יש לי ווידוי, והווידוי שלי זה שאני מצטערת

catmike

New member
זה אתה לא צודק

במקום להגיד שצריך ללמוד מטעויות אתה בעצם אומר שאתיופים צריכים ``לטחון צעירות`` כאן. תשמע, אנחנו לא בצבא, אנחנו באזרחות. ואתה טועה ובגדול.

לילולה

New member
וואו חזק...

בתור יהודיה גאה, אני כמובן לא מנותקת ממה שקורה בעם שלי, וגם אני לפעמים מתביישת להיות חלק ממנו. יש בנו המון דברים מכוערים שצריך לבוז להם, אף אדם באשר הוא לא צריך לסבול יחס כזה. אני לא הייתי במקומך, ובתור 'אשכנזיה' אף פעם גם לא חוויתי את היותי "שונה" בצבע עור או בעדה. אך אני יודעת איך זה שמסתכלים עליך מוזר, שתוקעים מבט מעליב/מאשים על דבר שבעצם לא בידייך. ושוב אני כואבת את כאבך שהגעת למצב כזה בלהתבייש בדתך שלך, במי שאת. אני מקווה שלפחות פה בפורום לא היו תגובות מעליבות, כי בהחלט לא מגיע לך. אני מקווה שהדברים ישתפרו איכשהו, שתגלי שיש פה גם אנשים אחרים. שהיה לך המון בהצלחה.

TS 202

New member
גאה להיות יהודי ../images/Emo104.gif

אני גאה להיות יהודי אני ממוצא מרוקאי הסבים שלי עזבו במרוקו את כול רכושם בתים ועסקים לסבא שלי היתה מתפרה ולא היה חסר להם כלום אבל למרות הכול הוא עזב את מרוקו ובא לגדל בארץ את אבא שלי ועוד 10 ילדים שום דבר לא היה ורוד הכניסו אותם לגור במעברה בצפון ואם את לא יודעת מזה זה לגור בצריפים שהכול דולף בחורף ובקיץ חום אימים אבא שלי שירת בשלוש מלחמות למרות הקשיים שעברו על המשפחה היום אנחנו גרים בלוד שירתתי בצנחנים למרות שהיו לי את כול הסיבות שבעולם לא לשרת תמדינה שדפקה אותנו בעזרת עמידר ימח שמם ניפצעתי בצבא ואני נכה צהל אחי שירת בצנחנים ויש לי אח שעוד מעט משתחרר מהנח"ל למרות הכול לעולם אבל לעולם לא נגיד אפילו לא בצחוק שאנחנו מעדיפים להיות גוים ולא ליקקנו דבש אני גאה להיות יהודי למרות הכול ומוכן לשפוך את דמי למען הארץ הזאת ארץ אבותיי אברהם יצחק ויעקב תחשבי קצת על הדברים בפרפורציה נכונה לפני שאת מעלה אותם אל הכתב מקווה שתפנימי ומצטער לדעת שיש אנשים שמצטערים על היותם יהודים זה כואב .

the mush

New member
../images/Emo24.gif

האמת היא שאין לי הרבה לומר. נשבר לי הלב שאני קוראת ושומעת על מקרי גזענות [במדינה שלנו או בעולם כולו] כל כך הייתי רוצה לחיות במדינה בה באמת כולנו שווים, לא משנה מה עברינו, מעשינו או צבע העור שלנו. שתדעי, שהאומנם רבים הם אלו שמסתכלים עליך בעין מכוערת, אבל רבים הם גם כן אלו שרוצים לצאת איתך למאבק נגד הגזענות.

את צודקת לגמרי../images/Emo45.gif

אמא שלי רוצה לעזוב את הארץ גם בגלל הסיבות האלה וגם בגלל סיבות אישיות ואני אומרת לה "לא אמא,שם בחו"ל יש אנטישמים וגזענים" והיא אומרת לי :"יותר גזענים ואנטישמים מפה אין" ועכשיו אני מבינה שהיא צודקת. כנ"ל לגבי הרוסים לאן התדרדרנו? אחר כך לא מבינים למה שונאים אותנו בעולם:\

WdanaW

New member
אם היא צודקת אז על מה הוויכוח?

