יש לי שאלה ..

Puskas

New member
ואם הייתי דתי זה היה מספיק לי

אבל אני לא דתי, אני לא מתעניין בשטות הזו שאם האמא יהודייה אז הילד יהודי..
אני מתעניין בכך שכל ילד יהודי ידע על המסורת שלו וההיסטוריה שלו,
שכל ילד יהודי ידע על היהדות את מה שמחדירים לילדים נוצרים ומוסלמים בגיל צעיר בכוח,
כל זה לא ימשיך להיות אם תהיה התבוללות מטורפת ויהיו בקושי 2-3 מיליון יהודים שלמים.

דבר שני, כפי שאמרתי לילד גנון שהניק שלו אומר הכל עליו,
אין דבר גזענות, בואו נוציא את המילה הזו מהמערכת, אנחנו אותו גזע,
אם המוסלמים היו ניאנדרטלים אז הייתי מקבל את הטענה שאני גזען אך הם למעשה, בדיוק כמונו, הומו ספיאנס,
אז אני לא כל כך מבין למה אני גזען.

בקיצור, לא מדובר בקטע דתי פנטי כי גם אני לא דתי או מסורתי (דתי לפי דעתי כמו רוב היהודים),
פשוט חשוב לי שלא ניכחד ולא ניחלש אלא שהיהודים ימשיכו להישאר עצמם וגאים,
לא חושב שזה יהיה בריא אם מדינת ישראל תתמלא ברוב של אנשים שהם חצי יהודים וחצי מוסלמים/נוצרים/בודהיסטי או what ever.

mad alot

New member
גזענות זה לאו דווקא גזע, בוא לא נתקטנן.

גם שנאת קבוצות אתניות זו גזענות מבחינתי.
ואחד הדברים שהיהדות הכי טובה בהם זה גזענות, ההתבדלות חסרת גבולות הזו, עם נבחר and what not.
היהדות מחנכת אותך להיות גזען ואתה אפילו לא שם לב לזה.

אתה רוצה להיות גזען, תהיה גזען, אבל לפחות תודה בזה במקום להתחבא מאחורי הדת שלך.

Puskas

New member
המילה שאתה מחפש היא מפלה לרעה

זה כבר יותר נכון וזה לא עניין של להתקנטן כי הגזענות שאתה מדבר עליה איננה מדעית אלא רוחנית והיא מושג חדש יחסית.
דבר שני, היהדות היא כנראה הדת הכי רגועה מבחינה היסטורית,
לא יצאנו למסעות צלב ורדיפות של דת אחרת (הנוצרים עשו את זה נגד מוסלמים ונגד יהודים),
אנחנו לא רוצחים בשם אללה כמו המוסלמים ולא יצאנו למלחמות דת כמו שהם עשו בעבר,
ובאופן כללי אני לא חושב שזה קשור להיותי יהודי, העובדה שאני מעוניין שכמו כל דת אחרת, גם אנחנו נשאר הומוגנים וחזקים.

לגבי הטיעונים שאני מתחבא מאחורי דת ושאני חושב שהיהודים הם עם נבחר, אני מציע שתקרא את המשך השרשור כי התייחסתי לזה כבר.

mad alot

New member
גזענות מדעית? זה לא מצלצל לך מוכר מאיפשהו?

אתה בכח רוצה לחזור להשוואה על השואה?
המצב שלך יותר חמור משחשבתי, עוד שניה תתחיל לדבר על דרווניזם בהקשר הזה.
גם, מה זה גזענות רוחנית? לא הבנתי מה אתה רוצה.

דבר שני, רגועה איך? שלא יצאנו למסע צלב, אחלה ענף להאחז בו.
זה שהיא אולי לא דת אלימה,שאני לא מסכים עם זה אבל זה פשוט לא קשור לנושא.
היא עדיין דת גזענית בטירוף.
מה עוד, שאיך הגעת שהיא דת רגועה? הסתכלת על 2 דתות אחרות וזהו. מה עם שאר המלאנתלפים דתות שיש בעולם?

היהדות לאורך ההיסטוריה עשתה כל מה שביכולתה על מנת לבדל את עצמה משאר העמים, הם משכנעים את עצמם שהם טובים יותר, שהם נבחרים,
שאם חלילה יתבדלו יקרה אסון. ולאורך כל ההיסטוריה זה היה בעוכרינו, אנחנו עם שנוא ונרדף.
ואם אתה רוצה לבדוק כמה היהדות קנאית לעצמה עד כדי כליון תקרא על מה באמת היה כל הקטע של מרד החשמונאים.
או סיפור מצדה, שהוא סיפור מזעזע בצורה מחרידה.

בכל מקרה, מה אני חושב על הדעות שלך רשמתי כבר בשתי התגובות הראשונות שלי.

