יש לי בעיה..

wiz

New member
אהה, כן...

12 ליטר חיצונית, אבל לא כולל הכמות שבפנים
מה זה אומר בדיוק
לחישוב הנפח בליטרים עושים חשבון פשוט של אורך X גובה X רוחב, ומחלקים ב-1000 (אם מודדים בס"מ). זה אומר שיש לך עוד מקום
כמה עוד דגים את מתכוונת להרוג
כבר כתבתי את זה פעם, אבל אני ארענן את זכרונך: דג זהב אחד זקוק לכ-25 ליטר מים לפחות. איך את חושבת בכלל להכניס עוד דג זהב לזוג שכבר כלוא באקווריום הקטן ?! לא יכולה להיות לך אמוניה
על מחזור החנקן קראת
את יודעת בכלל מהם השלבים בפירוק הרעלים באקווריום
תעשי קצת שיעורי בית לפני שאת הורגת עוד דגים, בבקשה...

סימסית

New member
שמע,זיו

הדגים שלי לא סובלים,זאת עובדה חוץ מהדגית שאין לי מושג מה איתה,יכול ליהיות שבגלל שהדג שלי מחזר אחרי הדגית השניה והם רוצים...להתרבות זה נראה לך סובלים?!אני פשוט לא אתן להם להתרבות האמנם כי אין לי מה לעשות עם כל התינוקות שיהיו להם...אבל כנראה שצריך עוד דג כדי שהדגית שלי לא תיהיה בודדה מכל הקטע הזה...ותפסיק לזלזל..כי יש פה הרבה חברי פורום שלא נותנים את כ-ל הצרכים של הדגים ובכל זאת הם מגדלים אותם יפה,ויש מיליוני אם לא מילארדי מגדלים בעולם שמגדלים דגים בתנאים לא טובים!ואני מגדלת דגים שכבר רוצים להתרבות זה נראה לך לא טוב?!(וזה לא בטון של כעס כי אני מבינה את הרחמים שלך,אבל אם לא הייתי אומרת את גודל האקווריום שלי לא הייתה כ"כ שונא אותי ומזלזל בי........!)

wiz

New member
בואי אני אסביר לך משהו...

אין מצב שבעולם שהדגים שלך מתרבים, ושיש לך דגה בהריון. דגי זהב צריכים בריכה כדי להתרבות, ובאקווריום של 40 ס"מ זה פשוט לא קורה. אם הדגה נפוחה מהרגיל אז יכול להיות שהיא סובלת מחסימת מעיים או ממחלה, והסוף של זה ידוע לכולנו. אל תחשבי בכלל להוסיף עוד דג לאקווריום הזה, כי זאת תהיה פשוט התעללות (מלבד העובדה שבמקרה שלך אין קשר לבדידות או משהו כזה). אם את זוכרת, אני הייתי נגד הרעיון של אקווריום דגי זהב מההתחלה. הצעתי לך להקים אקווריום משריצים קטן ונחמד, שיכול היה להיות מלא חיים וצבע. את בחרת להתעלם מההצעות, ועכשיו את קוצרת את פירות העקשנות שלך. כל הויטמינים והכימיקלים שתשפכי לאקווריום לא ישנו את העובדה שהוא קטן מדי, והדגים האלה לעולם לא יהיו במצב טוב. חבל לי על הדגים, באמת. אני רק מקווה שיום אחד תתבגרי מספיק כדי להבין שלא מגדלים בע"ח במקום שלא מתאים להם, ושאפשר ללמוד מניסיון של אחרים ולחסוך סבל לחיות. בנוסף, אני ממליץ לך בחום להתחיל לקרוא מאמרים (המאמרים בפורום הדגים הישראלי מעולים), וללמוד על מחזור החנקן והפילטרציה באקווריום כצעד ראשוני. אח"כ תגידי לי את אם אין לך אמוניה באקווריום...

ninetels

New member
תו לי להסביר לך משהו !!!!

