עדיין מריח! כמובן יש גם את ה"new left" העולמי שמדובר בעצם בהיפים משנות השישים וזה כל הג'אנקיז של הגלובל ורנינג טבעונות הפלייה מתקנת אידיולוגיות פוליטיות מהפכניות(צ'ה וכל האופנה שלו) סוציאליזם "נאיבי" ומנטליות של פרות מימים (ראה בויקיפדיה : meme) עושים לנו כאלה בעיות שבלעדיהם היינו אולי טכנולוגית 20 שנה קדימה כלכלית 30 שנה קדימה ומדינית\חברתית 40 שנה קדימה. בכל אופן רובם הם אנטי ישראלים אבל לא יכולים במקרה הטוב לצייר את הגבולות של ישראל ובמקרה הרע לא יודעים להראות אותה על המפה.

tixi

New member
אני דווקא חושבת שלשמאל יש מקום רציני בדעת

הציבור, לעיתים נאיבי מדי אבל בהחלט יש המון ישראלים שתומכים ברעיון הכללי. האמת היא שזה תלוי איפה אתה מסתכל.

למעלה