יש לי בעיה..

Suikun

New member
קטיפונת יקרה,

את יכולה להגיד על זיו הרבה דברים, אבל מתנשא לא. הוא עונה פה להמון אנשים, עוזר, תורם מהידע שלו, ולא ראיתי פעם אחת שהוא עונה בצורה מזלזלת כאילו הוא מעל מישהו. גם לא לסימסית. הדגים שמחים ומאושרים? ספרי לי נא, איך ראית שם שמחים ומאושרים? הם חייכו לך? הם שחו אחד אחרי השני? או שאולי שאלת אותם? נכון, שיש מצב גרוע יותר, אפשר לגדל בצנצנת ומן הסתם זה רע יותר מאקווריום קטן. תמיד אפשר להגיד שיש מצבים רעים יותר, אבל למה דווקא על הצד הרע? מאותה הבחינה אפשר להגיד שיש מצבים טובים יותר לגידול הדג- אפשר לגדל את דגי הזהב שלה גם בבריכה. די להתלונן? אף אחד לא התלונן, הוא העיר לה. אין לו שום סיבה להתלונן, הדגים שלה הם אלה שצריכים להתלונן. לעזור? הוא ניסהלעזור לה מההתחלה. מהרגע שהיא נכנסה לפורום בפעם הראשונה ואמרה שהיא רוצה לקנות אקווריום קטן עם שלושה דגי זהב הוא רק עזר, הסביר לה מה לעשות, ומה לא לעשות. והיא לא ממש הקשיבה. מה שאני לא מבין, זה מ כל כך מפריע לך ולחברתך. מה שסך הכל אמרו לכן, (וממשיכים להגיד) זה שהאקווריום לא מתאים לדגים הללו (בוחרים דגים בהתאם לגודל האקווריום, לא בהתאם למה שבא לך) וכל פעם שאומרים את זה, התגובה שמתקבלת היא התקפה. מה קרה, לא נעים לשמוע את האמת? רוצות לשמוע רק תגובות ורודות ונחמדות? הרי לך- דגי הזהב שלך יחיו. לא תהיה להם תוחלת חיים ארוכה כמו שאמורה להיות, אבל הם יחיו. הם לא יגדלו ויתפתחו לגודל המקסימלי שלהם, אבל הם יגדלו. תהנו בגידול הדגים שלכן.