למה אתה סתם מתנפל עליה, הרי ידוע לכולנו שכמעט כל מגדל מתחיל מתחיל את דרכו עם גדי זהב ולא משנה מה גודל האקווריום, הרי דגי זהב עמידים מאוד אפילו לחוסר הניסיון של מגדל מתחיל. דגים גודלים לפי גודל המקום שבו הם נמצאים למשל: בברכת דגים דגי זהב יגדלו לעצומים ובאקווריום הם יגדלו לגודל הרבה יותר קטן. לכן רוב הסיכויים שלא יסבלו מחוסר מקום, אבל אקווריום 40 זה יחסית באמת קטן. כל מגדל מתחיל עושה הרבה טעויות ולכן בפעם הבאה שהיא תגדל דגים היא תדע בידיוק מה טוב ומה רע לדגים, ותיהיה מגדלת מושלמת, אני בטוח בכך.

wiz

New member
בבקשה, תסביר...

רק חבל שמה שאתה מנסה להסביר לי לא מתאים בכלל לויכוח שעלה... סימסית ביקשה עצות ועזרה, ואני עניתי לה ביסודיות ובאריכות. למרות זאת, היא בחרה לעשות כרצונה, ולהתעלם מהעצות שקיבלה (ולא רק ממני). עכשיו, כשמתחילות לצוץ לה הבעיות, היא באה לבכות בפורום, כשהיא היתה יכולה "לחסוך" את זה מעצמה ומהדגים. וכבר כתבתי את זה פעם - גם בנאדם יכול לחיות בכלוב של מטר על מטר, זה אומר שזה בסדר

kobi10

New member
עקבתי, ראיתי וגם השתתפתי

מעט בדיון לדעתי יש צורך גם לציין את גיל הפונה לפורום ואז יהיה יותר קל להסביר או לעזור .

גלעד cool7

New member
סתם שתדע...

אני ראיתי בצינצנת שמכילה פחות מליטר (חס וחלילה לא אצלי-125 ליטר הדגים חוגגים) ושיכנו בא לפחות 12 דגי זהב בנוניים...

Suikun

New member
נכון,

כל מגדל מתחיל עושה טעויות, וזה נורמלי. בשביל זה הפורום הזה קיים. סימסית שאלה שאלות, וענו לה בפירוט, עם הרבה עצות, והיא בחרה להתעלם ולעשות כנגד , איך שהיא רוצה. וממשיכים להגיד לה , שמה שהיא עושהזה לא בסדר, אבל היא פשוט שמה פס. אז מה גורם לך לחשוב שהיא תהיה מגדלת מושלמת ולא תישאר בשלה? דגים גודלים בהתאם למקום, זה נכון, אבל זה לא מבחירה, הם פשוט לא יכולים להתפתח, והתוצאה תהיה רק סבל ופגמים בדג. זה שדגי זהב הם דגים עמידים לא נותן זכות לאף בן אדם לשים אותו בתנאים לא-תנאים, גם אם הוא מתחיל, וגם אם הדג ישרוד את זה.

סימסית

New member
זיו זה אכן נכון מה שהוא אמר

רב המגדלים המתחילים מתחילים מצנצנות,ואני התחלתי מאקווריום רגיל,והדגים לא יכולים להרגיש שהם סובלים כי הם לא מכירים אקווריום יותר טוב מזה,ואם לא הייתי אוהבת את הדגים ובאמת,לא הייתי משקיעה טונות של כסף בשבילם,ולא הייתי קונה להם את הציוד מעל ומעבר,תשאל את קטיפונת כמה תכנונים עשיתי4 חודשים לפני שקניתי אותם התחלתי לתכנן,ואני פשוט יודעת מה זה צרות של מתחילים כי זה חלק מהמאמרים שקראתי,לך אף פעם לא מת דג??? לי לא מת דגהדגית שלי יוצאת עכשיו יותר,בעזרת השם היא תרגיש יותר טוב,קניתי לה אבן חמצן(כי זה מה שאמרו לי פה בפורום)וקניתי לה עוד דג ועכשיו היא ושני הדגים האחרים נהנים איתו הוא מקסים זה דג יפה לאללה,ורק מאז שקניתי אותו היא יצאה,אבל אני לא אקנה עוד דגים כי אני לא רוצה לצופף אותם יותר מידי,אבל בכל מקרה,יש בלי סוף אנשים שלא מגדלים ת'דגים שלהם בתנאים טובים אז אל תתלונן דווקא עליי!

wiz

New member
לכולם מתים דגים, וגם לי מתו.

