יש לי ווידוי, והווידוי שלי זה שאני מצטערת

ItsikH

Member
זו לא בדיוק תשובה אבל אולי נותן כיוון לפני 3 שנים ביקרתי לראשונה בספרד. הוקסמתי. נדהמתי. לא רק מהיופי הטבעי - זה יש בעוד הרבה מקומות - אלא בעיקר מהיופי האנושי. תושבי העיירות והכפרים כל כך צנועים, כל כך חמים ואוהבים לעזור. כל כך הרבה מהתופעות הרעות שלנו לא מצאתי שם, אמרתי ש"ספרד היא מה שישראל היתה יכולה להיות". מאז ביקרתי שם עוד פעמיים, וכפי שציפיתי, במבט חוזר מגלים את הסדקים, את הקמטים, את הצרות של האחרים. לא אפרט כאן (אני עדיין אוהב את ספרד ואחזור אליה עוד פעמים רבות - בעזרת השם כמובן), אבל המשמעות ברורה: אני יהודי, ואני ישראלי, ועם כל החסרונות שאולי יש לזה - יש גם טוב. וכפי שכתבו כאן אחרים - בכדי להיות מאושר כאן (או בכל מקום אחר בעולם) צריך להשקיע מחשבה ודמיון ובעיקר להתעקש ולא לוותר.

גר זאב

New member
לא תמיד מי שמסתכל על זוג מעורב, זה שלילי

זה עדיין די נדיר לראות זוגות מעורבים, ולכן זה מראה לא רגיל. טבעי שהעיניים נמשכות למראה פחות רגיל. יותר מזה, אני יכול להגיד לך, שכשאני רואה זוגות מעורבים אני בדרך כלל מגניב מבטים, כי זה יפה בעיניי הזוג הזה. הייתי רוצה לראות יותר זוגות מעורבים, וכל זוג מעורב שאני רואה משמח אותי.

אני מבקשת ממך סליחה

סליחה עם הבערות של כל מי שנותן לך להרגיש כזרה בארצך סליחה על האטימות שלהם סליחה על הזכרון הקצר שלהם שמחק את כל הקשיים שהיו להוריהם או לסביהם כשהם עלו ארצה סליחה על כל מנהלי בתי הספר והגנים שמפרידים ילדים אתיופים מילדים צברים סליחה. מצד שני תראי איזה יופי, יש לך חבר מעדה- מוצא אחר משלך וזה מראה שיש כאלה שעדיין מאמינים בשיויון לא יודעת לגבי צבא איתך - אבל אתיופים משתלבים טוב מאד בכל התפקידים כמו גם באקדמיה נכון, יש עוולות אבל גם יש אור תרימי ראש , תבוזי לגזענים העלובים ואל תשכחי שאין לנו ארץ אחרת.

O0NoNi0O

New member
כנסי

אני ממש מצטערת אבל מה ציפית? שישראל היא מדינה מושלמת? בכול מקום יהיו רצח, עוני, אונס וגניבות מה לעשות אלה דרכי האדם. גם אם תמירי את דתך ותעברי למדינה אחרת יהיה שם בידיוק אותו דבר. סורי לאכזב אותך. וגם אם ככה אמרו לך והיית תמימה והאמנת, זאת בעיה שלך ושלהם, לא שלנו. זה שהאמנת לא אומר שאת צריכה לצפות מישראל להיות המדינה שהבטיחו לך ובטח לא להגיד שאת מתחרטת על דברים שלא בהכרח אנחנו [העם, תושבי ישראל] הבטחנו לך. אני לא יודעת מי אמר לך את זה אבל עליו את צריכה לכעוס, לא עלינו. ובקשר לגזענות? בארה"ב יש הרבה יותר גזענות, סורי. וכמו בכול מקום, גם פה יש גזענות, עצוב אבל יש. לא צריך להוציא את עצמך מסכנים בכוח, מה שיש אצלנו יש אצל אחרים. אל תשימי על זה, תיהי נאמנה לדת שלך וללאום שלך [שכרגע, אני מניחה, הוא ישראלי] את רוצה להיות יהודייה כי את מאמינה בזה בכול ליבך ושלא כמה גזענים שאת רואה ברחוב וציאו את זה ממך. ואם לא כיף לך? תחזרי לאתיופיה, לכפר שלך, את מסוגלת עכשיו לחזור לשם? אחרי שהתרגלת למחשב, לאינטרנט למקלחת ולאוכל בריא? תאמיני לי שאת אמיצה עם כן. וזה באמת לא בא משום נימה גזענית יש לי חברות שחורות, רוסיות וערביות, אז גזענות זה באמת הדבר האחרון שהגובה הזאת באה ממנו. מקווה שלא נעלבת, באמת שאין לי בעיה עם צבע עור של אנשים..