סימסית

New member
תראה,

הרבה אנשים לא מגדלים דגים בתנאים המתאימים,והאקווריום הוא 25 ליטר,(מדדתי שוב לפי הנוסחה של זיו)ואני אכן יכולה לדעת אם הדגים מדוכאים או לא לפי ההתנהגות שלהם...אבל אתם תקפתם אותי,ואילו הייתם מבינים שאפילו דוד שלי שהוא מומחה(אבל מומחה אמיתי)לדגי זהב יש לו אקווריום ענק של 4 מטר בערך,(הוא חובב דגים מאז היה ממש קטן)וגם לא מתים דגים,והוא לא שם בכל האקווריום הענק הזה 3 דגים כי לא טוב להם...הוא שם כמה שפחות או יותר אפשר בלי שיהיה להם צפוף מידי...ואתם מעירים רק לי אם לא שמתם לב,תפסתפ אותי כמטרה והתנפלתם עליי מההתחלה כי אמרתי שאני קונה אקווריום קטן יחסית...אם לא הייתי אומרת לא הייתם מתנהגים אליי ככה.... וד"א זיו,עכשיו גם מהפורום זה אתה רוצה לסלק אותי?מהפורום הקודם רק הטפת לי וכעסתה עליי,אז יצאתי משם כי כבר לא נעים ליהיות בפורום שרק מזלזלים בך ויורדים עלייך,אף אחד לא מושלם,ואף אחד לא יודע הכל על דגים,מה שאני יודעת,זה שהדגים שלי לא יודעים על אקווריום יותר טוב מזה,ככה שאין להם סיבה ליהיות עצובים,כי הם משחקים ביחד והם סבבה...! אז לא התעלמתי מהעצות-ממש לא! מה שיכולתי עשיתי,אבל אין לי כסף לאקווריום של 200 ליטר בשביל ה4 דגים האלו,ובטח שאין לי מקום לזה,ואם אני לא אקנה מישהו אחר יקנה,והמישהו האחר הזה עלול לשים אותם בתנאים יותר גרועים-יש כאלה והרבה-ששמים אותם בצנצנת!זאת אני מסכימה-זה לא תנאים נוחים,ולכן לא קניתי את זה,ואם לא אכפת לכם השקעתי באקווריום מעל 500 ש"ח ויש לי עוד הרבה דברים לקנות,ואני מחכה שההורים שלי יקבלו משכורת... אז נכון אתם לא סובלים אותי בגלל ה"יחס"שלי לדגים-אבל אם הייתם מכירים אותי(ולא דרך המחשב)הייתם מבינים שאני ממש לא כזאת,אני לא רעה,ואני לא שונאת ת'דגים ולא מחפפת בטיפול שלהם ולא בטיח!אם בא לכם-תעזרו ואני אשמח לשמוע עצות(לא מזלזלות)ואני לוקחת כל עצה בחשבון,וכשאני אוכל,אני אבצע,כרגע אין לי מה לעשות,אם אכפת לכם מהדגים,תמיד אשמח לשמוע עצה,כמו כמה ילדים פה שהציעו והם הציעו יפה (ועצות אפשריות-הם לא חזרו על העצה לקנות אקווריום אחר...)ועשיתי מה שהם אמרו-ובזכותם הדגית שלי חזרה למצבה!! אני ממש מודה לכם!!!!!! אז בוא נאמר ככה-אם אין לכם משהו לא מזלזל להגיד אני אשמח להקשיב,אבל אל תסיטו את כל ילדי הפורום נגדי...
אין לי משהו נגדכם,ואף אחד בעולם לא מגדל דגים בתנאים מושלמים,ואם לא היה אכפת לי מהדגים,לא הייתי שואלת עליהם בפורום,ולא הייתי מבקשת עצות,עצות אפשריות-קיבלתי עצות בלתי אפשריות-דחיתי למאוחר יותר(אם אוכל) אבל אני לוקחת כל עצה! אז אם אתם רוצים תעזרו אם לא...זה לא יעזור לכם כי אני משאירה את הדגים שלי...ואני מתארת לעצמי שתרצו לעשות עליי חרם בפורום אבל אלו היו דבריי!

OZEEVI

New member
סימסית לי אין שום דבר נגדך

ההפך מתי ששאלת משהוא אני תמיד עניתי, אבל יש כמה דברים שלא מובנים לי והראשון זה במבות לדגים הכי פשוט עולה 15 שקל לא צריך יותר מזה, וזה אוכל שמצוין להם דבר שני. מאיזה פורום העיפו אותך???? דבר שלישי, שאמרת שלדוד שלך יש לו אקוריום 4 מטר אז אני יגיד לך משהוא אם היה לו אקוריום חצי קיר אז זה היה בסדר אבל 4 מטר זה גם קטן לתנאי הגידול בטבע ואין כזה דבר הדגים לא מתים, אני נתתי לך עצה ואני יתן אותה עוד פעם, לקנות ציוד של 500 שקל בשביל דגי זהב זה לא ממש שווה את הכסף, תחזירי אותם לחנות או תתרמי אותם לאיזה מוסד ותקני דגים טרופים, זה לא קשה לגדל דגים טרופים זה טיפטיפונת יותר קשה מדגי זהב, ואם יש לך שאלות תמיד אפשר לשאול את השאלות בפורום אפילו תשאלי אותי במסרים, ותגידי גם לדוד שלך , לקנות אקווריום 4 מטר ועוד בשביל דגיזהב?! תמליצי לו לשבת חודשיים מול ספר או פורום למים מלוחים ושיעשה אקווריום מים מלוחים זה יהיה פצצה וזה שווה את הכסף

סימסית

New member
אבל הוא חובב דגי זהב...(דוד שלי)

