לא בכדי כתבתי במרכאות,
זה "מחלה גנטית" משום שכמו במקרה של מחלות גנטיות, ה"זכריות" נובעת מטריגר גנטי. למעשה, הטריגר הגנטי הוא מאוד פשוט. המערכות אמנם נראות שונות בתכלית, אבל ההתפתחות שלהן למעשה מושרית ע"י גן אחד בלבד (הSRY) - למעשה, כמו הרבה דברים בגוף שלך, (לקריאה נוספת אני ממליץ על הספר Endless forms most beautiful של Sean B. Carroll) - ההתפתחות נעשית ע"י אותם גנים, אבל ברגולציה שונה. במילים יותר פשוטות - מערכות רבות בגוף שלך בנויות "מאותם חומרי בניין" אבל "הוראות הבנייה" שונות. הSRY הוא הוראת הבניין המבדילה בין זכרים ונקבות (זו גם הפשטה, אבל באמת שאין צורך ביותר מכך) - "הוראת הבניין" גורמת להתפתחותן של מערכות רבייה שונות אצל זכרים ונקבות, אבל ע"י אותם גנים מקודדים ("חומרי בנייה") - הרגולציה השונה היא זו שגורמת למערכת אחת "להתאים" לשנייה. " אם נחזור רגע לתא הראשון, הוא התרבה לבד, נכון? אני מניח שהוא שכפל את עצמו... מה קרה מאז (בקצרה) עד שהופיעו הזכרים והנקבות הראשונים? למה הם הופיעו? ואיך זה שהם לא התפתחו במקביל? מה יעשו נקבות בלי זכרים שיפרו אותן? ****אני חוזר, אני מנסה רק להבין את התשובה האבולציונית לסוגיה. אני רוצה להבין ברמה כזו שאם ישאלו אותי את השאלה, אני אוכל לענות. " אין לך צורך להתנצל - השאלות שאתה שואל לגיטימיות וחברי הפורום, כולל אותי, נשמח לענות לך עליהן. הזכרים והנקבות הראשונים כנראה היו דומים ל"חיידקי +" ו"חיידקי -" המוכרים לנו היום. עבור חיידקים, כל זכר יכול להיות גם נקבה, וההגדרה היא (כמו אצלנו, כשחושבים על זה) שרירותית. באבולוציה אנחנו רואים הרבה פעמים (אני יכול לחשוב על דוגמות מארכיון המאובנים אבל זה בטח לא כל מה שיש) של אופטימיזציה באמצעות התמקצעות. המשמעות של המשפט המפוצץ האחרון היא שאם בשלב מוקדם יותר היו איברים או מערכות שיכלו לעשות המון דברים באופן בינוני, אז יהיה ערך סלקטיבי לגרום לכך שיהיה איבר אחד שיוכל לעשות רק דבר אחד באופן סופר-יעיל לעומת המערכת המקורית, אבל לא את שאר הדברים (אפשר למשל לראות את זה בדוגמה של אבות פרוקי הרגליים שלהם היום משהו המון רגליים שנראו אותו הדבר וכולם יכלו בערך באותה צורה (פחותה) לעוף, להלחם ולנוע - ועכשיו יש פחות סגמנטים בגופם של פרוקי הרגליים, אבל כל סגמנט הוא בעל מומחיות) מצטער על הפסקה המלאה, אבל זה קונספט שחיוני להבין אותו בהקשר של האבולוציה של המין - עבור חיידקים - כל חיידק יכול להיות זכר או נקבה (דרושים גנים מעטים המצויים בתוך מאגר גנטי חוץ-גרעיני הקרוי "פלסמיד" - שהוא בד"כ משהו כמו 3% מהמטען הגנטי של החיידק) - המיניות החיידקית היא מאוד נדירה לעומת רבייה א-מינית, נעשית באופן בלתי יעיל (כל תנודה הכי קטנה תגרום להפסקה ובד"כ HGT נעשה באופן תת-אופטימלי) - אבל היתרון הסלקטיבי של ההעברה הגנטית המינית (כפי שרואים בבירור בHGT) הוא עצום - ככה, למעשה, מעבירים החיידקים השונים בגוף שלך את העמידות לאנטיביוטיקה (בהנחה שיש לך מזל רע וקיבלת חיידק המסוגל לבצע קוניוגציה, שזה לא תמיד המצב) אז זה גם אמור לענות על השאלה האחרונה. ה"הפריה" היא פשוט עוד דוגמה לתכסיס אבולוציוני המאפשר וריאציה גנטית גדולה יותר. כמו שאצל חיידקים מדובר בהעברה מזערית ותת-אופטימלית - אז אצלנו מדובר בהעברה לא מזערית וגם תת-אופטימלית (זה מנגנון מאוד לא יעיל, אבל הוא בהחלט הרבה יותר יעיל מאשר אצל חיידקים. כל כך הרבה יותר יעיל, שאנחנו זוויגיים אובליגטוריים, ויכולנו, כמו כל אבותינו היונקיים - לזנוח את הא-מיניות בכלל.) אז לא, מן הסתם נקבות לא היו צריכות "להפרות את עצמן" משום שרובן (לראיה רוב הפרטים החיים על כדור-הארץ הם לפחות א-מיניים פקולטטיביים) יכולות להשתכפל לבד. אם היה מין כלשהו שפיתח מיניות בדומה לזאת שיש אצל חיידקים (ואצל איקריוטים פשוטים) - אז בהתחלה הוא יכל לעשות גם את זה וגם את זה - עד שהמנגנון המיני הלך והשתפר (עד לרמות קיצוניות, כמו אצלנו, ומן הסתם, אנחנו לא המין הראשון שהוא זוויגי-אובליגטורי) - עד שנזנח המנגנון הא-מיני לחלוטין.