יש לי ווידוי, והווידוי שלי זה שאני מצטערת

יש לי ווידוי, והווידוי שלי זה שאני מצטערת

על היותי חלק מהעם הזה שנקרא "עם יהודי". לפני שעליתי ארצה בשנת 91 נאמר לנו בעת שהתארגנו לעזוב את הכפר היפה שלנו, שיראל היא ארץ שאין בה חולי, רצח, גניבות, מוות ופשע. לא יודעת מה האנשים שמסרו את זה בטלפון שבור רצו להגיד, אבל לצערי לנוכח המצב שאני נתקלעת בו יום יום נראה "שמישהו" שיקר אותם. במקום להגיד לנו את ההפך, הם בחרו להגיד את השקר הגמור...כנראה היו נואשים להעלות כמה יהודים ובגלל זה הם שיקרו. אומנם בכפר שלי שחייתי בו היה: גניבות, רצח, אונס וכ"ד, אבל אפשר היה לשמוח מהשקט הפסטורלי שיש שם, מהאוויר הצח והנקי, מהחיות הבר שחיים את חייהם בצורה טביעית ורגועה, מהעצים הגדולים שמגיעים עד השמים כמעט, מהים הרגוע...אני זוכרת רק גן עדן מהכפר שלי...שדות ועוד שדות. שם סלבנו בדיוק כמו שהעם שליסובל פה בארץ - מגיזענות, מרדיפה ומחוסר ברירה להתסיר את הדת והמסורת שלנו רק בשביל לשרוד, כעת, במקום שנרגיש שלווים מהארץ שכיבכול חיים בה רק יהודים משתרר לי חיים יותר גרועים מהחיים שבכפר מבחינה חברתית. אני מצטערת שאני חלק מהעם היה שנקרא "עם היהודי" על זה שני נקראת ישראלית. אם אפשר היה להמיר לחלוטין (מבלי להזכיר את העבר) את הדת ואת הנפש הייתי בכיף עוברת לצד השני...לצד של הגויים. העם היהודי הזה כבר קיבל בצדק את הכביטוי: "עם אוכלת את תושביה". כואב לי מה שאני רואה מה קורה פה ומצטערת בכלל שהגעתי ארצה, מצטערת עד כאב שאני חלק מהעם הזה. יש לי חבר שהוא ממוצא מרוקאי עיראקי, כאשר אני והוא מטיילים מחובקים אני רואה עד כמה הגזענות עוד נמצאת בחיתוליה... חשבתי שאני בדור מתקדם, אבל טעות שלי, זה בחיים לא יגמר, רק משתדרג. מצער ומאכזב מאוד על איך שאנשים "הלבנים" מתסכלים עליי ועל חברי כאשר אני אוחזים ידיים ומטיילים עם הכלב...מעניין מה עובר לאותם אלה שמעיזים להתסכל בתמיהה לעברנו. כואב לי הלב שהמדינה שאני נמצאת בו מתנהגת כמו גרמנים, עם שכיבכול עבר שואה - היה אמור להשתחוות למשפט: "ואהבתך את רעך כמוך". כנראה שמשפט (הדיבר) רק ישאר חקוק איפה שהוא מבלי שאנשים יתייחסו עליו. תודה לקוראים חג שמח