ולא אמרתי שאתה לא סובל אותי,אתה נחמד אליי,אבל יש כאן שניים(הם יודעים מי הם)שלא סובלים אותי,ואני אוהבת ת'דגים שלי ואני לא אתן אותם לאף אחד!אני לא מסוגלת להפרד מהם!בבי"ס אני מדוכאת כשאני לא לידם! אני אוהבת אותם!!הם שליירים ולא דגי זהב...אבל זאת אותה משפחה...והיה איזה פורום של בעלי חיים,פורום מאוד חמוד,אבל הרגשתי לא שייכת כי הטיפו לי הרבה... ואני ראיתי מן מקלונים כאלה(זה הבמבות?)זה עלה 40 ש"ח,אז אני לא יודעת אם זה הבמבות...אני אבדוק!תודה רבה! ושאלונת-החומר מחזק צבע לדגים-מזיק להם באיזה שהיא צורה?

OZEEVI

New member
לדעתי זה בולשיט המחזק צבעים..

זה עוד דרך להרויח כסף על הקונה ,תגידי לי את שם הפורום שהטיפו לך, במבות זה בערך בגודל סנטימטר וחצי את לא צריכה לקנות אריזה לחמש מאות שנה מספיק החבילה הקטנה ביותר, אם את גרה בחיפה אני יתן לך תמקום המדויק ששם בטוח מוכרים את זה ( זה בטוח עולה 15 אםילו 10 שקל

סימסית

New member
אבל זה מחזק ת'צבע?

וזה שווה?זה עולה 60 ש"ח זה שווה לדעתך??? והבמבות אני אשאל אבל תודה רבה לך!!! ולגבי המחזק...תענה לי...

OZEEVI

New member
לדעתי זה לא שווה

וזה לא ניראה לי ממש מחזק את הצבע, את אמרת בעצמך שיש לך דברים חשובים יותק לקנות אז תקני קודם כל אותם, עדין לא ענית לי מה שם הפורום שדיברת עליו, אז תעני לי

Suikun

New member
ישנם חומרים מחזקי צבע

מלבד הורמונים למניהם, שפוגעים בדג (משאירים אותו עקר, מונעים ממנו התפתחות תקינה וכו') ישנם חומרים שמחזקים את צבעי הדג, כגון אצת ספירולינה ונדמה לי גם שפפריקה מחזקת צבע אדום. החומרים הנ"ל לא מזיקים לדגים.

