ישראבלוף

ישראבלוף

סייע רפואי אמריקאי בג'נין נורה ב-30(!) כדורי מקלע מתוך נגמ"ש צה"לי. התחקיר המבצעי סיבן, המדינה שיקרה בבג"צ. וזה עוד כשמדובר באמריקאי- תארו לעצמכם מה קורה כשזה סתם עוד פלסטיני אחד שהיה הולך ברחוב... מי שומע, מי יודע.

ינשוף4

New member
ונראה שגם אתה משתתף בכך

כתבת "סייען רפואי נורה ב30 כדורי מקלע". הרושם המתקבל- ש"נפגע ב 30 כדורים" (מה שלא סביר). ומהכתבה עצמה- ויכוח אם מדובר בפגיעת כדור, או נתז. אז סביר שזה (הויכוח) היה חסר משמעות, אם היה מדובר בפגיעת 29 כדורים ונתז, או בפגיעת 30 כדורים (וגם ספק אם הנפגע היה נשאר בחיים). אז סביר, לדעתי, שנפגע מכדור (או נתז) או שניים, מתוך סה"כ 30 כדורים שנורו מאותו נגמ"ש. ולגבי תוצאות החקירה- נשאר להמתין ולראות מה יעלו.

כנראה שלא הוא היה המטרה של הירי...

קשה להאמין שהוא היה נשאר בחיים מפגיעת כדורי מקלע בראש. אבל זה לא מבטל את הסבל שהוא עבר ועובר..... טוב, נעקוב ונראה איך תסתיים הפרשה.

שלא נדע.. כמה נמוך אפשר לרדת ../images/Emo5.gif../images/Emo31.gif

אני מאד מקווה ששקרים בבג"צ אינם ולעולם לא יהיו עניין שבשגרה......

mike00

New member
אין לי שום צער כלפי האיש וכלפי שאר הפעילים

שמטרידים את חיילי צה"ל יום יום ומסתמכים על אזרחותם הזרה בכדי לחצוץ בין חיילי צה"ל ובין מחבלים ותושבים בשטחים.. רייצ'ל קורי וטום הורנדל שנהרגו ברפיח,וגם האדון בריאן אייברי שמסתובבים לצה"ל "בין הרגליים" ומחפשים בכוח פרובוקציות צריכים לשלם את מחיר הטיפשות שלהם..... אני ממליץ לכל המתנדבים לארוז את הפקלעך ולהתחפף לפני שעוד מישהו יחזור הביתה רק חצי ממה שהגיע... חוצפנים ממדרגה!! מתוך ויקפדיה: "תנועה זו עוררה מחלוקת בישראל ובעולם עקב האופי של פעילותה ועמדתה של ISM כנגד ישראל ובעד המאבק הפלסטיני, תוך סירוב לגנות את פעילות הטרור הפלסטינית כנגד ישראל. בחלק מהמקרים שימשו פעילי התנועה מגן אנושי גם למחבלים פלסטינים. לא אחת הם התבצרו במוקטעה ביחד עם פעילי גוש שלום עם יאסר ערפאת ואף התבצרו בכנסיית המולד בבית לחם בעת המצור על 13 המבוקשים שהתבצרו שם בעת מבצע חומת מגן ב-2002. כמו כן, במטה התנועה בג'נין נתפס שאדי סוקיה, מחבל פלסטיני מהג'יהאד האיסלאמי, אותו הסתירו שתי פעילות ISM. בעקבות התקרית נדרש ISM לפנות את משרדיו מאותו בניין בו שכנו גם משרדי הצלב האדום. עוד אירוע שנקשר עם הארגון הוא פיגוע ההתאבדות במייק'ס פלייס ב-30 באפריל. את הפיגוע ביצעו שני מחבלים בריטים ממוצא פקיסטני, שבעת שהותם בעזה השתתפו בפגישה של פעילי הארגון . למרות זאת שלא ידוע על קשר נוסף שלהם לתנועה, שימש האירוע את ישראל לניגוחה. כנגד פעילי ISM נטען שהם פועלים בצורה מסוכנת וחסרת אחריות בעת ניסיונותיהם להפסיק פעילויות ומבצעים של צה"ל בערים הפלסטיניות. שני פעילי התנועה, רייצ'ל קורי וטום הורנדל, אף נהרגו ברפיח ב-2003 על ידי צה"ל בעת פעילותם. בעקבות תקריות אלה ואחרות החלה ממשלת ישראל בגירוש מסיבי של פעילי ISM מהשטחים, ופעילות התנועה פחתה."

