יש לי בעיה..

סימסית

New member
יש לי בעיה..

סליחה על ההודעה החדשה...אבל לא ידעתי לאן לשרשר... הדגית שלי(שליירית רגילה לבנה קטנה...)כל הזמן מסתתרת(כבר יומיים)ורק כשאני מאכילה היא באה אוכלת והולכת,היא היפר אקטיבית ופתאום היא מסתתרת ולא זזה?! היא נושמת כמו שצריך,היא לא מראה תסמינים של מחלה,והיא שוחה כמו שצריך,אז מה זה יכול ליהיות?! בבקשה תענו לי כי אני מודאגת ממש...(אני פוחדת שיקרה לה משהו...)אני היום בכיתי כל היום בבי"ס בגלל זה(ונתתי למורה גם תירוץ עלוב...)...חברה שלי אומרת שהיא ישנה אבל יומיים?!?!?איזה דג ישן יומיים?!ועובדה שהיא יודעת דיוק מתי אוכל והיא פתאום קמה?! מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה קורה איתה.!!!!???!?!? תודה מראש!

אורי-

New member
כמה תשובות + בקשה כללית

תמיד כשמעלים בעיה - לפרט כמה שיותר על כמה שיותר.... מה גודל האק' , אילו מערכות פילטרציה יש שם , איזה סוג הדגים , אילו דגים הוכנסו לאחרונה , מתי רועננו מים לאחרונה? , האם היה שינוי כל שהו שגרר את הבעיה? (הוספת דג , החלפת מים , הכנסת פריט דקורציה) , כל מה שיכול לשנות ולעזור.. לענינך : (בלי קשר - איך החלטת שזו נקבה?) הדבר הבסיסי שצריך לעשות הוא לבצע רענון מים שעשוי לשפר את התנאים. כרגע את לא הבחנת בסימני מחלה של ממש אל מעין "סטרס" (הדג סה"כ אוכל, נראה טוב ויכול לשחות , אבל בוחר להיות בפינה). השלב הבא - בידוד ע"מ לא לפגוע בעוד דגים. * מתי החלפת מים לאחרונה? * מה גודל האק'? החלמה מהירה לשלייר / שליירית .

OZEEVI

New member
אין לי מושג מה זה יכול להיות

תחליפי 10 אחוז מהמים, תגידי זה רציני? את בוכה בגלל דג????????

אורי-

New member
תגיד , אכפת לך שהיא בוכה ?

זה מראה שאכפת לה מהדג שלה , וככה צריך. בעיני דג לא נמדד ע"פ המחיר שלו , הוא עדיין ייצור חי , ונתון לחסדיי. אם אני לא מרגיש אחראי על החיים שלו - אני לא אכניס אותו אלי!!! דג זה לא צעצוע , דג זה לא קישוט , דג זה לא בובה. הגישה שלך (זה + ההודעה שלך "דגים הם טיפשים") לא מראה על אהבה גדולה לדגים , מה שמעלה תהיה - למה אתה מגדל אותם.

אורי-

New member
ועוד דבר :

שים לב מה ההבדל בין מה שכתבתי למה שכתבת : אני הסברתי לה למה להחליף מים + המלצה להחליף + עוד עצות. אתה חזרת על חלק מהדברים שלי + הוספת הערה שלא קשורה ופוגעת , אז בפעם הבאה - כשאין משהו חכם להגיד , עדיף לא להגיד כלום.

OZEEVI

New member
חחחחחח אורי אתה קרוע אותי

מה קשור לזה שאני מגדל דגים למה שאני חושב שהם טיפשים, אני יכול להביא לך את מגדלי הדגים הטובים שיש והם יגידו לך שהם טיפשים, לדעתי לא בוכים אל דג, דג בא והולך, אם יש לך כל כך הרבה נסיון ואתה חושב שלי אין (מה שבכלל אבל בכלל לא) אז למה זה בין ההודשעות הראשונות שלך??????? אני לא בא לריב איתך, אם אתה לא מכיר אותי אז סתום תפה, מי אתה בכלל?? רק בגלל שאני חושב שדגים טיפשים אז אני לא יגדל וחוץ מזה אני לא שואל אותך אם אני יגדל דגים או לא הבנת?????

