יש לי שאלה מאוד לא שגרתית:

galgal21

New member
יש לי שאלה מאוד לא שגרתית:

האם יכול אדם בעל יצר מיני לסלק מתוכו את היצר הזה ולההפך לאסקסואלי (בתהליך שהוא עובר מרצון)? (אני שואל את זה ברצינות גמורה. אני גם חושב שאסקסואליות זוהי התנהגות נורמלית לחלוטין).

inbardaf

New member
מאמינה שכן

זה ניראה לי כמו תהליך התפתחותי, ולמיטב ידיעתי יש כאן לפחות אחד בפורום שעשה תהליך דומה. (אם הבנתי אותו נכון) אחרי בכל, כימעט בכל הדתות, יש את העניין של התגברות על היצר והטהרות ממנו. לא חושבת שא-מיניות חייבת להיות משהו מולד. מי שנולד עם זה - בורך. (בעיני) ולך תדע, אולי אלו תוצאות של עבודה מחיים קודמים?

avi1283

New member
לא מאמין

יכול להיות שיש תרופות שאפשר לקחת שמדכאות את היצר המיני, אבל לא נראה לי שיהיה מומלץ לקחת אותם מהסיבות האלו וגם לא נראה לי שהם יכולות להעלים את היצר. תמיד אפשר להתנזר אם רוצים, אבל נראה לי הכי טוב לקבל את זה כי לא מדובר במשהו רע.

A M S T A F1

New member
אם לא היה יצר מיני בעולם האם האוכלוסיה הייתה

מתרבה מיום ליום? או דווקא מצטמצמת?

inbardaf

New member
מתרבת בצורה מבוקרת ושפויה!

לא משתינה בכל פינה ברחוב...

Berethor

New member
אז באפריקה לא היה רעב

ובמזרח התיכון לא היו משתמשים בילדים כמגן אנושי, כי במלא יש הרבה ולא אכפת. למערב זה רק היה תורם, כי במלא רוב המשפחות קטנות. אם היה הסברה טובה, ומעודדים את מי שצריך(בני העם לא זרים כגון ערבים ושאר הפולשים) להקים משפחות, אז גם בעיות אוכלוסיה שקיימיות בעולם המערבי לא היו. בדיוק כמו שהם לא היו בעבר. אין קשר בין היתרבות ויצר מיני אצל אנשים, רק אצל יצורים כמוך שלא למדו שאפשר גם לשתמש באמצעי מניעה. אגב הסינים דוגמה טובה לבקרת אוכלוסיה, רק ילד אחד אפשר כי יש יותר מדיי.. אבל יצורים כמוך צריכים בקרת אוכלוסיה כדרך הטבע כנראה, בכך שתמותו בדרכים שונות ..

inbardaf

New member
אני לא מדברת על מלחמה ביצר המיני

אני לא מאמינה הזה. אכן, ברמה העקרונית, אין שום דבר רע ביצר המיני עצמו. וכמובן שיש לו מטרה, לגרום לנו להתרבות. הבעיה היא שהיצר הזה דוחף אותנו לפעולות שלרוב קשורות באנשים נוספים ושם יש ה-מ-ו-ן רוע! לכן, בכל מה שקשור למין, יש משמעות גדולה ליכולת השליטה של אנשים ביצר הזה. אם משהו לא מסוגל לשלוט ביצר התיאבון שלו, או במקרה זה, זה כבר הופך למה שניקרא: תאוות החיך, אז הוא יהיה שמן וחולה. הוא פוגע מקסימום בעצמו. זב"שו. בניגוד להלכה היהודית, אין לי בעיה עם אף גבר מאונן, כל עוד הוא עושה זאת בדלת אמותיו ומוחו. (אני נגד צריכת פורנו - יש שם ניצול איום של נשים
) אני מבינה את ההגיון לאסור אוננות על גברים, בגלל החיבור למוות, אבל בעידן שלנו זה עדיף. פשוט, היצר המיני, כמו כל שאר יצרנו (קנאה, שנאה, חמדנות, כוחניות ועוד...), הוא דבר שמתעדן ואף יכול להעלם כשאתה מתפתח. מתפתח מוסרית/רוחנית. בסופו של דבר, המקור של כל התשוקות הוא בחלק נמוך בתוכנו, זה שמשותף לעולם החיות. זו האמונה שלי. ואני רואה וחווה אותה בעולם ועלי. אנשים "אנושיים יותר" טובים יותר, יהיו בעלי דחפים ויצרים מעודנים יותר. אנשים שלא עושים שום תהליך בחייהם, לרוב יתדרדרו עוד, ויעשו דומים יותר ויותר לחיות ולא חסר דוגמאות.

