יש לי עוד שאלה לגבי התזונה (וענבל)

zimes

New member
אני מנסה לתפוס את זה רגע לפני

(מבט קונדסי בעיניים, שמחפש משהו חדש) ואז - או מפסיקים לינוק, או - אני מוציאה לשון ארוכה כלפי מטה, כדי להזכיר להם להוציא לשון (כך יונקים). בתגובה - או שהם מוציאים לשון, וממשיכים לינוק במרץ, או פורצים בצחוק (אבל לא נושכים). אם אני מפספסת - היניקה נגמרת באותה שניה. עוד דבר - קורה הרבה, שבגיל מבוגר יחסית, פתאופ יונקים כבר לא תופסים טוב את השד (מתרשלים), וצריך למד אותם. זה קורה לנו לפעמים עכשיו (שנה ו 4 חודשים), בעיקר בתנוחות מוזרות, ושמעתי את זה גם ממיניקות לבני 3-4 (שאז זה קל: פשוט אומרים להם...)

ניסיתי!

כל הטריקים שאמרת. אבל חוץ מהנשיכות הוא גם היה צובט ומושך את הציצי, ומכיוון שיד אחת שלי היתה תפוסה בלהחזיק אותו, היתה לי רק יד אחת פנויה למנוע ממנו את כל השאר - וזה היה בלתי אפשרי, והציצי שלי היה כ"כ חבול, שמאוד כאב לי להניק אותו. הפסקת ההנקה לא היתה עונש על הנשיכות, פשוט זה הפך את כל העסק לבלתי אפשרי.

שירי ל

New member
המבט הזדוני זה כבר מאוחר מדי...

אז הפטמה כבר בין השיניים והיא מ - ו - ש - כ - ת !!!

ענבל30

New member
לאמא של תומר - על הפסקת השאיבה

הפסקתי משתי סיבות עיקריות (ועוד כמה קטנות)... ראשית, לא היה שימוש "קריטי" לחלב השאוב. הייתי נותנת לרומי חלב למעון, ופעמים רבות הבקבוק חזר בלי שהיא נגעה בו בכלל... הכמות היתה במילא קטנה (אפילו מגוחכת) והיא בכלל לא היתה שותה את זה במעון, גם אחרי שביקשתי מהמטפלות שיעודדו אותה לשתות... מלבד זאת, אחרי 10 חודשים שבהם השאיבה היתה חלק בלתי נפרד מהחיים, זה הפסיק להסתדר לי. יומיים בשבוע אני עובדת עד שעות מאוחרות, וזה היה מעיק מאוד לשאוב בזמן העבודה הלחוצה (במערכת של עיתון, עם דד-ליין מאוד ברור וסופי, ובוסים עצבניים...) עוד סיבות קטנות: כי נמאס לי, כי מיד-שרה נידנדו שאחזיר להם כבר את המשאבה, כי במילא רומי מקבלת חלב שלי בהנקה ויונקת לא מעט... אלו היו הסיבות, והחיים יפים יותר בלי שאיבות
(לא שסבלתי נורא, סה"כ היה בסדר, ואני ממליצה לכל מי שמסתדרת עם השאיבות להמשיך כל עוד יש צורך...)

מכניסה שאלה לגבי אוכל

קיבלתי דוגמית של מטרנה "לילה טוב" קורנפלור בהרכב פחממות מיוחד. זיו בן 3.5 חודשים, האם זה מתאים לגילו לארוחת לילה? ושאלה נוספת לגבי פיטמות - באיזה שלב צריך לעבור לפיטמה מס´ 3? גאיה

אם אין צורך להעשרת תזונה, אז אין

צורך סתם לדחוף לו קורנפלור. בדרך כלל רופאים ממליצים על קורנפלור כששיש בעיה של חוסר עליה במשקל (מה שהיה אצלנו) או בעיה של ריפלוקס. אין שום הוכחה שזה גורם לתינוק לישון יותר טוב, אלא בעיקר נותן לו קלוריות עם ערך תזונתי יחסית מועט. לגבי הפטמה - כשאת רואה שלוקח לו הרבה זמן לגמור את הבקבוק, כשהוא מתוסכל כי לא זורם לו מספיק מהר... הכי פשוט, תנסי - אם תראי שהוא לא משתנק וטוב לו עם פטמה יותר מהירה - אז תלכו על זה.

