יש לי עוד שאלה לגבי התזונה (וענבל)

רותי אפשר להכניס את התפריטים

המגוונים למאמרים כשיגיע הזמן פשוט נוכל לשלוף תודה

להיטי גלי- גורמה לבני שנה...

*חופן שעועית ירוקה חתוכה של סנפרוסט, מבושלת לפי הוראות ההכנה, ואח"כ ברוטב עגבניות שהוא רסק+שום כתוש+מעט מים. *קלחי תירס- אבל זה עניין של שעות. היא לא מוכנה לזרוק את הקלח גם אחרי שאבד עליו הכלח... ולגורמה- אמא של גלי מטורפת, וכל הזמן מכינה לה אוכל של מסעדות- סטייק סירלוין ברוטב שמנת מפולפל, טרפה בהנאה בתוספת פסטה פוזילי. סלמון אפוי בעשבי תיבול... וכהנה וכהנה... רק דבר אחד היא לא מוכנה להכניס לפה- עגבניה טריה. מה עושים??????????

כן. אחרי כמה ביסים היא קלטה מה זה

וירקה החוצה. אני כבר נואשת. זו המחלה שלי. אני לא רוצה להוריש לה אותה גם. מצד שני- היא באמת אוכלת הכל. מותר לה גם לא לאהוב משהו, לא?

אומרים יפה תודה על מה שהיא כן ../images/Emo8.gif

אוכלת...... לגבי עגבניה - קטונתי..... האיש שלי ובנותיו לא מוכנים לשמוע על הדבר הזה....

שירי ל

New member
גם אני!

עגבניות זה איכססססססס (ויסלחו לי כולם) אם אני כבר צריכה להכניס את זה לפה (כי יש עוד אנשים שאוכלים סלט) זה יהיה מקולף וללא חרצנים וחתוך קטן קטן ככה שלא ירגישו.

ודווקא אחד הדברים היחדים שתומר אוכל

ומת עליו זה עגבניות. שרי או רגילות, לא משנה, העיקר שתיכנס עוד חתיכת עגבניה לפה! מה שכן, לרב את הקליפה או שהוא יורק או שהיא יוצאת בקקי. שירלי.

גם תומר שלי חולה עגבניות

כמו אבא שלו וסבא שלו (שבימים טובים מחסלים 2 ק"ג עגבניות)

אז קראתי מה איה אוכלת...

ומתתי מקנאה, ועכשיו, עם הרעיונות האלה, אני בכלל ירוקה לגמרי ....
(הכי קרוב לירוק שמצאתי....). מיכל שלי, שהיא בערך בגיל של איה, אוכלת ככה: בוקר - איזומיל טף. ארוחת עשר - חצי אגס או חצי בננה או חצי גרבר (הבנת את עניין ה חצי , זה עקרוני אצלה
). ארוחת צהריים - איזומיל טף. ארוחת מיד אחרי ארוחת צהריים - ביס ורבע של עוף וחתיכה אחת שלמה של פסטה. ארוחת ארבע - דניאלה. ארוחת ערב - איזומיל טף, נשנושים מהצלחת של יובל (עניין של עקרון. אם זה בצלחת שלה או על המגש - זה לא מעניין). לפני השינה - באופן מפתיע וחד פעמי - איזומיל טף !!!! בקיצור, הילדה שלי אוכלת על הפנים. בטח רק כשהיא תלך לגן זה יהיה יותר טוב...

העיקר שהיא נראית מצויין ../images/Emo13.gif

מה שאנחנו עשינו בשלב שעדיין רוב התזונה היתה סימילאק היה לתת לה את האוכל המוצק ראשון - ואח"כ להשלים בבקבוק. ככה לאט לאט הכמויות גדלו ובסופו של דבר בקבוק הצהרים ירד. אנחנו עדיין עם שלושה בקבוקים ליום. וכמו שאמרתי איה אוהבת לטעום כמעט הכל, אבל במנות קטנות. אני מאחלת לה שהתכונה הזו תשאר לה לכל החיים (ושתמשיך להיות גבוהה ורזה בניגוד לאמא שלה). וכבונוס, מתכון שלא האמנתי בחיים שאיה תיגע בו, אבל היא אכלה שתי קציצות שלמות (שזה המון!). כדורי פנינים של אהרוני, מהתוכנית הקודמת של גיל חובב. מדובר בקציצות בטעם סיני עטופות באורז (יוצאים מין קיפודים חמודים כאלו).

שירי ל

New member
אז אני רואה שיש בכל זאת איזון בין

לחיות כמעט על פורומולה לבין לחיות רק על מוצקים בגילאים האלה! זה כבר מרגיע אותי. תודה!

