יש לי ווידוי, והווידוי שלי זה שאני מצטערת

ofek1982

New member
אין על האתיופים ! אנשים מדהימם !

פשוט אין אליהם . מדהימים אחד אחד . כול אחד שפגשתי בחיים שלי היה בם אדם מדהים . צריך לשלב אותם כמה שיותר מהר אנחנו מפסידים פה אחלה של אנשים ! מקווה שיהיה רק טוב ...

חץ ו קשת

New member
אתיופיםם אל תיפלו לפח

אל תעשו את הטעות שעשו המזרחים עם האשכנזים רגשיי הנחיתות שאתם מקרינים לא יעלמו שלוש דורות אל תתעלמו שהאתיופים הגיעו מארץ רחוקה תרבות אחרת ותלאות בדרך מה שברור לכל שאתיופי לא יכול להיות צבר כרגע למרות שילדהם עם עברית רהוטה שמתגלה לי יום יום יש עתיד מבטיח מצער אבל ברור לכל במיוחד לי שאני מסיע מאות מתלמידיי עדות אתיופיה יום יום שאי אפשר תכנית להסיע ילדים אתיופים עם ילדים שונים אחרים עקב גילויי אלימות תוך נסיעה אוליי יתפרשו דבריי בתור גיזען מצוי אך טעות ביידכם אני אוהב את ילדיי האתיופים אך עם עניים פקוחות אנו החברה צריכים להיות איתם בסבלנות ובהענקת יחס מועדף אך אל לנו להכניס אותם לסרט הקיפוח שעדיין רודף רבים מיוצאי צפון אפריקה (אבי למשל) מצער מאוד שהעיתונות בציניות עם נסיון העלאת הרייטינג משתמשת בכם ככלי עזר אינטרסנטי כלכלי ליגלגתי לתומי לאחר פירסום כתבה שילדיי אתיופיה נוסעים בנפרד כל ההסעות בארץ כך הריי לא יהיה ניתן להשתלט על 50 תלמידים מנוגדיי אופי צעד השינוי צריך להיות בעיתונות תיקשורת בתיי הספר לא בהסעות אז לכל עיתונאי הספר חדלו מהד התיקשורתי והתחילו לקרב בינם לביננו בברכההההההה דודודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד

את כל כך צודקת ואם רק היית יודעת

כמה שאני מתבייש להיות בתוך כזאת חברה. זה לא סוד שיש גזענות וזה נורא מרגיז אבל הנוער מהעדה האתיופית בעיקר, חייב לעמוד יציב מול התופעה ולא להישען עליה. גם המצב החברתי והמשפחתי בקהילה האתיופית הוא לא מזהיר, וזה עצוב, והדרך למטה היא קלה מאוד. אסור להאשים את הגזענות !! צריך לעמוד מולה. לדעתי העדה האתיופית הציגה צד שאנשים שכחו שהוא קיים. אנשים מנסים לשכוח ששני דורות מוקדם יותר, היינו במצב דומה. אנשים פשוטים, נרדפים, אחרים. במקום לחבק את העדה האתיופית ולהבין אותם, אנשים במדינה הזאת הודפים אותם, בגלל מה ? נראה לי שפשוט אין למדינה הזאת כוח "להתחיל מהתחלה" עם יוצאי אתיופיה. זה קרה בהתחלה עם העולים מרוסיה. אנשים פה היו בשוק מכל שיני הזהב שיש לרוסים מהמבטא הכבד, מהסבתות שחיות עם כל המשפחה בבתים. המנטליות השונה הפכה לשנואה בגלל שאנשים שכחו איך היא. וכשהגיעו יהודי אתיופיה לארץ, החבר'ה מרוסיה כבר נחשבו פז"מניקים. הנוער גוייס לקרבי. אפילו עברו פיגוע קטלני בדולפינריום שהפך אותם לבשר תותחים. הכניס אותם לחברה הישראלית. אני מאוד לא רוצה לכתוב שורה כמו :" כשתעברו פיגוע דומה, גם אתם תהיו חלק מהחברה...", אבל זה נשמע כאילו זה נכון. אני עדיין לא מתלהב לכתוב זאת. כשזרקו את מנות הדם שנתרמו ע"י עולי אתיפיה, לפח, חשבתי שאני הוזה. נעלבתי עבור העדה האתיופית, הרגשתי לרגע.... ארי. הלוואי ויכולתי להצטער בשם האנושות, אבל זה עולם מחורבן. אני יכול לעמוד בשם עצמי לידך, ולנסות להעיף את העצב הזה שלך לכל הרוחות, רק כדי לראות חיוך אחד, לפחות, חיוך שידבק אינשאללה לכל היהודים (וגם אלה שלא) יוצאי אתיופיה.