לאה_מ

New member
גאיה, לדעתי תינוק בן 3.5 חודשים

בהחלט יכול לקום בלילה. לתת לו ארוחה יותר כבדה רק כדי שהוא ישן יותר זמן נשמע לי לא הגיוני. תארי לעצמך שאת אוכלת ארוחה ענקית לפני השינה, והולכת לישון עם הרגשה של בטן מפוצצת. זו לא ההרגשה הכי טובה לישון איתה, אפילו שאולי תישני קצת יותר... בקיצור, אני בעד ארוחות רגילות, בלי תוספות, אלא אם יש בעיה של הקאות או אי עליה במשקל. אגב, אורי יונק, ומכיוון שאת ארוחת הלילה הוא מקבל ישירות מהציצי, אין אפשרות לערבב בזה דיסה כלשהי. לא נתתי לו בכלל דיסות, ואני לא מרגישה שזה חסר בתזונה שלו (ניסיתי פעם לערבב דיסה עם חלב אם שאוב ולתת לו בכפית, אבל הוא ירק את זה בגועל
).

../images/Emo51.gif החלטתי לרדת מתוספת הקורנפלור

בתקווה ששנת הלילה של זיו תסתדר מעצמה בזמן הקרוב. גאיה

טעימות עימות גם לקראת גיל שנה

שירי חמודה! טעימות וטעימות....גם אצלינו לא היה מדהים עם האוכל בהתחלה והכי חשוב הוא לא להרים ידדים! תני לה אוכל, מה ששלחתי לך במייל.... תני לה לטעום הרבה דברים, עדיף מגוון ומעט ומאשר מעט וחד-גוני! וסבלנות !!! בקשר לדייסות אין לי שמץ של מושג- אנחנו שנה ואבע עדין לא ניסינו!

שירי ל

New member
מה פחות או יותר תפריט של ילד בן

כמעט שנה? (עוד לא ביצים ועוד לא גלוטן).

ושוב אני יכולה לספר איך היה אצלנו..

בוקר - בקבוק עם דיסת אורז עשר - גרבר פירות (אנחנו היינו עם בננה/תפוח/אגס עד גיל שנה) או חתיכות פרי (בננה/אגס בלבד - תפוח נראה לי קשה מדי, את יכולה לנסות גם מלון). אם היא אוהבת ולא רגישה, את יכולה לנסות להוסיף כפית שקדיה או טחינה גולמית למחית פירות. צהרים - מרק ירקות ועוף טחון או גרבר כנ"ל - היה הלהיט אצלנו, אפשרויות אחרות: קציצות עוף/הודו טחון בלי ביצים (יש מתכון בלול של ויינט), אורז מאד דביק (כדי לא לשאוף בלי כוונה), פסטה מקמח תירס או קמח אורז (יש לי עוד חבילה בבית - רוצה?), חתיכות קטנטנות של שוקי עוף, ירקות מבושלים או מאודים חתוכים קטן (תפו"א, בטטה, גזר, קישוא, אפונה). אחרי שנת הצהרים - בקבוק עם דיסת אורז ארבע - מעדן, לדוגמא גמדים, דניאלה, יאמי. ערב - גבינה לבנה, אבוקדו מעוך, ירקות מבושלים, מרק עוף ותירס (טחון או עם חתיכות קטנטנות), מרק קישואים, עגבניות שרי חתוכות קטן, קוביות קטנות של גבינה צהובה (קצ´קבל הלך אצלנו מעולה בהתחלה כי היא יותר רכה), פסטה (מקמח תירס או אורז) לפני השינה - בקבוק עם דיסת אורז וכבונוס מתכון למרק קישואים שאיה אוהבת (מצויין גם לדיאטה): 6 קישואים - לרחוץ ולפרוס לעיגולים, לקטנטנים אפשר גם לקלף) 1 תפוח אדמה - לקלף ולחתוך לקוביות לשים בסיר, למלא מים רק עד שהירקות מכוסים להביא לרתיחה להוסיף כף אבקת מרק עוף (או לא) לבשל עד שהירקות כל כך רכים שהם נמעכים במזלג לטחון בבלנדר וזהו

yellowt

New member
לשירלי של איה..שאלה...

