יש לי שאלה

דדי שי

New member
התנהגות במצבי דחק

ברור שבמצבי דחק- כמו למשל כשאדם צריך לפגוע בבעל-חיים אל מנת להתגונן- ניתן להצדיק את הפגיעה בבעלי-החיים, כשם שגם אם נמצא את עצמנו במצב דומה ביחס לבני-אדם, נאלץ לפגוע גם בהם למטרות הגנה עצמית. לא רק זאת, כבר קרה גם שבני-אדם אשר נקלעו מבודדים ללא מזון אחר (למשל לאחר התרסקות מטוס) נאלצו להרוג את רעיהם ולאכול את בשרם על מנת לשרוד. אני לא יודע איך אתה חש בקשר לכך- אבל לי נראה הדבר לגיטימי לחלוטין, בהתחשב בכך שהדבר היה הכרחי למטרות השרדות. הרעיון של זכויות בעלי-חיים לא אומר שיש להמנע תמיד, בכל מחיר, מכל פגיעה שהיא בבעלי-חיים, כשם שהרעיון של זכויות אדם לא אומר שיש להמנע תמיד, בכל מחיר מפגיעה בבני-אדם. אבל אם זאת, יש להכיר בהבדל בין מצבי דחק לבין הנסיבות שבהם אנו נמצאים. בכל זאת, גם אם אנחנו מצדיקים פגיעה בבני-אדם למטרות הגנה עצמית, אני לא חושב שאפשר באותה מידה להניח שמותר לנו באותה מידה לבצע עליו ניסויים אכזרים בתקווה לקדם את הרפואה.

Coma White1

New member
בעניין החרקים -

אני משתדלת לשים לב איפה אני הולכת, כן - בהחלט. וכן, ואם אכילת בשר הייתה הכרחית ? הייתי מעדיפה לגווע ברעב. אידאל הוא אידאל, מוסר הוא מוסר, והוא הערך החשוב לי ביותר, הוא גבוה יותר מהחיים שלי עצמי. אף אחד, אף יצור חש, חי, לא צריך לסבול, להתענות ולמות בשבילי. בשביל אף אחד אחר.

ronico2

New member
מה עם חולי המלריה?../images/Emo35.gif

אמרת ש"אף אחד, אף יצור חש, חי, לא צריך לסבול, להתענות ולמות בשבילי". אם היו מפסיקים את הניסויים בקופים לא יהיה סיכוי למציאת תרופה לחולי המלריה. כל שנה מתים כמליון ילדים ממלריה באפריקה בלבד. אם היית שר הבריאות העולמי והיית מפסיקה את הניסויים בבעלי חיים, אז לכל אותם מליוני ילדים לא תהיה תקווה והם ייתענו וימותו בשבילך. רוניקו

Weird Eyal 21

New member
אז ד"ר....

שינסו על אנשים שכבר חולים במחלה במקום להדביק קופים שלא עשו רע לאף אחד ובסך בכל ניסו לחיות להם בשקט

Necrophil

New member
תמיכה ../images/Emo45.gif

אבל לאנסים הייתי בהחלט מציעה לחייב בסירוס כימי. (לא קשור ובכל זאת...) מחלה->מניעה.

drn

New member
בנוסף לסבל האיום שכבר עוברים החולים

אתם מציעים גם לעשות בהם ניסויים???? אתם באמת מאמינים בזה???

Weird Eyal 21

New member
dm

אני מאמין בזה אני לא מדבר כאן בשם אחרים אל תיקח את מה שאני אומר ותלביש על אחרים

¥EleVatioN¥

New member
ולזה שבע"ח היו פעם חופשיים

ויכלו לעשות מה שבא להם מגיע להם לסבול בגלל אנשים שחושבים כמוך?

ronico2

New member
רוב אלה לא היו חופשיים אף פעם

רוב הגזעים המשמשים כחיות המעבדה אינן קיימות בטבע. לא הפרות, החולדות, העכברים, החתולים, הכלבים, החזירים, והארנבות. הקופים כן. החיות סובלות לא "בגלל מה שחושבים אנשים כמונו" אלא בגלל שמשתמשים בהם למניעת סבל גדול יותר.

Necrophil

New member
אבל מדוע סבל אנושי הוא גדול יותר?

