יש לי שאלה

ronico2

New member
אל תאמין גם לי וגם לו

תבדוק לבד. תשאל מומחים. תקרא ספרי רפואה. אל תקשיב לדברי תעמולה של אף אחד. רוניקו

Coma White1

New member
מזמינה אותך לקרוא את המאמר שצרפתי

בסוף הת´רד. לא אחזור על דברים שנית.

¥EleVatioN¥

New member
באמת מאיה לך שמרצה אנונימוס לא אמין

?! ומה גורם לך לחשוב שאתה יודע יוךר ממנו! תעשה טובה.. לא נדמה לי שיביאו מרצה מאנונימוס לביצפר תיכון כדי להעביר לכל הביצפר הרצאה סתם ככה.. תאמין לי...שאם הדברים שהוא אומר לא נכונים אז בכלל חבל על הזמן... וחוצמזה המרצה הזה לא אמר רק מה שהם יודעים הוא הביא לנו דברים גם לא מהארץ מחוץ לארץ וכנראה ממחקרים ואגודות בחו"ל לי ממש לא הגיוני לשמוע למה שבנאדם יבוא למקום עם מלא מלא ילדים..שאפילו בקושי מקשיבים ויבזבז תזמן שלא בלהגיד לנו שטויות שהוא יודע שהם לא אמיתיות בכל מקרה.. הבנאדם לא חסר חיים! ואין לו שום סיבה לבוא לומר לנו דברים לא נכונים. ובקשר לטורפים לך תשווה את עצמך לנמר למשל...אתה ממש לא דומה לו! תנסה... אולי יש לך ניבים אבל הניבים שלך יכולים לרסק עצמות קשות במיוחד? כמו של רוב הטורפים? הניבים שלך לא שווים בגרוש לאלה של הנמר תאמין לי! ומה אתה... אתה עשית איזה חקר שמראה ומוכיח שכל הדברים האלה לא נכונים?! שאתה כבר יודע יותר טוב ממרצה באנונימוס? רוצה לספר לנו?

באפט

New member
אכילת בשר

קודם כל כעובדה, אפשר לקיים חיים שלמים בבריאות מלאה מבלי לאכול בשר. מספיק להכנס למנוע חיפוש באינטרנט, להקליד "צמחונות" ולקבל אלפי אתרים ומאמרים שבוחנים דיאטה צמחונית
מטעמי בריאות, ללא קשר לאידיאולוגיה. ארגון הדיאטה האמריקאי (ADA) קבע: It is the position of The American Dietetic Association (ADA) that appropriately planned vegetarian diets are healthful, are nutritionally adequate, and provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. ארגון זה לא מזוהה עם שום אידיאולוגיה. הארגון מוסיף שדיאטה צמחונית שאינה מתוכננת בקפידה, עלולה לגרום למחלות. למען ההגינות, הדיאטה הקלאסית, הלא צמחונית, מדברת על אכילת בשר רזה בכמויות לא גדולות. אין טעם להסיק מהפיסיולוגיה של האדם כטורף בטבע, על ההכרח כיום לאכול בשר, כי זו "דרך הטבע". אנחנו חיים בתרבות שפע מפותחת, נוסעים במכוניות לעבודה
, ממזגים את החדרים, גרים בבניינים מוארים, יושבים על כיסא מחומרים סינטטיים, משתמשים בכל מיני חומרים כימיים למאכל, להיגינה ולרפואה, ולוקחים ויטמינים.
אדם שבוחר בצמחונות מטעמי מצפון, כמוהו כאדם שבוחר בצמחונות מטעמי טעם, וכל דה-לגיטימציה או השוואה לשרלטנות, פאנטיות דתית אנטי-מדעית ושאר ירקות
, היא רעת-לב.

ronico2

New member
לא אמרתי כ_ל_ו_ם נגד בחירה בצמחונות

אז אין זה בסדר מצדך שאתה מציג זאת כך. אני מעריך ומכבד אנשים שבחרו בצמחונות מטעמי בריאות או מוסר כל עוד הם לא מנסים לכפות זאת על אחרים. אגב, DRN בעצמו צמחוני. רוניקו יחי הצמחונים!

Coma White1

New member
זו היתה אני.

צירפתי את המאמר הזה לפורום צמחונות וטבעונות. מצטרפת אותו בשנית לכאן.

ronico2

New member
תגובה למאמר

1. לא הבנתי מי כתב המאמר אך אם זה משהו המאמין בצמחונות אידיאולוגית אז אין טעם להתיחס אליו ברצינות כמו שאין טעם להתיחס ברצינות ל"הוכחות" המדעיות שמפרסמים חוגים חרדיים בנוגע לסרטן המעי הפורץ בגלל אכילת בשר עם חלב. 2. הממצאים על התפתחות האדם מראים שחלו בו שינויים גנטיים כבר אחרי שפיתח כלים ולכן סביר מאד שגופו כן הותאם למזון שיכול היה להשיג באמצעות צייד של חיות גדולות. 3. בכל מקרה, גם אדם ערום ולא חמ וש יכול לצוד בקלות מכרסמים, זוחלים עופות ודגים וגופו מאד מותאם לכך. 4. מערכת העיכול האנושית מתאימה מאד לעיכול בשר, גם לא מבושל, ולא מתאימה לעיכול קטניות מהם מופקים רוב תחליפי הבשר. הרבה קטניות הן רעילות ללא בישול. וכן הלאה...

