יש לי בעיה..

סימסית

New member
הדג לא פצוע,

כשמיליתי להם מים שמתי אנטי כלור ומטילן בלו(לחיטוי ושמירה מריקבון סנפירים)אבל אני יודעת שדגים חים בד"כ שנה,אבל בכל זאת...אני לא יודעת מה להגיד כי אתה צודק...אז מה אפשר בינתיים לעשות כדי שהיא תחיה?! היא לא מראה סימני מחלה,אז יכול ליהיות אולי שהיא מרגישה בודדה(הדג שלי הזכר,מחזר אחרי הדגית שלי ויכול ליהיות שהיא מקנא?)אולי גם בגלל שהיא הקטנה מבינהים?!כדאי לי לקנות עוד דגית בגודל שלה?

OZEEVI

New member
אולי השילירית.......

מרגישה מאוימת מאחד הדגים והיא מסתתרת אז תבודדי את הדג שאיים, התרופות שאת נותנת הם בסדר גמור, אולי זה גם מתוצאה של החזרת מים חזקה של הפילטר שזה פשוט מתיש אותה, ובליע שום קשר תוסיפי אבן אויר

סימסית

New member
לא ראיתי שאיימו עליה...

הם שחו יחד כל הזמן,ואז הדג שלי התחיל להתנהג מוזר עם הדגית השניה,וראיתי שמאז ההתנהגות הזאת השליירים שלי מתרחקת מהם(וההתנהגות המוזרה הזאת היא חיזור...)

Suikun

New member
דג זהב לא חי בד"כ שנה

הוא חי שנה כאשר לא מטפלים בו כיאות. דגי זהב יכולים לחיות עשרות שנים, ביפן ישנו דג זהב שאפילו הגיע למאה. הייתה על כך כתבה בוואלה לפני כמה חודשים.

סימסית

New member
או קיי אבל יכול ליהיות

שהיא מרגישה בודדה בגלל שהזכר והנקבה....יחד...לפי מה שקראתי בספר(האקווריום)הזכר שלי מחזר אחרי הנקבה ולפי מה שנראה לי היא דוחה אותו(איזה מגעילה)זה סימן שטוב להם באקווריום?!(בלי קשר לדגית...לדגית(אם תמליצו לי)אני אקנה בן זוג בגודל שלה)

סימסית

New member
אז ככה...

היום אני אמורה להחליף להם מים(הם אצלי שבוע בדיוק,)יש לי פילטר up-014 שזה פילטר עם ספוג שמחליפים והיום אני מחליפה,גודל האקווריום-40 ס"מ אורך,גובה-30 ס"מ עומק 25 ס"מ...ויש לי שלושה דגים קטנים,שליירים,היפר אקטיבים,הם כל הזמן השתוללו בימים הראשונים עד שהיא התחילה להסתתר ועכשיו גם הזכר מסתתר(מאתמול בערב)אני לא כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי!!! אממ...ועוד לגבי האקווריום,יש לי 3 ס"מ חצץ,פינה עם מסתור(מלא צמחים (פלסטיק)וטירה וקשת מסתור)הם מסתתרים מתחת לקשת...ויש לי בשבילם 5 סוגי אוכל,עלים,3 סוגים שונים של גרגירים,ועוג אוכל שהוא לדגים בכלל(אבלא ני לא נותנת להם את זה כי זה גדול מידי וזה לא ייכנס לפה שלהם...) אז (בלי קשר-זו דגית כי קראתי שלזכר יש גבשושיות...)מה יכולה ליהיות הבעיה?

אורי-

New member
לפי מה שאת כותבת התנאים בסדר גמור

רענון מים מומלץ לבצע מיד כשחושדים שהשתבש משהו , וזה בכדי לתת שיפור מיידי. תנסי לבחון מקרוב אם יש עוד סימנים (קרעים בסנפיר , כתמים חשודים , קרומים כל שהם על הדגים) אם כן - צריך טיפול תרופתי , אם לא - אז צריך לקוות שזה יעבור להם. לגבי הוספת אבן אוויר - בהחלט יעזור , וזה סיפור של 2 שקלים , אפשר גם לכוון את פתח היציאה של הפילטר כך שיגרום לתנועה של פני המים , עוזר לחימצון המים.

סימסית

New member
איך אבן אוויר יכולה לעזור?

יש לי משאבה...(אני אקנה אבל אני רוצה ללמוד על זה...אם כבר נתקלתי בסיטואציה הזאת...)מה אבן אוויר יכולה לעשות?

שטובי1

New member
אבן אוויר

הבעיה היחידה שיש לך זה שאין לך אבן אוויר ואם יש לך אז היא לא בעוצמה מספיק חזקה

אורי-

New member
ממש לא.

כשאין מספיק חמצן במים הדגים עולים לפני המים ובולעים אוויר , במקרה כזה התשובה הזו נכונה.

סימסית

New member
יש לי משאבת אוויר בלי אבן אוויר

היא עושה בועות ענקיות כאלה(והרבה...)אז בטוח שזה מה שחסר?!עכשיו גם הדג הזכר מסתתר..!אני כבר מתחילה לפחד!!!

סימסית

New member
אני צריכה לקנות לה בן זוג?

אולי זה כי היא בדד?? ד"א חדשות רררעוווותתתתת!!!!!! החילזון שלי מת!!!נפטר!!ז"ל!!הלך!נמוג!נגוז!התפוגג!! ועכשיו ברצינות אין לי מושג מה קרה לו!חשבתי שחלזונות עמידים!!

OZEEVI

New member
חחחחח אהבתי את......

החילזון שלי מת!!!נפטר!!ז"ל!!הלך!נמוג!נגוז!התפוגג! חחחח יפה, נתת לחילזון אוכל שמתאים לו???? דג זהב ובכלל אף אחד לא מת מבדידות

wiz

New member
טוב, מספיק.

כשלא יודעים לא עונים (למרות שהנטיה שלך היא ההיפך...). רוצה דוגמה לדג שמת מבדידות
בוטיה ליצן. בקשר לחילזון - יכול להיות שהטמפ' היתה נמוכה מדי בשבילו (קשה לי להאמין, כי עכשיו קיץ). מה שיותר סביר שקרה הוא שרמות האמוניה באקווריום שלך חוגגות (אקווריום קטן עם זוג דגים מאוד מלכלכים), וזה מה שהרג את החילזון (שכנראה לא היה במיטבו לאחר המעבר). תמשיכי למלא את האקווריום, זה יעזור...
(ובשביל שלא יהיו טעויות - השורה האחרונה נכתבה בציניות גמורה)

סימסית

New member
אממ..

מסתבר שהאקווריום שלי לא 12 ליטר(חיצונית כן אבל לא כולל הכמות שבפנים)אז זה אומר שיש לי עוד מקום,והחילזון הגיע לא טוב מהחנות...הוא לא יצא כמעט בכלל...והטמפ'הייתה גבוהה....ולא יכולה ליהיות לי אמוניה,כי יש לי פילטר...

למעלה