מפני שהוא מבוטא במילים? שוב, אני לא קונה את זה. חוץ מזה שלחיות יש דרכים מגוונות מאוד לבטא את עצמן. אני שומעת בכי של בעי"ח כל יום ורואה שימוש בהבעות פנים. ואני בטוחה שמאת האחוזים שאין אדם שסובל יותר מבעל חיים. אבל כמו שלאייל דעה אישית, גם לי דיעה אישית שמייצגת את עמדתי בלבד: הייתי מעדיפה לצפות בבני אדם סובלים מאשר בבעלי חיים, בבחינת "בישל את הדיסה ועכשיו הוא אוכל אותה". אתה יכול לקרוא לזה קארמה גם (מאזן אנרגיה).

drn

New member
כנראה שבע"ח סובלים כאב בדיוק כמו

בני אדם, ולכן כל הניסויים מבוצעים תוך שימוש במשכחי כאבים (גם אם שטפו לך את המוח שזה לא כך). זה החוק במדינה, ואיש לא נמצא אשם באי ציות לו, כך שעל כך שבע"ח במעבדות בישראל אינם סובלים באופן פיזי אין עוררין. סבל עקיף עקב חיי שבי או העדר חברה או מרחב מספיקים קטן יותר אצל בע"ח עקב העדר היכרות עם אלטרנטיבה ועקב העדר יכולת ניתוח מצב מתקדמת. מכל הסיבות הללו עדיפים חיי ילד על חיי חולדה.

drn

New member
אף מהפיכה לא נעשתה על ידי בע"ח

מפני שבע"ח שאינו מכיר אלטרנטיבה גם אינו יכול להמציא אותה עקב היעדר שפה מופשטת. פרה שממליטה וחשה כאבים, אינה יודעת שזו דרך הטבע, בדיוק כמו חולדה שחיה בשבי ואינה מעלה על "דעתה" שזו איננה דרך הטבע. לגבי הקריאות שאני שומע כאן לתת לחולים למות בשקט, אני חייב לציין שאני ממש המום. כדאי לפרסם את זה!

Necrophil

New member
האם אתה זה שאמרת שאותו קובי

מייצג נאמנה את עושי הניסויים? אני חושבת שקובי צריך לדור בכפיפה איתך! אם לא ברור לך מה אמורה דוגמת המהפיכות לייצג... לא הצעתי מהפיכת בעלי חיים, אלא הבאתי דוגמא לכך שלא כוח ההרגל הוא שאמור להניע אותנו. האם אתה... עושה את עצמך?.. או שבאמת כתבת הודעה שלמה שמתייחסת רק לפרט השולי התפל והמובן לא נכונה?... כדאי לפרסם ורצוי לפרסם את דעתי, שחולה הסובל ממחלה סופנית שאין לה עדיין תרופה בנמצא רצוי שייקח משכך כאבים וישלים עם גורלו. וזה התפרסם כבר, לפני כמה דקות בהודעה שלי.

ronico2

New member
מבקש הבהרות

האם חולי האיידס בעולם צריכים "להשלים עם גורלם" כמו שאמרת, ולא לבקש למשל שהמחקר במחלה יוגבר? בארה"ב חולי האיידס, נשאי הHIV, העמותות למלחמה ומניעת איידס וכל ארגוני ההומואים והלסביות ד_ו_ר_ש_י_ם את הגברת המחקר, ו_ד_ו_ר_ש_י_ם הסרת המגבלות על ניסויים בבעלי חיים ובעיקר בקופים. הנה דוגמא: ארגוני המלחמה באיידס ההומואים והלסביות תומכים בניסויים בבעלי חיים

Necrophil

New member
יפה שהעלית את נושא האיידס

זכור לי מדען חולה איידס שערך על עצמו ניסויים. ו... להזכירך שנגיף האיידס, HUMAN immunative virus, ייחודי לאדם. איזו התקדמות תשיג באמצעות מערכת חיסונית שונה? קודם כל, מדוע כל ניסוי חייב להיות אינויוו?!? אני בטוחה שאת רוב המחקר על האיידס ניתן לעשות בתרבית, ואמנם קראתי מספר מחקרים בנושא שדיברו על דרכי התקדמות במחקר האיידס, בלי להזכיר אפילו במילה ניסוי על בעל חיים כלשהו. כיום יש לנו מידע רב על הנגיף, דבר שמאפשר את רוב ההתפתחות במישור התיאורטי וניסויים בתרבית. אני חושבת שכל קבוצה החשה בסיכון (כל קבוצת חולים), תנסה להאחז בכל דבר, גם אם למעשה לא יקדם אותה. להזכירך שכשמחלת האיידס החלה להתפשט, האוכלוסייה הסטרייטית היתה בעד הטלת סנקציות על האוכלוסייה ההומוסקסואלית, מפני שהיא גורם בעל סיכוי גבוה יותר להפיץ את המחלה. האם זה מה שימנע מהמחלה להתפשט?..

למעלה