אורי-

New member
זה ממש לא מההודעות הראשונות שלי

אני לא התבטאתי בצורה שאתה מתבטא. לא כתבתי שאין לך ניסיון , ולא כתבתי לך "סתום תפה מי אתה בכלל". קצת תרבות. אני גם לא כתבתי לך "אל תגדל דגים". המון הודעות אני כותב גם בפורום "דג", שאני יודע שגם אתה נמצא שם , אבל אני לא מחשב ידע של אדם ע"פ כמות ההודעות שלו. מה שכתבתי בעדינות קודם - זה שאם אין לך משהו להגיד אל תגיד אותו. אתה שרשרת להודעה שלי "תחליפי 10 אחוז" וזהו. בעצם , לא זהו - הוספת גם עקיצה על כך שהיא בוכה. אני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי , התגובה שלך מוכיחה חוסר בגרות מצדך ותו לא.

OZEEVI

New member
רק אל תפגע בי ( בצחוק כמובן)

זה סבבה שאתה בפורום דג, אבל אתה לא עושה עלי רושם , זה שאתה מדבר כאילו אתץה מנכ"ל ערוץ 2 או אלעל זה לא עושה עלי רושם, לעומת זאת אני לא מגיב על הודעו שאחרים כתבו כזכור לי אני לא שאלתי אותך אם היא צריכה להחליף 10 אחוז מהמים, זה לא ענין שלך אז אל תגיב לדרך הניסיון שלי, אם לא הייתה מגיב לכל אחד על דרכי הגידול לא הינו רבים אותך ועכשיו ראיתי בשירשור שגם התייחסתה בצורה מזלזלת למגיבים שרק ניסו לעזור

אורי-

New member
תנסה לנסח בצורה מובנת.

ולגבי ההאשמה ב"זלזול" - אשמח לראות איפה. מדבריך אני מבין שיש הרבה אנשים שרבים איתי - מי אלה?

OZEEVI

New member
ההוכחה אורי

לדעתי הדגים 7 ס"מ. מאת: אורי-ו 04/09/03 | 17:03 תהיו קצת רציניים , איפה ראיתם אק' של 7 סנטימטרים??? ולגבי כמות אוכל - מה זה "3 גרגרים" ? אם יש לי אנין נון דק , ואם יש לי במבה שמיועדת לדגי קוי - אז עדיין 3 גרגרים?

אורי-

New member
ותקרא גם את ההמשך.

שם אני ממשיך ומסביר לה גם את הדעה שלי על אוכל. אני באמת לא מאמין שאני מתייחס אליך.

Suikun

New member
דגים הם יצורים חיים

כמוך וכמוני אפילו אינטליגנציה מסתבר שיש להם, שכבר מעלה אותם בכמה דרגות מכמה בני אדם מסויימים. דגים באים והולכים? נכון, גם בני אדם.

אורי-

New member
תיזהר שהוא לא יכעס גם עליך.

אני כבר מצטער שהתחלתי את כל ההתדיינות איתו , כי הוא רק נעלב מזה ולקח הכל אישית. לא נורא , עדיף לי "לריב" איתו מאשר להשאיר ללא תגובה הודעה שמשמעותה "את בוכה על דגים - את לא נורמלית , כי כשדג מת זה סה"כ הפסד של כסף". כותבת ההודעה צריכה לדעת שעל כל דעה כמו שלו יש לפחות דעה אחת הפוכה (ואני ממש מקווה שכאן לפחות אני אגלה שיש יחס יותר גדול לטובת אוהבי חיות).

