יש לי שאלה

נ ע ם

New member
יש לי שאלה

לכל מי שחושב שלא קיים "מותר האדם מן הבהמה" וחושב שניסויים בבע"ח לצורכי רפואה זה אסור (גם אם זה יעיל) איך אתם יוצאים מהבית? הרי תוך כדי הליכה אתם דורכים והורגים חרקים קטנים בלי משים ועוד שאלה - אם אכילת בשר היתה הכרחית האם גם אז לא הייתם אוכלים בשר וגוועים ברעב? ואל תכנסו לשאלה האם ניסויים הם יעילים או לא כי אני שואל פה לגבי הפן המוסרי ולא המעשי.

Necrophil

New member
אני חושבת

שעקרון ההשתדלות, והניסיון לפגוע כמה שפחות, הוא החשוב כאן. תמיד יהיה מישהו שיפגע (מי כמוני יודע
) . אז מה? אתה לא יכול להמנע מלעשות רע, אתה יכול להסיר קודם כל את כוונת המזיד מלבך, ואח"כ להתשדל כמה שפחות לפגוע.

ronico2

New member
מסכים מאד

מבקש להוסיף שההשתדלות שלא לפגוע צריכה להעשות בחכמה תוך בדיקת העובדות.

Necrophil

New member
כמובן..

שאני ואתה נראה בצורה שונה לחלוטין את פירוש ה"השתדלות" ו"המזיד"... לפחות העקרון נשמר.

ronico2

New member
אולי אם היית מכירה את העובדות

מעט טוב יותר, במיוחד העובדות המדעיות ואת כמות הסבל האנושי, היית מגלה שההבדל ביננו קטן ממה שחשבת. רוניקו

ronico2

New member
צריך להיות מדען

כדי לדעת אם ניסוי מיותר או לא. רובכם לא יודעים כלום. אין לכם השכלה מדעית ורפואית מספיקה, ואתם מאמינים לכל תעמולה שמאכילים אתכם. לידיעתך, למרות שאני חושב שמוסרי להקריב גם אלף עכברים בשביל להציל בן אדם,מה שאמרת על המספרים הוא לא נכון. כמה מספרים: סך כל החיות שנמצאות במחקר רפואי הוא קטן בערך פי מאה, מסך כל בני אדם החולים במחלות קשות (סוכרת, סרטן, אלצהיימר, איידס, מלריה, פרקינסון וכו). רצוי שתבדקי דברים לפני שאת נואמת אותם. אגב, מספר החיות המשמשות למחקר הוא כשליש האחוז (0.003) מהחיות המשמשות את האדם.כ 97% בחקלאות ו2% בציד. כך שאין שום קשר בין דילול משאבים ושימוש בחיות בניסויים. רוניקו

student9

New member
יש גבול לכל תעלול

אני לא נוהג לכתוב בפורומים, אבל יש גבול לכמות הזבל שאפשר לפזר פה בשם המדע ובשם המדענים. אתה וחברך drn כותבים פה עשרות הודעות ביום גם על מוסר וגם על מדע אבל דורשים מכל אלה שחושבים אחרת מכם ללכת וללמוד לפני שיעיזו להביע את דעתם בנושאים אלה. מילא אם לפחות הייתם כותבים דברי טעם, אבל עמדותיכם בתחום המוסר תואמות עמדות מפגרות מימי הביניים והידע שלכם במדע סובב כולו סביב קביעה אמפירית ושרירותית שניסויים בבעלי חיים הם הדרך היחידה לבצע מחקר מדעי. מדענים אמיתיים לא מדברים ככה אפילו אם הם בטוחים שיש בחלק מהניסויים האלה תרומה למדע, ופילוסוף בן זמננו שתורת המוסר שלו תתבסס על זה שחיות לא סובלות כמו אנשים או שהניצול שלהם מוצדק בגלל שחיות אחרות גם כן מנוצלות לשם אכילת בשר, לא ימצא לעצמו מקום בשום מוסד אקדמי שמכבד את עצמו. שניכם גם כתבתם שאין ניסויים מיותרים בבעלי חיים, או לפחות שאתם עם כל נסיונכם העשיר עוד לא נתקלתם באחד כזה. אפילו לא ניסוי מיותר אחד?! ואחרי זה אתם עוד אומרים שהאחרים הם פנאטים שמאמינים לכל תעמולה שמאכילים אותם? אם רוב האנשים כל כך טפשים שהם אוכלים כל תעמולה, למה הם לא אוכלים גם את התעמולה שלכם? אני אגיד לך למה. לא מאמינים לכם בגלל שמהרגע שהופעתם כאן אתם מתנהגים כמו שני אנשי מכירות מתוסכלים שיגידו כל דבר שבעולם כדי למכור את הסחורה המשומשת שלהם. איך כתב פה החבר שלך? ניסינו ברגש, לא הלך. ניסינו בהגיון, לא הלך. ניסינו במוסר, לא הלך. יש לי הצעה בשבילך drn: אולי לשם שינוי תנסה להפסיק לירות לכל הכיוונים? מקריאה אחורה בימים האחרונים לא ראיתי שהצלחתם לשכנע אפילו אחד מבין כל חברי הפורום בעמדות הקיצוניות והבלתי מוסריות שלכם. טוב יעשה מנהל הפורום אם יתחיל לסלק את התעמולה הפנאטית והממוחזרת שלכם מהפורום שמיועד לקידום זכויות של בעלי חיים ולא לקידום הזכויות של האנשים שעושים בהם ניסויים, וכל הכבוד לחברי הפורום שמגלים נחישות וסבלנות מדהימה מול שני התועמלנים הבלתי נלאים האלה.