Puskas

New member
אני מאוד מצטער אבל אתה טועה ומטעה

היהודים שחיו באירופה במאה הקודמת עשו הכל על מנת להשתלב,
זה אומר שהרבה מהם לא חגגו חגים יהודים, דברו שפות מקומיות ולמען האמת, לא הייתה דרך לגלות בשיחה איתם שהם יהודים בלי לשאול ישירות.
ההתבוללות הזו שבה יהודים חשבו שהם יכולים להיות כאחרון הגרמני/איטלקי WHAT EVER התנפצה להם בפנים לבסוף,
הובהר להם בצורה חד משמעית ע"י הנאצים ועוזריהם יימח שמם וזכרם, שהם שונים, שהם יהודים וזה רע.

אז להתבולל ניסינו וזה נגמר בזה שחצי מהיהודים הוכחדו ולמזלנו שם זה נעצר.

גזענות מדעית היא המונח בו השתמשו הנאצים כדי לבדל את מה שהם הגדירו גזעים שונים,
אך למעשה גזענות מדעית כמו כל דבר מדעי הוא משהו מוכח.
למשל, בעבר היו הרבה גזעים שונים של בני אדם שניראו שונה והתנהגו שונה,
הומו ספיינס הוא האחרון בשושלת שנקראת "גזע הומו",
אך מלבד גזע זה היו גם הניאדרטלים למשל שהיו גזע שונה לגמרי (בערך כמו ששימפנזים ובני אדם שונים אך דומים ברמה מסוימת),
אם למשל הומו היה מפלה לרעה ניאדרטייל במקום העבודה שלו אז זו הייתה גזענות כי זו אכן אפליה על בסיס גזע.

mad alot

New member
תקשיב חבוב,

התת גזע האנושי האחרון (מלבדנו כמובן) נכחד לפני עשרות אלפי שנים.
מן הסתם, שמישהו אומר גזענות הוא לא מתכוון לאפליה על רקע של גזע. אף אחד לא מדבר זה שאם לא מקבלים קוף לעבודה זה גזענות.

אבל זה יפה שמכל הדיון הזה, בסופו של דבר אתה נטפל להגדרה של גזענות ומצליח לטעות גם בזה.

חוץ מזה שההבנה שלך במדע "כל דבר מדעי הוא משהו מוכח", היא מפליאה.

בקשר לכל עניין ההתבוללות היא התוצאה לשואה, אתה באמת מאמין מזה?

RonspotNL

New member

Berethor

New member
למה אתה אוטומטית מדביק לו שנאה?

אם כבר חבריך הערבים אלו שרוצחים יהודים כל הזמן הם השונאים האמיתים. הוא סך הכל נגד התבוללות, וזה לגיטימי לחלוטין, בין אם זה מסיבות של שימור הדת ובין אם זה מסיבות של שימור העם. זה גם לטובת הילדים, להיות חצי ערבים זה לא בדיוק שוס. בשבילך כל מי שלא רוצה לצאת עם ערבים הוא גזען זה כבר בעיה שלך, תצא אתה עם ערבים, ככה יהיה הרבה יותר פשוט לומר שאתה או ילדיך אינם יהודים עוד, וזאת בדיוק הנקודה בשימור ובנאמנות.

Columbina

New member
ומה רע בזה?

יהדות מבוססת על סיפור אגדות גזעני, שוביניסטי ואלים. בערך כמו רוב הדתות.

tiadalma

New member
למה סתם?

http://en.wikipedia.org/wiki/Liger

ואפילו

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiglon

Puskas

New member
כל הכבוד

אז בואי נעשה הסכם, את הבחור שפתח את השרשור נכניס לכלוב ואז נכניס לכלוב גם יהודיה,
שיעשו ילדים ויהיו שעשוע לקהל הרחב, מה את אומרת על זה?

ברצינות, הרמה בשרשור כל כך עלובה שאני לא מאמין שאלו אנשים בני 20+...

Berethor

New member
בני תערובות לעולם לא היו טובים כמו המקור

לרוב זה רק הורס תדורות הבאים, וזה גם פחות או יותר מה שקורה בהתבוללות.

Berethor

New member
גם אני נגד התבוללות

שום דבר טוב לא יוצא מזה, במיוחד אם זה עם אלו ששונאים אותך במשך דורות.

Purple Mushroom

New member
בהצלחה. אני מאוד אמביוולנטי :)

אני חושב שזה תלוי בדפוסים שיש לנו בראש. אם אתה בחור רוחני ברמה גבוהה, אז מבין שכולנו בני אדם. כנראה שרוב האוכלוסיה תתנגד, ותראה בזה התבוללות.
ותלוי מה המטרה שלך בלהתחיל עם בחורה יהודיה. האם אתה במבנה אבסולוטי? כלומר: המטרה הסופית. (וההתחלתית), היא להקים איתה בית ומשפחה וילדים?
יכול לנסות, עד שתמצא את הבחורה היהודיה שתסכים, וזה תלוי רק בה. זה נושא שקשור בהתחלות והכרויות בכלל, בין 2 אנשים.

