יש לי שאלה

יש לי שאלה ../images/Emo3.gif

לשם שינויי קצת רצינית...יאלה בואו נבדוק אותכם...
יש לי ידידה כבר יותר משנה שבחודשים הראשונים רצתה ממני קשר רציני וזה היה ברור לה, שאני לא!. היו בינינו יחסים אינטימיים שבמפורש הוגדרו ע"י כאפלטונים לחלוטין... ואני מדגיש הוחלטו והובררו ע"י!!! כמובן שהסכמתה לא הפריעה לה להמשיך לפתח רגשות כלפיי. (ללא ידיעתי) עם הזמן היה נסיון לקשר רציני אך הוא לא צלח (מבחינתי) אינני צדיק ולא מנסה להשתוות! (ואני יודע שחלק ניכר מהבנות פא ירעפו כעס רגשי מניפולטיבי כלפיי!) אני מבין שהיא כרגע פגועה ולא מעוניינת לדבר איתי... השאלה שלי היא: למה? אבל למה להשלות את עצמך אם את יודעת מהתחלה שלא יהיה פא קשר רציני למה?...

ד נ י ת3

New member
אתה יודע מה הבעיה בקשר הזה?

במילה אחת: עמימות. אם היית ברור שאתה לא רוצה קשר רומנטי איתה למה בכלל ניסית לפתח קשר רציני? יש לי ידידים רבים. עם מי שהוגדר מראש כידידות בלבד - אין, אבל אין מצב שזה יתפתח או שיהיה ניסיון למשהו מעבר. ככה אין עמימות, וככה אין כעסים.

golden1975

New member
גבר גבר .. אתה מדבר על ידידה או

יזיזה ?? שהם שני דברים שונים לחלטין

למה?

כי אולי היא קיוותה בכ"ז שכן יקרה משהו שיגרום לך להעביר את ה"קשר" שלכם לפסים רומנטיים. אחרי הכל, גם אם הבהרת לה שאתה מעוניין בקשר אפלטוני בלבד, "היו ביננינו יחסים אינטימיים" זה כבר משנה את ההגדרה של "אפלטוני". כלומר אם אתה לא מרגיש אליה כלום, למה תרצה להגיע איתה למצב אינטימי? וסליחה על מה שאני אומרת, אבל אם היו ויש לה רגשות כלפיך, ואתה עושה צעד כזה, ששובר את האפלטוניות, אז מה אתה מצפה שהיא תבין מזה? גם אם הבהרת לה בפרוש ששום דבר לא יכול להיות ביניכם. הבריי כדי שיהיה ביניכים משהו אינטימי אתה צריך לפחות להמשך אליה, לא?

בוא נבדוק אותך לרגע

אתה טוען שבשלבים הראשונים של הידידות שלכם היא ניסתה לזרום לקשר רציני, נכון? אז אתה הרי יודע מה הכוונות שלה כלפיך ובוא לא נהיה תמימים- זה לא משהו שחולף לו סתם ככה ובמיוחד לא אם ממשיכים ביחסים מעבר לידיות- אינטימיות. אז מן הסתם הרי צריך להיות לך די ברור שבעקבות הרגשות שלה אלייך והניסיון ההתחלתי הזה וההמשך האינטימי הזה- היא תפתח יותר ויותר רגשות שמתולבות בשאיפה שבעתיד יהיה או יתפתח משהו רציני למרות שאני נוטה לחשוב שאתה היית מודע לזה. אז למה לך לאפשר לה ( בפירוש לאפשר ) לפתח כאלו ציפיות?

למה הגבר צריך לקחת על עצמו

את ההחלטה והאחריות? אם הוא הבהיר את דעתו בקשר לקשר ביניהם זו לא אמורה להיות בעיה שלו וזו צריכה להיות בחירה שלה אם להשאר בסביבתו או לא כל עוד זה לא פוגע בו כמובן

ד נ י ת3

New member
כי הוא הצד החזק בעניין.

הוא הצד שרצה "רק ידידות". אם היה קשר אינטימי - זה כבר יותר מידידות, וזה אפילו ניצול. מי שרוצה רק ידידות - מתנהג כמו ידיד.

הפעם לשם שינוי- מסכים איתך דנית.

