יש יופי של באנר שמוביל לכאן...

בכלל נושא הפרסומות פה לא ברור

אולי הנהלת הפורום הנעלמה תוכל לשפוך אור על העניין.

שרון AAA

New member
לא ברור

בכלל , הפורום הזה לא ברור. זהו פורום יהדות של מחבת"ים לחילוניים .

שרון AAA

New member
כנראה פספסת את השרשורים

שari80 פתח. שרשורים בעלי ריח מחבת"י כבד.

שרון AAA

New member
אז הם לא צריכים אותך שתגני עליהם

בואי לא נתמם. את גם יודעת שמדובר ברעיונות מחבת"ים . נסיונות ל הוכחת קיום מעמד הר סיני הם אפיון בולט מאוד של מחב"ת.

יש פה עוד עניין

אלא שבאים ללמד אותך. ומכיוון שאתה לא יודע, הם יראו לך את האור.

אופירA

New member
מנהל
המסיבה היא פורים ../images/Emo13.gif

הבאנר מספר שיש מסיבה פעם בשנה, והיא פורים. אח"כ הוא מספר לך שהקב"ה ארגן את המסיבה הזו. עכשיו את צריכה להסתקרן - מה פתאום הקב"ה מארגן מסיבות. הבאנר רוצה שתשאלי שאלות - שתבואי לפורום "יהדות לחילוניים", ותשאלי על המשמעות של פורים, ולמה עושים מסיבה כזו פעם בשנה ביהדות... הבעיה היא, שאם תיכנסי לפורום, תגלי רק ויכוחים בין אנשים שעוד לא החליטו מה הולכים לעשות בפורום הזה, כי המנהל נמנע מלתת טון ברור בנדון. בפורום ויכוחים בין חילוניים לדתיים - באמת קשה להבין על מה המסיבה. בכל אופן - המסיבה היא פורים. הבאנר סיפר לך את זה...

השאלה הנשאלת שוב ושוב

ואשר עולה מההודעה שלך - אם הפורום הוא בפועל "פורום ויכוחים בין חילוניין לדתיים" ולא "פורום יהדות לחילוניים", האם התפקיד של ה"דתיים" פה זה לשמש "היהדות"?

tamarhp

New member
זה לפחות מה שהובן בהתחלה

לדוג', מכך שהמנהל ביקש מאופירA לבוא לפורום, וכו'.

אופירA

New member
מנהל
ובכל זאת

היות שהתעורר ויכוח בעקבות שהושמעו דעות, והיות שהמנהל אינו מוצא לנכון להתערב בוויכוח ולהכריעו, ומניח לנו להמשיך ולהתדיין עד שנגיע להכרעה, והיות שהנוכחים בפורום לעולם לא יגיעו להכרעה ולהסכמה בוויכוח זה (והפתרון יהיה שהנוכחים יתחלפו או שהמנהל יתערב ויכריע) - התוצאה העגומה היא שהוויכוח ממשיך וממשיך, כל דבר שעולה בפורום נתקל בחוסר ההכרעה שבוויכוח הזה, והפורום נהיה "דתיים חילוניים" ואינו ממלא את ייעודו. נקודה. הפיתרון שאני חשבתי עליו, בנסיבות אלו, הוא שכאשר עולה שואל המבקש לדעת את דעת היהדות המסורתית - יכבדו את רצונו אלו המתנגדים להגדרתה כדעת שומרי המצוות המסורתיים, ויימנעו מלענות לו תשובות שאינן מקובלות על היהדות המסורתית. ואילו כאשר עולים או מתדיינים חילוניים המבקשים לבטא את דעתם והשגותיהם על היהדות - יכבדו את רצונם הטוענים אחרת, ויימנעו מלהפריע להם להעלות את רעיונותיהם ולדון בהם, ויפתחו רגישות לגבי הסגנון שאינו מקובל עליהם. לכל הדעות קל לדעת עפ"י הניסוח וסוג השאלות מי רוצה לדבר עם מי על מה. אבל לצורך זה צריך סובלנות הדדית רחבה מצד כל המשתתפים, ולא ברור לי שכולם מסכימים לפיתרון הפלורליסטי שלי. הפיתרון שלי סובל גם מבעיה של גבולות רחבים מידי ובלתי מוגדרים מספיק, כאשר פורום אינטרנט צריך להתנהל על הגדרות ברורות ומקובלות על כל הנוכחים.