mike00

New member
תוספת:

אני מאוד מקווה שהשר פרידמן יקצץ ויגדיר אחת ולתמיד את סמכויות בג"ץ שמתערב בנושאים שאסור לו.... שופטי בג"ץ מעולם לא נבחרו על ידי או על ידי אף אזרח במדינת ישראל לנהל את המדינה,הגיע הזמן להוריד אותם חזרה לקרקע..

holst

New member
גם הצר פרידמן הוא לא נבחר ציבור, לצורך העניין

mike00

New member
הוא לא נבחר ציבור??אני פספסתי משהו??

לא זכור לי שהוא השתלט על המשרד שבו הוא יושב בכוח......הוא חבר מפלגה שזכתה ברוב קולות הציבור בארץ ובכך הכשירה את העומד בראשה לבחור מבין אנשיו את אלה המתאימים לתפקידים השונים..... את כבוד השופטים בוחרים לא אחרים מאשר......נחש מי.......השופטים....איזה יופי.....ממש נהדר......ההיא מגרדת להוא בביצים והוא עושה לה נעימים בגב בתמורה...פשוט נפלא.....ממש סימביוזה מוטואליסטית בין גוף הפטריה והשורש שלה....זה לא יכול לשרוד ללא השני.... כשכבוד השר זוכה לשמוע מהשופטים הבחירים דברים כמו "ייגדע את ידו של מי שינסה להתערב בענייני בית המשפט העליון", ושאר איומים וכל מיני מחמאות חמודות למיניהן כנראה שהוא עושה משהו טוב... ממש כמו בסנהדרין בימי בית שני......עם כל הדיינים פסקו את אותו גזר הדין פה אחד יוצא הנאשם זכאי..... ולשיטתך אם כבוד השר אינו נבחר ציבור,כל הכנסת שלנו מורכבת מאנשים שיצאו למכולת ובטעות הגיעו למשכן הכנסת....

holst

New member
אולי אני פספסתי משהו...

א. במצב רוח ציני הייתי אומר שחלק נכבד מחברי הכנסת אכן יצאו למכולת ובטעות הגיעו למשכן הכנסת. אבל אני מחזיק את עצמי... ב. פרידמן הוצנח אל משרתו ע"י ראש הממשלה, והוא לא חבר כנסת, קרי לא נבחר ציבור. כמו השר נאמן בזמנו, ויולי תמיר לפני שנבחרה לכנסת. הקואליציה אומנם אישרה את המינוי, אך הציבור עצמו לא בחר בו. ג. בועדה לבחירת שופטי עליון יושבים כמדומני 3 שופטים. אני לא בטוח שזה המספר, אך מה שבטוח שהם בהחלט פחות מחצי הועדה. ד. מה עם הפרדת רשויות? אם זה לא עקרון יסוד דמוקרטי אז מה כן? שני שלישים מן המוסדות הדמוקרטיים מאויישים עפ"י תוצאות הרוב בבחירות. השליש הנוסף פועל עפ"י עקרונות דמוקרטיים וחוקים שנחקקו ע"י המוסדות הנבחרים. אני אישית חושב שעקרון "רוב העם" ממצה את עצמו מספיק לפי הנתונים הללו. סלח לי, אבל למרות הציוריות של ההודעה שלך יש בה יותר מדיי חצאי-אמיתות.

mike00

New member
יכול מאוד להיות....

א.אין שום סיבה להחזיק את עצמך...תרגיש חופשי להתפרע,פה כולם חברים של כולם למרות הדיעות השונות שלנו.. ב.יצוין,כי לפרופ' דניאל פרידמן יש רקורד אקדמי משפטי מפואר ולא ראיתי מועמד בעל כישורים טובים יותר,אלא אם כן אתה רוצה שיהיה לנו שר משפטים שמזכיר את שר המדע שלנו שבינו ובין מדע אין קשר בכלל,והשני בקושי סיים תיכון.... הקואליציה וראש הממשלה קיבלו את הכוח לבחור אותו מהציבור כך שאת טענות הציבור ניתן וצריך להפנות אליהם ולא אליו...הוא לא פלש למשרד שבו הוא יושב אלא הוזמן לשם... ג.יושבים 3 שופטי בג"ץ מכהנים שבתוכם הנשיאה דורית בייניש,יושב שם גם המשנה לנשיאה ועוד שופטת של המחוזי... אלה 5 מתוך 9 חברים בוועדה כולה....השינוי אותו מנסה לבצע השר פרידמן הוא להגדיל את מספר חברי הוועדה ל-11 ולהוריד את מספר שופטי בג"ץ ל-2,כולל הנשיאה... ד.בג"ץ הוא הגוף היחיד במדינה שלא נתון תחת ביקורת חיצונית,הפרדה או לא הגיע זמנם של אלה שיושבים במגדל השן לרדת מהעץ שעליו טיפסו ולהסתכל על העם "בגובה העיניים"....