A M S T A F1

New member
מה יותר קשה להיות גבר או אישה בעולמנו המודרני

כלומר אם היה אפשר לבחור מה הייתם בוחרים? אם היה אפשר ללשנות את מינכם לשבוע אחד האם הייתם מנסים? קבלו קישור לשיר חמוד1 חמוד2

inbardaf

New member
בעולמנו המיני ברור שיותר קשה להיות אישה

וגברים כמוך הם דוגמא למה...
בעולמנו, יש סחר בנשים - לא בגברים. תעשיית פורנו וזנות שמנצלת, משפילה וכולאת נשים ע"י גברים ולא ההיפך. מקרה האונס לרוב מבוצעים ע"י גברים בנשים (או יותר נכון ילדות מתחת לגיל 18
) וגם במערכות זוגיות בוגרות ונורמליות יותר, כמו בשיר שהבאת כדוגמא: if I were a boy גברים נוטים יותר להיות אטומים וחסרי רגישות ולבגוד. בכלל, זה היה שיר וקליפ שהציג את הגברי הטיפוסי שדומה יותר לחיה.. טוב לדעת שיש גברים אחרים. לצערי, להרגשתי, הם עדיין מיעוט. הייתי מעדיפה להיות גבר. הגברים עדיין שולטים בעולם. מחזיקים ברוב עמדות המפתח בכל תחום.
לאישה עדיין קשה יותר בשוק העבודה ועדיין השכר שלהם נמוך משל הגברים באותו התפקיד בדיוק! מקרי אלימות ורצח על רקע רומנטי וחילול כבוד המשפחה, הם תופעות שלרוב מבוצעות בנשים ע"י גברים (מטומטמים ופרימיטיבים!) ובמדינה שלנו, רק נשים יכולות להיות עגונות כל חייהם ובלי שום סיבה..
אבל ממש לא הייתי רוצה את היצר המיני של הגברים...
והכי טוב - עולם שנישלט ע"י נשים

Berethor

New member
עולם שמאוכלס ונישלט על ידי בני אדם

"יש לדאוג לכך שהעולם יאוכלס בבני אדם, ולא על ידי חיות בצורת אדם." את מציגה נשים כישות 'מושלמת' ולא כך הדבר, אני דווקא בעד שתאמצו כמה מגדרים "גבריים".. לא נראה לי שהייתי רוצה לחיות בעולם שנשלט על ידי נשים. צריך לזכור שיש סיבה מוצדקת לכך שהגברים הם אלה ששולטים. מאפיינים של המגדר הגברי- החלטיות, דומיננטיות, תוקפנות, שאפתנות, כוחניות, ביטחון עצמי ותחרותיות. מאפיינים של המגדר הנשי- עניין ברווחת הזולת, ותרנות ונכונות לסייע, רגישות בין-אישית ואמפתיה, נעימות, חמימות ועדינות. בהתאם לכך נשים אמורות להיות מונעות מרגש לעומת גברים שאמורים להיות מונעים מהגיון. אני חסיד של ההגיון, השכל הישר ודברים אחרים. גם רגש יכול להיות מסוכן בדיוק כמו יצר, בהרבה מהמקרים. הוא גם לא בדיוק נשלט. עולם שמונהג מרגשות, חולשה וותרנות זה ממש כמו עולם השמואל וההשמדה העצמית.. נשים מצליחות, כגון מלכות אנגלית(ומלכות מוצלחות בכלל), נשות עסקים ופוליטיקאיות וכו, וכול נושא שצריך שליטה,פיקוד ומחשבה, גם בביטחון. הן בעלות מגדרים גבריים, אחרת אין סכוי שיצליחו. והיו מוצלחות בתחום. הדוגמאה הכי טובה לדבר הזה היא של מתילדה הקיסרית "מתילדה הצליחה להביס את סטפן, אך חסרה לה תמיכת העם, אשר לא ראה בעין יפה את אופיה הלוחמני וה"לא-נשי" ועל כן התקומם כנגדה. היא נאלצה לוותר על הכס וברחה לצרפת, שם היא התחתנה עם ג'פרי לבית פלנטג'נט. נחמתה היחידה הייתה, שבעקבות חולשתו הצבאית נאלץ סטפן למנות ליורשו את בנה, שהוכתר בשנת 1152 בתור הנרי השני." הדעה שלי בנושא היא, שאישה חזקה, חכמה, פוליטית, תרבותית, פטריוטית וראויה וכו, יכולה לשלוט, אבל אישה "נשית" לא. הדברים האלה נכונים לא רק לגבי "שליטות עולם" אגב, אלה גם כאלה שרוצות לשלוט על החיים שלהן ולהיות עצמאיות באמת, ולא להיות תליות או 'פחותות' מגברים. בקשר לדברים שציינת הכול נכון. אבל הסיבות לכך זה לא "שלטון הגברים", אלה חוסר תרבות, חיות בצורת אדם רבים, הפקרות וחוסר חוק וכו.. להאשים את הגברים או ה"גבריות" בדבר הזה זה פשוט טעות ענקית מצדך. דוגמאות לזה יש בתקופות ומדינות אנושיות ותרבתיות. נא להבדיל בין זה להומוספיאנס הרבים והנציג שיש לנו פה. רוצה לראות גברים תרבותיים ובני אדם, טיפ סתכלי על בריטים למשל.