ע ו פ ר ה

New member
אתיופית עצובה שבת שלום

קודם כל אני מברכת אותך על כך שהגעת לפורום הזה. קוראים לי עופרה ואני "לבנה", אשכנזיה, צברית (נולדתי בארץ) וגם לי מאוד עצוב שככה מתנהגת / נראית המדינה שלנו. אני לא חושבת ששיקרו אותך, כי פעם הדברים פה היו אחרים. פעם היה פה אחרת. בבחירות האחרונות לא יכולתי להביא את עצמי לבחור. הרגשתי שאני לא רוצה להיות חלק ממה שקורה פה. זו היתה דרכי להביע זאת. לפני שלושים שנה, כשמישהו טס לחו"ל כדי לחיות שם, ראינו בו "יורד". לא הבנו אותו ואפילו ביקרנו את ההתנהגות שלו. לפני עשרים שנה, חבר כתב לנו מכתב ושאל אם כדאי לחזור ארצה, אחרי עשר שנים שחי בארה"ב. עד היום לא עניתי לו, כי היה לי קשה לכתוב לו: "אל תבוא, אל תחזור". מאוד קיוויתי ששביתת המורים תהיה "הדבר" שיתחיל את השינוי שחייב לקרות פה. משהו שיתחיל "ליישר" אותנו כמדינה. אני חוששת שזה כנראה לא יהיה "הדבר" הזה. אני מאוד מזדהה עם הדברים שאת כותבת. הדרך שלי לעשות שינוי זה בקטן. אני מלמדת את עצמי לחיות בשלום וכך את ילדי ואת הסביבה שלי. האני מאמין שלי הוא, שכשטוב לך בפנים אתה מקבל את האחר. כשאתה לא שלם עם מה שאתה, אתה רואה באחר את אותם דברים שאתה לא רוצה לראות ואז אתה הופך לביקורתי, תוקפן, אלים ובקיצור לא נעים. מי אני שאבקר את הרגשתך הקשה. אבל, אני רוצה להציע לך להתחבר לדברים הטובים שיש לך בחיים. שימי עליהם דגש והם ימגנטו אליהם עוד דברים טובים. לשבת ולקטר על כמה הכל לא בסדר רק מעצים את האנרגיה הזו. שני את המחשבה שלך לא מתוך התעלמות ממה שלא בסדר, אלא מתוך רצון למגנט אנרגיה טובה יותר. יש לנו המון כוח לעשות שינויים ואני מצאתי שזו הדרך שטובה לי. אולי היא גם תהיה טובה לך. אם יש לך שאלות או בקשות שאוכל לעמוד בהן, את מוזמנת לשאול. באהבה עופרה

ע ו פ ר ה

New member
היי אתיופית עצובה

קודם כל הייתי מציעה לך להחליף את הניק, כדי לשנות את האנרגיה. בזמנים שהייתי בתחושות כבדות של עצב/ כעס / פחד / תסכול וכד', הכנתי לי מחברת ליד המיטה ולפני השינה הייתי עורכת שתי רשימות. א. דברים טובים שעשיתי היום. ב. דברים טובים שקרו לי היום. אחרי מספר ימים מצב הרוח היה משתפר, כי בעצם הלכתי לישון בחשיבה חיובית. כיום, כבר מספר חודשים, אני מודה ליקום על כל הדברים שיש לי בחיים. אני עושה את זה כשאני הולכת לישון וכשאני קמה בבוקר. הרשימה הולכת וגדלה. לעיתים אני כותבת אותה ולעיתים אומרת אותה בעל פה. אפשר גם להדליק נר לטהר את האווירה בחדר, בבית או במרחב בו נמצאים. אני לא קוראת עיתונים. אני לא מקשיבה לחדשות. מדי פעם אני מתעדכנת באינטרנט על מה שקורה, כך שאין לי שטיפת מוח על כמה רע במדינה הזו, ויחד עם זאת, אני לא מנותקת. אני חושבת שזה הדרכים הראשונות לשינוי האווירה. באהבה עופרה

אתיופית עצובה,אני מזדהה איתך

בכל מילה במילה,והאמת אני בשוק איך מדינת ישראל מתנהגת פשוט בושה.. ואת מאמי את מיוחדת במידה שאת ככה באה לפרום וכותבת.. אני מעריכה אותך על כך.. מעריצה אותך על הכל.. המון אהבה וחג שמח וטוב סיון