על איזה גיל של איה מדובר התפריט הנ"ל... שהם שלי בן 10 חודשים ומעניין אותי אם אני יכולה לתת לו גם דברים יותר מוצקים..בגלל זה אני רוצה לדעת בת כמה היא בעקרון זה נראה לי המון אוכל ליממה אחת אבל אולי מדובר בילדה יותר גדולה כך שאני לא ממש יודעת.. אשמח אם תעני לי תודה

popo11

New member
../images/Emo104.gif אוכל !!!

אני אומרת - תקראי מה שהולך פה ותנסי על שוהם כל דבר קצת ולאט. תראי מה הולך ומה לא. אתמול נתתי לעדי (יום חמישי תשעה חודשים) מלפפון שלם חתוך שטוף היטב. הוא מוציא שיניים ומאד שמח לשפשף את החנכיים שלו על משהו קר וקצת קשה-קצת רך. אצלי הוא מקבל הכל לנסות. מה שהוא לא אוהב הוא יורק החוצה. לאחרונה יש גם טריק חדש - הוא מוציא את הלשון מהפה ומנגב אותה על השפתיים . לא ראיתי דבר כזה בחיים שלי !
נשפכתי מצחוק. אגב גם לי זה נראה המון אוכל. הכל באמת נכנס ?

בגיל 9 - 12 חודשים...

אח"כ התחלנו עם גלוטן וביצים שזה תפריטים חדשים
(רק תשאלו, אני בשוונג). זה אולי נשמע המון אוכל, אבל צריך לזכור שכל פעם מנסים משהו מהרשימה ומה שקובע אלו הכמויות. כשאני אומרת לדוגמא "פסטה מקמח תירס" אני לא מתכוונת לצלחת גדושה אלא לעשר אטריות פוזילי... עגביות שרי זה שלוש אולי ארבע, גרבר זה חצי קופסא (קטנה, ביום טוב שלמה), בננה זה רבע בננה וכו´... בגיל עשרה חודשים עיקר התזונה היתה אצלנו עדיין סימילאק + דיסה ומזון בכפית (גרבר, מרק, מעדנים) כשהחתיכות היו להתנסות ולמידה, במקביל למחיות. לאט לאט עם השיפור ביכולות הלעיסה והעניין שהתגבר עלו כמויות החתיכות וירדו כמויות המחיות. אנחנו האכלנו בכפית ובמקביל שמנו על המגש מזון אצבעות שהיא תוכל לקחת לבד. היום היא כמעט לא מוכנה שיאכילו אותה, אבל גרבר עוף+ירקות עדיין הלהיט כשיוצאים מהבית ואני רוצה לוודא שהיא אוכלת. איה בסך הכל בת שנה ורבע, היא רזונת וממש לא אוכלת הרבה (ביחס גובה למשקל היא באחוזון עשר בערך ומוגדרת כתת משקל, מזל שאחות טפ"ח אצלנו הגיונית ולא עושה מזה עניין). מה שכן, היא מוכנה להתנסות בטעמים חדשים ומגוונים גם אם הכמויות פיצפוניות. עשרה חודשים זה גיל מצויין להתחיל לחשוף את שהם לחתיכות - כמובן שלהתחיל עם דברים מאד רכים וחתיכות מאד קטנות (ותמיד בישיבה ובהשגחה) ולאט לאט להגביר את הקושי...

yellowt

New member
שירלי המון תודה על התשובה...