בארצות הברית באמת יותר גרוע

הם כל כך גאוותנים ויהירים , לא מפחדים בכלל לדבר ולהגיד כאלה שטויות ... עם החיוך מליון דולר שלהם

Daria Strummer

New member
../images/Emo24.gif כל כך מזדהה איתך...

אבל תראי מה זה, אפילו כשבנאדם שופך ככה את כל אשר על ליבו - אנשים עדיין מגיבים באטימות כזו. "אתיופים הם לא יהודים" "רוסים לא רוצים להשתלב" "תחזרו למדינות שלכם, אתם גויים, לא רוצים אתכם פה" מתי כל זה ייגמר? כנראה שאף פעם. כל כך עצוב לראות שיש אנשים שבאמת סובלים, ולציבור לא אכפת, אפילו לא בכדי להגיב תגובה תומכת - לא, הם מעדיפים לקלל אותנו גם בפורום. נחמדים. אני בעצמי עליתי מרוסיה, בגיל שנתיים, אז איך יכולים לומר עליי שאני "רוסייה"? כבר 15 שנה אני אזרחית ישראל, מדברת עברית יותר טוב מרוב השכבה שלי, יש לי ציונים מעולים, כל החברים שלי צברים, ההורים שלי עובדים קשה כדי לפרנס את המשפחה. עדיין רואים בי "רוסייה", ואני לעולם לא אגיע לדרגה שאליה יכולתי להגיע אם הייתי "צברית" - בגלל הסטיגמות של אנשים. כואב לי הלב שאנשים צריכים לסבול ככה, כפי שאת מתארת שקורה לך עם החבר שלך. אני לא מבינה מה עובר לאנשים כל כך בורים בראש, כשהם בוהים בזוגות "מעורבים" [תכלס אתם לא מעורבים, כי שניכם יהודים, אבל שיהיה]. הבעיה היא שבמקום איכשהו להרחיב את האופקים, אנשים בוחרים בדרך הקלה, אומרים שתמיד תהיה גזענות ואין מה לעשות. בואו נחשוב מה לעשות... אולי, אמממ, אה כן - לא לשנוא אנשים על סמך גזע/צבע עור/דת/מוצא/מולדת? כל כך קשה, אה? הם חושבים שזה לגיטימי לשנוא ככה, שזה לגיטימי לגרום לילדים קטנים לסבול ככה כשמקללים אותם בביה''ס. זה פשוט נובע מכך שהם לא יודעים מה ההרגשה כשאומרים לך דברים כאלה, או מסתכלים עליך עקום. אותי תמיד שופטים קודם כל לפי סטיגמות, אז אני בשבילם "רוסייה מסריחה, מוצצת, שרמוטה". לא טורחים לבדוק לעומק. אם היו טורחים, היו רואים שאני בכלל אבל בכלל לא כזו. אבל למה להם לטרוח, הרי הכי קל להיתקע בדעות קדומות ולקטלג אנשים כך. כל עוד האנשים מתעקשים לשנוא, שום דבר לא יעזור. צריך לחכות אולי שיקרה משהו משמעותי והם יראו את האור. עד אז, נצטרך להוכיח את עצמנו כמה שאפשר, והכי חשוב - לא להתייחס לצרי אופקים. חג שמח :)

אתיופית עצובה שלום,

לצערי הרב את צודקת. אנחנו מתנהגים בצורה משפילה ומגעילה. וכמו שאת אמרת,אנחנו היהודים סבלנו מאנטישמיות בגרמניה. לא מובן למה אנחנו מתנהגים ככה כלפי אחרים. זה מעשה מאוד מכוער ההתנהגות של חלק מהאנשים כלפי העולים מאתיופיה. דווקא אנחנו היהודים שסבלנו מאנטישמיות ועדיין סובלים באירופה,צריכים להתנהג אחרת. צריך לקבוע לפי האופי וההתנהגות של הבן אדם ולא לפי צבע העור שלו. מי שהגיע מאתיופיה או מכל ארץ אחרת לא פחות טוב ממי שנולד פה בארץ. ומה שקרה עם הילדים בפ"ת זה בושה לעם ישראל שככה מתנהגים. לא צריך להיות למישהו משנה מה צבע העור של חבר לכיתה או לעבודה... חג שמח שיהיה לך

