ובכל זאת
היות שהתעורר ויכוח בעקבות שהושמעו דעות, והיות שהמנהל אינו מוצא לנכון להתערב בוויכוח ולהכריעו, ומניח לנו להמשיך ולהתדיין עד שנגיע להכרעה, והיות שהנוכחים בפורום לעולם לא יגיעו להכרעה ולהסכמה בוויכוח זה (והפתרון יהיה שהנוכחים יתחלפו או שהמנהל יתערב ויכריע) - התוצאה העגומה היא שהוויכוח ממשיך וממשיך, כל דבר שעולה בפורום נתקל בחוסר ההכרעה שבוויכוח הזה, והפורום נהיה "דתיים חילוניים" ואינו ממלא את ייעודו. נקודה. הפיתרון שאני חשבתי עליו, בנסיבות אלו, הוא שכאשר עולה שואל המבקש לדעת את דעת היהדות המסורתית - יכבדו את רצונו אלו המתנגדים להגדרתה כדעת שומרי המצוות המסורתיים, ויימנעו מלענות לו תשובות שאינן מקובלות על היהדות המסורתית. ואילו כאשר עולים או מתדיינים חילוניים המבקשים לבטא את דעתם והשגותיהם על היהדות - יכבדו את רצונם הטוענים אחרת, ויימנעו מלהפריע להם להעלות את רעיונותיהם ולדון בהם, ויפתחו רגישות לגבי הסגנון שאינו מקובל עליהם. לכל הדעות קל לדעת עפ"י הניסוח וסוג השאלות מי רוצה לדבר עם מי על מה. אבל לצורך זה צריך סובלנות הדדית רחבה מצד כל המשתתפים, ולא ברור לי שכולם מסכימים לפיתרון הפלורליסטי שלי. הפיתרון שלי סובל גם מבעיה של גבולות רחבים מידי ובלתי מוגדרים מספיק, כאשר פורום אינטרנט צריך להתנהל על הגדרות ברורות ומקובלות על כל הנוכחים.