אם את כל כל משוכנעת שיותר טוב בחו"ל, למה את מתווכחת? תחזרי לרוסיה, הרי שם יותר טוב, מאיפה הביטחון הזה ששם יש פחות אנטישמיות? אולגל'ה, אם את יהודייה, בכל מקום בעולם שאליו תסעי ישנאו אותך, הרבה יותר מפה. לרוסים בארץ גם לא חסר (אף אחד לא ישכח את הסיפור שחבורת נערים רוסים ציירו צלבי קרס והרביצו לקשישים יהודים-כן חמודתי, זה קרה פה בארץ ע"י עולים חדשים מברית המועצות). תפסיקו להתבכיין ששונאים אתכם בארץ, הרי אתם יודעים לבד, לא סתם זה קורה- יש סיבה. יש המון עולים חדשים ממדינות כמו איראן, מצרים, וכו' אפילו בשנים האחרונות, הם יהודים ונחשי מה? אותם לא שונאים והם משתלבים נהדר בארץ, ועכשיו אני אתן לך חומר למחשבה, למה זה קורה? הרוסים הרסו את הארץ, הביאו את האלכוהול, את החזיר והזנות וזיהמו את מדינת ישראל באנטישמיות, ואח"כ באים בטענות. אז נכון לא כל הרוסים אנטישמים אבל רובכם הגדול כן, ואם רק תשתנו תראו שיאהבו אתכם הרבה יותר. כנ"ל לגבי האתיופים- אתם לא עושים שום מאמץ להשתלב בארץ, עדיין חיים ומתנהגים כאילו אתם עדיין באתיופיה, אתם חיים בצורה מיושנת ובכך מראים לציבור שאתם נחותים, אתם רוצחים בתוך משפחותיכם ומחוצה לה, ואח"כ שואלים למה שונאים אותנו. אם כל אחד ייתן את ידו, וישתלב בארץ ויחיה חיים מודרניים כמו כולם, מדינת ישראל תיראה אחרת, ובמקום להתקדם קדימה אתם הולכים אחורה. זה מה שאני חושבת,תודה לכם.

אני לא מהפורום אבל ...

תשמעי, כשעליתי לארץ גם אני, מרוסיה בשנת 91, לא היה ילד או ילדה בכיתה שלי שלא כינו אותי "זונה רוסייה " כשהתחלתי לצאת עם בנים , לא הייתה אמא אחת של בחור שיצאתי איתו (בחור ישראלי) שלא הרימה גבה כשראתה את "הרוסיה הזאת על יד הבן שלה ". בראיונות עבודה , כשהייתי בת 16, לא רצו לקבל אותי לעבוד ברשתות מזון כי חשבו שאני לא יהודיה ושאסור לי לגעת באוכל כי אז הוא לא יהיה כשר... הייתה המון גזענות , ומה אני אגיד לך עכשיו , העליה - נתנה את השורשים שלה בארץ, עד עכשיו לא תמיד אני מרגישה כל כך שייכת אבל ההורים שלי לפחות הוציאו אותנו מערים שבהן היה ריכוז מאוד גבוה של רוסים (בת ים, נצרת עלית ) והביאו אותנו לגור בעיר שבה יש פחות עולים על מנת שנוכל להתערבב עם הישראלים. היום , 16 שנה אחרי העליה - אין לי מבטא, אני עובדת בחבת היטק, עומדת ללכת ללמוד באוניברסיטה - אני לא מרגישה שאני נמוכה ממישהו באוכלוסיה הזאת. הגענו לארץ גם ברכבת וגם במטוס - שלושה ימים לרומניה ברכבת ואז במטוס לישראל. היו לנו רק שתי מזוודות ו 400 דולר- ואבא שלי , מרופא הלך לעבוד כסנדלר - ועכשיו , טפו טפו הם סימו לשלם את החובות וקנו רכב חדש. עם הזמן - הכל חולף - את צריכה המון תקווה - המון חיבוקים וחיזוקים - אל תרפי - תלחמי בזה, לפני הכל , לפני הדת - את בסה"כ בת אדם - שווה בין שווים , ותכלס, הלאווי שהיית חברה שלי - כי לפעמים נראה שדווקא אתן בוחרות להתרחק מאיתנו. אגב, המפקד שלי בצבא היה אתיופי , ואהבתי אותו מאוד. הייתי גאה שסוף סוף לאט לאט - גם העדה האיתיופית מתחילה לתפוס דרגות ניהוליות בחברה ולתרום כשווה בין שווים. אל תוותרי - תוכחי לכולם שאת חזקה.

kryp

New member
כל הכבוד לך ../images/Emo45.gif

אני כל כך מקווה שאפילו רק 30 אחוז מהרוסים בארץ ינסו להשתלב כמוך.