tamarhp

New member
בהתחשב בכך

שישנם כאלו שחושבים שמלכתחילה היהודים המסורתיים לא צריכים להיות כאן, ובהתחשב בכך שיש כאלו שיחלקו מהי היהדות המסורתית, ובכך שהיהדות המסורתית היא אינה הדרך היחידה ויש להציג לעומתה במקביל גם את הרפורמה וכו', ובכך שכל הבעת דיעה מצד היהדות המסורתית נחשבת להתנשאות, מחב"תיות וקביעת עובדות בשטח - קשה לי להאמין שהפתרון שלך יתקבל למרות שלדעתי הוא הטוב ביותר.

masorti

New member
הבעיה בהצעתה היא פצפונת...

לפי הגדרתה "היהדות המסורתית" = היהדות החרדית. לפי ההגדרה המקובלת, "היהדות המסורתית" היא כל הזרמים הנכללים באורתודוכסיה - כולל הציונות הדתית. מבחינתי אדם חובש כיפה סרוגה המתלבש בצורה מודרנית, לומד מדעי הטבע באוניברסיטה, וצורך תרבות כללית - שייך לא פחות ליהדות המסורתית מאשר החרדי הקנאי ביותר בשכונת מאה שערים.

אופירA

New member
מנהל
אני מדברת על ההגדרה המקובלת

בפורום הזה - אין הבעיה שציינת. גם בפורום "חוזרים בתשובה תמיכה" יש לנו קבלה מלאה של כל זרמי האורתודוכסיה - כולל הציונות הדתית. אנו נותנים שם מקום לכל שיטה, גם אם לא כולם מסכימים עם כל שיטה. יש לחרדים ולציונות הדתית הרבה מה להתווכח זה עם זה (וגם לנטורי קרתא ולשאר חרדים יש ויכוח רחב, ובין חסידי ברסלב לליטאים יש ויכוח לא פחות עתיר פרטים), אבל אין לנו בעיה לחלוק פורומים משותפים על בסיס המשותף בינינו, כאשר ההבדל בין השיטות אינו נושא הפורום. הוויכוחים כאן אינם בין החרדים לבין שומרי המצוות מבין הציונות הדתית. ממש השבוע הועלה כאן רעיון של הציונות הדתית, שאינו מקובל כלל על החרדים, אבל איש מהחרדים לא העיר עליו, כי הוא מקובל בשיטה של הציונות הדתית.

EmiA

New member
אני לא מבינה?

אני יכולה להיות מסורתית ומתי שאני הולכת ופוגשת דתיים, במשפחה או חברים או שכנים אפילו שהם מדברים על נושאי דת, אז נכון שיש אנשים שינסו לדבר על חוזרים בתשובה אבל אם אני שואלת אותם שאלות והם עונים לי זה אומר שהם מנסים להחזיר אותי בתשובה? אם הם מביאים לי תשובה לפי מה שהם למדו ושמעו מהרבנים שלהם , מה זה מענין אותי? שאלתי שאלה אז קיבלתי תשובה ואני ישמע רק את התשובה ! אם אני לא יסכים עם מה שאמרו לי אז אני יחפש מישהו אחר שיענה ! מה איכפת לי מה הם בכלל חושבים ! אני מחפשת לדעת !

אופירA

New member
מנהל
יישר כוח

זה בגלל שאין לך דעות קדומות, ואין לך פחד מהדת ומהדתיים. ורוב החילוניים - כמוך. יש קבוצה מסוימת, שונה, שיש לה איזה פחד (או השד יודע מה) - ורואה כוונות סמויות ומרושעות בדברי הדתיים, ומחפשת להזים את מטרותיהם הנפשעות. משום מה, חברי קבוצה זו משוכנעים שהם מייצגים את כל החילוניים. אבל למעשה, הם מייצגים אך ורק את עצמם.

למעלה