../images/Emo127.gif ../images/Emo127.gif ../images/Emo127.gif ככה זה החיים ../images/Emo127.gif ../images/Emo127.gif ../images/Emo127.gif

איפה שהבן אדם לא יהיה, הוא ירגיש חרא מי שנמצא באפריקה חולם על ישראל מי שנמצא בישראל חולם על אמריקה מי שנמצא באמריקה חולם על שוויץ מי שנמצא בשוויץ ולא טוב לו - מתאבד. נ.ב. מפאת חוסר זמן לא קראתי את התגובות אז מקווה שאני לא חוזר על דבריו של אחר. וגם לא אחזור לבדוק מי הגיב(סורי אין זמן). מי שרוצה להגיב לי שיגיב להודעתי שלי ספציפית ואקבל עידכון לפרטי. להת.

בובית 16

New member
...

אני מצטערת אבל אני לא חושבת שאת רואה את התמונה השלמה.. בכל מקום יש שינאה וגזענות.. אנשים טיפשים, רעים, חסרי לב. את צריכה להשלים עם עצמך ולאהוב את עצמך כי זו מי שאת, ככה נולדת וככה טוב! אל תתייחסי לתגובות טיפשיות של אנשים אחרים הם לא שווים אותך, הם לא שווים את עצמם. נורא קל להסתכל אחורה ולהגיד שם היה לי יותר טוב.. למה באת לארץ מההתחלה? כי עובדה היה לך קשה שם. מה לעשות בכל מקום יש אנשים רעים.. שלא צריך להתייחס אליהם ופשוט לשמור מרחק. אנשים רעים פוגעים בך בנקודה הכי רגישה שלך.. לי סתם דוגמא אני גבוהה מאוד נכון זה לא משהו רציתי אבל לפעמים כאלה צוחקים עלייך כי אתה לא כמו כולם.. זה לא קשור.. אבל פשוט לא צריך להתייחס! הטבע ברא אותך כמו שאת! תהני מזה! יש כאלה שאין להם כלום בכלל... אל תנסי להסתיר את עצמך.. תהיי גאה בך ובמי שבא לך! ובאמת אנשים רעים, פשעים, אונס, רצח יש בכל מקום! נורא קל לשפוט את עצמך, את המקום שלך. אבל זה לא נכון. לא צריך לשפוט. צריך ללמוד. אני מקווה שהבנת את הנקודה שלי.. אבל שוב אל תסתכלי על כמה החיים רעים, למה כמו שיש דברים רעים יש דברים טובים. פשוט באמת מכל הלב אל תתייחסי לדברים הרעים. זה לא בריא. המשך יום טוב. וחג שמח :)

PTITY

New member
מערבי אל אתיופית עצובה

שלום לך אתיופית עצובה. כל הכבוד על האומץ לכתוב את מה שכתבת, אני כערבי פלסטיני שחי במדינת ישראל מזדהה איתך, תשאלי את עצמך איך היו מתנהגים אלייך אם לא היית יהודיה , איך היו מתנהגים אלייך אם היית מדבר ברחוב ערבית, איך היית מרגישה אם היית עוברת חיפוש משפיל ומבזה בשדה התעופה , וזה רק כמה דוגמאות קטנות. אני אגיד לך איך היית מרגישה, תכפילי את הכאב ואת העצב שיש לך עכשיו פי עשר ואז אולי ואולי היית מרגישה את ההרגשה שלי. אנחנו חיים במדינה שמתיימרת להיות דמוקרטית , מדינה שמשווים אותה אותה לארה"ב, ובכן זה נכון אנחנו מדינה כל כך דומה לארה"ב , אבל לא ארה"ב העכשווית, ארה"ב של 40 שנה אחורה. שיהיה לך כל טוב .

rap girl 15

New member
יודעת מה..