אל דאגה

אם הם לא מבודדים בכל מיני שכונות בערים "מתפתחות" או בישובי ספר - הם בטוח כבר השתלבו לאט לאט... :)

../images/Emo45.gifגם אני עליתי מרוסיה, ב93.

מבינה אותך, ההורים שלי עדיין לא ממש השתלבו בארץ. אני טכנית אפשר להגיד שהשתלבתי, אבל עם כל הגזענות אני לא רוצה להיות שייכת לחברה הזאת פה. אני גאה באזרחות הישראלית שלי במיוחד לאור הציונות וכך שאבותיי בנו את הארץ הזאת, אבל ממה שנהיה פה... אם תהיה לי הזדמנות לעבור, יכול להיות שאני אחשוב על זה באמת.

שתביני שבינתיים מי שעוזבים

את הארץ הזאת או "יורדים מהארץ" , הם הישראלים שנולדו כאן . לדעתי לעזוב את המקום הזה זאת השאיפה של כולם בסופו של דבר לא מבינה איך אי אפשר להפוך את ישראל למקום טוב ? איך ? מה לא רואים ?

kryp

New member
למה את חושבת שיש אנשים שרוצים לעזוב?

מה הטעם בעזיבת מקום כזה נהדר? במה את חושבת שאנחנו פחות טובים מארה"ב או מהולנד? כדי להפוך את ישראל למקום טוב יותר, נצטרך להשיג שקט בטחוני (על ידי הסכם שלום או מלחמה). אחרי זה הכלכלה החזקה שלנו תצמח עוד יותר (!). גזענות זה דבר שלדעתי ניתן להעיף לחלוטין באמצעות חינוך טוב בבית ובבית ספר (בית ספר יסודי כמובן, כשהילד לא נחשף להרבה גזענות כמו בגיל בוגר יותר). תגדירי מה זה מקום טוב מבחינתך. כי מבחינת רמת חיים, תעשייה ורמה אקדמית, אנחנו במצב טוב למדי. ב-2010 נהיה מאוד קרובים לרמת החיים בגרמניה.

אני לא חושבת- אני יודעת שיש

תראי את כל היורדים מהארץ - גם אני אהיה במקומם בעוד כמה שנים אחרי התואר במה אנחנו פחות טובים ? בגיוון - בא לי משהו חדש אני מקווה בכל ליבי שאולמרט ישיג את השלום- אני מקווה שביבי יצמיח את הכלכלה שלנו , ואדלמן יגדע את הגזענות. גרתי בגרמניה- אנחנו לא נשתווה לה גם בעוד 10 שנים כי היא תמשיך להתפתח

kryp

New member
אני בן.

רוב היורדים עוזבים בגלל תעסוקה ובגלל הצעות מפתות מחברות זרות. אבל אני בהחלט מבין שיש אנשים כמוך, שעוזבים כי לא טוב להם פה. מה שאמרתי בקשר לגרמניה הוא מה שקראתי, ככה חוזים כלכלנים, אם הצמיחה שלנו תמשיך בקצב הנוכחי. אז כן, גרמניה יפה וירוקה יותר, הייתי שם. אבל אנחנו לא נחותים. מבחינת תעשייה אנחנו מתקדמים באותה רמה (לא רוצה לומר שאנחנו מתקדמים יותר, אבל לפי נתונים יבשים זה דווקא נכון), והרמה האקדמית בארץ היא טובה בדיוק כמו בגרמניה, ויש כמה נושאים שאנחנו מובילים בהם. לגרמניה יש את הכלכלה השלישית בגודלה בעולם (והרבה יותר אבטלה מישראל), אבל צריך לקחת בחשבון שזאת מדינה גדולה יותר עם יותר אנשים ויותר משאבים כלכליים. בדיוק כמו שיש כאלה שעוזבים, יש כאלה שעולים ארצה.

