יש לי שאלה לגרושים שבינינו

וואו סיפור מושלם אהבתי ../images/Emo47.gif

תשמעי רולן קראתי כל מה שהחברים כתבו, זה מאוד מסקרן ולכל אחד יש דעות משלו ודרך משלו. בטח הבנת כבר שאני אדם אופטימי מטבעי מה לעשות נולדתי לתוך משפחה אוהבת עם שלושה אחים נפלאים שתי סבתות וסבא אחד וכמובן זוג הורים שאוהבים אותי מאוד.את בטח תביני למה אני חותרת נכון? אין כמו משפחה אוהבת אני יכולה לספר עליהם בלי סוף ועוד יהיה מה לומר. לכן קל לי להתמודד עם הגירושים ועם האקס שלי ולהבין ולסלוח כי אני מקבלת המון אהבה מהמשפחה שלי והבנות כמובן נא לא לשכוח אותן. ומאותה סיבה עצמה של חינוך ל-הכל לטובת המשפחה סבלתי ועברתי עשרות מדורי גהנום הכל כדי לשמור על הקיים. ודעכתי ממש כך הוא רמס ודרך על האופטימיות שלי על כל הטוב שיש בי ולא שהוא חלילה אדם רע .אנחנו לא התאמנו !!!עובדה שעכשו הוא חבר טוב וכשאני צריכה ממנו משהו כל דבר הוא אף פעם לא יסרב ואני לא מדברת רק על דברים שקשורים לבנרת .במהלך השנים הארוכות שלנו יחד גיליתי רק כעס ושנאה כלפיו ומזל שהתגרשנו כי הייתי מאבד אבא טוב לבנות וחבר טוב לי .לסיכום אין כמו פירוק חבילה שעושה רע לנשמה למען האושר והשלווה הם הכי חשובים בעולם .אבל כדי לחיות עם עצמך ולהיות שלמה אני מציעה לך גם לסלוח לו ,לחשובקצת עליו ולנסות להבין למה הוא מתנהג כך,להושיט לו ענף של זית ,בלי מרירות וכעס. אם הוא מאיים על הילדה אני דוקא רואה בזה חיוב זה עדיף על אדישות סימן שאכפת לו,רק שהוא לא יודע מה ואיך לדבר. אני חושבת שאת מאיימת עליו,את מסתדרת מצויין עם הבנות יש לך בעל נפלא,שאוהב אותך בקיצור הלך לך ולו כנראה שלא הוא איבד מסגרת משפחתית! מה, הוא יאבד גם את הבנות שלו? סתם קו מחשבה אופטימי
ותחשבי על זה!!!

P i N k G i R l

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כל כך מסכימה...

אוי, אני מתחילה להרגיש דוחפית כאן...
אל תדאגו, אני יתעופף לי...

מברכת את היום שעשיתי זאת../images/Emo140.gif

אבל אין מה לומר שיש תשלום לברכה לטוב ולרע

rolan

New member
אסתי'לה, זה תמיד כך

לכל דבר יש מחיר, השאלה איפה אנחנו מקבלים תמורה מלאה לתשלום, ואיפה אנחנו משלמים הכי פחות...

התמורה זה הדוגמא האישית../images/Emo24.gif

אצלנו בבית לא מנציחים את הרע אצלנו מתמודדים אפילו במחיר הגירושין. המסר הזה הוא התמורה הטובה ביותר לבנות ילדים עם ראיית חיים כנה ללא חשש

זה היה הדבר הכי נכון

שיכולה הייתי לעשות!!! אמנם ילדי היו קטנים למדי כשהצלתי אותם ממנו(!). .
למרות שאחרי שעזבתי אותו נאלצתי לאפשר לו להיפגש איתם לבד...
היום הם כבר גדולים יחסית ויש הרבה דברים שהם מבינים מעצמם. למזלי הטוב
התברכתי בבן זוג תומך וכך אני יכולה לתת להם סביבה ביתית נורמלית ורגועה. אני יודעת בוודאות שזה היה הצעד הכי נכון עבורם שלא לגדול בסביבה שבה הוא נמצא וכל מפגש איתו מחזק בי יותר ויותר את התובנה הזו עד היום, בכל פעם שאני חושבת על זה שאני לא נשואה לו יותר - זה מעלה חיוך על פני...גם עכשיו.
אז נכון, שגם אני עוברת תקופות שבהן אני כועסת
על זה שהוא כזה, ולמה הוא לא מתנהג כמו שאב אמור להתנהג, ולמה הוא לא קולט שהוא פוגע בהם, אבל בסופו של דבר זה לא ישנה את מה שהוא ואת איך שהוא ואני זוכרת שהילדים שלי רוב הזמן נמצאים בסביבה נורמלית ורגועה ושאני מאוד ערנית כלפיהם וזה מה שחשוב!!!
כשהם נפגשים איתו - הם מקבלים נקודת השוואה ולומדים איך לא צריך להיות. זו עובדה ועם זה הם ממשיכים הלאה. הם ילדים חזקים ואנחנו מתמודדים ביחד. אני מרגישה הזדהות איתך, בתחושותייך כלפי אבי בנותייך. אני לא מתחרטת - אלא שמחה שעשיתי את הדבר הנכון ביותר
אז - בשמחות

אפשר להצטרף ....