ואללה, צודקת

אני קוראת מה החברות הקטנות כאן אוכלות, ואני מתחילה לחשוב שאני מגדלת חזרזירון בבית... טרום בוקר (7:30) - בקבוק איזומיל טף עם דייסה (בערך 240 מ"ל) בוקר (בגן, 9:30): פרוסה עם חומוס, עגבניות, מלפפונים, ביצה קשה, מעדן סויה (בדר"כ אוכל חצי) צהרים (בגן, 12:00): מרק טחון (אם הוא מואיל בטובו), שניצל או עוף, תוספת פחמימות (פסטה, אורז או קוסקוס) ביניים (בגן, 15:30): פירות טחונים, ביד חייב חתיכת בננה או תפוח, לפעמים חתיכת לחם עם חמאת בוטנים. אחה"צ: פירות או מעדן ערב: מכל טוב מה שמתחשק לי להכין: פשטידה עם קציצה ואורז, או ספגטי ברוטב עגבניות, או אצבעות דג עם צ´יפס, או קציצות טבעול עם פתיתים, בד"כ מנה עיקרית כלשהיא עם תוספת פחמימות או ירקות. ותמיד עגבניה ליד. והוא מאוד מנומס - לוקח ביס, ומיד שלוק מהתה. אז בקיצור - יש לי שואב אבק קטן בבית (טוב, דומה לאבא שלו), שלא מוכן לשמוע על בקבוק, ומאוד אוהב אוכל של גדולים, ורצוי שלא יהיה טחון.

תומר שלי בן שנה וחודשיים (ולטלי)

וגם הוא אכלן על הפנים!!! המעבר למוצקים איתו היה קשה מנשוא ומרוסקים/מעוכים הוא ממש אף פעם לא אהב. להיפך, הוא מעדיף מרקמים קשים (אוהב את הגזר מהמרק משום שהוא לא נמעך לו ביד ושונא את תפוח האדמה אותו הוא מועך ביד ומשליך לכל עבר). התפריט של תומרון שלי הוא כזה: בוקר מיד אחרי שהוא קם: איזומיל טף. קצת אח"כ בבוקר: אבוקדו, עגבניה, אני מנסה קצת ביצה מקושקשת או לבן של ביצה קשה (את הצהוב הוא שונא) או פרנץ´-טוסט (לחם מטוגן - ממש טיפה). בצהריים: ירקות מהמרק (בעיקר גזר וקישוא ירוק בחתיכות שהוא מכניס לבד לפה ואני קצת דוחפת
) + קציצת עוף או שניצל (עכשיו גיליתי שהוא אוכל את זה יותר טוב אם זה עם קטשופ...). לפעמים מעט מאוד פסטה + פרי (3 שסקים או קיווי ושני שסק וכד´). אחה"צ: איזומיל טף (מעדנים הוא לא אוהב. ניסיתי את כולם!!!). ערב=לילה (אחרי אמבטיה ולפני שהולך לישון): איזומיל טף. ניסיתי איתו גם המון דייסות והוא לא רצה. עכשיו גיליתי שהוא אוהב את דייסת הקליצגריס שוקו אז אני מוסיפה אותה למרבית ארוחות האיזומיל ביום. זהו! ובשלנית כמו טלי של גלי אני לא לצערי
אגב טלי, אפשר לבוא עם תומר לארוחות?! תזמיני אותנו בבקשה........... שירלי.

שירלי, אם הוא אוהב קטשופ

תנסי לתת לו צ´יפס עם קטשופ - צ´יפס לתנור, תחממי באובן קצת שיתבשל אבל לא ישרף, ועם קצת קטשופ - אצלינו זה להיט. ובכלל, לכל מה שאפשר תנסי להוסיף קטשופ. אם הוא אוהב, זה יעודד אותו לאכול. ואצלינו דייסת השוקו נזרקה לאחר כבוד, כיוון שתומר ממש לא אהב, למרות שהייתי בטוחה שיתלהב מהטעם המתוק.

היי, תודה על העיצה! הוא מת על צ´יפס

כשאנחנו הולכים לבורגר-ראנץ´ הוא אוכל צ´יפס יותר ממני אבל אז אני אכולת רגשות אשם שזה מטוגן ועם המון שמן ולא חשבתי שבבית ניתן לעשות צ´יפס בתנור ואולי גם אותו הוא יאהב........... אז תודה רבה! ולגבי הקטשופ, גיליתי את העובדה הזאת רק אתמול אבל זה הגיוני לאור העובדה שהוא מת על עגבניה לא?! איך לא חשבתי על זה קודם?!
שירלי.

והרי הזמנה קולקטיבית!

ואני ממש לא צוחקת- כל מי שרוצה, מוזמנת לבקר אותנו. אנחנו בבית רוב הזמן, תמיד יש אוכל טעים. וגלי תכניס תיאבון גם לסרבן העיקש ביותר. מי שבא לה לקפוץ- שתשלח לי מסר. ושירלי- אני מתחילה לבשל, את באה????????

jole

New member
גם אני שמתי צ´ק פתוח לפנזמן מה../images/Emo104.gif

אבל בינתיים רק רותי פדתה אותו. אז בהזדמנות זו גם אלי, ראו עמצכן מוזמנות.

למעלה