ישראבלוף

mike00

New member
וויז,אני בטוח שלא ישבו

וחשבו "איך דופקים את הכפריים" לפני שהחליטו על תוואי הגדר.....אם יצאה החלטה אני בטוח שחשבו עליה הרבה קודם... אין בישראל ועדות "דפוק את הפלשתינים" אלא ועדות שאמורות לדאוג לביטחונם ושלומם של תושבי ישראל....את האדמות לא לקחו וניצלו לצורך בניית התנחלויות חדשות אלא בנו עליהן גדר מכוערת שמציקה גם ליהודים שגרים שם.... למה כל זה?? בגלל שהגדה היתה המקום שממנו יצאו הכי הרבה פיגועי התאבדות עד 2002,מאז שהתחילו לבנות את הגדר התחילה לרדת כמות הפיגועים....

לא הוגן ממסוק.... ../images/Emo6.gif

אתה לא מתבייש לקפח את הג'יפ, הטנק, המשחתת, ה- F16 וכמובן..... הדחפור? וברצינות... אחרי שראיתי ב"עובדה" כיצד חיסלו את הילדה איימן אלהמס (ושם עוד פעלו כנראה עפ"י הנהלים), אני לא חושב שזה רע שיהיה תיעוד לפעילות של החיילים. שיחשבו פעמיים לפני שהם מתעללים במישהו - מה רע? הרי כל עוד הם נצמדים לנהלים - אין להם הרבה ממה לחשוש..

mike00

New member
אני נגד התעללות מכל סוג למרות שישנם הרבה מאוד

מצבים שבהם יש פרובוקציות מתוכננות בכדי להציג את חיילי צה"ל בצורה אפלה...ומה שמעניין הוא שדווקא באותם מקרים יש "למישהו" מצלמה שם......ומה שעוד יותר מעניין הוא "שהמישהו" הזה תמיד מתחיל לצלם בדיוק כחיילי צה"ל מגיבים,לעולם לא יראו מה קדם לתגובה....... אני זוכר שאחד החבר'ה חזר מהצבא,הוא שרת באחד המחסומים,באותו יום הם קיבלו התרעה על מחבל מתאבד שעלול לנסות לעבור ולכן פעלו ביתר זהירות.....זה היה יום קיץ פתאום מגיע להם איזה בחורצ'יק במעיל שחור ארוך......באמצע הקיץ.... מה עשו??צעקו לו לעצור,ביקשו ממנו לשכב על הארץ ולא לזוז....הוא לא הסכים......אף אחד לא רצה ללכת "לעזור" לו לשכב על הארץ ולכן אחרי כמה אזהרות הם ירו באוויר כדי להפחיד אותו ובניגוד מוחלט להוראות שלהם.... בסוף התברר שהאיש סתם דפוק...לבש מעיל ארוך בקיץ.....החיילים נענשו....והוא לפי דעתי את ההשפלה שעבר באותו יום לא ישכח לעולם... מה אפשר לעשות??זה החיים בגן עדן של המזרח התיכון...welcome,אהלן וסאהלן....

אין ספק שהסיפור הזה של טרור המתאבדים

גרם לפלסטינים הרבה יותר נזק מאשר תועלת, וחכה - את המחיר הם משלמים ועוד ימשיכו לשלם. לא רק אותם חיילים במחסום נפגעו מזה, אלא גם כל מחנה השלום בישראל, שהפך במחי החלטה ברברית למטרה לגיטימית לחיסול.
אני מחכה ליום שהביקורת הפנימית אצלם תגיע לרמות נורמליות, ואז נראה אותם מתמודדים עם החלק האפל הזה בהיסטוריה שלהם. כפי שזה נראה היום, יש לי מספיק שנים לחכות. ואני מחכה.

mike00

New member
זה מזכיר לי בדיחה...