amazone

New member
לפני 30 שנה

מעמד האישה בישראל לא היה מדהים - כיום הזכויות שלך במקומות כמו הרבנות, זכותך לצאת לעבוד, לא להיות מוטרדת מינית ולהתקדם בעבודה השתפר פלאים [האם את מגדירה את השינוי הזה בתור שיפור או שמקום האישה בבית?] כנ"ל לגבי הגישה כלפי המזרחיים כולל התמנים והמרוקאים שהושמו בהסגרי גטו, בעיה שעלתה למודעות בזכות פעילותם של הפנתרים. גם אז הגדירו את זה בתור אידיאולוגיה - מישהו צריך ליישב את הפריפריה [את הנגב, קריית שמונה והשכונות במזרח ירושלים] חבל על כל אשכנזי אז בואו נשלח את הערבים האלו שיעשו את העבודה השחורה [וניתן להם אזרחות כי הם יהודים - אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה] לדעתי, הגישה כלפי האתיופים שונה במהותה מהגישה כלפי המזרחיים. בזמן העלייה ממדינות ערב היו הרבה מלחמות נגד הערבי אז המקומיים דחו את כל מה שמזכיר את התרבות הערבית, החל ממראה מזרחי וכלה במוזיקה ואוכל. התרבות האתיופית לא מוכרת בארץ, לא האוכל והמנהגים ומה שגרם למצב להידרדר למה שהוא היום זה ההשפעה של ש"ז בזמןגל העליה הגדול האחרון בתחילת שנות ה-90 עלו בעיקר מ-2 אזורים, אתיופיה ואפריקה. בעקבות מאבק כוחות פוליטי, ש"ס נלחמה כדי לקבל לחסותה עולים. הם היו מוכנים לוותר על העליה הרוסית כדי לגייר בפנימיות שלהם את העליה האתיופית [העולים מאתיופיה הגדירו את עצמם כיהודים מלכתחילה לעומת העליה הרוסית שהייתה חילונית גמורה בעקבות המשטר הסובייטי וחלק לא קטן מהעולים בכלל לא היה יהודי ואפילו נאו נאצים הצליחו לעלות - באופן אישי מכירה קבוצה כזו שנעצרה לפני כמה שבועות בגלל פעילות נאונאצית] זה נראה לך בסדר שש"ס פשוט פסלה את האמונה האתיופית והגדירה אותם כלא יהודים לכן דרשה מהם להתגייר? מי נתן להם את הזכות להחליט מיהו יהודי ומהי יהדות? בגלל שהם לא מכירים את התרבות היהודים יש להם זכות לכך?

היי אתיופית יקרה../images/Emo24.gif

ביום שישי קראתי כתבה בעיתון על בחור שכתב ספר על התלאות שעברו האתיופים בדרכם לארץ וכשקראתי אותך נזכרתי במשפט מסויים שהוא כתב: האתיופים הגיעו לארץ אחרי מסע בן כשנה, אחרי מסע מפרך, אחרי תלאות, שודדי דרכים ובני משפחה שלא שרדו את המסע, שלא היה להם כוח להלחם על מקומם וזכותם בארץ. (או משהו כזה) זה הזכיר לי עלייה מסוג אחר, הרבה לפני העליה של האתיופים, איפשהו בשנות 40-50, עליות מתימן, עיראק, מרוקו ועוד כל מיני מקומות מהמזרח התיכון, שיכנו אותם במעברות והרבה אנשים איבדו כל משמעות לחייהם. גם היום, שישים שנה אחריי אני עדיין שומעת גזענות מכל עבר ורק יכולה לקוות שיום אחד הגזענות הזה תחדל מלהתקיים במדינה שלנו, מכיוון שבכל מדינה אחרת בעולם אנחנו לא ממש רצויים ולא משנה מאיזו עדה אנחנו ומה הצבע שלנו, אלא רק עצם העובדה שאנחנו יהודים. תהיי גאה במוצא שלך, תהיי גאה בתרבות שממנה באת, כי יש לך רק עדה אחת ואת לא יכולה להחליף אותה, תתגאי בדברים שיש רק אצלכם ואין אצל אף אחד אחר.... אני מאחלת לך ולי ולכולם שלא נחווה עוד גזענות משום סוג ושהדור הבא שלנו כבר יחיה בהרמוניה אחד עם השני (כבר היום הילדים שלנו כל כך מעורבבים שה"עדה" היחידה שמתאימה להם זה ישראלי, או צבר)....

catmike

New member
בעיקבות כמה שורות אחרונות של הודעתך

נזכרתי במשהו. לפני כמה זמן הייתי במערכת יחסים עם בחורה ישראלית (ממוצא מזרחית). וכמה פעמים היא אמרה לי משפט אחד: ``אתה לא כמו ישראלים. מקווה שלא תתקלקל כאן``. (אני עולה חדש מרוסיה)

יהוי

New member
לצערי רובנו גזענים

ואני כותב בלשון רבים מכיון שאני חלק מהכלל למרות שבאופן אישי איני גזעני כלל. מאוד עצוב לי שכך החברה שלנו מתנהגת אבל כבר אמר מי שאמר ש'כל הפוסל-במומו פוסל' ז"א שאלה שפוסלים אותך בגלל צבע עורך עושים זאת מתוך נחיתות של עצמם כך שבמקום להפגע מהם עלייך לרחם עליהם. את גם יכולה לחשוב על זה כך: אם תתחתני עם החבר שלך הרי שהילדים שלכם יסבלו פחות מגזענות והילדים שלהם יסבלו עוד פחות.