AmitKar

New member
תיקון לרוניקו (עוד טעות דפוס?)

שלום לכם! בהתחלה הגבתי פה לדיונים ואז הפסקתי לעמוד בקצב הייתה לי תגובה ארוכה לרוניקו שנמחקה פעמיים בגלל המחשב שלי ואז הוא אמר שהוא יפסיק לכתוב בפורום משום מה הוא לא הפסיק עקבתי אחרי הדיונים (אם כי לא הספקתי לקרוא את הכל) אני צריך להפסיק להתייחס לזמן כמו שאני מתייחס אליו (כי בגלל זה אין לי הרבה על אף שיש לי יותר מהרוב) אבל מה לעשות - זה קשה רוניקו, DRN, אתם מדברים בביטחון גדול על השכלה מדעית ועל ידע מדעי ולכן אני מבין שאתם קשורים בזה איכשהו. תגידו, מה עושים שם שיש לכם את כל היום לכתוב פה בפורום? מצטער, אבל למרות שיש לי מה להגיב על כמה דברים, לא אגיב על כולם אם בכלל כי על כל תגובה כזאת תבוא תוך מס´ דקות תגובה של הצד השני ואני לא בטוח שאעמוד בקצב טוב, אפסיק לקשקש על דברים לא קשורים וסליחה על ההטרדה רוניקו, מה זה אמור להביע: "אגב, מספר החיות המשמשות למחקר הוא כשליש האחוז (0.003) מהחיות המשמשות את האדם." רוניקו יקירי, שליש האחוז הוא ...0.33333 אך אפשר לכתוב פשוט 0.33 0.003 זה שלוש אלפיות האחוז במנותק מהשאלה האם נתונים אלה נכונים, הודעה זו מעבירה רושם של מס´ חיות קטן מאוד אך בפועל מדובר במאות מיליוני בעלי חיים בכל שנה (בעולם) סטטיסטיקה זו לא מראה עד כמה ניסויים בבע"ח לא נוראים אלא מראה עד כמה מצבם של בעלי החיים עגום האם מדובר בחוסר ידע מתמטי בסיסי, עוד טעות דפוס או הטעייה מכוונת? רוניקו, אני מאמין לך שטעית, אבל תיזהר מזה זה חוזר אצלך שוב ושוב שבת שלום שלכם, עמית

ronico2

New member
עמית, אני אתלונן למורה שלך לחשבון.../images/Emo8.gif

אחוז זה מאית שזה 0.01 שליש אחוז זה 0.003 בערך 0.33 זה בערך שליש ולא שליש האחוז. בתור עונש, קח שעורי בית. 1.כמה זה בשבר עשרוני רבע של אחוז וחצי? 2.עמית קנה ממתקים ב40 ש"ח. למחרת עלה מחיר הממתקים בשליש האחוז, כמה כסף חסך עמית?

באפט

New member
אין גבול להתנצחות, מה?