ג'ורג' בוש,ןלדימיר פוטין ושמעו פרס הגיעו לשיחת ועידה עם אלוהים,בוש שאל את אלוהים מתי ארה"ב תשלוט בכל העולם,השיב לו אלוהים בעוד מאה שנה,בוש החל לבכות ואומר לא בקדנציה שלי,ואז פוטין שואל,מתי רוסיה תשלוט בכל העולם,ואלוהים עונה לו בעוד שלוש מאות שנה,פוטין החל לבכות ואומר לא בקדנציה שלי. אחרון שאל פרס בהתלהבות את אלוהים,ומתי יהיה שלום במזרח התיכון,אז אלוהים החל לבכות ואמר לא בקדנציה שלי. בקיצור עופר,אתה יכול להמשיך לחכות...אני במקומך לא הייתי בונה את התכניות שלי על סמך זה....

אתה לא יכול לדרוש מבג"צ לסרב לדון בתביעה..

על איזה בסיס? אם ההחלטה שנפלה היתה לשלם פיצויים למשפחה, כנראה שהשתלשלות העניינים היתה שונה מזו שאתה מדמיין.. לרוב מאשימים את הנהג כאשר מתרחשת דריסה, ובצדק. הנהג הוא בעל השליטה במכונה הכוחנית, והוא שאמור לראות את מי או את מה הוא דורס. בפרט אם אותה פעילה עמדה ממש מול הדחפור ולא ניסתה למשל לעמוד מאחוריו או לטפס עליו. נכון שזו פעולה לא אחראית ש"לא בדיוק" מעמידה את שלמות הגוף בעדיפות ראשונה, ומדובר במאבק אבוד מראש מול החלטה של כוחות צבא ומדינה להרוס בית - אבל כנראה שלא הוכח שאותה פעילה התכוונה להתאבד מול הדחפור (כלומר למנוע את הריסת הבית במחיר חייה שלה), וזה היסוד להחלטת בית המשפט. תודה שבאיזשהו מקום מכעיס אותך שאזרחית אמריקנית או בריטית מגיעה לכאן מתוך מחשבה ברורה וטוטאלית ש"הפלסטינים צודקים, הם הקורבן ואתם כובשים ברוטליים". זה מקומם גם אותי, לא אכחיש, אבל עדיין אני מצטער לשמוע שמישהי נדרסת ע"י דחפור, ועדיין אני מחפש משפט צדק גם עבור המשפחה של מישהי כזו. אתה שואל ברצינות על החינוך שנתנו לה? אני מקווה שאתה מבין עד כמה הטיעון מגוחך. המשפחה לא היתה בכלל צד בתקרית, והסיבה היחידה שהפיצויים יגיעו למשפחה היא שהפעילה נהרגה ומה לעשות, לא תוכל כבר לקבל פיצויים... בקשר לתמיכה בפעילי טרור, הסכמתי איתך לגמרי. העובדה שהארגון הזה היה לבסוף מעורב בתקריות אלימות, פשוט מוכיחה שהאג'נדה שלו לקתה בחסר. אי אפשר להיכנס ללוע הארי מבלי לחטוף כוויות מפה ומשם..

mike00

New member
אני לא יכול לדרוש מבג"ץ שום דבר למען האמת...

בג"ץ לא נועד לדון בתביעותי,בג"ץ הוקם כדי לתת מענה לשמאלנים ולאג'נדה שלהם.... אני לא זוכר שהצבעתי לאהרון ברק או לבייניש.....אם כך מדוע הם רואים לנכון לקבוע את מדיניות הממשלה מול הרשות הפלשתינית??מי נתן להם את הזכות לקחת לעצמם סמכויות בדרך שהיא לא הכי דמוקרטית?על איזה בסיס??

mike00

New member
וכן,זה מאוד מכעיס אותי.....

מכעיס אותי מכיוון שאם הייתי מנסה לעשות את אותו הדבר בארה"ב או בבריטניה הייתי מוצא את עצמי בכלא בתור שלב ראשון ואחר כך על מטוס עם חותמת שחורה בתור שלב שני..... למה אנחנו צריכים לקבל את כולם אצלנו בסבר פנים יפות?למה אי אפשר פשוט לעלות אותם על מטוס[על חשבונם]ולגרש אותם מכאן??איך הם בכלל עוברים את הביקורת של נתב"ג בלי שיעלו עליהם?? מכעיס זאת רק ההתחלה.....

mike00

New member
האמת שכן!!!