פיזרו אותנו בכל העולם

יהודים מספרד, ממרוק, מפולין ומארה"ב. אני לא חושב שיש ארץ בעולם שנאספו אליה כל כך הרבה אנשים מכל כך הרבה ארצות על בסיס דבר אחד, אמונה ודת. לא היתה עדה שלא חוותה קשיים. תמיד היו בארץ כאלה שהיו "קצת" יותר ותיקים מהעולים החדשים וצחקו על אלה שהגיעו שנה אחריהם. הרוסים צחקו על הפולנים, הפולנים על התיימנים, התימנים על המרוקאים והמרוקאים על הגרוזינים. אפילו הרוסים שהגיעו כמעט איתכם עדיין נתונים ללעג בלי שום קשר לצבעם. כל אחד חשב שההוא מגיע לארץ זבת חלב ודבש וכל אחד גילה שהוא הגיע לארץ אוכלת יושביה. דור של עולים הוא דור שתמיד קשה לו, דור שני כבר יותר מעורב ודור שלישי מתחיל להתערבב. נכון אצלכם זה קצת יותר קשה מהאחרים ואני מודה שזה בגלל צבע העור אבל גם העדה האתיופית מתערבבת יותר ויותר, נעלם המבטא ובקרוב הרבה יותר ממה שאת יכולה לשער. אני יכול להבטיח לך שמי שצוחק על העדה שלכם הוא מי שבכלל לא מכיר את השואה ולא יודע מה עברו יהודים במחנות, בסופו של דבר, על כל המגרעות זו המדינה שלנו מדינת היהודים. את הדת את תוכלי לשנות אבל כמו שהאנטישנמיות החדשה הוכיחה זה ממש לא יעזור לך. כאן תוכלו להתגייס לצבא ולהגן על עצמכם, כאן תוכלו ללכת לבית כנסת בלי לפחד מי מסתכל עליכם וכאן תוכלו ללמוד ולהשכיל ולהתקדם לפפי היכולות שלכם. את כרגע ברגע של כעס אבל אם תחשבי על זה, אין לך ארץ אחרת. אריק איינשטיין שר פעם את השיר הבא: בלשונות רבות מספור דיברנו וזה את זה כמעט בכלל שלא הכרנו ומקומות רבים מאוד עזבנו ורק מקום אחד רצינו ואהבנו ומקומות רבים מאוד עזבנו ואל הארץ, אל הארץ באנו. ונמשכת שיירה מן המאה שעברה רחוקים כבר היוצאים איכרים וחלוצים שעמלו עבדו בפרך בלי לראות את סוף הדרך ועכשיו עוברים אנחנו לא שקטנו ולא נחנו לא ימשיכו בלעדינו זוהי הרפתקת חיינו. מגטאות ומחנות הגחנו אל הביצות ואל הישימון הלכנו מקצות ערב, מרוסיה ופולניה הדלקנו אור גם בדימונה גם בדגניה. מקצות ערב, מרוסיה ופולניה הדלקנו אור גם בדימונה גם בדגניה. ומכל הגלויות ועם כל הבעיות עם נוצר וארץ קמה ושפה אשר נרדמה שוב התחילה מתעוררת ומדברת ומדברת מסביב יהום הסער רב הקושי והצער אבל יש על מה לשמוח יש עוד אמץ, יש עוד כח. איך ישראל צומחת מסביבנו היא חזקה יותר מכל חסרונותינו וגם הנגב עוד יהיה פורח ועוד נדאג שהזקן יהיה שמח. וגם הנגב עוד יהיה פורח ועוד נדאג שהזקן יהיה שמח. ומכל הגלויות ועם כל הבעיות מסביב יהום הסער רב הקושי והצער אבל יש על מה לשמח יש עוד אומץ, יש עוד כח. ונמשכת שירה מן המאה שעברה רחוקים כבר היוצאים אכרים וחלוצים שעמלו עבדו בפרך בלי לראות את סוף הדרך ועכשיו עוברים אנחנו לא שקטנו ולא נחנו לא ימשיכו בלעדינו זוהי הרפתקת חיינו. המשפט שהייתי רוצה שתיקחי זה: ומכל הגלויות ועם כל הבעיות מסביב יהום הסער רב הקושי והצער אבל יש על מה לשמח יש עוד אומץ, יש עוד כח. תאמיני לי שיש עוד על מה לשמוח.....