לי יש צער כלפי האיש וכלפי פעילים שנהרגו

אמנם פוליטית - בדיוק כמוך - אני מאד לא מסכים איתם, אבל אני לא מצליח להתעלם מעוד משהו שכתוב בויקיפדיה: "תנועה זו מאמינה כי על ידי פעולות לא אלימות ונוכחות של אזרחים זרים בהן, יהיה אפשר לסיים את הכיבוש, לאפשר את קיומן של זכויות האדם של הפלסטינים, לסיים את בידוד האוכלוסייה ולתת תקווה לעם הפלסטיני." ומה לעשות, יש לי הערכה כלפי אנשים שנטשו את בועת הפינוק האמריקנית שלהם ונכנסו לתוך לוע הארי כדי לבצע את מה שהם חשבו שיקדם מטרה שהם מאמינים בה. לצערי, העובדה שחלק מהפעילות שלהם כן היתה בסופו של דבר קשורה באלימות (הן מצד צה"ל כלפיהם והן כאשר נתנו חסות לפעילי ג'יהאד שבעצמם היו אלימים) ובעוינות כל כך קשה דווקא מצד ישראלים שבד"כ תופסים את עצמם כדוגלים בשלום, אולי מוכיחה שהם שגו מן היסוד. האלימות מושרשת כאן.

mike00

New member
תראה,כשאדם נותן מחסה למחבלים מבחינתי הוא

איבד כל לגיטימציה,בנוסף כשהם אומרים על ידי פעולות לא אלימות זה כולל בתוכו את ההפגנות הלא אלימות בבליעין בכל סוף שבוע?זה כולל בתוכו זריקת אבנים על חיילים?זה כולל בתוכו מכות עם מתנחלים?זה כולל בתוכו השחתת אכוש של מתנחלים? מה לא?? אז מבחינתי הם בכלל לא קשורים לארגון הנ"ל,הם סתם מחבלים עם שמות מערביים,מה שלא מכשיר את הפעולות שלהם.... כשההורים של רייצ'ל קורי תבעו את מדינת ישראל,הממשלה המטומטמת שלנו בראשות בג"ץ,שבינו ובין דמוקרטיה יש פער עצום,הסכימו לדון בתביעה ולשלם פיצויים למשפחתה.... למה ממשלת ישראל לא ביקשה מהמשפחה להביע צער בפני מדינת ישראל על החינוך הלקוי שהם נתנו לביתם? כשבחורה עומדת מול D-9 ונדרסת אי אפשר להגיד שזאת אשמת הנהג!! לא מדובר פה במינימיינור או באיזה חיפושית שהגיחה מאיזה פינה.......וזה מובן מאליו ששדה הראייה של הנהג הוא קטן בהרבה משדה הראייה של המחבלת שעמדה מול הדחפור....אם היא החליטה שלא בא לה לזוז האשמה מוטלת קודם כל עליה ואחר כך על ההורים שלא דאגו לאשפזה במוסד פסיכיאטרי הרבה קודם לבואה ארצה.... כשילדי העשירים מארצות הברית ומדינות האיחוד האירופי מחפשים ריגוש כולם פתאום באים לג'נין ורפיח.....זה מדליק אותם... פעם הבאה שיבקשו לטוס לצ'צ'ניה ונראה איך שם התייחסו אליהם הרוסים.... הם גם יכולים מבחינתי לטוס לאיראן,ערב הסעודית,מצרים,סוריה,סין וכו' למחות שם על הפגיעה בזכויות האדם...אני בטוח ששם יקבלו את פניהם בתופינים והפתעות....

mike00

New member
תוספת:

