יש לי עוד שאלה לגבי התזונה (וענבל)

popo11

New member
../images/Emo104.gif איזה כיף של רעיונות !

אז עכשיו השאלה שלי היא איך מתחילים לתת להם אוכל לבד? כלומר - באיזה גיל או רמת התפתחות. מה אפשר לתת לבד. היום עדי מקבל קצת ממה שיש על השולחן, אבל זה רק אחרי שנתנו לו לאכול אוכל שלו בכפית או אם מתוכנן בקבוק אחר-כך. ראיתי את רעיון השעועית. אישית אני לא יכולה לסבול את זה (מגיל שנתיים אם להאמין לאמא שלי) אבל אולי זה יעבוד עליו. במבה הוא אוכל כמו גדול, נותן ביסים עם שתי השיניים החדשות שלו. אז קדימה -
רעיונות ! תודה, סיון

שירי ל

New member
תודה רבה רבה! ../images/Emo13.gif

אפילו שאופיר כבר בת 10 חודשים, זו בכל זאת ילדה ראשונה וכל פעם שאנחנו מגיעים לשלב חדש אני מרגישה כמו שהייתי יומיים אחרי הלידה- לא בדיוק יודעת מה עושים... אז טוב שיש לי אתכן, תודה!

michal cohen

New member
גם אוכל אצבעות אפשר לדחוף כמויות

גם הדר אוכלת כמו ציפור, והיא אוהבת בעיקר אוכל אצבעות. עם רסקים למינהם הולך קשה. אז באמת צריך הרבה סבלנות בארוחות אצבעות כי זה הולך נורא לאט, אבל הנה כמה דברים שאצלינו הולכים טוב: 1. פסטה פוסילי (מסולסלת) - לבשל קצת יותר זמן מהמקובל, ע"מ שיהיה רך. אחרי הבישול לשים קצת מלח ושמן זית. זה מחליק לפה בצ´יק, ואפשר לדחוף לה (סליחה על המינוח) כמה פסטות בבת אחת. כשזה חם ישר אחרי הבישול, זה מתחסל מיד. 2. תפו"א מבושל (שוב-די רך). לתת לה קוביות די גדולות לפה. אולי היא תסתדר עם זה. אצלינו, גם אורז דייסתי בתוך מרק הולך טוב יחסית. שיהיה בהצלחה.

meira

New member
אולי משהו יעזור?

אני חושבת שהרעיון הוא בצעדים קטנים, להרגיל אותם לרעיון של להחזיק ביד ולהכניס לפה. לאט לאט זה יגיע גם למצב של לאכול כדי להיות שבעים. אנחנו התחלנו לתת מקלות מלפפון ירוק. בוחרים טריים ויפים, כך שאפשר להשאיר את הקליפה ואור נוגס בחלק הפנימי והקליפה נשארת בסופו של דבר (פחות שאריות זרוקות...) חוץ מהפירות המרוסקים עוד חצי בבנה ביד (של אמא) כי הוא נהנה לנגוס ולהתעסק עם זה מה שאני עוד מנסה זה לתת לו עוד דברים לא ביחד עם המרוסקים - אבוקדו לתת בנפרד כך שאפשר קצת למעוך או חתיכות קטנות איך אופיר עם פירות וירקות מרוסקים? כבר אוכלת כמות של ארוחה?

אוכל אצבעות ../images/Emo94.gif../images/Emo78.gif

אצלנו הולך מצויין בטיולים מחוץ לבית. אני אורזת לה כל מני טעימות קטנות כמו חתיכות עוף וכו´ ויוצאים לגינה. זה הולך מצויין כמעט כל הטעימות נכנסות לבטן והקופסא חוזרת ריקה או כמעט ריקה. בנוסף בבית אנחנו מושיבים אותה לשולחן איתנו כי אחרת היא לא נותנת לאף אחד לאכול. ואז שמים לה על המגש קצת מכל מה שיש בצלחות שלנו. חלק באמת נכנס לפה, עם חלק משחקים, חלק זורקים לכל הכיוונים. אבל זו ההתחלה. היום כבר יותר נכנס לפה מאשר מגיע לבגדים או לרצפה ועדיין בסוף כל ארוחה אני משלימה בדייסה (כיום זה 8 דגנים) או בציצי לפי ההעדפה של הילדה. ולמרות שהיא אוכלת אוכל אצבעות פעמיים ביום ולפעמים גם שלוש (וגם ביסקוויטים של פתי בר חזרו עכשיו לתפריט שלנו) אני נותנת דייסה פעמיים ביום - פעם אחת בבוקר ועוד פעם לפני השינה כאשר אחת הפעמים זה על החלב שלי והשניה על מטרנה/רמדיה. הפטמה שלי היא רב שלבית כי זה יוצא מאד סמיך וקניתי עכשיו רב שלבית עם צלב שדפנה אוכלת ממנה בלי בעיות אני משתמשת בשלב 2 או 3 תלוי כמה הילדה רעבה. לפעמים הולך לנו הדייסה בכפית אבל זה רק בתנאי שהילדה לא עייפה. אני מקווה שעזרתי לך קצת. איריס וחוץ מזה תרימי טלפון -
אפשר גם לא בנייד - 5352583.
- לאופיר מדפנה.

popo11

New member
../images/Emo104.gif אצלינו זה בכפית

גם ירקות טחונים, גם פירות, גם יאמי (מעדן חלב). אוכל אצבעות זה אחרי שעדי גומר לאכול ואנחנו יושבים והוא לידנו בכסא שלו. אז הוא מקבל ממה שיש על השולחן - לחם, חסה, עגבניות, תפו"א. אפילו סלט תפו"א ! השבוע, בעקבות תמונות הספגטי (של תומר, אם אני זוכרת נכון) הוא קיבל גם פסטה חתוכה קטן ורוטב בולונז. גם
שחורה. הכל הולך. בגן התחילו לתת לו פרוסת לחם עם ממרחים כמו גבינה או אבוקדו, כשהן מאכילות אותו בפירורים. דייסה אני מכינה 180-210 מ"ל רמדיה ומוסיפה 2 כפות דייסה של גרבר סולת או שיבולת שועל. מקווה שעזרתי ! סיון

שירי ל

New member
אוי אנחנו אימהות יהודיות...

רק להסתכל איזה שירשור עשתה שאלה על אוכל... ושלא נעיז לצחוק על האמהות שלנו בעניין!!!

ואני חייבת לספר משהו קטן

אפרופו אמהות יהודיות: יושב איתי בחדר בחור נחמד, שעוד גר עם ההורים. זמן רב יש בחברה שלנו התמרמרות על רמת האוכל בחדר אוכל, ולפעמים אנחנו מוותרים על ארוחת צהרים. הבחור הזה סיפר לי שאתמול הוא הצליח סוף סוף לשכנע את אמא שלו שהאוכל פה באמת ממש מגעיל. אז מה היא אמרה לו? "טוב, לפחות תרד לחדר אוכל כדי לאכול ירקות" פולניה אמיתית, או לא?

שירי ל

New member
חחח... אני לא הייתי מעיזה לספר לאמא

שלי דבר כזה- היא הייתה מתייצבת אח"כ כל יום עם האוכל שלה אצלי...

למעלה