inbardaf

New member
לונדון לא מחכה לי..

למרות שתמיד גיליתי חולשה לג'לטלמן הבריטי
מסכימה איתך לגבי התכונות המגדריות. ולגבי העובדה שנשים שרוצות לשלוט (בעולם או החייהן), צריכות לאמץ מקצת התכונות הגבריות. רק שאז, הן יהיו מעודנות מספיק ע"י הנשיות שלהם כדי לא להתדרדר לברבריות הגברית הממוצעת. ולהיפך. גברים שמאמצים תכונות נשיות, דבר שמתחיל לקרות יותר ויותר (המאטרו-סקסואל), בעיני, הם גברים טובים יותר. האמת, שהאוטופיה שלי אומרת שלא יהיה בכלל הבדל בין המינים, כי יהיה "יישור קו" וכל צד ירכוש את התכונות הטובות מהצד השני או יעדן תכונה קיימת. (כמובן רק בכיוון החיובי) ופה גם נכנסת הא-מיניות. אם הרוב יהיה א-מיני, תהיה עוד פחות משמעות להבדלים בין המיניים. יש משהו בא-מיניות שקצת מקרב אותנו לא-מגדרי. בכל אופן, כאישה שמכילה לא מעט תכונות גבריות, מסכימה אם מה שאמרת על נשים חזקות בהווה ובעבר. ועדיין, נו מה לעשות, האישה ניבראה אחרי הגבר... וניחנה בבינה יתרה
ואם קצת הומור: למה האישה ניבראה אחרי הגבר? כי לפני כל יצירת אומנות עושים טיוטה..

inbardaf

New member
וספר טוב בנושא: להדליק את הבנות

הספר עוסק בדיוק בנושא המגדרי דרך ספור חכם ומשעשע. סביבת ההתרחשות היא עולם שבו הנשים שולטות. ספר מעניין. והמסקנה בסוף דומה למה שאמרת על הנשים שרוצות לשלוט. ממליצה לך בחום! מבטיחה לך שגם תחכים וגם תהנה

Xylophone

New member
אני לא הייתי רוצה להיות

לא גבר ולא אישה. שתיהם לא משהו
בשתיהם יש חסרונות. בכלל להיות בנאדם זה מבאס רצח

Berethor

New member
אז מה היית רוצה להיות

יש לך הצעות למה להיות ? כי כרגע זה נראה שאין בררה במלא..
חוץ מאשר לחכות למוות
To be, or not to be

Xylophone

New member
רוח על אנושית../images/Emo189.gif

שלא צריכה לסבול את קשיי החיים במישור הגשמי אולי? משהו כזה

Berethor

New member
רוח רפאים ../images/Emo121.gif

כולם בדרך לזה , הגוף שלך לא נועד לשרוד לנצח, ובעל תוכנה להשמדה עצמית(זקנה). סבל אפשר להפחית אם חיים נכון. החיים זה סבל גם ככה, לא צריך להוסיף.

inbardaf

New member
אני לא מבינה למה אנשים מפחדים מהמוות

הרי אומרים ש: ניפטרים מהעולם הזה (כלומר: ברוך שפטרנו)
ושעוברים לעולם שכולו טוב!
לפעמים, כששואלים אותי באמת מה קורה, אני אומרת שיהיה טוב כשנעבור לעולם שכולו טוב!
העולם הזה הוא באמת חתיכת סבל

למעלה