PACTON

New member
כל הכבוד

דבר ראשון רציתי להגיד לך כל הכבוד על זה שאת בוחרת להוציא את מה שאת מרגישה פה וחושפת את האנשים לאטימות שיש בהם . אני חושב שאם את חושבת ככה אז יש עוד רבים כמוך המוכנים לעשות הכל כדי לשנות את המצב הקיים . כל הכבוד!!!לאותם אנשים שפצצו את טקס הענקת פרסי חינוך למורים אני חושב שזה היה אקט מחאתי מוצלח ביותר שחייב להמשיך ,כדי להצליח צריך להכות את הברזל שהוא חם ועכשיו זה בדיוק הזמן

מבין וכואב יחד איתך

אך חשוב לזכור, שבכל זאת הגזענים שחיים בינינו אולי לא מתביישים בכך אך, לא מצהירים על כך בפה מלא. כל שהם יכולים לעשות זה רק להסתכל עליך בתמיהה, חייכי אליהם, חשבי חיובי, שבכל זאת איננו גרמניה של שנות ה-30 של המאה ה-20 . שבבית ספר פרטי מחליטים להפריד בצורה כה מזעזעת בין "שחורים" ו"לבנים" ,משרד החינוך מתקומם (גם אם זאת רק צביעות)התקשורת נרעדת ותחושת הבחילה עולה ומציפה לפחות את רובנו, ואלו שאינם מבינים מה כ"כ מבחיל בכך לפחות מתביישים בכך וכאן נעוצה התקווה היחידה של המדינה הזאת. לפעמיים אנחנו מרגישים שאיבדנו שפיות ועצם הידיעה על כך מוכיחה שעוד נותר על מה להאבק. אני יודע, שהצהרות מסוג זה אינן מנחמות אותך, במיוחד ברגעים שאת מסתובבת עם החבר והמבטים מופנים אליך אבל זכרי תמיד תמיד, בכל מקום הגזענות תהיה קיימת כי תמיד יהיו אנשים עם תיסבוכים משל עצמם. הרמוניה ואהבה טוטאלית כבר לא תשלוט על העולם הזה, אבל באותה מידה אנשים טובים שמצליחים להתעלות על הבעיות של עצמם ולא מפנים אותן אל האחר תמיד יהיו ,כמו שהרוע מוטבע בנו ככה גם הטוב ותמיד יהיו כאלה שיבחרו להפוך אותו לצד הדומננטי שבהם. יקרתי ,הארץ הזאת אינה מושלמת, אין טעם לדבר על העבר ועל מה שהיה כאן, אבל כאן בהווה יש עוד אנשים טובים כמו בכל מקום אחר בעולם. לחשוב חיובי זה לא כ"כ קל וסיסמאתי כמו שזה נשמע, פה את מכניסה את החיוביות לחייך וזה דורש עבודה. תחפשי את האנשים הטובים חברי אליהם, נסי את להפוך את הפינה הקטנה שלך למקום טוב, גרמי לסובבים אותך להרגיש טוב לידך כי מגיע להם, ישנה סיבה שהם לידך כי חיפשת ומצאת אותם. לגבי הבעיה הכוללת ושמה גזענות, אין לי פיתרון, לצערי ניסתי "לנחם" אותך ברעש ובבאזז שזה לפחות יצר. אני בכל זאת מקווה שהזמן יעשה את שלו, כמה שידרש 20 שנה, 30 שנה, יהיה פה דור חדש של "שחורים" ו"לבנים" שיוולדו פה זה לצד זה עד כמה שזה קריטריון מטומטם, אבל כאלה בני אדם לפעמיים. אבל דבר אחד איני יכול להבטיח, שהגענות תעלם מכאן, כי היא לא,כפי שהיא לא תעלם מהעולם. לא משנה מה יהיה, חשבי חיובי וחפשי את האנשים הטובים, תוכלי להתחיל אפילו כאן בפורום:)))) בהצלחה אתיופית מיוחדת ,כי אחרת העולם היה משעמם אם כולנו היינו אותו הדבר בכל אשר תבחרי. הבטי רחוק ,זה תמיד טוב, ולפי הניק בטח תביני שאני גם מאמין בכך.

למעלה