אבל ההבדל ביננו הוא שאני החלטתי להקשיב לאחרים וללמוד מהטעויות שלי. אין לי כוח להתווכח איתך יותר, תעשי מה שבראש שלך. אבל אל תצפי ממני לפרגן לך או להצדיק את הפעולות שאת עושה. ובזאת סיימתי את הויכוח מבחינתי.

סימסית

New member
אתה יכול לתת לי קישור?

הדגית שלי כבר יצאה אתמול מהמסתור,ותראה,הם לא סובלים כי הם לא מכירים אקווריום יותר גדול מזה,הם חיו באקווריומים קטנים האקווריום הזה הוא טוב יותר בשבילם,וגם אני(ואני בטוחה שגם אתה)לא חיה בתנאים מושלמים,והאמת-אני אפילו לא חיה בתנאים טובים כ"כ אז תחשוב שלפחות לדגים אני דואגת,ואקווריום משריצים זה בעיה-לא התעלמתי מהעצה שלך,לקחתי אותה כעדיפות שניה מאחר ואני לא יכולה להתמודד עם השרצות יום יומיות...שמע,אני לא באתי לפורום כדי לריב איתך או להטיף לך או כדי שאתה תטיף לי או משהו,אם לא הייתה יודע על גודל האקווריום לא הייתה כ"F שונא אותי,אז נכון שלא הכי טוב להם אבל אני מסתכלת עליהם רוב הזמן ואני לא רואה שהם סובלים,הם משחקים משתוללים ויש לך ת'ספר "האקווריום"?שם כתוב שלפי ההתנהגות של הדג שלי הוא מחזר אחרי הדגית אבל היא דוחה אותו....ועשיתי ת'חישובים לפי הנוסחא שנתת לי וגיליתי שהאקווריום הוא 25 ליטר...ולא 12...הוא אולי 40 ס"מ אבל הוא עבה מאוד....(עומק...) אז אל תחשוב שאני לא לוקחת את מה שאתה אומר לי בחשבון,אין לי משהו נגדך... יום טוב

OZEEVI

New member
סימסית משריצים לא משריצים כל יום

מי שאמר את זה הוא אמר סתם שטיות, דגים משריצים, משריצים פעם בחודשיים

זיו תקשיב דקה..

ראש בראש לא ילך לך אתה חושב שטאתה איזה מאסטר דגים או משו סבבה תהיה אבל יש דרך לומר דברים אתה כותה לאנשים לא רק לסימסית בצורה כלכך מזלזלת יענו אתה מעליהם! ואתה לא! תתעורר! יש דרך לדבר אל אנשים! הבנו שאתה מבין בדגים וכל זה אבל לא יעזור לך להגיד לה שזה כמו כלא או אנערף כי זה לא! אני ראיתי תאקוריום והדגים שמחים ומאושרים שמה וזה לא קטן ביכלל! ויש כאלה שמגדלים בצנצנת תאמין לי שזה יותר גרוע אז די להתלונן זה המצב ועכשיו אפשר רק לעזור לא להטיף!!!!!

wiz

New member
ברגע שתלמדי איך כותבים

בצורה תרבותית, אני אהיה מוכן להקשיב למה שיש לך לומר.

OZEEVI

New member
זיו אין לי משהוא נגדך

ואף לא זלזלת בי, אבל גם אם הדגים שאתה מגדל באקווריום סובלים מחוסר מקום אפילו אם תגדל אותם באקווריום 3 מטר, כי הדגים רגילים לחיות בנהרות ובאגמים ואם אתה מגדל אותם שם , אז בטוח הם לא יסבלו

Suikun

New member
תראה, תשמע.