אני באופן אישי, פגשתי ערבי מבוגר אחד, באשפוז יום שלי בשנת 2006, שהיה נשוי ליהודיה, והילדים שלו גם יהודים , כי לפי היהדות, אם האמא יהודיה, אז גם הילדים. גם צריך לקחת בחשבון את זה.
והבן אדם ההוא, הכיר לי את גרושתי, היה כאן דיון מזל טוב לפני שהתחתנתי איתה. מישהי קראה הודעה שלי בפורום לשאול את הרב, למה ערבי, לא יכול להיות עד לפני החתונה שלי ברבנות.

ותמיד השילוב של ערבי והרצליה, מזכיר לי את השיר ההומורטסי הבא, של הבילויים.
(אל תקח את זה קשה, זה שיר הומוריסטי). כנראה שהבילויים, טעו, ולא לקחו בחשבון את העתיד הזה. (יש לי גם משפחה בהרצליה שגרה, הבת דוד שלי גרה עם משפחה בהרצליה):
בהצלחה, בכל דרך שתבחר. אינשאללה :) (העיקר שתיהיה בן אדם טוב):)
א.א.
=]

al19

New member
התשובה שלי

אוקי אז עברתי על כל הפוסטים שלך שהצלכתי למצוא, ולהגיד לך את האמת אני לא ממש מאמין לזה שאתה בחור ערבי, מה שגם אני לא מכיר ערבי אחד עם עברית כזאתי גבוהה שיתייחס אל עצמו בתור ערבי ולא בתור ישראלי ממוצע ערבי.
והכי חשוב, איך אם לפני שהתיים היית בן 19 (בפוסטים אחרים שלך אתה ואמר במפורש את זה) היום אתה בן 25 ?!
עקביות.. זה חשוב כן ?
וגם אחרי שעברתי על ההודעות שכתבת בעבר אני לא בטוח בזה בכלל.
אבל בכל זאת. תיהיה מי שתיהיה.
אני יתייחס לכל מה שכתבת ברצינות גמורה.
כולנו אנשים.
מה הבעיה שתתחיל עם מישהי יהודיה ?
אתה דלוק עליה ? היא דלוקה עליך ?
זה כל מה שצריך...
אם הייתי צריך לעצור את עצמי מלעשות דברים רק בגלל שאנשים מסויימים רואים בזה משהו רע לא הייתי נושם...
בגלל שללכת לסופר יש אנשים שאומרים לי שאני לא צריך כי אני עדיי לא גר לבד.. ולא הייתי הולך לקולנוע כי יש אנשים שאומרים לי שאני צריך לחסוך את הכסף, ולא הייתי משחק במחשב כי זה ילדותי ולא הייתי עושה דברים שאני אוהב.. כי הם קשורים למדע בדיוני ופנטזיה, כי אנשים אומרים שזה מאוד ילדותי ואיבלי ..
כלומר
מה שאנכנו,
מי שאנכנו, לא נקבע ע"י מה שאנשים אחרים חושבים אלא לפי הפעולות שאנכנו כן בוחרים לבצע בחיים שלנו למרות המחשבות הללו.
מי שאנכנו נקבע ע"י הפעולות שאנכנו בוחרים ל בצע בעצמינו.
צריך פשוט להיות אמיץ.. ופשוט להגיד..פאק זה החיים שלי .. והם יותר מדי קצרים מדי בכדי להקשיב לכולם, בכל מקרה אם מקשיבים לא, מעליבים את ב... אז פשוט תקשיב לעצמך..
אתה צריך להגיד לעצמך פאק... LETS JUST DO IT
וללכת עם הלב שלך...
ולא עם הלב של אף אחד אחר...
ואל תשכח... באנגלית אומרים COME WHAT MAY ...
בספרדית KEI SERA SERA ...
ובעברית.. מה שיהיה יהיה...
אז פשוט .. תלך על זה ... ומה שיהיה .. יהיה ...

אז תרשי לי לא להאריך יותר..

וכן.
תתחיל איתה כבר.
אה ותודיע איך היה :)
מבטיח לך לא משנה מה היא תגיד.. אתה לא תתאכזב :)

al19

New member
סורי על השגיאות כתיב

כן יש לי בעיה עם שגיאות כתיב.. סורי.

במקום לכתוב
אם מקשיבים לא, מעליבים את ב... אז פשוט תקשיב לעצמך..

התכוונתי
אם מקשיבים ל-"א", מעליבים את-"ב"... אז פשוט תקשיב לעצמך..

goldy

New member
יש להן בדיוק אותו פטנט

גם ככה אני רואה בעיניים שלי הוכחות לכך שהמצע של בל"ד מתקיים בכל מקרה, ללא צורך להצביע להם.

לדעתי

קשה אבל אפשרי.
בתור ירושלמית אני מכירה כמה זוגות (מבוגרים יותר) של יהודי-ערבי שחיים כמו כולם, יש להם ילדים והכל טוב ויפה.

למעלה