1אדלרון

New member
הקונספט של המדינה היה יפה - הביצוע קצת פחות

תמיד אפשר יש אפשרות לחזור חזרה, או לרדת מהמדינה למקום בו אין צרות כאלה. אינני מצדיק את הצורה הבזויה שקיבלו את עולי אתיופיה ובטח לא הגטו שהם יצרו לעצמם. עם ישראל אינו קיים אלה רק טלאים של עדות השומרים על תרבותם ואוחזים בו עד כדי להרוג את האחר כמו שבטים אחרים באפריקה. אני ישראלי גאה יהודי קצת פחות כי זה אולי פיסית מקומו של העם היהודי אבל הרוח של העם היהודי נשארה בגולה

לאלדרון-אתה טועה ובגדול!

עם ישראל חי וקיים!! הוא אכן מורכב מטלאים של עדות ששומרות על המסורת שלהם-המסורת של העם המיוחד שלנו- כל אחד כפי שלימדו אותו במשפחתו. ואין לך זכות להפוך את השמירה על המסורת והיהדות למשהו מרוחק כמו איזה שבט באפריקה ולזלזל בכך. מהאופן שבו אתה כותב-אני ממש מרחמת עליך ומצטערת בשבילך שכנראה אולי חלק בך מקנא בשמירה ובדבקות במסורת שאולי לא קיבלת בבית או שלא מספיק חדרה אליך מהבית וכן נמצאת אצל אנשים אחרים. בלי העבר שלנו אנחנו בכלל לא קיימים! על כל אחד מוטלת החובה לדעת מהו עברו כי אחרת חייו יהיו ריקים מתוכן בהווה! אני יהודיה גאה!! ישראלית קצת פחות... והרוח של העם היהודי חיה וקיימת בכל העולם.

1אדלרון

New member
לטוקיל המקורית, ובאמת סליחה על החלפת האותיות

א ד ל ר ו ן. ובכל מקרה: עם ישראל יהיה עם, כשיהיו מאפיינים תרבותיים ברורים. היהדות ("העם היהודי") שאף על פי שאני גאה בו, אינו עם כלל. היהדות היא דת, המובלת ונכפית ע"י כוהני דת, בד"כ אינטרסנטיים, כסף ושלטון, שמסיבות אלה אינה שונה מדתות אחרות. עם ישראל, הוא הקבוצה היושבת בישראל - המדינה (תקראי לה ארץ מצידי, מתקבל.). כמדינה, החלו האשכנזים, בהנחלת תרבות אירופית מסויימת כתרבות ישראלית, הכוללת תזמורת, מהטובות בעולם, מדעים מפותחים ביותר, מוסיקה ומחול שהם שעטנז אירופי פסאודו מזרחי (רוב השירים התימנים שהכרנו, נכתבו ע"י משה וילנסקי). אך מי שמם להיות שופר התרבות הישראלי, ואכן, בצדק מסויים, התקוממו עדות המזרח והפכו את הקערה על פיה, כשכל עדה מתכנסת בתוך עצמה, בנסותה להחיל את תרבותה על כולם, וכעת השעטנז המזרחו-אירופי בולט בשטחיותו, התזמורת הגדולה אינה מעניינת איש, לא יותר מטקס חינה לכלה וחתן, אנשים שואפים להיות עשירים מספיק כדי ללכת (איזה ללכת, רק BMW) עם שומרי ראש. בקשר למסורת: רבי מרן האדמו"ר הגאון שליט"א, ההוא, נו, עם ה-"תצא בחוץ" (האם פיקששתי איזה תואר?) שהאחרון יסגור את הדלת, זה שמדבר כל הזמן נגד אשכנזים ונשים, האם הסגידה לו ולחתיכות נייר שנכתבו על ידי הרב (פה באה שוב רשימת תוארים דומה) העתיק, והנקראים קמעות ולחשים הם מסורת? לא עדיף כבר איזה מלך בזוי, שלפחות יאחד את הרסיסים האלה שאת קוראת "מסורות"? אנחנו בסכנת קיום, ורק חבל אחיד ולא חבילת סיבים שניתן לקרוע אחד אחד בקלות, ראה מלחמת לבנון השניה יצילונו מכליה. אני כנצר של יעקים, גאה מאד בתרומתם להקמת המדינה ומוסדות התרבות, החינוך (של פעם, לפני הקלקלה הגדולה) והמשפט, כמו גם את גישתם הרב עדתית לקרוב לבבות. אז לפני שאת מציעה מה קיבלתי או מה לא, את מוזמנת לספר: מהי המסורת (מילה כללית לא מפורטת ונשמעת מתנשאת) שהזכרת בתגובתך, עדתך, תרומתה לכלל, ובעיקר, לאיחוד כל תפזורת (בכוונה) ישראל ל"עם אחד עם שיר אחד" כדברי השיר... ובאמת לא משנה לי אם התרבות של עמי תהיה אשכנזית, מזרחית, אתיופית או שעטנז, העיקר שמי שבוחן אותה, מזהה אותה כישראלית