צהרים טובים , קראתי בעניין את הודעתה המתחנפשת [=חשבון נפש ] של רולן ואת תגובותיכן ונותרתי אם שאלה פתוחה .... האין אף אחת מכן המיצרה על סיום נישואיה ?? האין במערכת הזוגית הקודמת ולו שבב זכרון חיובי אחד לכם ? לילדים ?? יש לי הרגשה שעל מנת לצור אידיאליזצייה והעצמה של זוגיותנו הנוכחית יש בנו בכולנו הנטייה להשחיר את המערכת הזוגית הקודמת , את האקס , את האקסית ... וללא קשר ואולי עם אליך רולן לתעצומות נפשך נחשפנו כולנו במידה כזו או אחרת היינו שותפים כולנו למאבקך. היום יותר מתמיד אני מאמין ביכולתך השקולה והנבונה להתמודד עם הסיטואציה המורכת והכואבת. מחזיק לך אצבעות יוסי

תשובה אליך...

ברור שהצטערתי בזמנו על כך שאני נאלצת לפרק את המשפחה. לא לכך ייחלתי ולא זה מה שרציתי. לו הפגיעה שלו הייתה מסתכמת רק בי - סביר להניח שהייתי "אוכלת" את זה עוד הרבה זמן. ברגע שנוכחתי לדעת שהוא פוגע גם בילדים - נגמר הסיפור!!! הצעד שעשיתי הוא הדבר הנכון ביותר שיכולתי לעשות ואני לא מצטערת עליו לשנייה!! עד היום הוא "אב השנה" וכנראה שזה ימשיך, אבל ילדי כבר אינם קטנים מכדי להבין דברים שהוא גורם להם להבין...כמה שזה נשמע אבסורד - אני אפילו לא "צריכה" להשחיר אותו. הוא עושה את זה יופי בעצמו....לצערי, כי ילדי הם גם ילדיו. אבל - זה מה יש

../images/Emo67.gifהיו גם היו דברים טובים

מספיקה גם זכות הראשונים בכל.... זה שהמסקנה שבשורה תחתונה עשינו טוב זה לא שולל את הרגעים השעות והימים הטובים עם האקס

בוקר טוב יוסי, באמת.....

לא פעם אחת אלא הרבה פעמים עולה בי המחשבה אילו...ואיך...ואם...כי הקשר העכשווי שלנו מטעה, לפחות פעם בחודש ארבעתינו כולל האקס מבלים ביחד אוכלים במסעדדה הולכים לסרט משחקים באולינג( מבולבל?) היגענו למסקנה לפני המון שנים שהבנות זקוקות מדי פעם לביחד שלנו ל"משפחה" מאוחדת ואנחנו מקפידים על המפגשים האלו .והמון אני חושבת על :אולי, יכול, להיות אבל המחשבות עוברות חולפות, אי אפשר לחזור אחורנית בשבילנו זה בלתי אפשר. נכון שאנחנו מסתדרים מצויין אבל כבר אין אהבה רק כבוד הדדי והרגשה של קירבת משפחה אליו ותו לאו.המשכנו קדימה גם הוא וגם אני לשנינו יש מערכות יחסים לכן קל לנו לכבד אחד את השניה.
שתהיה שנה טובה

rolan

New member
אשרייך ממונט

שכך נראית מערכת היחסים עם האקס, אם זה עושה טוב לכולם - אדרבא ואדרבא!!!

rolan

New member
יוסי יקירי

אתה בעצם שואל אותנו שאלה חשובה מאוד לדעתי, אך כבודה במקומה מונח ונניח לה כרגע. אני בעצם שואלת, אם עשינו טוב או רע לילדינו כאשר עזבנו את אביהם/אימם ופתחנו בפרק חדש... לא ענית לשאלה הזו, ודווקא דעתך מענינת אותי....
תודה על דברי החיזוק

עשינו טוב ../images/Emo35.gif עשינו נכון ../images/Emo35.gif

יקירי ערב טוב , רק ימים יגידו אם עשינו נכון או עשינו טוב לילדינו.. וה"ימים" לכשיגיעו הם לפרקם ינשאו ואז , רק אז נוכל ללמוד איזה דפוס של זוגיות הם מביאים לחייהם ,"בריאה" או "מועשרת בתחלואים". ולצורך הרחבת נשוא הדיון לא תמיד נטשנו , עזבנו... לעיתים ננטשנו , נעזבנו.... הרהורים פילוסופיים אחרי חתונה ..... [מסתבר שהטקסים נמשכים ומז"ט לזוג הטרי} לילה טוב

סול11

New member
יוסי ילד נחמד.

אין אני חושב שיש ביננו אחת או אחד המצרים על סיום נשואיו. שאם כן לא היו מסתיימים נשואין אלו. ולשאלתך השניה ודאי שהיו מספר נקודות חיוביות. השאלה הנשאלת מה משקלן במערכת. אין אני חושב שעל מנת לצור אידאל,אנו נוטים להשחיר ו/או לבטל נסיון קודם. אולי נפסיק להשתמש בכינוי X לאבי או אם ילדינו

אולי זה המקום לחשב../images/Emo140.gif

על שם חדש ללשעבר בלי לשים עליו איקס. בבקשה הצעות לשם חדש הקודם,הראשון,אבי הילדים, ובכלל איך אתם מציגים את האקס.לקח לי זמן עד שהצגתיו כאבי ילדי במוסדות.

spivak12

New member
ברוך הוא ברוך שמו.....

יקירה, עדיף צפור אחת ביד משתיים על העץ. ובמילים אחרות, עדיף אמא אחת שפויה מאבא ואמא שמטריפים אחד את דעתו של השני. מנסיון אישי, בחיי ומתוך עבודתי כמורה הנתקלת בילדים להורים גרושים, התא המשפחתי לא חייב להתקיים עד שהמוות יפריד ביננו. כאשר עזבתי את הבית אמר לי בני, את פירקת משפחה. עניתי לו כי מה שהיה אצלנו כבר הרבה זמן לא היה משפחה, נהפוך הוא כעת אני בונה אותה. חני זמר

למעלה