OZEEVI

New member
אורי אתה יותר מדי מגזים

דג בא והולך ואני לא יבכה על כל דג שמת, אולי זה מבאס טיפה אבל עוברים הלאה ( אלה אם אתה קובר אותו וכל שנה עושה לו הזכרנ), אני לא לוקח את זה אישית, אבל אם היה לך נימוסים לא הייתה צוחק על הדעות האחרים של האנשים, ואם אני יגיד לך שאתה מתעלל בדגים שלך ואני יתחיל לצחוק עליך ,שכל מה שרציתה הוא לעזור למי שבבעיה. אני לא אמרתי לסימסית שהיא לא נורמלית וזה בכלל לא קשור לכסף, יש לי יחס לבעלי חיים, אתה לא יכול להכיר אותי מול המחשב. ובאמת אל תצחיקו אותי שדגים חכמים ועוד דעה מוגזמת שהם יותר חכמים מבני אדם , אולי פשוט תעשו להם פיסכומטרי ונגמור תענין. ולהוכחה שנתתי לך אורי היה הדגש על הזלזול לא על דרכי הטיפול ואל תנסה לעשות עלי רושם כי זה לא מצליח לך

Suikun

New member
לא אמרתי שהם יותר חכמים מבני אדם,

אבל הם גם לא טיפשים. זה ידוע שישנם דגים שמזהים את בעליהם, שלומדים להתקרב לפני המים כשמאכילים אותם, ויש גם דגי קוי שצפים לבעליהם ומתהפכים על הצד כדי שילטפו אותם. ובכלל, הוכח מדעית לאחרונה שישנה אינטליגנציה מסויימת לדגים.

OZEEVI

New member
זה אני מבין

גם הדגים שלי מהים אותי ומשתכשחים במים לאחר שבאתי מהחופשה והרבה זמן לא ראיתי אותם וגם שהיה הטלסקופ לאיפה שהזזתי את הישד באקווריום הוא עקב אחריה, אבל בגלל אי אפשר לקרוא להם אנשטיינים, יש מלא בעלי חיים שיודעים לעשות את זה, זה לא אומר שהם חכמים הדגים בגלל שהם מזהים אותך

אורי-

New member
טוב בוא נפסיק עם השטויות

אתה באמת לקחת את זה קשה , ואין לי מושג למה. לגבי מה שכתבתי - אולי צריך להוסיף קצת סמיילים , אבל לא נכתב שם שום דבר פוגע ישירות - אלא בצורה קצת צינית. אתה בהחלט צודק שאי אפשר להכיר אנשים דרך המחשב , וזה פועל לשני הכיוונים. רושם אני בטח ובטח לא מנסה לעשות על אף אחד , לא יודע למה חשבת שאני בא במטרה כזו. אני לא התכוונתי לפגוע בך מלכתחילה , אני לא טוען שאני איזה סוג של צדיק , אבל יודע שאני אף פעם לא אכתוב משהו בכדי להעליב מישהו ולא אכתוב שום דבר שלא בא מניסיון. אם נפגעת - אני מצטער, וחבל להמשיך עם המריבות האלו. כולם כאן בכדי לעזור או להעזר , לא בכדי לריב. מקווה שתקבל את זה בהבנה.

OZEEVI

New member
סבבה אורי זה באמת היה.....

ריב מטומטם, אבלך לא לקחתיח את זה קשה , כי סך ניסיתי לעזור לסימסית ואתה העברתה אלי ביקורת וזה מעצבן

סימסית

New member
תראה עוז...

אני נקשרתי לדגים האלו מאוד,אני ממש אוהבת אותם ואני משקיעה בהם מה שאני יכולה,קניתי להם כל מה שבאפשרותי כרגע,אני אקבל כסף(אני מקווה)ליום הולדת שיש לי עוד מעט ואז אני אוכל לקנות להם דברים חדשים,אבל בינתיים אם (חס וחלילה)הדגית או אחד הדגים ימותו אני ארגיש אשמה,אני ארגיש כמו איזה רוצחת דגים! אז אני פשוט אתמול בבי"ס נשברתי והתחלתי לבכות ובקשתי מהמורה לצאת(לא אמרתי למה...) אז מישהו יודע עוד מה יכולה ליהיות הבעיה?!

OZEEVI

New member
סימסית אני מבין שאת נקשרת....

לדגים שלך אבל דג זהב חי בד"כ שנה ואם תבכי על כל דג שימות לך את תמשיכי לבכות עד 2010, לדעתי את מטפלת בהם טוב , אבל לדגי זהב המזון העדיף הוא במבות, שמילית מים שמת אנטי כלור???? הדג פצוע???

למעלה