אנשי הארגון התגלו כשקרנים שכל רצונם הוא "להכניס" למדינת ישראל ולצה"ל,כל זאת מהעדויות במשפט על מותה של רייצ'ל קורי... מתוך ויקפדיה: "בעדויות של חברי ISM שהיו עדים לאירוע נתגלו מספר סתירות. סתירה אחת נגעה למצבה של קורי לפני שנפגעה: האם היא עמדה, ישבה או כרעה ברך (במקור "knelt") לפני הדחפור. סתירה נוספת נוגעת למותה של קורי: האם הוא נקבע באמבולנס או בבית החולים. ISM מיהרו לפרסם תמונות מהאירוע, ובאחת מהן, בה קורי ניראתה בבירור למפעיל הדחפור, נטען שהיא צולמה דקות לפני "דריסתה". ברם, כאשר הישוו את התמונה לתמונה שצולמה אחרי שנפגעה, גילו שאין זה יכול להיות עקב הבדלים ברקע ובדחפורים שנראו בתמונות. סוכנויות הידיעות מיהרו להוציא הודעת תיקון ומאוחר יותר ISM הודו שתמונת "הלפני" צולמה מספר שעות לפני האירוע ולא מספר דקות לפניו, כפי שנטען בהתחלה. אירוע זה גרם לפגיעה באמינותם של טענות ועדי ISM." דרך אגב,אתה יודע מה היא "סדנה להתנגדות לא אלימה"??

ברור שפוליטית אני לא מסכים עם מטרות הארגון

והמאבק המשפטי מצידם נגד "Caterpillar", כמו גם העדויות השקריות והסותרות לגבי נסיבות התאונה (מול הטיפול הראוי בתביעה מצד ישראל - נהג הדחפור אף נחקר בפוליגרף ונמצא דובר אמת), חיסלו אותם פוליטית. כך שהעובדות מצביעות על כך שישראל טיפלה נכון בעניין, ואני מתפלא על מסקנתך כאילו בג"ץ היה אמור לדחות אוטומטית את התביעה הזו ואחרות. בשורה התחתונה, אני פשוט לא יכול להתעלם מהעובדה שקרה כאן מקרה טראגי של דריסת אדם שלא נקט בפעילות אלימה, אלא יצא כנגד מה שנראה באותו זמן ומקום כאלימות כלפי פלסטינים. שים לב למשפט הבא מתוך ויקיפדיה, שהתעלמת ממנו: "מקרים דומים בהם פלסטינים חפים מפשע נהרגו בפעילויות צה"ל נדחקו לשולי החדשות, אם בכלל דווחו. אולם מותה של האזרחית האמריקאית סוקר ביתר הרחבה." אם מותה הביא לכך שפחות פלסטינים חפים מפשע ייהרגו בפעילות צה"ל - כנראה משהו טוב בכל זאת יצא מזה. ו.. לא הצלחתי לברר מהי "סדנא להתנגדות לא אלימה". אם אתה יודע מה זה, אשמח להסבר..

mike00

New member
איך הגעת למסקנה שמותה "שסוקר ביתר הרחבה"

הביא לזה שייהרגו פחות פלשתינים חפים מפשע?? סדנא להתנגדות לא אלימה היא "קורס" מזורז בהתעמתות עם כוחות צה"ל על "גבול המותר",במילים אחרות למתוח את החבל כמה שרק אפשר ולראות מי "ימצמץ ראשון".....אז כשמותחים את החבל כל כך הרבה פעמים לפעמים החבל נקרע.... מה עוד שזאת עובדה שהסדנאות האלו הן בגדר "עצה" ולמעשה חלק מהפעילים בשטח פועלים בשיטות משלהם שכרוכות לא פעם באלימות כלפי שוטרים,חיילים,מתנחלים וציודם האישי.... וזאת גם הסיבה שאני לא מסכים עם בג"ץ שטיפל בתביעתם,במקום זה היה צריך לגרש אותם מבעוד מועד,אם צריך גם בכוח... מבטיח לך שאם זה היה קורה לא היינו מגיעים למצב שבו הם מתים.

אם היו מגרשים אותם בכוח במקום לטפל בהם..