שמתי לב שהרבה מזדהים איתך.. וגם אני.. אני חצי רוסיה חצי אוקראינית פה מגיל 2 וחצי.. ואני לא מבינה איך המדינה שהכי סבלה מגזענות היא כזאת.. איך אפשר לשפוט מישהו בגלל שהוא איתיופי ערבי או ספרדי.. במיוחד שהמדינה מורכבת מי אנשים מכול העולם.. תימנים עיראקים פרסים זה סוג של ערבים. ויש אותנו מכול העולם היהודים.. אנחנו המדינה היחידה שאנחנו כולנו מכול העמים ומאפיין אותנו היהדות. אבל הם גזענים וזה מגעיל! ואני כמוך מתחרטת שעליתי לארץ בכלל. וחבל שלא נישארתי באוקראינה וזהו. ושימי על כולם זין! את יודעת מה את שווה! ובחיים אל תישתני! הם מסתכלים עליך מוזר תסתכלי גם!

אם אתה אזרח פה אתה ערבי ישראלי

ולפני שאתה מאמץ לאום שלא קיים טול קורה מבין עיניך. תתחיל להיות שותף למאמץ הארצי, לך תעשה שירות לאומי, לך תעשה שיעורי בית ותלמד על מוצא אבותיך שבאחת הפכו לעם פלשתיני, אתה יכול לבכות פה על האפליה אבל כל עוד תיקח את הצד של אויבנו החמאסניקים ותצא נגד הדמוקרטיה שמאפשרת לך לחיות בתנאים שהיית רק חולם עליהם תחת שלטון דיקטטורי דתי כמו במרבית מדינות ערב אני מציעה לך לא להתפלא.

enbalush

New member
מי שלא ילך בנעליים שלכם לא יבין

צריך להיות חזקים, לפתח חוסן כי אם לוקחים יותר מידי ללב כמו כותבת ההודעה הכאב מתחזק. לא יודעת איך עומדים בזה...

freespot

New member
מי שרע לאחר בגלל צבעו בלבד

הוא יצור ברמת התפתחות נחותה יחסית ואני מניח שאין לו האינטליגנציה הרגשית והרוחנית המספקת ליהנות ולהתרגש לאהוב ולהאב כמו שאדם נאור יכול.

NY בישראל

New member
אני מתבייש, מצטער ומתנצל

בתור אחד שהוא צבר, שההורים שלו, בעיקר אבא שלי, היה עולה חדש מעירק, אני מתבייש בגזענות שיש לנו בארץ כלפי אתיופים, אני מצטער שאת מרגישה כמו שאת מרגישה והלוואי שיקרה משהו שישנה את דעתך. המבטים שאת חשה מאנשים, זה הרבה פעמים מבולטות של הצבע, (ולא שזה מצדיק), ולאו דווקא מתוך התנשאות או שנאה. הרבה מן הישראלים יוצאי אתיופה שהכרתי, היו אנשים שקטים, ישרים, מנומסים, ולנו הישראלים הצברים יש הרבה מה ללמוד מכם. אני מאוד מקווה לשינוי, וחבל לי שעד עכשיו אין לי חברים יוצאי אתיופיה

skin999

New member
מסכימה עם כל מילה..