סביבת גידול טבעית שלמה לא ניתן לבנות ולתחזק בבית,זה ברור. באקווריום הביתי מה שצריך לדאוג זה שלדגים תהיה סביבה שתהיה אופטימלית בשבילהם. נכון, שדיסקוס, למשל, חי באמזונס, ואקווריום של שלושה מטר הוא רחוק מלהיות השטחים הרחבים שיש באמזונס. אבל אם מספקים לדיסקוס אקווריום בגודל כזה שיתאים לגדילה והתפתחות תקינה וסביבה טבעית ונעימה לדיסקוס, הרי שהשגנו את המטרה. בטבע הדסקוס שוחה לו ברחבי האמזונס בשביל מזון ותנאים מתאימים לרבייה, למשל. אם כל התנאים הללו היו נמצאים במקום אחד בלבד- הרי שלא הייתה לדיסקוס סיבה לזוז והוא היה חי את חייו באותו המקום. ככה זה באקווריום. בכל מקרה, הנקודה היא כזאת. הרי שאי אפשר לחקות לגמרי אתהתנאים בטבע באקווריום, כי אז צריך כמה אלפי ליטרים. אז המטרה היא לספק את כל צרכיו של הדג במינימום שטח, ככה שיש הבדל בין דג זהב, שחי באקווריום מאה ליטר, שאומנם זה לא טבע, אבל בשבילו זה כמעט אותו הדבר, לבין דג זהב שחי באקווריום 12 ליטר. כמובן שאפשר להגיד "גם מאה ליטר זה לא טבע בשביל הדג, אז אם 100 ליטר זה בסדר, גם 12 ליטר זה בסדר", אבל זה ממש לא אותו הדבר, במיוחד בשביל הדג. מקווה שלא בלבלתי יותר מדי את המוח.

OZEEVI

New member
Suikun אחי לא בלבלתה לי תמוח

אבל אני פשוט אמרתי את זה כי חשבתי שיהיה צורך בזה, לא חידשתה לי שום דבר, כי אני ראיתי את ההבדלים בהתפחות בין דג זהב שחי בצנצנת לדג זהב שחי בבריכה, ראיתי גם את ההבדלים בין אקוריום דיסקוסים לאמזונס שזה עולם אחר, כמובן שבכל מילה צדקתה אבל תסתכל על חצי הכוס המלאה , שדג לא נקנה מהחנות אז או שעושים אותו אוכל לציקלידים או שזורקים אותו מתחת לאקווריום כך שלדג זה בונוס לחיות, אפשר באמת לגדל דג זהב בצנצנת אבל מפספסים את החויה בלראות שהדג מתפתח וגודל, לאחי הקטן היה דג זהב קטן שחי באקווריום הקטנים מהפלסטיק שנכנס בערך חצי ליטר והדג החזיק שנה, אבל כמו שנקנה ככה נשאר.

Suikun

New member
אז זאת הטעות הנפוצה

שדג שלא נקנה בחנות זורקים אותו, ושעדיף שהוא יחיה אצלך בתנאים לא-תנאים מאשר שיהיה בחנות. זה לא נכון. אין לבעלי חנויות שום סיבה לזרוק דגים, לדוגמאת, דג זהב, הרי שתמיד יהיו להם דגי זהב. כשיש מחסור בדגים- קונים עוד. אז למה לזרוק אותם? וברגע שאתה קונה דג אחד- החנות מביאה עוד אחת. אז מה עשית בזה שקנית את הדג זהב ושמת אותו בצנצנת? כלום, כי מחר יבואו עוד עשרים לחנות. אז גם אצלך הדג סובל, וגם בחנות, רק שלפחות החנות הרוויחה על הסבל כסף.

OZEEVI

New member
הדעה שלך נכונה בחלק מהחניות

יש חניות שלא מביאים מלאי של דגים מהסוג שנגמר להם, אז כמה הם יפסידו אם הם יזרקו את הדג הזה? חצי שקל-שקל, כמובן הכל תלוי בסוג החנות (לא לכל המוכרים יש רחמים)

סימסית

New member
אבל עדיין...

אקווריומים של חנויות ריקים ומפוצצים בדגים!אין שם צמחים,מסתור כלום!!!אצלי לא חסר להם כלום(תודה לאל!)חוץ מאקוויריום גדול,מנורת פלורסנט במבות,וחומר לחיזוק צבע,ואלו דברים קרים לכן אקנה אותם מאוחר יותר...(אולי יום שלישי...)

למעלה