הנקודה הייתה שהצגת האחוזים בקני המידה השונים המקובלים (מתמטית יחסית, בין 0 ל-1 בלי ציון סימן האחוז, ובין 0 ל-100 עם ציון האחוז) לא הייתה עקבית, וזאת אולי כדי להציג, כפי שלומדים כנראה בבית הספר לטריקים בתעמולה, את פערי הגודל. כנראה שאנחנו באמת משועממים, אם אנחנו מתעסקים בזה.

ronico2

New member
קצת הומור בבקשה

למרות שהשקפת עולמינו הפוכה עמית ואני ידידי אינטרנט "ותיקים" ומדי פעם אנו מתלוצצים אחד על חשבון השני. ראה

AmitKar

New member
שלום כיתה א´../images/Emo8.gif

באפט, רוניקו ואני אכן ידידי אינטרנט ותיקים שאוהבים לצחוק קצת אחד על השני אני מבין שלא טעית אלא שאתה פשוט לא פועל לפי הסימנים המוסכמים כשואמרים שליש האחוז נהוג לכתוב 0.33% ולא 0.003 0.003 זה מהסכום הכולל ולכן כדאי לומר 0.003 מתוך בעלי החיים המנוצלים ע"י האדם אתה אמרת שניסויים בבע"ח הם שליש האחוז ואז סימנת 0.003 רוב האנשים שאני מכיר (כולל אני) היו מבינים זאת כמו שהבינו אנוכי ועצמי ולא כמו רוניקו תשובות לשיעורי בית: 1. 0.375%=1.5%:4 2.עמית חסך 40- ש"ח כי כל קניית ממתקים היא בזבוז אם אתה שואל בכמה התייקר המוצר אז סכום ההתייקרות הוא 0.133 ש"ח כלומר 13 אגורות ושליש המורה? אתה סולח לי? יש לי מנהג, לתת לכל מורה למתמטיקה שמסכים/ה חידות מתמטיות מכיוון שאינך מורה למטמתיקה לא אתן לך את הקשות אלא שיעורי בית לתרגול הסימנים 1. סמן בצורה עשרונית שליש אחוז 2. רוניקו קנה מכונית ב-60,000 ש"ח, לאחר מכן גילה שהמוחר עבד עליו ומכר לרוניקו את המכונית בשליש יותר ממחיר המחירון א. כמה כסף בזבז רוניקו ב. אם מחיר המכונית הוא X כתוב תבנית מס´ שתייצג את כמות הכסף ששילם רוניקו שלום כיתה א´! אני המורה שלכם עכשיו אתם מקשיבים אני נותן תרגילים - אתם פותרים אני מדבר - אתם שותקים מה שאני אומר חייב להיות נכון! ,When I think cack of all the crap that I learn in high school it´s a wonder that I can think at all עמית

Necrophil

New member
הצילו

אני מאמינה שאתם ידידי אינטרנט וותיקים: לפי ההשתעשעות מתרגילי מתמטיקה ועוד ברמה של כיתה ט´(!), אתם מתאימים מאוד אחד לשני ולהגדרה של "מחפשים ת´חברים שלהם באינטרנט".

AmitKar

New member
התרגילם ברמה של כיתה ט´?!../images/Emo22.gif

את בטוחה בזה? אני הייתי בטוח שהם לרמה הרבה יותר נמוכה לפי הקלות שהצלחתי לפתור אותם אחרי הכל, אני רק בכיתה ז´ (13) עמית

נ ע ם

New member
אז במה זה שונה מניסויים בבעלי חיים?

הרי את מודעת לזה שאת הורגת בעלי חיים לעתים אם כי לא במזיד וניסויים בבעלי חיים זה למטרה נעלה אז למה ניסויים בבע"ח זה אסור ולחפוף את הראש (למי שיש כינים למשל) זה מותר?

Necrophil

New member
הכוונה היתה

בכוונה תחילה (למרות המשמעות השלילית של מזיד בד"כ).

Necrophil

New member
ואל תסחף

להשמיד כינים כי הן מזיקות לך באופן ישיר (מציצת דם) לא שווה ערך לניסויים עם מטרה מעורפלת, כאשר ניתן למצוא תחליפים או להמנע. אני לא חושבת שמישהו יכול לחיות עם כינים על הראש. מילא סימביוזה...

למעלה