אני לא נוהגת להגיב , אבל את בהחלט נגעת בנקודה רגישה שאני מסכימה לה בכל מאודי. לצערי הגזענות המדוברת לא נוגעת רק לאתיופים אלא גם לרוסים, ספרדים ובכלל כל עדה שתוכלי להעלות בדימיונך הקודח. גם שובניזם הינו תבלין נפוץ לשיחות דה והא בארץ זו.. אל נקל נעלה על הטיפשות שטבועה בדבר. שהרי כל עדה שמגיעה משוכנעת שהבאה אחריה מפגרת טכנולוגית ותרבותית ממנה ועוזרת לקבע סטיגמות חדשות שמנחת זרוען היא סבלה. הרי מובן שכל עדה תסבול מקשיי התאקלמות בארץ חדשה אם בגלל מנטליות שונה ואם בגלל מגוון הבעיות שמביא סטטוס "מהגר" לארץ החדשה. אתן לך שני מקרים מייצגים של גזענות ששמעתי בחלוף השבוע האחרון: 1. בחור דתי ממנו קניתי עיתון ומשקה מוגז, טרח לפתוח שיחה "מרתקת" עם ידידו המגודל על מגוון הנשים וטיפשותן עד לחלוקה של תת סעיפים לגזעים , עדות ודתות. "האישה המרוקאית היא הנוראה ביותר.. עצבנית ומקללת.. ", "כורדים הם טיפשים , אבל אומרים את האמת" , "תימניות , אין עליהן.. עושות כל מה שאומרים להן" , "רוסיות נותנות". השניים חתמו את השיחה המחכימה בהערה הנוסטלגית: "אהא ... אשכנזים.. אין עוד אנשים כמונו כבר" . 2. נהג שהתעצבן על קבוצת בני נוער אתיופים שעלו והרעישו באוטובוס ודאג לציין: "בארץ שלהם הלכו ממקום למקום על חמור ופה הם מרשים לעצמם..". מיותר לציין שיש לי עוד הרבה דוג' בזיכרוני שאם אמנה את כולן, לא נסיים הלילה. השאלה היא בוודאי אם אני מתלוננת לחינם , או שאני באמת רוצה לעשות משהו בנידון?. ובכן כן.. הפיתרון שלי לעצמי וכן לאחרים: תעירו! תיזמו את הויכוח הנדרש הזה.. אחרת אתם נותנים יד לבורות להמשיך. בתקווה שלא תוותרי עלינו כל כך מהר יקירה.. אלה

fuck u666

New member
אני מבין אותך, ואני ממש ממש מצטער...

אני מבין אותך ב-100%, הארץ שלנו 100& גזענית, את כמו כולם בדיוק. אנחנו ארץ דמוקרטית, ארץ שצריכה להיות דמוקרטית,פלורליסטית,ליברלית וכל המשפטים היפים שאנחנו לומדים באזרחות. אבל בפועל זה ממש לא ככה, לא רק את סובלת מהגזענות המסריחה שיש כאן, ולא רק את מתבישת בדת שלך, גם אני. אני הומו. ולהיות הומו בישראל זה בכלל אבל בכלל לא קל. כל פעם שאני ברחוב עם חבר שלי אני רואה הרבה אנשים מסתכלים. והשיא היה כאשר אני וחבר שלי התנשקנו ברחוב. חבורה של גזענים יצא מהרחב והתחיל לזרוק עלי ועל החבר אבנים ואחר-כך גם שלפה סכינים. מזל שהחברים המדהימים שלי היו בסביבה והצילו אותי ואותו. הגזענות כאן זאת ממש בושה, במיוחד שאנחנו עם שעבר שוואה, ואנחנו צריכים להבין ולדעת מה זה גזענות יותר מכל עם אחר. אבל בחברה ה"מודרנית" וה"ליברלית" שלנו, לא מקבלים את "השונה", את "החריג", וזה ממש אבל ממש עצוב. אני כבר פוחד להסתובב ברחוב עם החבר שלי, כי יש אנשים שלא מקבלים את ה"שונה", אנשים שאמורים להיות נגד גזענות, עקב ההיסטוריה שלנו. אותם אנשים עוד חיים בתקופת האבן, וזה גם בא מצד החרדים והדתים. כן,כן סליחה עם פגעתי בכל ה"צדיקים" וה"צדיקות" שמאמינים בה', אבל לא מקבלים את השונה. אותם אנשים צריכים להבין טוב מאוד את המשפט: "אל תעשה מה ששנאו עליך לחברך" או "ואהבת לרעך כמוך", ועוד הרבה משפטים שכתובים בתורה ולהם בכלל לא אכפת. אני מצטער שאני חלק מעם גיזעני, עם כל-כך מגעיל וכל-כך מפגר. אני מתנצל על כל הסבל שאת צריכה לעבור מידי יום. אני מזדה איתך ותומך בך. ואם את צריכה לדבר או לקבל כל עזרה שהיא ואפילו עם זאת העזרה הקטנה ביותר, אני כאן תמיד אבל תמיד. ואני די! לגזענות! די! די! די!. אני מ א ו כ ז ב מהחברה שאני חי בא. זה פשוט מגעיל מה שהולך כאן. אני רוצה לבקש סליחה מכל אחד ואחת מכם שסבול מגזענות או סבל מגזענות, זה לא מגיע לכם, ואתם לא צריכים לסבול ככה. צריך לעשות משהו ועכשיו. זה לא יכול להיות ככה!!!פשוט לא!!!:(

למעלה