המממ
אני חייבת לציין שלא תמיד כל מה שמוצג באור הפסיכולוגיה האבולוציונית נשמע לי נכון ולפעמים נדמה לי שתופעות שוליים שמוסברות על ידי פסיכולוגיה אבולוציונית הן בעייתיות. אבל לבטל את כל הנושא זו קצת הגזמה. הגדולה (והחשיבות) של פסיכולוגיה אבולוציונית זו העובדה שהתחום לא מנתק את "הנפש" מהגוף ומנתח אותה באותו אופן מדעי שאנחנו מנתחים את שאר המערכות שמרכיבות אותנו. תמיד השאלה היא איך בנו את השאלונים (או שאלת המחקר ודרך הבדיקה) וכמובן שאם הם בנויים בצורה מניפולטיבית לא יתקבלו תוצאות אמינות, אבל תני קצת קרדיט לחוקרים. אני מתקשה להאמין שכל חוקר וחוקר שעוסק בפסיכולוגיה אבולוציונית הוא מניפולטור עם דוקטורט. פסיכולוגיה אבולוציונית ובכלל כל הנושא של התנהגות בעלי חיים (אני מעדיפה את השם סוציוביולוגיה, אבל לא סתם הוא לא החזיק מעמד) מאוד בעייתיים לכאורה בכל הנושאים של מוסר וחברה. אבל הם בעייתיים רק לאלו שמנסים להסביר מוסר במקום שהוא לא קיים. המדע בכלל הוא לא עיקרון מוסרי, את העקרונות המוסריים שלנו אנחנו לא משתיתים עליו והכעס על ההכרה בהבדלים מתוך מניעים חברתיים-פוליטיים הוא בעייתי בלשון המעטה. אפילו אם נתעלם לחלוטין מכל הנושא הפסיכולוגי, מבחינה ביולוגית-פיזיולוגית נטו אני ואת בנויות כמו אינקובטור, אז אם היינו נסמכות על מדע בענייני זכויות נשים ופוסלות את התחום של הפסיכולוגיה האבולוציונית היינו מפסידות בכל מקרה. אני חושבת שללמוד ולהכיר את ההבדלים בין המינים זה עניין חשוב, גם בכדי להשיג שיוויון זכויות חברתי מלא ומאוזן.