kryp

New member
אתה טועה. היהדות היא כן עם.

על המצאות מאפיינים תרבותים עוד אפשר להתווכח, אבל אין הבדל בין יהודי מזרחי ליהודי אשכנזי. יהדות זה עם ודת. לילה טוב.

1אדלרון

New member
היהדות היא עם. ודת. הנצרות היא עם. ודת.

האיסלאם הוא עם - ודת. מה אומר לך: כל הכבוד על הטיפ המעמיק. צרפתים אינם עם, האנגלים אינם עם, ההודים והסינים אינם עמים, ואני אינני מבין, לא עברית, לא מדע המדינה ולא את ה"אבל אין הבדל בין יהודי" וגו' (ציטוט ממך)... ההבדלים בין, לא רק אשכנזים ומזרחיים, אלא גם בין עדות (מרוקאים, עיראקים, תימנים, רוסים, קוקאזים ועוד (מהפולנים הגזעניים כמעט ואין יותר, והיעקים, זן הולך ונכחד), מצד אחד לא גדולים, אך נבדלים ביניהם עד רמת בני הזוג לנישואין, חברה, שפת-סבתא וניסיון לחדש את מה שנשאר מהעמים(!) שהקיאו אותם \ אותנו מקרבם! וחבל! אנו מתרחקים הלאה והלאה מהתואר, הנכסף בעיני: עם איני מתכוון להמשיך בשרשור הזה, עם מי שאינו מבין שאפילו נפתלי הרץ אימבר, משורר "התקוה" כתב: "להיות עם חפשי בארצנו \ ארץ ציון וירושלים". ואני גא ביהדותי, ואני מוכן להתוכח גם עם בן 17. שמבין. מבין שהרצל, הוא ממפיצי הרעיון, כי אנחנו כנוודים, היינו חייבים להראות מאוחדים כעם, שכן הציונות לא הוקמה על מצע דתי, לטוב ולרע. לבדווים ולצוענים אין "הרצל" והם באמת אינם "עמים". להיות עם חפשי בארצנו. עם - ארצנו. ממממם... ותחשובָלזֵה ואחת קטנה: ההתבטאות שלך בשפתנו, יפה, כל הכבוד על העברית הנדירה שלך ! ! אהבְתי (בכבבוד) נדיר בקרב הילדים שמבינים בפורומים אך לא בכתיבה. חג אורים שמח!

kryp

New member
איסלם ונצרות - דת.

פרסים וערבים עם שני עמים שונים, אבל שניהם ומסלמים. אין צורך בציניות. אם הבנתי אותך נכון, אתה טוען שאנחנו לא עם (בישראל), כי עדיין כל אחד מאיתנו עדיין נשאר עם משהו מהעבר שלו (בין אם זה מרוקו או פולין). אז כן, אני מסכים איתך שנכון לעכשיו צריך להשאיר בדרכונים שלנו לאום יהודי, ולא לכתוב לאום ישראלי. אבל בשורה התחתונה, יש עם יהודי שלפני 2000 שנה התפצל לכל העולם, והיום חוזר לארצו. עצוב שבמדינת ישראל מי שכותב כמו שצריך מקבל מחמאות, עצוב שהגענו למצב שאנשים מתפלאים לראות צעירים שכותבים נורמלי. חג שמח.