Suikun

New member
תראי,

אף אחד פה לא שונא אותך, אף אחד פה לא מטיף לך, אף אחד פה לא מתנכל לך ולא מתנשא, ולא כועס, ולא כלום. מנסים להסביר לך, ואת פשוט נשארת בשלך. כבר מתחיל להמאס לכתוב שוב ושוב אותו הדבר. 1. הרבה אנשים לא מגדלים דגים בתנאים המתאימים, נכון. זה אומר שזכותך לעשות אותו הדבר? זה עושה את זה בסדר? 2. את לא יכולה לדעת אם הדגים מדוכאים, כי אני בספק אם דגים יכולים להיות מדוכאים. הם תמיד ימשיכו לשחות , בין אם זהאחד אחרי השני, ובין אם זה לבד מסביב לאקווריום. זה מה שדגים עושים. כשהם יהיו חולים, אז הם יתנהגו שונה (לא יזוזו, לדוגמא). אז מה השטות של את יודעת שהם אושרים? באמת. 3. נו באמת, מאיפה הוצאת את הסיפור עם הדוד? חשבתי שאת רצינית עד עכשיו. 4. אף אחד לא תפס אותך כמטרה מההתחלה. בהתחלה כולם היו נחמדים וטובי לבב וניסו להסביר לך לפני שעוד קנית משהו בשביל שלא תעשי את הטעות, וכבר אז היית עקשנית. תפסיקי לראות את התגובות כהתקפות. 5. זיו לא זלזל בך. אף אחד לא זלזל בך. כשאומרים שמשהו שמישהו עושה לא נכון, זה לא נקרא לזלזל. הגיע הזמן שתביאי את משמעות המילה "פורום". כותבים, מחווים דעה וכו'. זה ההבדל בין פורום מרובה משתמשים לבין כתיבה אחד על אחד. 6. הדגים שלך לא יודעים על אקווריום טוב יותר? אז זה בסדר לשים אותם באקווריום קטן עם תנאים גרועים? כי הם לא יודעים שיש משהו טוב יותר? זה מגעיל. אם תסלחי לי על ההשוואה, אבל מה עם תינוק שנולד בכלא? להשאיר אותו בכלא כי זה מה שהוא מכיר? 7. כולנו הבנו שיש לך בעיה של כסף, אבל לא צריך להוציא אלפי שקלים בשביל אקווריום נורמלי שהדגים יחיו בו באושר. אין לך מספיק תקציב בשביל לספק לדגים את התנאים המתאימים? אז תקני דגים שאת כן יכולה לספק להם! 8. נכון, מישהו אחר יקנה. ונכון, הוא עלול לשים אותם בתנאים יותר גרועים. אבל יכול להיות שהוא ישים אותם בתנאים טובים. את לא יכולה להניח על דעת עצמך שבגלל שאולי מישהו יקנה אותם ויתעלל בהם, אז לך מותר גם. 9. ארבעה דגים? חשבתי שיש שלושה. קנית עוד אחד? חבל, שוב. 10. מעל 500 שקל? זה תקציב נמוך? ממש לא. 11. בטח שאכפת לנו מהדגים, הצענו המון הצעות, חבל שאת לא מקשיבה. מצד אחד את אומרת שנציע עצות, מצד שני את מקשיבה רק לעצות שנוח לך להקשיב. 12. הודעה מזלזלת? איפה? 13. עכשיו אנחנו מואשמים בהסטה?!?!? ואני חשבתי לתומי שאנחנו מנהלים דיון. אולי פספסתי משהו. 14. אף אחד לא מגדל דגים בתנאים מושלמים, נכון (למרות שאני כמעט בטוח שיש כמה כאלה בעולם). אבל אפשר להגיע לדרגות מאוד מאוד גבוהות, שכמעט זהות, בשביל הדגים. 15. לא אמרתי שלא אכפת לך מהדגים. אבל את כל כך רוצה אותם, שנהיית עיוורת לטעויות שלך. כולנו עושים טעויות, צריך ללמוד איך לתקן אותן. 16. עכשיו את גם חושבת שאנחנו נעשה עלייך חרם? מישהו אמר דבר כזה? מה גורם לך להסיק מסקנות שכאלו?

סימסית

New member
תראה,אם הייתה רואה מה הלך בפורום

השני(אני לא זוכרת ת'כתובת,אבל אני תכף אחפש ואביא אותה לעוז)ותראה,אני לא יכולה לדעת באיזה טונים אתם כותבים ת'הודעות,אז יוצא לי כך שאני קוראת את זה כאילו אתם תוקפים,וכבר אמרתי,אני לא מתעלמת מכם-אני עושה את העצות שאני יכולה...! ולגבי דוד שלי זה אכן נכון,וזה מה שהסיט אותי לקנות דגים.(דגי זהב) ואם ה-500 ש"ח לא מספיק גבוהה לדגי זהב,אז דגים טרופים זה בכלל סיפור...הם צריכים אקווריום ענק יותר,מחמם וכו'... ושמע,כבר קניתי כמעט הכל,וכמו שאמרתי אני אשמח לשמוע עצות,מה שאוכל לעשות-אעשה וכמובן הודה לך ולכל מי שיעזור,ואם לא אוכל לעשות את העצה,אודה לך,ואולי פעם הבאה אני אקח את העצה,כעיקרון אני ממש מגדלת מתחיל,חוץ מחלזונות שגידלתי מכיתה א'-ו' והם גדלו יפה מאוד,לא גידלתי שום חיה בחיים שלי,ואולי זו גם סיבה שאין לי ניסיון בבע"ח... בכל מקרה אני מודה לך על העצות שאתה נותן,ואני לוקחת אותם בחשבון לפי סדר עדיפויות אפשרי!
לילה טוב

Suikun

New member
תגובה

הפורום השני לא לגיטימי, וזה לא משנה עכשיו. אף אחד פה לא מתקיף אותך, כולם מנסים רק לעזור לך ולדגים שלך. דגים טרופים לא צריכים אקווריום ענק, זה תלוי כמובן בסוג הדגים. דגי זהב צריכים אקווריום גדול יותר, מחלק מהדגים הטרופים. אם את לא רוצה משריצים, יש עוד מספיק דגים טרופים מדהימים שחיים בנפחים קטנים של מים, והם גם זולים, ולא מתרבים בקצב מסחרר. ישנם גורמים, דג קרב, נאונים, אלמנות, קריסטלים (לא צבועים!!) וכו' וכו' וכו'. ואני לא מבין מה הבעיה עם מחמם, הרי שמדובר במכשיר זול, שאין איתו שום סיבוך.. בכל מקרה, עשי טובה, אל תוסיפי עוד דגים לאקווריום הנוכחי.