Coma White1

New member
בני האדם המציאו נשק,

אך זה לא הופך אותם לבנויים פיזית לאכילת בשר. שנית, התייחס לעניין המנטלי : האם מראה של עכבר מעורר בך תיאבון, האם תרצה באמת לנגוס בו, והאם הארומה של הדם תגרום לך לרצות לאכול אותו ? מובן לי שלא. אנחנו לא מותאמים לא פיזית ולא מנטלית לאכילת בשר. בתור אדם שוודאי מודע טוב מאוד למבנה הגוף של בני האדם ובעלי החיים, היית צריך לחשוב על כך.

ronico2

New member
מראה של כל חיה לא מבושלת

לא מעורר אצלי תיאבון. אבל סטייק עסיסי כן. זה עניין של מנהגים ושל הרגל ושל נסיון. ככל הידוע כיום לרפואה, אנחנו כן מותאמים לאכילת בשר, כולל לא מבושל, אבל, כמו שאמרתי אני מכבד מי שמחליט שלא לעשות זאת מטעמים מצפוניים כל עוד הוא אינו כופה את החלטתו על אחרים. רוניקו

Coma White1

New member
לא מזמן,

היה אחד שטען את אותו הדבר, וכמו שאמר אחר: אנחנו רק השליחים. לא אכפת לי מה אוכל אדון רוני קלמן, זה לא ענייני. תפקידי הוא רק ליידע את אדון רוניקו, מה קרה לסטייק העסיסי שלו לפני שהפך לסטייק עסיסי. מה תעשה עם פיסת המידע הזו ? זוהי החלטתך בלבד.

ronico2

New member
מסכים (חוץ מלכינוי)

אף אחד לא יודע מי אני - תולי מדי פעם מפיצה איזה שמועה. תשאלי אותה על סמך מה היא יודעת ותראי שלא תקבלי תשובה טובה. אני מסכים במאה אחוז שזכותכם ליידע אותנו מה קרה לסטייק לפני שהוא נהפך לסטייק אבל על בסיס העובדות. כמו שלי יש זכות ליידע אתכם מה יקרה ללא ניסויים בחיות. אני גם שמח שאת לא מאלה הדורשים לכפות את עמדתם, מה שמתאים גם לדרך שבה הגנת עלי מהצעת MORALITY למחוק אותי.

Coma White1

New member
גם דמוקרטיה

היא אחד הערכים החשובים לי. והחוק. אין לי את הכח והסמכות לכפות על מישהו את עמדתי, אני חושבת שלאף אחד לא - אנחנו לא חיים באפגניסטן, לא שאנחנו כל כך רחוקים משם. אני עוד עלולה להיות מאוד מפתיעה.

Coma White1

New member
חייבת להגיב.

א. זה לא בריא. בשר הוא משמין מאוד - צמחונות היא בריאה יותר מאכילת בשר, וכמובן, כמו בכל דרך בה אוכלים, אם יודעים לאכול נכון. ב. זה טעים ? הרי בשביל ההנאה הרגעית הזו, מת יצור חי בעל רגשות. גבר ישראלי ממוצע אוכל במשך חייו 4500 בעלי חיים. זהו מספר שקשה לקלוט. 4500 בעלי חיים שמתו, כדי שיהיה לך טעים. ג. אכילת בשר קיימת כבר המון שנים אצל בני האדם, נכון. גם מלחמות. אז האם מלחמות זה בסדר ? אנחנו צריכים להמשיך במלחמה הזו, מפני שנלחמנו מאז ומתמיד ? האם הדת מועילה, מפני שהיא עתיקה ? לא כל מה שקיים כבר זמן רב הוא טוב.

ronico2

New member
בשר שמן משמין

בשר ללא שומן לא משמין יותר מלחם באותו משקל. אכילת בעל חיים אחד על ידי האחר היא טבעית אבל אין לי שום דבר נגד אנשים שהחליטו להקשות על עצמם ולהמנע מכך. זו החלטה שאני מכבד כל עוד מי שהחליט לא מנסה לכפות את דעתו על האחרים.

mm130

New member
יש לי תשובה,

היא נכונה לגביי. אני חושב שמהות פירושה אחראיות למעשיך, הרי אם שפכתי את הקפה על הרצפה, והמנקה באה לנקות את הבלאגן ולכן עזבה את החדר שלה, והגיע גנב שגנב כל מני דברים מחדר המנקה וביניהם תיק סודי במיוחד , וזה הגיע לידיים לא כ"כ בטוחות ולכן כל העולם התפוצץ (אמא´לה) אז בעצם כל זה קרה באשמתי, זה כמובן סיפור כמעט מופרך לחלוטין, אבל כל תנועה קטנה שלנו יכולה להתגלגל לדבר גדול הרבה יותר. אז נכון, דריכה על נמלים לא גוררת תגובת שרשרת, אבל אי אפשר להמנע מלעשות זאת, כי אם לא נלך, אז גם לא ננשום כי יש כרדית האבק באויר, גם לא נשתה כי בתהליך טיהור המים נהרגים המון דגים, ולא נאכל צמחים בגלל שאין הוכחות שצמח לא חושב, ובכלל מדבירים חרקים. בהתחלה חשבתי שאם אני לא יכול להיות 100% פוליטיקלי קורקט אז עדיף שאני בכלל לא אנסה, אבל אז הבנתי שחיים של חיה אחת הם עולם ומלואו בשביל אותה חיה, אז אם שמתי לב לכך שאני יושב על קן נמלים ושהרגתי איזה 200 נמלים, אני צריך לעשות מה שאני יכול כדי לא להרוג עוד, כי הנמלה הקטנה שאני עלול למחוץ כל רגע לא יודעת שזה נורא חשוב לי לשבת על הצמיג. אני לא חושב שצריך לעשות מה שאפשר, כי אם כך אז כבר לא היינו פה מזמן, אני חושב , שתמיד יש פיתרון, אבל עד שימצאו אחד, צריך לחשוב בצורה רגעית ומיידית. מתן

למעלה