זה רק היה מחזק את התנועה הזו. הם היו מציגים את התמונות ואת דרך הטיפול הקלוקלת של ישראל מעל כל במה אפשרית - לא חבל? ישראל לא מוצגת מספיק ככובשת, כוחנית וגזענית? אתה רוצה עוד גם כשאפשר למנוע את זה? מי שהצדק איתו - לא צריך להתלכלך, לשקר ולנהוג בגסות. נהג הדחפור באמת לא ראה אותה, כלומר הצדק היה איתו - ועובדה, שעם כל הטיפול הפרוצדורלי והמשפטי מצד ישראל, המקרה הטראגי הזה החליש את התנועה הזו ולא חיזק אותה כמו שבעצם אתה חושב. וכשאתה מדבר על לגרש אותם "מבעוד מועד", מה הכוונה? שיאסרו על כניסת אזרחים אמריקנים לשטחי הרשות? או שיחסלו אותם ממסוק ברגע שמתברר שהם פעילי שמאל?
אני מסכים שכשמותחים את החבל, לפעמים הוא נקרע. כנראה שאותם פעילים, לא העריכו שיש סיכוי סביר שימותו. ותגיד לי משהו, ידוע לך מה ההיקף של פעילות התנועה הזו היום?

mike00

New member
לחסל אותם ממסוק נשמע לי הוגן../images/Emo6.gif

לגרש מבעוד מועד זאת אומרת לא לתת להם להכנס ארצה....הרי איך נכנסים לשטחים?דרך מעברי הגבול שבהם שולטת ישראל......אז ברגע שהם מגיעים למחסומים או למעברי הגבול פשוט להסיע אותם באדיבות לשדה התעופה,לדאוג שיהיה להם מספיק זמן בשביל הדיוטי פרי כולל המלצות לקנות תוצרת ישראלית ולתת להם כרטיס טיסה בכיוון אחד[חזור].....אם אפשר אז גם לרשום את שמותיהם כדי שפעם הבאה לא יוכלו להכנס ארצה ושלום על ישראל.....דרך אגב,ישנם פעילים "מוכרים" שבאמת לא מקבלים אישור להכנס ומטיסים אותם חזרה עוד לפני שהספיקו לעבור את ההגירה בבן גוריון... היקף הפעילות??אתה מוזמן לנסוע לבילעין בשישי הקרוב ולאמוד את מספרם בעצמך...דרך אגב,הם אלה "הנועזים" שבחבורה...אלה שזורקים אבנים על החיילים ומלהיטים את האווירה.... ובשביל להקל עליך את העבודה,ברגע שתראה בלונדיני גובה 2 מטר רץ וצועק "יאללה יאללה" במבטא בלגי וזורק אבנים,מקלל ויורק על חיילי צה"ל כשמאחוריו קבוצת ילדים תדע שזהו אחד מאותם בוגרים של הסדנא למחאה "לא אלימה".... ואם אתה כבר שם,חכה דקה או שתיים,ברגע שחיילי צה"ל יתחילו לירות באוויר תחפש במבטך עוד איזה בלונדיני כזה שעומד מהצד ומצלם את חיילי צה"ל "האכזריים" בזמן שהם "מבצעים אפרטהייד"....

THE WIZARD 55

New member
ואחרי שקראתי את התושבה המלומדת

והמצחיקה שלך... מה אתה חושב באמת על מה שקורה בבילעין? לא הגיע הזמן לסיים את הסיפור הזה?

mike00

New member
מה שקורה בבילעין??על איזה חלק את מדברת?

על ההסעות המאורגנות של הצפונבונים מתל אביב בימי שישי בצהריים? בתאכלס ישנה בעיה עם תוואי הגדר,הוא בהחלט לא הוגן כלפי תושבי הכפר[בהמעטה]..... מצד שני אני מעדיף למנוע את הפיגועים באזור השרון ובכלל בכל רחבי הארץ,גם במחיר של גזילת רוב אדמות הכפר[מה שקורה בפועל] וסיום הגדר המכוערת הזאת כבר.... ביום שבו ישראל תחזור להיות מדינה בטוחה אני מבטיח להוריד את הגדר המעפנה ולהחזיר להם את השטחים... דרך אגב,גם מתנחלים סובלים מתוואי הגדר,אותם לא שמעתי בוכים על כך.... חלק מהיישובים הושארו מחוץ לגדר,ובחלק אחר מהמקרים היישובים נמצאים בצד אחד בזמן שהאדמות החקלאיות נמצאות בצד האחר......

THE WIZARD 55

New member
מייק, זה לא הוגן מה שקורה שם

ואיך בדיוק קשור לפיגועים, אם יזיזו את הגדר לגבולות בילעין ולא יגזלו לתושבים אדמות?

למעלה