יש לי תשובה,
היא נכונה לגביי. אני חושב שמהות פירושה אחראיות למעשיך, הרי אם שפכתי את הקפה על הרצפה, והמנקה באה לנקות את הבלאגן ולכן עזבה את החדר שלה, והגיע גנב שגנב כל מני דברים מחדר המנקה וביניהם תיק סודי במיוחד , וזה הגיע לידיים לא כ"כ בטוחות ולכן כל העולם התפוצץ (אמא´לה) אז בעצם כל זה קרה באשמתי, זה כמובן סיפור כמעט מופרך לחלוטין, אבל כל תנועה קטנה שלנו יכולה להתגלגל לדבר גדול הרבה יותר. אז נכון, דריכה על נמלים לא גוררת תגובת שרשרת, אבל אי אפשר להמנע מלעשות זאת, כי אם לא נלך, אז גם לא ננשום כי יש כרדית האבק באויר, גם לא נשתה כי בתהליך טיהור המים נהרגים המון דגים, ולא נאכל צמחים בגלל שאין הוכחות שצמח לא חושב, ובכלל מדבירים חרקים. בהתחלה חשבתי שאם אני לא יכול להיות 100% פוליטיקלי קורקט אז עדיף שאני בכלל לא אנסה, אבל אז הבנתי שחיים של חיה אחת הם עולם ומלואו בשביל אותה חיה, אז אם שמתי לב לכך שאני יושב על קן נמלים ושהרגתי איזה 200 נמלים, אני צריך לעשות מה שאני יכול כדי לא להרוג עוד, כי הנמלה הקטנה שאני עלול למחוץ כל רגע לא יודעת שזה נורא חשוב לי לשבת על הצמיג. אני לא חושב שצריך לעשות מה שאפשר, כי אם כך אז כבר לא היינו פה מזמן, אני חושב , שתמיד יש פיתרון, אבל עד שימצאו אחד, צריך לחשוב בצורה רגעית ומיידית. מתן