אני מרגישה כמו דבילית ששואלת את השאלות האלו לאור העובדה שיש לי ילד בן 5 וחצי אבל תמיד הייתי פחדנית עם האוכל המוצק גם עם אופיר הגדול והפעם אני לא רוצה לעשות את אותה הטעות שעשיתי עם אופיר... שהם נחנק לי כמעט השבוע עם חתיכת במבה קטנטונת והאמת זה די מלחיץ הקטע הזה של המעבר לחתיכות... שהם אוכל דיסות ירקות מרוסקים ופירות מרוסקים...במבה התחלתי לפני שבועיים חתיכת בננה גם נתתי לו מהאצבעות שלי חתיכות קטנטת קטנות...אבל האמת אני פוחדת -מודה באשמה..... אני צריכה ללדת עוד 6 שבועות את הבן השלישי ואתן יכולות לתאר לעצמכן כמה סבלנות יש לי בשבועיים האחרונים..כבד לי לוחץ לי ואני רודפת אחרי שהם כל היום בכל הפינות של הבית והוא ילד לא קטן...נולד 4100 וכך המשיך לגדול בקצב היום בן 10 חודשים ושוקל 11 קג´ ומאד גבוה הבנדיט הקטן.... אהה..ושלא תחשבו שאני דתייה ה פשוט פנצ´ר פנצ´ר.... מי יודע מה מחכה לי אוטוטו....החיים יפים........ זו שחזרה לכאן לאחרונה ... תותי

יאללה- תפרטי את התפריט של עכשיו.

אני מחפשת רעיונות, אם את עדיין בשוונג, חחח תודה, מתוקה.

רעיונות לבני שנה+

לא "התפריט" אלא רעיונות לדברים שמתאימים לארוחת צהרים או ערב: שקשוקה (שתי כפות בסיס מוכן + ביצה) פנקייקים למאותגרים בישולית (ביצה + חצי דניאלה + 2 כפות קמח תופח + חלב לדילול) אורז עלק סיני - ביצה מקושקשת + כמה כפות אורז מבושל + שתי כפות אפונה וגזר מבושלים במיקרו חמש דקות קוסקוס - קוסקוס אינסטנט עם ירקות מהמרק (תפו"א, גזר, קישוא, בטטה, דלעת) סלט פסטה - פסטה קצרה מבושלת, עגבניות שרי חתוכות, קוביות גבינה בולגרית / פטה, בזיליקום קצוץ. סלט פסטה (ללא חומרים טבעיים) - פסטה קצרה מבושלת, קופסה קטנה תירס, פסטרמה חתוכה לקוביות, מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות. ובשקט אני אספר שהולך חזק אצלנו - מקרוני אנד צ´יז של ואקי מאק (אינסטנט, גועל נפש, אבל הילדה טורפת) שניצל וקציצות ברוטב אדום זה טריויאלי, נכון? בתאבון (ותזרקי גם רעיונות, שנתחדש)

יש לי כמה

אצלינו הולך פחות או יותר כל דבר שיש עליו רוטב ספגטי (נתתי את המתכון פה לפני יומיים) - אורז, פסטה, ירקות, פשטידות - כל דבר שלא יוצא משהו, נאכל בתאבון עם הרוטב. בנוסף, הייתה לי הברקונת לפני כמה ימים - בישלתי ירקות עד שנהיו רכים (תפו"א, בורוקלי, גזר, כרובית), סיננתי היטב. ערבבתי ביצה עם שתי כפות קמח, הוספתי קצת מלח, ערבבתי עם הירקות (אפשר לרסק אותם טיפה) ואפיתי בתנור במנג´טים קטנים, ועכשיו כל ערב תומר אוכל פשטידונת כזו. האפיה במנג´טים זה על מנת שכל פעם אשלוף מהמקרר יחידה, זו כמות שמספיקה לתומר כתוספת לקציצות. ואצלינו, מבחינת אוכל אינסטנט איכסה, תומר אוהב מאוד נודלס של תלמה בטעם פיצה, בורגר, או חמוץ מתוק.

למעלה