kk 2be

New member
אתיופית עצובה שלום

כואב לי לקרא את מה שכתבת. אני מבינה אותך ומזדהה גם אם לא עם הכל. אני עליתי לארץ בגיל 6 מרוסיה. אני מדברת עברית שוטפת ללא שום מבטא ואני באה מבית יהודי-דתי עוד מרוסיה אבל זה לא כל כך משנה ל"ישראלים" כי בעיניהם אני תמיד אשאר רוסיה זונה. עברתי הרבה גזענות בארץ. המון. זה מתסכל. אני זוכרת שכשחייתי בארץ אחת הסיבות שבגללה כל הזמן רציתי לעזוב הייתה הגזענות. שום דבר לא פגע בי יותר מהגזענות. למדתי שאי אפשר לשנות אנשים. במיוחד לא אנשים בורים שחיים על סטיגמות ולא מוכנים לראות מעבר לאף שלהם כלום. שיבושם להם. תהיי חזקה ואל תתיאשי. אין יאוש בעולם. אז מה. שיקראו בשמות, שירקו, שיצעקו. אז מה?! את זו את. המילים שלהם לא משנות כלום גם אם הן פוגעות. ואני יודעת כמה הן פוגעות. אל תתני לזה לכלות אותך. חיי את חייך בחיוך ובאהבה. אנחנו אנשים ואני מבינה שלעיתים זה יותר מדי, אבל עדיין, העולם הזה יפה ולא כולם גזענים. הארץ שלנו יפה ומיוחדת למרות הגזענות. התעודדי. חג שמח.

אורנה 77

New member
הגזענות קיימת בכל אחד/ת אם רק תסתכלו במראה

אני דור ראשון בארץ, אשכנזית, בת לאמא ניצולת שואה. את לא צריכה להתבייש להיות שייכת לעם היהודי, את צריכה להתבייש להיות שייכת למדינת ישראל, שהחינוך עם השנים והדורות רק מדרדר. הגזענות קיימת בכל הצורות, גדלים וצבעים והיא לא שייכת רק למגזר אחד. רק שתדעי גם סבא וסבתא שלי עלו לארץ בשנות ה-40 עם אותם סיפורים שסיפרו לך והמציאות טפחה על פניהם, שום דבר לא השתנה מאז, עדיין מוכרים את אותו סיפור.

amazone

New member
מבטים?

את כועסת בגלל מבטים? ועוד מפרשת את זה בתור גזענות... סלחי לי שאני כבת ליוצאי מרוקו-אירן וסטרייטית שמכירה לא מעט את התרבות האתיופית [ויש לכם אוכל מעולה] אבל לדעתי את טועה. חשבת על זה שהם אולי מסתכלים עליכם בקנאה? מה לעשות - אתן נראות מעולה ובני הקהילה האתיופית הם אנשים מדהימים עדיני נפש ובנוסף, בכל הזדמנות שיש לי מבקשת מהשכנה שתעשה לי שער צמות [לפעמים אני משכנעת אותה לקבל על זה כסף אבל היא נהנת לשבת איתי כך שזה לא תמיד מצליח]. איזה סטיגמות את מרגישה שנפוצות אצל ה"ישראלים"? הרגשת מקופחת בשלב מסויים?

WdanaW

New member
למה נמחקו חלק מהתגובות?

זו טעות להראות רק את הדיעות היפות והנחמדות שבעד הבחורה, מה עם הנגד?...

למעלה