אבל אני מוכן להראות להם שגם אצלנו אפשר להלחם על ידי פעולות לא אלימות ופשוט להטיס אותם חזרה....

עוד לא הבנת שאנחנו מובילים תהליכים בעולם?

בגלל זה עומדים כ"כ הרבה גורמים בינלאומיים אינטרסנטיים מאחורי הסכסוך הלכאורה קטן שלנו.....

בג"צ דן בסוגיות משפטיות..

ברגע שהדברים גלשו לכדי מלחמה, שופטי בג"צ אמרו במפורש "זו סוגיה לא שפיטה - אנחנו לא יכולים להכתיב לצבא איך לנהל מלחמה". להזכירך. ו.... לא הבנתי מה הקשר כאן לשמאלנים ולאג'נדה שלהם? האם אתה רומז שרק שמאלנים סבורים שמגיע משפט צדק לכל אדם באשר הוא? רק שמאלנים מצפים מהצבא ומהמדינה שלהם למנוע הרג של חפים מפשע עד כמה שרק אפשר? טוב, אם אני אשמע הסכמה גורפת לדבריך מצד הימניים שבפורום - כנראה שאאלץ להגדיר את עצמי כשמאלן בעל כרחו... ולמה בעל כרחו? כי שמאלנים כמעט תמיד עושים הכללות ודמוניזציה לציבור של 400,000 מתנחלים, רק כי הם יהודים שמתגוררים בטריטוריות מסויימות, וגם לזה אני לא מוכן.... גם להם מגיע מבחינתי משפט צדק כמו לכל אחד אחר, וגם בהם אסור לפגוע סתם כך.

mike00

New member
על הכל שפיט שמעת??

אני לא זוכר שבג"ץ אמר אי פעם "זה סוגיה לא שפיטה".....ההיפך אהרון ברק הוא אבי המושג "הכל שפיט".... הגורם מספר אחד בקילקולים של המערכת,הוא הבג"ץ משנתו ומורשתו של הנשיא לשעבר,השופט אהרון ברק.זוהי מדיניות של "הכל שפיט והכל בגיץ",הנקראת לפעמים גם "אקטיביזם שיפוטי" או "אימפריאליזם שיפוטי" בעיני מבקרים אחרים.גם הדרך בה נבחרים שופטים חדשים לעליון,באמצעות הועדה לבחירת שופטים לקויה,לא מצחיק אותך שאת השופטים בוחרים חבריהם?? מדיניות "הכל שפיט והכל בגיץ",זו שאינה דורשת מן העותר לעמוד בזכות עמידה כלשהי,הפכה את הבג"ץ לכלי ניגוח פוליטי בידי פוליטיקאים למיניהם,בעיקר ממפלגות השמאל הקטנות,ובידי גורמים תאבי פירסום חינם שמשתמשים בבג"ץ כדי לכפות על הכנסת והממשלה,ועל העם כולו למעשה,את רצונם בנושאים שונים. בג"ץ שדרות

דווקא לא מזמן דנו בסוגייה שביה"מ העליון הגדיר

"לא שפיטה": http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1599008,FF.html

ינשוף4

New member
אכן, קשה שלא לכבד אידאליסט שמוכן

להסתכן, בשם האידיאה. אבל באותו זמן- גם לכעוס, לפחות באותה מדה שכועסים על הילדים שמשחקים ב"רולטת הכביש". הם מסכנים לא רק את עצמם, אלא גם את מי שינסה להמנע מפגיעה בהם. ודרכו- גם אחרים בסביבה. והכעס מתגבר, כאשר נזכרים שמדובר לא בילדים, אלא בבוגרים. שמסתכנים (ובכך גם גורמים לסיכון אחרים), לשם הפרובוקציה. אני חושב שתגובתו של מייק מביאה הדברים לפרופורציה הנכונה.

למעלה