1אדלרון

New member
ברכתי לך

אינני חוזרלןיכוח\ שכן הודעתי שאיני מתכוון להמשיך בו. רק אעיר ש"פרסים וערבים" לא מופיע אצלי. אמשיך דוקא בעניין הכתיבה: אני מסכים עמך "מיאֶה פיל מיאה" (100%)! עצוב מאד. ואני, לו הייתי שר האוצר\ראה"מ וכו', הייתי משקיע הון רב בהוראה לינוקות דכיתה א', ושכר הולם למוריהם, שכן, אחת הסיבות להיות דיסלקטים כה רבים היא הוראת קריאה לא נכונה, בה השתמשו עד לאחרונה ומתוצאותיה לא נפטרנו עדיין. איני צריך להביא דוגמאות לכך, די בכך שאנחנו קוראים תגובות גולשים, רבים מהם כותבים בעילגות מפתיעה, טעויות מכל המינים וללא פיסוק. אני כן קורא, אמנם בחריקת שיניים, את התגובות, שכן אני מאמין ש ל כ ל אחד ישנה זכות ביטוי, אך אילו שיפוטים עולים בראש... ולכן, אני הקטן, שאיני חוסך ביקורת, משתדל גם לזכור לתת מחמאה למי שזכאי לה, כי גם אני נהנה ממחמאה... כשבאמת מגיעה לי חג שמייח(עדיין)

היי את לא צודקת

עכשיו זה אתם פעם זה היה המרוקאים שהמדינה זרקה אבל התגברנו לא בכינו לא ישבנו בבית כמו לא יודע מה ואמרנו מדינה ככה ומדינה ככה צאו מיזה למה לשחק על השד העדתי כל הזמן תתגברו כמו שאנחנו התגברנו יש אפליה תמיד תהיה אפליה לאלה שלא אשכנזים אז תראי להם שאת יכולה תישתלדי יותר אל תישבי במחשב ותכתבי שטיות ותיבכי ותגידי שהיית ממירה את הדת שלך בכיף הייתי עוברת לצד של הגוים את כזואת פטתית פלא שמתיחסים אליך ככה את מתיחסת לעצמך ככה זה מה שלמדו אותך שהיית קטנה וזה מה שאת יודעת את אומרת שמסתכלים עליך ועל ידיד המרוקאי שלך ואת אומרת מענין מה חושבים ואת אומרת מסתכלים מוזר מה את יודעת מה הם חושבים טולי הם אומאים איזה יוםי של זוג איך את יכולה לקבוע מה הם חושבים בגלל ששטפו לך את המוח שהיית קטנה שיש גזענות ואם מסכנים אז זה מה שאת מכירה כל דבר שאומרים זה עשר אפליה תחשבי חיובי תפסיקי לחשוב ששונאים אותך בגלל שמסתכלים עליך שאת הולכת אם חבר שלך זה פטתי

the mush

New member
אתה בעצם אומר,

שאנחנו צריכים לחיות עם האפליות לצידינו? מה אתה אומר, אולי במקום לבוא לבן אדם שבא בדרכו שלו- פתח את הלב הכואב וסיפר ושיתף בצער שלו, תתמוך בו וביחד תנסו לשנות את המציאות בה אנחנו חיים? "תמיד תהיה אפלייה" כן, בהחלט. אם כולנו נישב ונגיד כמו שאתה אומר "תתגברו כמו שאנחנו התגברנו" במקום לנסות לשנות את המצב. אפשר לחיות אחרת, וכדי לנו לחיות אחרת! אז במקום לגרום לבחורה להרגיש יותר רע לגבי עצמה לגבי החברה שסובבת אותה, תראה אות הזדהות לפחות!

אני אומר בעצם

שתמיד תהיה אפליה אני לא אומר שזה בסדר היום זה הם פעם זה היה עדות המזרח מחר זה יהיה ההודים ושבוע הבא זה יהיה אמרקאים תמיד יהיה אז למה העם המרוקאי הצליח להתגבר ולהוכיח שיש בו משהו למה הם לא מצלחים אני יגיד לך למה כי הם לא רוצים להתמודד קל להם להגיד זה הוא אשם אני לא מצדיק אפליה אבל דייי תצאו תלמדו תסכילו ותשתלבו בחברה בכוח תוכיחו לעצמכם שאתם מסוגלים אל תגידו הוא אשם תוכיחו לו שהוא אשם אל תוכיחו לו שהוא צדק כי עכשיו במצב של העדה האתיופית עם הפשע זה נירא רע תשנו את הצמכם ואז הוא יגיד איזה מטומטם אני לא הערכתי אותם נכון

למעלה