סימסית

New member
אני לא אוסיף עוד דגים...

אני רק אקנה את הדברים החסרים,אבל אם עכשיו אני קונה דגים טרופיים אני צריכה לקנות עוד המון דברים חדשים,אוכל חדש וכל מיני דברים שראיתי אצל חברות,כרגע אני אשאר עם הדגים האלו(כי דגים טרופיים עדינים ואני בתור מתחילה קצת פוחדת...)ואחרי שאני אגדל אותם אני אקנה טרופיים,אבל אני קצת חוששת שהטרופיים צריכים טיפול יותר קשה,ואין לי הרבה זמן(כל שבוע להחליף מים(האקווריום שלי לא כזה קטן כפי שזה נשמע...)ועוד כל מיני דברים ...)אני חושבת שאחרי שאגדל את הדגים האלה אני אגדל דג קרב...תודה על העצות!!!!

Suikun

New member
החלפת מים

דגי זהב גם צריכים החלפת מים, אפילו יותר מדגים טרופיים, כיוון שהם מלכלים הרבה יותר. אומנם יש דגים טרופיים רגישים, אבל יש גם כאלה שלא. סה"כ הטיפול הוא זהה, וכך גם הציוד.

סימסית

New member
עוד עזרה דחופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אין לי מושג למה זה קורה אבל אני בבעיה חמורה עוד יותר!!! לדג שלי היתה נקודה בסנפיר,(שחורה)ואחר כך עוד אחת,ואז אחת הנקודות גדלה ועכשיו (קודם)חזרתי מבי"ס וראיתי לצערי הרב,את סנפירו עם כתם ענק שחור ודם!בהתחלה חשבתי שזה מהפילטר(הוא משחק שם כל הזמן ויכול ליהיות שנפצע)אחר כך אמא שלי באה ואמרה לי שיש לו מחלה,ולשאול כאן מה לעשות!שמתי מטילן בלו,ובודדתי אותו,עכשיו יש תרופות לזה?מה לעשות??????בבקשה ענו לי!!!(ואני מצטערת שאני שואלת כ"כ הרבה שאלות-צרות של מתחילים...!)

סימסית

New member
הקפצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצהה

( זה היה בעמוד השני..)

לזיו ולכולם!!!!!!!!!!!!!

אני מכירה את סימסית מזה אישית היא חברה מאוד טובה שלי ראיתי תאקוריום והיא מטפלת בהם סופר טוב! היא למדה על דגי זהב חצי שנה לפני שהיא קנתה אותם בכלל היא עשתה הכול לפי הספר ומה לעשות אין לה כסף לקנות אקוריום של 3 מטר אז היא קטנה אקוריום שלדעתי מספיק אני לא באה לך בטענות זיו פשוט אומרת שיש דרך להגיד דברים ותאמין לי יש תנאים הרבה יותר גרועים משלאקוריום שלה! למשל בחוות החיות(אנחנו גרים באותה עיר) ראיתי יום אחד שפיצצו אקוריום בדגי זהב וזה לא טוב. אבל מה לעשות! ולסימסית היא השקיעה בדגים שלה מעל ומעבר אין לה אפשרות לקנות אקוריום יותר גדול גם מבחינת כסף וגם מבחינת זה שהחדר שלה קטן היא משקיעה בהם את כל הלב שלה ומטפלת בהם ממש טוב יחסית לחדשה סבעסקי הדגים.

סימסית

New member
תודה שירלי!

אני שמחה לשמוע ממשהו שבאמת מבין שאני משקיעה בדגים ת'לב ואת הנשמה!!!

למעלה