אלא אם כן מחליטים על יזיזות וברור לשני הצדדים שזה רק זה ולא יהיה מעבר. בודקים את זה, וכשממשיכים עם זה אז האחריות היא על שניהם ולא רק על צד אחד.

ד נ י ת3

New member
ברגע שלצד אחד

יש רגשות - זו לא יזיזות (לא מאמינה ב"מוסד" הזה -דרך אגב) - זה ניצול.

על זה אני לא ממש מסכים איתך

זה לא ניצול- כששניהם מסכימים ומודעים לזה. היתה לי מערכת יחסים כזו- לפעמים היו לי חששות שיש רגשות אבל בשורה התחתונה- אם יש הסכמה הדדית- זה איננו ניצול.

../images/Emo45.gif

זה ניצול כאשר משלים את הצד השני באשר לכוונות אבל כאשר הכוונות ברורות, ויש הסכמה לסוג כזה או אחר של קשר, זה לגמרי לגמרי לא ניצול

ד נ י ת3

New member
זה כן, זה ניצול של רגשות.

את/ה יכול להוריד מעצמך את האחריות ולהגיד: "היא יודעת מה אני מרגיש, ואם היא מסכימה, סבבה". אבל אם תסתכל פנימה - תראה שבעצם אתה מנצל אותה. כנ"ל הפוך. זו הסיבה שאני לא מאמינה בקשרי "יזיזות".

הסקאלה רחבה

ויש הבדל בין רגש למישהו לבין לבכות על הכרית כל פעם שהוא עוזב.. זה לא שחור או לבן

הוווו זה לא ניצול

זה עיוורון רגשי ! הם דיברו על זה- היתה הסכמה של שניהם. הוא למעשה מצד אחד היה מודע לרגשות האלו אבל הניח מן הסתם אחרי שהם דיברו על זה שהיא מבחינתה טוב לה ככה ולכן הם העמיקו לקשר אינטימי בהסכמה מלאה. הוא פשוט שם בצד את הרגשות שלה ( מה שהיא לא יכלה לעשות מן הסתם ) והמשיך בקשר הזה כשאין לו מושג שאותן רגשות התחזקו אך יש לו מושג לקיומן.

ד נ י ת3

New member
בהחלט עיוורון ריגשי,

ובהחלט ניצול. אמ-מה.. הבחור היה לו נוח להוריד את האחריות מעל כתפיו. זו לא ידידות. בידידות אמיתית - אכפת לך מהידיד/ה שלך. אתה רוצה שיהיה לה/ו טוב.

גם אם היא פגועה עכשיו

כי היא קיוותה ליותר לא אומר שהיא לא נהנתה כל הזמן הזה ממה שהיה ואולי אם תשאלי אותה היא תגיד לך שהיא לא היתה מוחקת את ההסטוריה גם אם היתה יכולה, ושהיא דווקא נהנתה להיתפס במה שיש? אוי באמת, חברות אמיתית זה מושג דרמתי מידי. הם ילדים גדולים, נילקחה פה החלטה משותפת, שניהם נהנו מזה, וכיום יש השלכות כמו על כל דבר שאנחנו עושים. באותה מידה יכל להתפתח רגש מצידו עם הזמן ועכשיו השרשור הזה היה עוסק ב"איך להציע לה נישואים?" החיים לא כאלו צפויים ולא צריך להיות כל כך כבדים

תיקון קטן נסיך..

אני לא "סאייקיק" ולא נביא או חוזה חחח... אז אני כזה ואני מקוה שלא לבד שמבין אנשים שמדברים ולא בטלפתיה!

תסלח לי מאד אבל לפי מה שאתה כותב

אני נוטה להאמין שאתה המממ אתה יודע מה? חבל על התשובה שלי, אתה לדעתי צריך להסתכל על עצמך טוב טוב ולנסות להבין מאיפה הקרירות הריגשית הזו שאתה מראה פה. ואם אתה כבר מדבר ככה- אז אני באמת מסוגל לקבל את עמדתה של דנית שטוענת שיש פה ניצול, זה באמת מתחיל להראות ככה.

ועוד משהו קטן

לא צריכים להיות נביא- זה דברים שמרגישים אותם ובמיוחד אם מודעים אליהם שהם קיימים ! יאאלה, עיצבנת אותי עם הקרירות הזו, אתה עושה לי לא טוב. סיימתי עם השירשור הזה.

למעלה